"Podmladjeni" automobili na trzhishtu SCG

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kilson
    Moderator
    • 09.10.2004
    • 3216
    • NoviBGD
    • AR 75 GT

"Podmladjeni" automobili na trzhishtu SCG

Ok, svi znamo da je izvesno vreme bio aktuelan uvoz automobila do 6 god starosti. Ono shto sam primetio je da je veliki broj automobila ulazio u "podmladjenoj" verziji, tachnije papiri o datumu proizvodnje su obichno falsifikovani te su isti "mladji" za 2, 3 neki chak i 4 godine u odnosu na realni datum proizvodnje, a kada se prochita broj na shasiji i pretrazhi po autodati...

Dakle vezano za temu, kakve eventualne posledice su moguce kod nas i prilikom izlaska iz zemlje sa "mladjanim"?
    Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Eventualne posledice...?

Oduzimanje automobila onog momenta kad se utvrdi da godina proizvodnje automobila ne odgovara onoj zavedenoj u papirima. A putem broja shasije se generalno mozhe saznati sve u vezi auta: od mesta proizvodnje, vrste karoserije, godishta proizvodnje... Saobracajna policija, tehnichki pregled, sudar sa drugim vozilom i postupak naknadnog poravnanja nastale shtete...sve su to situacije u kojima stvar mozhe biti provaljena, a onda...

Isuvishe je to vruc kropmir u rukama...
    http://www.bmw.tv

Comment

• Vlada_nbgd
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2005
      • 1066
      • Novi Beograd/Topcider
      • ford focus sport pack

Ma to je opsti problem kod nas,kao sto killaz rece bukvalno su podmladjeni od 1 do 4 god,naravno niko to ne priznaje dok sam neprovalis
      E sad ima tu i druga fora,nije njima menjana god. proizvodnje nego datum prve registracije jel po zakonu je bilo bitno da je auto prvi put registrovan pre sest godina ili kasnije,trako da ne bi trebalo da ima problema sa prelaskom granice.Naravno kolko sam ja upucen sve te mahinacije su se vrsile pri carinjenju i mislim da je podmladjivanje kostalo oko 100eur.
      Da se razumemo ni ja nisam imao petlju da kupim takav auto,jel kad ga kupujes svi te ubedjuju kao nema to nikave veze ali postoji uvek sansa da se
      to iskustvi debelo plati...
      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Nikakve posledice, samo nek originalni WIN broj nije sasija koja je na otpadu na zapadu i da ga netraze policija ili osiguranje, schenegen baza treba da je cista , ostalo NP.
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• DejanV
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2005
            • 682
            • Beograd

Pa kod nas se nije odgovaralo ni za neuporedivo vece stvari, a sada ce za podmladjivanje auta?

Mada, ima istine i u onome - zakon se ku**i tamo gde moze, a ne tamo gde treba, a mi smo sitni, dok su oni sa seceranama krupni.

Pozdrav,
            DVV
            Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Nemozes imati nikakvih problema prilikom prelaska granice. Ni ovde neocekujem nikakve promene po tom pitanju. Pa ovde se jos voze kradeni automobili...
              https://t.me/pump_upp

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Niti kod nas niti u inostranstvu ima problema sa takvim vozilom. Ono je legalno, nije kradeno i samo je promenjen datum prve registracije, zarad carinjena.
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• TETAK
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3034
                  • Čačak, Srbija

Samo se zanosite, takav auto je možda ok za EU ali kod nas,gde ga i koristite, je čist divčoni!Da bi ovo uradili(relacija baba-devojka) mora se mnogo toga "izmeniti" na pratećoj dokumentaciji što predstavlja krivično delo falsifikata a pošto takav auto ne bi moga ni da se carini, imate usput i carinski prekršaj.Najbolje od svega je što vas otkucava broj šasije i sijaset drugih zezalica a kompletna dokumentacija(sada lako za proveriti) je na najgorem mestu po vas, u policiji, tako da vama ostaje samo da se nadate.....Nada naime zadnja umire!
                  Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• kilson
                    Moderator
                    • 09.10.2004
                    • 3216
                    • NoviBGD
                    • AR 75 GT

Huh... Postoji li nekakvo reshenje i "pomilovanje" za takve automobile?
                    Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Pa doibro bre Tetak sto onda nasa policija nezaredja i neuzme sve one skinute s osiguranja tj. kradene.
                      Mozda bi i oni krenuli u tu akciju ali sta bi onda policajci vozili (cast izuzecima naravno).
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• TETAK
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3034
                        • Čačak, Srbija

Takvih auta se u toku prethodnog perioda toliko "nakotilo" da je kako sam već pisao doneta odluka da se podvuče crta i da se od momenta kada su skinute sankcije sva vozila koja se registuju proveravaju.Sećate li se onih klauzula upisanih u saobraćajnoj o zabrani otudjivanja?To je upravo bio period za koji se to vozilo proveri.Elem ono što je ranije "uletelo" kontroliše se samo kada padne u ruke policiji odnosno kad po nekom od kriterija to vozilo ili vlasnik postane zanimljiv!Znači nemojte da padate na priče kako auto "skinut" sa osiguranja nije ukraden ili bajka da je auto samo "malo" podmladjen, jer se iza toga kriju falsifikovana dokumentacija i ljudi spremni na svaku prevaru kako bi vam izmuzli ono malo deviza što ste odvojili za mezimca!Na stranu činjenica da se u dosta slučajeva tek kupljena vozila, posle izvesnog vremena, nadju na meti "kradljivaca" odnosno upravo onih tipova koji su vam i prodali vozilo.....
                        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Wiz
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3104
                          • Nish

Te price su veoma licemerne,>>tetak, a sta mene briga kao krajnjeg kupca ako auto ima vazecu saobracajnu izdadu od institucija ovde drzave ap MUP drzava treba do da proveri i da snosi eventualne posledice a ne recimo ja kao krajnji kupac ako je dozvola zvanicni dokument( a jeste)ne drzava snosi posledice.Jos nesto 2002ge kad sam kupovao auto mnoga vozila su bila 95god ali su uvezena kao 96to i to tako sto se uzimao datum prve registracije 96to dali virtuelni ili stvaran to neznam ali to je ok,vec podmladjivanje za nekoliko god nije ok ,ali samo za krajnjeg kupca ja cu proveriti ali neko drugi mozda nece i tu se gubi,drzava sigurno ne gubi na tome vec samo dobija,a licemerna je do 00 prava banana republika

Comment

• dekideki
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2005
                            • 1914
                            • Beograd

jel istina da i zabari (pretezno nasi u italiji, u stvari) to rade tamo, pa onda nama vec u uvozu uvaljuju podmladjen auto??? cuo, nisam licno video...

ako je to moguce uraditi vec kod njih, kako onda proveriti neki egzotican auto kome je nemoguce uci toliko doboko u trag?
                            .

Comment

• M-power
                              Moderator
                              • 10.01.2005
                              • 10060
                              • Bg; Banovo Brdo
                              • CorsaC, astra H,

Ono sto znam da su masovno radili motorasi je to da najnormalnije kupe divljak motor, te puste da ih uhvate, motor lezi u muriji par meseci dok ne dobijes poziv da platis odstetu inostranom osiguranju jer im naravno takav motor vise ne treba te se onda pri placanju skida sa poternice.
                              Posto se zna da su kod nas top motori kupovani za oko 3000EU a vrede 8-10.000 na to se placalo osiguranje 2-3000EU pa su motori izlazili na oko 5-6000EU stari do 2 godine koji realno vrede 8-10.000EU
                              To date there has never been a faster car built for the public road and,
                              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

Working...
                              X