Americhki automobili i ostali (off iz 8.6 milijardi...)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Horsepower
    CBC Senator XXL
    • 29.12.2005
    • 2000

Originally posted by MUGEN_1981
    Sto se tice garancija vamo u australiji mitsubishi daje najbolju i to 10 godina unlimited km, dok ford i GM jedva skrpe 3 god.
    Ovde sve kompanije nude samo 3 godine/36,000 milja osim Huyndai koji nudi 10 godina/100,000 milja.

Originally posted by MUGEN_1981
    Skyline GT-R mozes da uzmes od $22000 pa nadalje, sve zavisi koji model, u kakvom je stanju i koliko je modifikovan. Za recimo dobrog R32 GT-R treba izdvojiti oko $25-30000, R33 GT-R malo modifikovanog da izdvojis oko $40000 (i to da mu kilometraza nebude preko 50000km a jedan je cak bio i na prodaju za $30000 sa 12000km predjenih), R34 GT-R model mozes naci od nekih $60000 pa nadalje (ali znaci sa predjenih mozda 20000km), svi ti auti rade low 12s a mozda i nize, zavisi od modifikacija.
    Neznam koliko je Americki dolar jaci od Australiskog, ali to su prevelike cene za takvo auto. Ovde niko nebi dao ni blizu toliko $$$. Koje 1/4 mile vreme rade kad su stock?
    Ovde na primer 2003 & 2004 si mogao uzeti novu SVT Mustang Cobru za $33,000 koja je stock radila 12.5 sec na 1/4 mile. Za $28,000 (takodje 2003 & 2004 godiste) si mogao uzeti novog Mustang Mach 1 koji radi 1/4 mile za 13.1 sec. Sada mozes uzeti novu Chevrolet Corvette Z06 za $64,000 koja na 1/4 mile radi 11.2 sec.

Comment

• Horsepower
      CBC Senator XXL
      • 29.12.2005
      • 2000

Originally posted by DejanV
      Opaska da su sjani za dreg je za mene besmislena, kao sto je i sam pojam drega besmislen; trke za maloumne. Roknes mu raketni motor da dobijes kratko vreme za 1/4 milje, i to je to. Bas veliko umece, znanje, itd, a posebno tehnika. I tako nalik normalnoj voznji, kada ionako svi vozimo tako, po pravom parcetu piste. Od morona kao sto su Amerikanci drugo se i ne moze ocekivati. Gori od njih su samo oni koji ih imitiraju, jer imitiraju najgluplje sto su mogli da nadju.
      Kad je toliko jednostavno sto Japanske i Evropske kompanije ne prave takve aute za Americko trziste? Mozda nije popularno u Evropi ili Japanu, ali jeste u Americi, a oni prave aute za Americko trziste.

Nedavno sam imao diskusiju sa jednom nasim tipom o pickupima i zasto ih Evropske kompanije ne prave. On tvrdi da je zato sto nikoga u Evropi ne zanimaju pickupi. To je mozda i istina, ali u Americi zanimju mnoge. Pickup trziste ne postoji ni u Japanu, pa opet sve Japanske firme imaju svoj pickup u Severnoj Americi.

Comment

• DC2R
        CBC Senator XXL
        • 06.12.2005
        • 334
        • Perth Australia

Mislim da je trenutno $1USA oko 0.70centi AUS.

Australija vazi za jednu od najskupljih drzava sto se tice auta, a i to sve je spakovao ford i GM, da bi se zastitilo trziste za njih uveli su velike takse na uvozna vozila, inace da nije toga GM i Ford bi propali vamo za pola godine, evo jedan primer, boss od VW za australiju je jednom prilikom izjavio kada bi vlada australije smanjila te razno razne takse na uvozna auta na neku normalu, kao sto imaju druge drzave pocetna cena VW modelima bi bila oko $14000 (a sada je nesto oko $20000 za VW polo), a recimo novi golf GTi bi bio oko $34000, kada bi bile ovakve cene importima niko nebi ni gledao ove holdene i fordove. Evo prosle godine je mitsubishi izbacio novi family sedan pod nazivom 380 i odma je proglasen za family auto godine, sto je veliki udarac za Fordovog falcona i holdenovog commodore-a, i pored svega toga iz godine u godinu prodaja forda i holdena opada, pogotovo u sektoru manjih i srednjih automobila, a poceli su da daju i odkaze sirom australije, cak se i broj njihovih garaza smanjio.

