Originally posted by Skyline
Kad sam polagao za C kategoriju, zamalo da se zaj...khm, ali nisam, i na kraju sam prosao iz prvog. Krecem sa poligona, ukljucujem propisno i po navici pogledam i u desni retrovizor i shvatim da je skroz sklopljen. Komotno dam zmigavac i pridjem ponovo uz desnu ivicu kolovoza i kazem panduru koji je sedeo kod tih vrata: "Ja nemam preglednost u desnom retrovizoru, ako nije problem da ga odgurnete samo" na sta ovaj kaze "aha, ne vidis, a?" Nasmesi se, i namesti ga kako meni odgovara. Ostatak sam odradio bas kako treba i prosao. Dakle treba obratiti paznju i na takve stvari. Ako ti je sve to previse informacija i previse komplikovano i tako neka sitnica moze da te izbaci iz takta u toku voznje, onda je zaista i pitanje da li si zaista zasluzio da budes ucesnik u saobracaju.
A sto se tice pesaka, na pesackom prelazu na primer. Vidis da pesak stoji vrlo blizu pesackog i ako samo spusti nogu na kolovoz na metar od tebe, ti normalno ne stignes da ga pustis pao si. Lepo cim ga vidis da je blizu, smanjis brzinu i budes spreman da kocis, i ne dodjes u situaciju da moras naglo da kocis pa da te obore zato sto si naglo kocio. Dakle striktno postovanje propisa nije jedina stvar, bitno je i "malo vise" odnosno predvidjati stvari. Isto to sam i ja uradio. Jos kad sam posle polagao za E, devojka neka stoji na pesackom, ja stao lepo i jos joj mahnuo rukom i nasmejao se u stilu "izvolte".
Ne obaraju ni oni svakoga. Procene oni vrlo dobro da li je taj neko podlozan za tako nesto. Ako ti samouvereno odradis sve kako treba i ne gnjidis se pred njima, ali ne budes ni malo drcan i sl. Znaci udjes u vozilo i kazes dobar dan jasno i glasno i ostavis utisak suverene osobe, pitanje je koliko imaju zelju da probaju sa tobom tako nesto.
Ako pokazes da si uplaseni klinja kome je taj pandur sve i svja, sta ga sprecava da se izivljava ukoliko je imao nameru?
Comment