Hyundai

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Danilo
    CBC Senator XXL
    • 02.10.2004
    • 908
    • Beograd, Dorcol

Hyundai

Zanima me Vase misljenje o modelima ovog proizvodjaca? U principu, nikada nisam bio ljubitelj korejanaca, ali primecujem da su u poslednje vreme sve dopadljiviji, sa sve sirom gamom agregata.
    Sta mislite, na kom je nivou kvalitet izrade u porednjenju sa evropskim autima, npr. Fiat, Seat, Pezo, i moze li se razmisljati o Hyndaiu kao automobilu "za duze staze", i kupovini kao eventualnog polovnjaka?
    Kakva je pokrivenost trzista delova, i ima li servisa?
    www.blindmanmotorsport.com
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

Hyundai ovde radi preko Slovenaca (Gorenje). Imaju vrlo dobru marketisnku politiku. Ja sam poslovno saradjivao s njima i mogu da kazem da su vrlo korektni u poslu.
    Ima servisa i delova, a kakvi su pojedinacno servisi ne znam.
    Getz je solidan auto koji se dobro prodaje, motori su mu savremeni, ali ne tako zustri kako bi na osnovu tehnickih karakteristika mogao da neko pomisli.
    Accent je najbolje i najkvalitetnije uradjen koreanski auto. Odlicno se pokazao u eksploataciji, iako izgleda odvratno i konzervativno. Naslednik je vec pripremljen, izgleda mnogo bolje.
    Veci Hyndai su dobri za firme kao sluzbena kola, ali im jako opada vrednost.
    Hyundai dzipovi su solidni, SantaFe se odlicno prodavao mada nije pravi dzip, novi mali Tuckson je ok, a Terracan je konzervativan u maniru Landcruisera, ali zato ima i reduktor i moze se ozbiljno upotrebljavati offroad.
    Coupe (koreanski "Aston Martin") izgleda odlicno i atraktivno, ali nema pravi sportski duh i jako mu pada cena, ali kao nov nema konkurenciju u ceni sportskih kola kod nas.
    Hyundai Matrix dizajnirao je Pininfarina, ali se tu nije proslavio. Ipak, postigao je dobre prodajne rezultate.
    Ostala kola mi nisu interesantna pa ih nesto nisam mnogo ni proucavao. Ima neki Atos, mikronski autic, vrlo smesan i nezgrapan, kao i jednosprostorna vozila namenjena pre svega "trecem svetu".
    Sto se tice kvaliteta izrade Hyundai vazi za najkvalitetnijeg koreanskog proizvodjaca i u mehanickom, konstrukcionom smislu potpuno se moze porediti sa ostalim etabliranim proizvodjacima u proseku, ali su svuda daleko od epiteta "odlicno, najbolje, itd". Jednostavno, solidni su i stalno napreduju. Medjutim, sam utisak kvaliteta u detaljima dosta zaostaje...Enterijerski imitiraju VW i japanske proizvode ali to losije izgleda od njih. Njihova kola su uglavnom bogato serijski opremljena i to im je jedan od najjacih prodajnih aduta.
    Vrednost koreanskih kola kao polovnih strahovito pada svuda, ali to njih ne brine jer znaju da ce i to s godinama leci na svoje mesto.
    P.S. Potrudi se da bar u nazivu topica napises ime firme ispravno.

Comment

• Miljan3
      CBC Veteran
      • 10.12.2005
      • 156
      • under my car

neznam kako je kod nas u SCG ali ovde jednom kad mi se stari 'nasalio' oce da gleda hyndai dzipa zamal ga nisam iz kuce istjero
      05' GSX-R 750(yosh,K&N,PCIII...)
      03' inf. G35-Greddy TT narucen
      95' M3 turbo-Prodat
      97' M3-4 vrata automatik
      95 M3 PTG widebody(3.2 masina +vortech supercharger)

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Moguce da su se popravili, ali onaj koji se koristi kod mene na poslu je kanta.

Accent, valjda je 98 (kupljen preko Progresa), se uglavnom raspao unutra. Gomila plastike se polomila, prozori redovno "padaju", nije neobicno da se na neki deo ceka po 2 meseca (Gorenje je valjda sada zaduzeno za to) i slicno.

Motor za sada radi bez problema, jedino sto je "musav".

