VW Golf III 2,8

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Dobro Kani, znash na shta sam mislio... Poenta je u:

...modeli automobila su se uvek razlichito opremali u zavisnosti od zemlje porekla i namenjenog trzhishta. Ono shto je za jedno trzhishte bio standardan deo opreme, na nekom drugom trzhishtu je spadalo u dodatnu opremu...
    A mislim da je ono zaista VR6 zato shto lichi na isti =] i zato shto ne verujem da ce neko da "prepakuje" obichnu trojku i prodaje je kao VR6. Pre svega jer 90% potencijalnih kupaca trojke ima da pobegnu od VR6 k'o nechastivi od krsta... Profil ovdashnjih vozacha koji kupuju Golfa odudara od zhelje za 2800 kubika i skoro 200 konja snage; oni imaju drugachije zahteve

Da je obrnuti sluchaj, imao bih drugachije mishljenje. Ovako, mislim da je to to...
    http://www.bmw.tv

Comment

• starac vujadin
      CBC Senator XXL
      • 27.08.2005
      • 2617
      • Stari grad

Nema VR6 sa dobosima, pa makar bio za kongoansko trziste (izvinjavam se Kongoancima). To na slikama je napakovani krs koji ko zna sta prosao i opremljen sa najjeftinijim spojlerima i ostalim styling elementima koji mogu da se nadju cak i ovde. I potpuno je logicno da se tako spremi krs za prodaju (ne beze svi od toga) - jer ako se prodaje u fabrickom stanju lakse se vide njegove mane. Zato je auto spremljen za onu manjinu koja cita "tuning&styling" i koja ne gleda bitne stvari...tj. kupuje glavicem umesto glavom. Ta ciljna grupa kupaca nije mala i lako im se prodaje jer su skloni da brzo menjaju kola, pa i njih bas briga.
      Mislim da se malo previse energije trosi oko ovog loseg primerka tzv. VR6.

Comment

• Kanarinac
        CBC Senator XXL
        • 08.10.2004
        • 2870
        • BG,Weedikovac

Ma mogu da se kladim da ovo nije culo ni V od VR6.Lik nalepio 2.8 v6 i kao furao ta kola da ga se plase po gradu sta li?

I love my

Comment

• RS-6
          CBC Senator XXL
          • 24.07.2005
          • 581
          • Montenegro-Bar
          • 2x AR I BMW 330XI

Originally posted by Kanarinac
          Ma mogu da se kladim da ovo nije culo ni V od VR6.Lik nalepio 2.8 v6 i kao furao ta kola da ga se plase po gradu sta li?
          U potpunosti se slazem sa tobom da je u pitanju naljepnica.
          Ovu agoniju moze samo Tetak da odklani i da vidimo da li je ispod haube stvarno VR6 ili neki drugi motor.
          Pozdrav.

http://www.youtube.com/watch?v=YCIIW...&feature=feedu YAMAHA

Comment

• TETAK
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3034
            • Čačak, Srbija

Tipa još uvek nema, a ja svaki dan obidjem Golfa kako bi vam bacio još po neku kosku za glodanje....he,he,he...Danas sam animiran vašim komentarima malo, kroz diskretno zatamnjena stakla , virnuo u kabinu pa sam uočio jako uredno okruženje sa primerno očuvanim sedištima(jako je teško lepo očuvati "kadice"), "Momo" kožnim volanom, jako lepim Al. nožnim komandama....Spolja gledano, plastika spojlera i ostalih "...ra" je jako kvalitetna i nema nigde onih zazora i nedoradjenosti karakterističnih za krševe.Sa druge strane da je neka manja kubikaža ovi naši bi ga pazarili već prvog dana izlaganja, a on mučenik čuči na ulici već od pre Nove godine!Ali opet oni famozni doboši....cccc!!!Hajde da svi stavimo svoje opcije "šta je pod haubom 3-ke?".Ja neću učestvovati jer nije fer.Da čujemo, tvrdnja br.1 od mr.....!
            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• starac vujadin
              CBC Senator XXL
              • 27.08.2005
              • 2617
              • Stari grad

Nisam ni sumnjao da ima alu pedale, drugi volan, a i sedista...Verovatno da je VR6 napakovan unutra.

