@Hemi 426: Imash li mozda informacije o Chargerima u Srbiji?
Omiljeni muscle car
Collapse
X
-
koliko ja znam, u srbiji trenutno ima dva Chargera. jedan je iz 68 godine ( mislim da je imao 383 motor ) ali je u ocajnom stanju, auto prakticno i ne postoji i nalazi se trenutno u okolini bg a drugi je 74 god i nesto je bolji, ima 318 motor i nalazi se u petrovaradinu ( bar je tamo bio prosle godine ). situacija sa chargerima je veoma losa i kad su bili aktuelni malo ih je bilo, mada ja mislim da bi negde trebao da bude jos neki. ako odlucih da ih potrazis, srecno!
podsetio si me da potrazim oglas iz slovenackog Auto Magazina iz sredine 80 tih, 69 Charger na prodaju u karlovcima ( hr ). Kasnije sam saznao da je auto bio 440 i da je zavrsio na otpadu
Comment
-
-
1970 Plymouth? Cuda"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie Smith
Comment
-
-
Da,da, verovatno jeste Super Bee. BumbleBee su verovatno samo trake, mada mi se cini da je postojao neki model pod tim imenom i da je to bilo nesto kao Alfe SZ junior iz sedamdesetih.
Nisam vozio 442, ali sam imao prilike da ga cujem i budem vozen tokom pravljenja pomenutog skidmarka.
A zaustavljanje je delovalo traumaticno, barem meni, a i trajalo je jako mnogo asfalta.Volvo, for life
Comment
-
-
Originally posted by starac vujadin...a ja sam mislio da sam jedini manijak koji pamti oglase za polovnjake iz Auto Magazina od pre 20 godina...
Nego, kako je bilo u americi? Da cujem sta si video i vozio i a mogao bi i da postavis neku slikku
p.s. jesi li video Chryslera NewYorkera kog sam nasao?
Comment
-
-
Ja se i danas secam nekih oglasa, a sa starijim burazerom sam isao po oglasu u Auto Magazinu u Zagreb da gledamo Triumph Spitfire od nekad poznatog TV voditelja Sase Zalepugina. Da, bilo je strava automobila u SFRJ, narocito su bili interesantni prigranicni delovi Slovenije... tu je svasta bilo.
U Americi je bilo izuzetno interesantno, puno utisaka. Sto se tice "automobilskog dela" posete tu nazalost nisam ostvario svoje planove da provozam Corvette ili Viper. Dnevno iznajmljivanje je oko 250-300$, ali jadac je u tome sto mora da se polozi depozit za osiguranje od oko 3000$ koje nisam imao, a ne bih ga ni dao jer sam se informisao na stranim forumima da vole da zadrze deo ili ceo depozit cim ti nadju najmanju sitnicu da ne valja na kolima.
Posetio sam Chevrolet-ov salon i gledao Z06 i C6 kabrio i sedeo u Z06. Glupo mi je bilo da se slikam jer sam se predstavio kao kupac. Utisak o sedenju - super, sve kako treba, cak i kvalitet plastike nije tako los kako sam mislio (citao). Dobro, ne moze da se meri sa evropskom ezoterijom, ali zato razlika u ceni sve to nadomescuje. Gledali su me k`o ludaka dok sam se savijao da gledam leptire u izduvu i dok sam pipao drilovane diskove. Super je Z06, mnogo se razlikuje u pojavi od "obicnog" C6.
Da bi sebi smanjio nervozu kupio sam jedan vrlo lep model-igracku Corvette.
Mogao sam da iznajmim Mustanga, on se rentira i u "normalnim" rent-a-car firmama, bez depozita, ali kad ovo nisam uspeo onda mi nekako to nije bilo interesantno. A i uglavnom ne mogu da ti garantuju da ces da dobijes Mustanga jer u stvari u skoro svim firmama iznajmljujes kola iz nekog cenovnog razreda, pa sta ti zapadne.
Sta sam video interesatno... Novog Chargera, koji mi se ne svidja, izgleda razvuceno i jeftino, mada Hemi R/T deluje dosta "opasnije". Auto koga nisam bio "svestan", a ostavlja poprilicno mocnu pojavu je Pontiac Grand Prix... bas mocan auto. Video sam Pontiac Solstice i Saturn Sky, izgledaju fenomenalno, ali mnogo manje se voze nego "japanska" konkurencija.