Ti GT-R modeli u standard formi rade 12ke (neznam tacno koliko) ali uglavnom su svi malo modifikovani (takvi dolaze iz japana) tako da svi tuku niske 12s ili cak 11s pa i nize.
        Kazes Chevrolet Corvette Z06 za $64,000 koja na 1/4 mile radi 11.2 sec. kad pretvoris to u australske dolare mozes ladno da uzmes R34 GT-R NISMO tuned koji radi mid 10s 1/4mile a kakav je u krivinama to da i nepricam. Zbog tih razloga ameri nemaju prodju.
        Ja sam ti naveo najskuplje modele import japanaca a ima tu dosta manjih i jeftinijih modela koji idu dosta brzo.
        A jos jedna stvar je da svi japanski importi drze puno bolju cenu nego fordovi i GM, znaci isplatljiviji su na duze staze.

Comment

• Horsepower
          CBC Senator XXL
          • 29.12.2005
          • 2000

To sto je neki auto proglasen za auto godine ne treba nista da znaci. Opet, neznam kako je u Australiji, ali ovde kad se bira auto godine gleda se samo najnoviji modeli u toj kategoriji, nikada model koji nije novi za tu godinu.
          Na primer, Honda Ridgeline je proglasena za pickup godine i dosta ljudi se cudi kako Ford ili Chevrolet nisu pobedili. ALI ni Ford ni Chevrolet nisu ucestvovali jer F-150 (Ford) je u drugoj godini proizvodnje dok je Silverado (Chevrolet) u trecoj cini mi se godini proizvodnje. Ridgeline (Honda) je u prvoj godini proizvodnje i konkurencija za pickup godine su joj bili Isuzu I-Series i Mitsubishi Raider (nezna se koji je gori).
          Medjutim, to nije mnogo promenilo stvari. Honda vec nekoliko puta je smanjivala planirani broj proizvodnje Ridgeline zbog lose prodaje dok Ford i Chevy prodaju po 900,000 pickupa.

Corvettu sam naveo kao sadasnje najjace Americko auto (ne racunam super-aute tipa Ford GT ili Saleen S7). Opet kazem, 2004 Mustang SVT Cobra, 390 hp, 1/4 mile 12.5 sec, a cena $33,000. Trenutno najjaci Mustang je GT, 300 hp, 1/4 mile vreme je 13.6 sec, cena $25,000. Za te pare ne postoji brzi auto.

Japanci bolje zadrzavaju cenu, nema dileme o tome, tu se potpuno slazem sa tobom. ALI opet dolazimo do onog ALI. ALI oni kostaju vise u startu. Tako da ce mozda Toyota Tundra vredeti vise od mog Forda F-150 za nekoliko godina, ali ja sam zato u startu platio $9,000 MANJE za Forda.

Comment

• Skyline GT-R
            CBC Senator XXL
            • 13.02.2005
            • 806
            • Chicago - My Kind Of Town

Originally posted by Horsepower
            Kazes meni da poredim babe i zabe, a onda dodjes i poredis luksuzna auta tipa BMW i Audi i kako kako nisu napravljeni za 1/4 mile trkanje. Zar je neko rekao da jesu?
            Nisam spomenuo da su oni za 1\4mile, nego sma dao primer auta koji imaju sve stvari (gore u postu pomenute) u jednom.