Comment

• Delkan
                CBC Senator XXL
                • 14.06.2005
                • 829
                • 60 km From BG,West

Ljudi, VR6 stranac je MNOGO trazena roba,tako da je ovde verovatno bilo prebacivanje motora,s`tim sto ih je mrzilo da prebacuju vesanje i ostalo...

Comment

• Wiz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3104
                  • Nish

Originally posted by brick
                  Inace ovaj 1.9 SDI postoji
                  postoji motor ali od kada.
                  mislim da je negde 1997. nastao motor sa direktnim ubrizgavanjem a Golf 3 je model iz 1991. godine (jesen).

mozda je ubacen u neku jubilarnu verziju pred kraj 3-ke, posto je 97 izasao Golf 4 (kao modelska 1998 godina).

mrzi me da proveravam tacno mesec i godinu.
                  I u karavan verziji III sa kraja 90tih

Comment

• Skyline GT-R
                    CBC Senator XXL
                    • 13.02.2005
                    • 806
                    • Chicago - My Kind Of Town

Originally posted by starac vujadin
                    Nema VR6 sa dobosima, pa makar bio za kongoansko trziste
                    Apsolutno se slazem.Ovakve masine se NIKAD ne rade bez "4 x disk"!Zna se sta je Sportski model, zna se sta je 1.8l sa 100hp.Ovo kazem zbog overspeed-ovog pominjanja modela "3" u BMW.Mozda je 1.6 radjen sa zandjim dobosima ali...jesi li nekad video 325 (fabricki) sa zadnjim dobosima?Koliko znam cak i GTI (1.8L 150hp) ima sva cetri diska?
                    Vezano za ovaj Golf.NE mogu (mislim da niko ovde ne moze) da GARANTUJE sta je ispod haube.Da li je smao nalepnica ili je prepakovano.Cinjenica je da nije fabricki.

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Golf III ima i sa SDI motorom, prijatelj iz ovdasnje policije ga vozi, kupljen nov.
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• r1cer
                        CBC Senator XXL
                        • 22.01.2006
                        • 363
                        • Beograd

Originally posted by brick

veoma razliciti konstrukciono od TDI/SDI familije 1.9.

najcesci dizel je bio 1.9 TD sa 75 konja u Golfu 3.
                        Jes da je van teme, ali i 1.9 TDI(sa direktnim ubrizgavanjem bez predkomore) se ugrađivao u golfa trojku i to od 93-e, međutim današnji tdievi koriste pumpa-dizna tehnologiju za razliku od bosch pumpe koja se tada koristila.

Comment

• Igla
                          CBC Početnik
                          • 04.10.2005
                          • 4

Originally posted by overspeed

"...in the early production series it only came with ABS and power steering. Since 1992. onwards driver airbag was fitted as standard, so were the useful engine immobiliser, factory mounted alarm sistem and disc brakes all-round..."

Ipak, danas se mogu videti i modeli E36-ice iz 1996. sa doboshima pozadi, ali to ne znachi da se ne radi o E36 =]
                          I slabije varijante - 316i,318i su do novembra 1991. imali diskove pozadi a kasnije samo Touring/Automatic verzije pomenutih modela

Comment

• milannik
                            CBC Senator XXL
                            • 23.12.2004
                            • 1455
                            • Niš

A mozda je (manje verovatno) auto pravi vr6, kome su kocnice i amortizeri bili u losem stanju, pa je sve to u kompletu prepakovano sa nekog obicnog golfa?

Comment

• TETAK
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3034
                              • Čačak, Srbija

Provereno...našao sam suprugu vlasnika koja mi je otvorila vozilo tako da sam izvršio očevid(uvidjaj na novo-hrvatskom) i utvrdio da se radi o motoru od 2,0 litara sa 16V!
                              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Kanarinac
                                CBC Senator XXL
                                • 08.10.2004
                                • 2870
                                • BG,Weedikovac

Told you so told you so,told you...told you...told you so!

I love my

Comment

Working...
                                X