Corvette sam video razlicitih (ali nijedan Z06 na putu), Vipera slabo, nijedan novi. Takodje ni Pontiac GTO, alias Holden. Od klasike video sam samo jedan Mustang, prelepu Buick Rivieru i jedan interesantan El Camino... nijedan muscle. Na putu za Atlantic City (grad koga ce ljudi tesko naci jer na znakovima na putu umesto Atlantic City pise Atco (???)) bio je jedan diler klasicnih americkih kola, ali bilo je kasno nocu i padala je kisa, te nisam stao da gledam. Bilo je puno Mustanga i Corvetta kod njega, a izgleda da je bio dobar diler jer je uz to prodavao i nove Bentley-e.
Jadan Lincoln spao je na to da ga skoro svi voze kao neku vrstu lux taksija u crnoj boji, a skoro niko kao privatno vozilo. Cadillaca normalno ima, a CTS-V je bas mocna masina sa izvanrednim zvukom. XLR je isto interesatan, mada bi poneki dodatni stilski detalj dobro dosao jer izgleda poprilicno svedeno. Novih Mustanga ima puno, bas su popularni.
Putevi su odlicni, ali ne kao najbolji auto putevi u Evropi. Ogranjicenje je kretensko, ali mozes da se provlacis sa oko 85-90mph, ako pazis. Ameri su vrlo slabi vozaci, a Azijati najgori medju njima. Oni nisu losi kao sto smo mi - da se nesto kurce, krse propise, da su iskompleksirani, ali s druge strane ne voze nista bolje nego kada izadju iz auto skole i nemaju pojma da se snadju u nekoj nepredvidjenoj situaciji, uparkiravanje, itd... ocaj... od tacke A do tacke B znaju i to je to. Ulice New Yorka su katastrofa od rupa i dzombi, Beograd je avionska pista za te ulice. Taksisti u New Yorku su posebna prica - voze izuzetno drsko i bezobrazno, ali jedino tako mozes da se provlacis kroz Manhattan, svidelo mi se da se vozim s njima... Sistem parkiranja u gradovima je komplikovan - postoje neke zone i ogroman broj izuzetaka u njima. Sve to pise na nekim malim znakovima, dok procitas i dok shvatis da li mozes ili ne mozes da se parkiras treba 5 minuta da prodje. Postoji veliki broj garaza, ali parkiranje je skupo - 7-9$ za sat u gradovima. Na ulici je parkiranje vrlo jeftino.
Voze se SUV (svideo mi se jedan mali Saturn, bas je sladak...) i pick-up-ovi (koje prezirem i mislim da su totalno besmisleni... kada pitas Amere zasto to voze kada im ne treba onaj tovarni prostor u 90% slucajeva iskreno ni sami bas ne znaju da ti odgovore).
Motori se voze, video sam puno lepih salona Harleya, a divljanje sa motorima je popularno medju bracom Crncima (mada na "japancima" i Ducatijima uglavnom). Oni ponekad umeju da opice auto putem malo zesce, ali koliko sam se raspitao ako bas hoces da brzo vozis postoje neke deonice u odredjenom delu dana ili noci za koje se zna, pa se tu ode i divlja. Postoje i track days na stazama, uglavnom mora da se dodje sa grupom od bar 5 automobila, a cena je (sto sam ja nasao jer sam se tripovao da odem sa Corvettom na stazu... naivko) od 90$ po satu pa navise.
Napravio sam jednu gresku zbog koje su ce se kajati jos dugo i verovatno sve vise. Knjizare su strava i knjige o kolima su super. O muscle cars sam listao bar 6-7 enciklpedija satima. Sve su manje vise ok, ali jedna je bila izuzetna. Pregledno, detaljno, a ni cena nije bila nesto strasna, ali plasio sam se da necu imati gde da je stavim u kofer i ne kupim je. Recimo, nisam ni znao da je do `99 moglo da se direktno od fabrike naruci Hemi 426 motor, u dve verzije jedna serijska kao i ranije i druga sa povecanom kubikazom i snagom!
Slike nemam, jedino sam slikao par Alfi koja su totalna ezoterija, ali ljudi koji ih voze su veliki entuzijasti jer su svi primerci koje sam video bili u odlicnom stanju.
Sve u svemu vrlo interesatno putesestvije, pre svega zbog utisaka, i nadam se da cu ga ponoviti jer je Amerika zemlja koju treba obavezno videti i doziveti pa i oni koji je ne vole. Sto se tice kola zakljucak mi je da Ameri moraju pod hitno da trgnu jer ce ih pojesti japanska kola na sopstvenom terenu - Nissana 350z sam video koliko i Mustanga, o drugima da i ne pricam. Par izvanrednih modela nece ih izvuci ako se ne presaberu.
Video sam slike New Yorkera, svaka cast, ali to sam vec i navikao od tebe!
Comment
-
Comment