Par reci o Sti. Nema sumnje da je to dobro auto, ali ja nikad nebi dao $33,000 za njega. Tu do $25,000 maksimum. Uostalom, ako pruza sve ono sto vi tvrdite da pruza - zasto ih tako malo ima na ulici?
            Kolega, jel smem da pitam odakle si tacno...zato sto ih ovde na ulicama ima JAKO PUNO..sto STi-a sto EVO-a.Da ne pricam kad odes na drag.
            Uopste....pogledaj samo kad izadjes uvece po ulicama ghde se skupljaju race-eri...koliko ima Hondi..da ne pricam Japanaca uospte.

I na nju bio dobio samo 3 godine garancije. Sto znaci da ja sa Fordom u narednih 7 godina nemam sta da brinem jer je sve pokriveno sa garancijom.
            Zar nisi spoemnuo gore u psotovima neke evropske marke koje (kako si naveo) ljudi kupuju ako zele da NE MENJAJU dugo auto..a fora sa amerima je sto su jeftini i njih kupuju ljudi kioji stalno\na godinu ili dve manjaju auto.

Sada mozes uzeti novu Chevrolet Corvette Z06 za $64,000 koja na 1/4 mile radi 11.2 sec.
            Koja to Vetta radi manje od 12sec na 1\4mile (u stock-u) majke ti....

Trenutno najjaci Mustang je GT, 300 hp, 1/4 mile vreme je 13.6 sec, cena $25,000. Za te pare ne postoji brzi auto.
            Taj mustang je samo 0.3sec brzi od Z350 na 1\4mile i jeftinji je 1-2k $$$, sto je NISTA.U SVEMU drugom...SVEMU ga Z350 DERE.Na stazi, u dizajnu, stabilnosti , UDOBNOSTI, potrsonji, kocioni put.....

Comment

• Horsepower
              CBC Senator XXL
              • 29.12.2005
              • 2000

Originally posted by Skyline
              Kazes meni da poredim babe i zabe, a onda dodjes i poredis luksuzna auta tipa BMW i Audi i kako kako nisu napravljeni za 1/4 mile trkanje. Zar je neko rekao da jesu?
              Nisam spomenuo da su oni za 1\4mile, nego sma dao primer auta koji imaju sve stvari (gore u postu pomenute) u jednom.

Par reci o Sti. Nema sumnje da je to dobro auto, ali ja nikad nebi dao $33,000 za njega. Tu do $25,000 maksimum. Uostalom, ako pruza sve ono sto vi tvrdite da pruza - zasto ih tako malo ima na ulici?
              Kolega, jel smem da pitam odakle si tacno...zato sto ih ovde na ulicama ima JAKO PUNO..sto STi-a sto EVO-a.Da ne pricam kad odes na drag.
              Uopste....pogledaj samo kad izadjes uvece po ulicama ghde se skupljaju race-eri...koliko ima Hondi..da ne pricam Japanaca uospte.

I na nju bio dobio samo 3 godine garancije. Sto znaci da ja sa Fordom u narednih 7 godina nemam sta da brinem jer je sve pokriveno sa garancijom.
              Zar nisi spoemnuo gore u psotovima neke evropske marke koje (kako si naveo) ljudi kupuju ako zele da NE MENJAJU dugo auto..a fora sa amerima je sto su jeftini i njih kupuju ljudi kioji stalno\na godinu ili dve manjaju auto.

Sada mozes uzeti novu Chevrolet Corvette Z06 za $64,000 koja na 1/4 mile radi 11.2 sec.
              Koja to Vetta radi manje od 12sec na 1\4mile (u stock-u) majke ti....

Trenutno najjaci Mustang je GT, 300 hp, 1/4 mile vreme je 13.6 sec, cena $25,000. Za te pare ne postoji brzi auto.
              Taj mustang je samo 0.3sec brzi od Z350 na 1\4mile i jeftinji je 1-2k $$$, sto je NISTA.U SVEMU drugom...SVEMU ga Z350 DERE.Na stazi, u dizajnu, stabilnosti , UDOBNOSTI, potrsonji, kocioni put.....
              1. Imaju sve u jednom ukljucujuci i cenu od $50,000+. Nadji neko normalno auto koje mi obicni smtrnici mozemo kupiti (tu do $25,000).