U celini, nakon svih izrabljivanja (130 k km) izgleda dosta losije od Golfa III (190 k km)
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• TETAK
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3034
          • Čačak, Srbija

U principu, podnošljivo dobri automobili.Kod mene u firmi imali smo problem sa ubrizgavanjem na Accentu i čekali smo mesec dana da se to dovede u red!Što se tiče tehničkih karakteristika, za normalnu upotrebu je OK!
          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

JBG, mala ti firma.

Comment

• TETAK
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3034
              • Čačak, Srbija

Želeo bih ja da je veća ali.....nedaju dušmani!
              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Predji u BG

Comment

• maki
                  CBC Senator XXL
                  • 03.10.2004
                  • 878
                  • Budva, CG

ja znam kad je prijatelj trebao prije 2 godine da kupi accent, raspitivao se malo okolo i ko god je imao privatno to auto bio je zadovoljan, nemozemo sad porediti sluzbeno auto i privatno,svi znamo kako se vozi,koristi,odrzava firmino auto a jos ako je ta firma drzavna,evo i on vozi vec skoro 3 godine to auto i nije imao nikakvih problema do sada,samo redovni servisi(ulje,filteri....), presao skoro 80000 km
                  HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Naravno da se ne moze porediti sluzbeno i privatno vozilo, ali se kod koriscenja u sluzbene svrhe moze mnogo bolje utvrditi pouzdanost.

I mislio sam takodje na firminog Golfa.

Comment

• Wiz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3104
                      • Nish

U principu, podnošljivo dobri automobili.Kod mene u firmi imali smo problem sa ubrizgavanjem na Accentu i čekali smo mesec dana da se to dovede u red!Što se tiče tehničkih karakteristika, za normalnu upotrebu je OK!
                      Kod mene su vasoj firmi cak se i gospodin nacelnik vozi doticnom markom

Comment

• Eon
                        Moderator
                        • 10.03.2005
                        • 4225
                        • Beograd-NBG-44
                        • Superb 2.0 4x4 DSG

Za te pare i polovan i nov autic je fantastican. Trenutno se po meni nalazi u poziciji kao Corolla '90 na nasem trzistu!!!!
                        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• BRABUS
                          CBC Senator XXL
                          • 15.10.2004
                          • 2399
                          • London

Koliko para, toliko muzike

Getz je jedan od retkih koji je dostigao sve standarde evropskog automobila te klase....ali je cenom bio takodje blizu konkurencije, tako da mu glavni argument nedostajao.

Imam relativno lose misljenje o svim Koreancima, zato sto, gledano sa aspekta kvaliteta tesko mogu da pariraju Evropljanima i Japancima....iz prostog razloga sto stede na svim vaznim fazama u izradi automobila preterano, kao i na materijalima. Dobijas nizu cenu u startu, ali i nizak kvalitet.

Niko ne moze da me ubedi da je razlika u ceni posledica jeftine radne snage, s obzirom da su danas troskovi radne snage u izradi automobila oko 15% od ukupnih troskova. 60-70% otpada na materijale....jasno je gde Koreanci najvise stede

To je sve, ako se izuzme imidz i pad vrednosti....a zna se kakav imidz imaju i kako im vrednost pada. Naravno, ne bez razloga.

Licno, NIKADA nebih kupio korejski auto. Ma koliko lepo izgledao i bio opremljen, uvek ce za mene da bude....spolja gladac, unutra jadac.

Comment

• Danilo
                            CBC Senator XXL
                            • 02.10.2004
                            • 908
                            • Beograd, Dorcol

Konkretno, zanima me vase misljenje o modelu Coupe (Tibiron, Tuscani, kako god...), u varijanti 2.0 DOHC, to je model sa oko 150ks, na papiru se cini OK. Polovan, mislim 2002 ili 2003 godiste, ferari crven, nije jos na prodaju, ali ce uskoro biti, mislim da je ponuda oko 7000 eura il malo jace... Nije presao puno, po gradu je vozen, zena vlasnik, prvi... Na izgled perfektan...

Ne znam puno o ovom autu sem da je atraktivan na izgled, ali to mi i ne obecava puno...
                            www.blindmanmotorsport.com

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

Pa sto ne kazes odmah? Mi se ubismo sa Accentom i Getzom.

Tiburon se za sada pokazao OK u SAD i Aziji i dosta je omiljen za t&s. Izgleda da je to jedan od boljih Hyndai proizvoda.

Comment

Working...
                              X