2. Mozda mi je mozak blokiran (najverovatnije), ali zar ja nisam rekao da ljudi kupuju luksuzne marke jer ih cesto menjaju? Koliko se secam (opet, mozda mi je mozak zablokiran trenutno) nisam spomenuo ijedno Evropsko jeftino auto koje ljudi kupuju na kraci period u USA.

3. Chevrolet Corvette koju sam naveo je 2006 godiste, nosi Z06 oznaku (ima obicna Corvette i ima Corvette Z06), motor je 7.0L V8 sa 505 hp. Cena je $64,000.

4. Taj Mustang GT je za $3,000 jeftiniji nego 350Z (Mustang GT ima pocetnu cenu $25,000, 350Z ima pocetnu cenu $28,000). Znaci imas brze auto u startu + ti ostane jos $3,000 u cash-u (za supercharger na primer). 350Z sigurno ne izgleda bolje od Mustanga, ali ajde necu raspravljati ovaj deo jer je to pitanje ukusa. Sto se tice potrosnje, 350Z moze preci svega 2 milje vise po galonu, a ima za 1.1L manji motor (3.5L vs 4.6L).

Comment

• MOSLER
                CBC Senator XXL
                • 27.05.2005
                • 1064
                • Niš

Da su americki automobili toliko kvalitetni i da imaju tako dobre karakteristike ne bi se prodavali samo u Americi vec bi se masovno izvozili po celom svetu i ne bi Amerika bila puna japanskih i evropskih modela.
                A onu izjavu kako je Ford Mustang bolji od Mazde rx-8 suvisno je komentarisati.Uostalom ko god gleda Top Gear emisije sigurno se seca testa Mazde rx-8 i Mustanga.Mazda je dobila sve pozitivne kritike dok je na racun Mustanga pravljena velika sprdnja.

Comment

• Horsepower
                  CBC Senator XXL
                  • 29.12.2005
                  • 2000

Originally posted by MOSLER
                  Da su americki automobili toliko kvalitetni i da imaju tako dobre karakteristike ne bi se prodavali samo u Americi vec bi se masovno izvozili po celom svetu i ne bi Amerika bila puna japanskih i evropskih modela.
                  A onu izjavu kako je Ford Mustang bolji od Mazde rx-8 suvisno je komentarisati.Uostalom ko god gleda Top Gear emisije sigurno se seca testa Mazde rx-8 i Mustanga.Mazda je dobila sve pozitivne kritike dok je na racun Mustanga pravljena velika sprdnja.
                  Pod broj 1 Amerika nije puna Evropskih modela. Ja ti garantujem da Ford sam proda vise pickupa (oko 1.2 mill) godisnje nego sve Evropske kompanije zajedno vozila. 'Nuff said.
                  Razlog zasto u Evropi nema Amerikanaca su cene goriva i vama je tamo cilj da auto trosi sto manje - nama u USA to nije cilj. Vama je cilj da vas auto preveze od mesta A do mesta B sto jeftinije - nama u USA to nije cilj.

Zivota ti jel ti znas ista o Ford Mustangu? Nemoj se uvrediti, ali ocigledno neznas jer da znas nebi pisao tako o njemu. Top Gear je Britanska emisija kome je cilj da sto vise gluposti kazu o Americkim autima (zar to nisu oni isti koji su rekli kako je Corvette katastrofalno lose auto?). Mustang je trenutno najpopularnije auto u Severnoj Americi. Prodaju se po vecim cenama nego sto je MSRP, prodaju se cim dodju u dilership i nema one emisije ili novina (Car and Driver, Motor Trend od znacajnijih...) koji su napisali nesto negativno o njima. Uostalom, sto bi mene (ili tebe) bilo briga sta Top Gear kaze o nekom autu? To je samo opcija jednog jedinog coveka koji je testirao auto i njemu se nije svideo. Ako on kaze nesto zar to znaci 100% da je istina? Jos jednom kazem, to je Britanska emisija i naravno da ce biti naklonjena svojim i Evropskim autima. Uostalom, Mazda RX-8 pripada Fordu, isto kao i Mustang.

Samo da napomenem jos 1 podatak - svaki put kada Car and Driver testira neku kategoriju u kojoj se Jaguar nalazi, Jaguar uvek zavrsi ubedljivo zadnji.

Comment

• Corsa
                    CBC Senator XXL
                    • 22.09.2005
                    • 450
                    • Beograd

Taj Mustang moze biti neznatno jeftiniji i brzi na 1/4 milje,ali odelo cini coveka(batalite onu izreku).350 ima taj neki smek kome Mustang ne moze da prismrdi.Uz to 350 je po svim mogucim casopisima proglasen za jedan od najboljih,ako ne i najbolji)priustiv sportski auto,sto se za mustang ne moze reci.Ne kapiram tvoj negatoivan stav prema japanskim kolima.Dokazali su svoj kvalitet i to je ceo svet priznao.Uostalom nije svaki japanski auto Camry(koji ti verovatno padne na pamet kad se pomenu njihova kola),ima tu mnogo vise

Comment

• Horsepower
                      CBC Senator XXL
                      • 29.12.2005
                      • 2000

Mustang ima ime i imidz koji 350Z ili bilo koji drugi Japanski auto nikada nece imati. Mustang moze da zivi samo od imena, moze biti najgori auto na svetu, ali neka pise "Mustang" na njemu i on ce se prodavati. To se za 350Z ne moze reci. Nestao je jednom sa trzista zbog lose prodaje - nebi se iznenadio da se to desi ponovo.

Nemam ja nista protiv Japanskih auta, ali smatram da nisu ni priblizno dobra koliko ljudi govore da su dobri. Imaju kvalitet motora, ali im je zato sve ostalo cista 0. Dizajn im je katastrofa (ne svima, ali vecini), elektronika slaba, rdjaju puno (to je najveci problem)... Koristim Camry za primer jer je to ipak najprodavaniji Japanski auto u Severnoj Americi. Ako Camry nije perfektan - nece sigurno ni Corolla biti.

Comment

• Corsa
                        CBC Senator XXL
                        • 22.09.2005
                        • 450
                        • Beograd

Nema potrebe da pominjes koliko se Evropskih kola prodaje u Americi to znamo svi.Ajde ti meni reci samo,da li bi Amerikanci shvatili genijalnost jednog Citroena C4 ili C6?
                        PS,izvinjenje svima.Izgleda da kucamo u isto vreme,pa dolazi do malo konfuzije oko odgovora

Comment

• Horsepower
                          CBC Senator XXL
                          • 29.12.2005
                          • 2000

Sta je toliko genialno kod tog Citroena? Stvarno neznam, mozes mi objasniti u kratkim crtama.

Comment

• Corsa
                            CBC Senator XXL
                            • 22.09.2005
                            • 450
                            • Beograd

Pogledaj ih malo spolja,pa malo vise iznutra.Pogledaj tehnicka resenja.Uporedi onda sa onime sto vidjas po ulicama.
                            Sto se tice Mustanga,on je ime samo u Americi,a 350 svoj imidz gradi po celom svetu.

Comment

• Horsepower
                              CBC Senator XXL
                              • 29.12.2005
                              • 2000

Pa evo gledam slike, nevidim nesto posebno po cemu bi ga mogao izdvojiti. Malo podseca na Toyotu Prius.

Sto se tice Mustanga i 350Z, Mustang postoji od 1964, 350Z postoji od 2003. Kada se neko auto pravi 41 godinu bez prestanka - to ipak govori nesto u njemu.

Comment

• Corsa
                                CBC Senator XXL
                                • 22.09.2005
                                • 450
                                • Beograd

Pa i Prius je genijalan auto,zbog svog pogona
                                Pravi se i Yugo koliko godina(i to bukvalno nepromenjen),pa to nije nista lepo reklo o tom automobilu.
                                PS,sta to lici na Citroenu i Priusu?

Comment

Working...
                                X