Euro 3 motori - pitanje....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Mislim ozbiljno, cene na trzistu Srbije nemaju blage veze sa realnostima.
    Drazava da je neka kao sto nije bi uvodjenjem pravila za uvoz Euro3 sklonila carinu na KATALIZATORE, kao sto je uradila svaka zemlja koja misli na ekologiju.

No, po obicaju, pricamo jedno radimo drugo i mazemo ochi , klasika nase vlade, ma koja da je....
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• SALE
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2005
      • 841
      • Banovo Brdo

Odlicno Boost, imam jednog mladog, perspektivnog dilera da ti predlozim za maloprodaju .

Comment

• vega
        CBC Senator XXL
        • 21.02.2006
        • 324
        • Beograd

Stvar je izmisljena, zove se MIL eliminator ili O2 cheater pa koga interesuje nek gugla malo...
        Evo jedan primer

Mada je mnogo bolje resenje novi katalizator za cifru od 150 evra!
        P.S. Samo nemoj da se taj mladi diler, obzirom da je perspektivan, ugradi 200% na nabavnu cenu
        ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• SALE
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2005
          • 841
          • Banovo Brdo

Nece sigurno posto je nas covek, sa foruma =]

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

Znao sam da je ta fora...
            http://www.fordmuscle.com/archives/2004 ... /index.php

MIL Eliminators
            We won't get into the legal disclaimers here regarding off-road pipes, you know the laws in your state so do as you see fit. We will mention however that removing the catalytic converters will trigger a "check engine" light on 1996 and up Mustangs. This is because the EEC-V engine management system utilizes oxygen sensors both before and after the catalytic converters. The computer expects to see voltage from the aft O2 sensors corresponding to a lean mixture as a result of exhaust gas cleaning by the converters. Removing the converters sends the wrong signal, triggering a check engine light. Fortunately there is a way to eliminate the problem. Several companies sell "MIL Eliminators" (Malfunction Indicator Light). The MIL eliminator is simply a resistor and capacitor circuit placed in the O2 sensor harness that sends the computer the lean signal (300mV)it expects to see. Below we've shown you how to install the MIL Eliminators, or build your own, to ensure check engine light free driving.

The MIL Eliminators contain a circuit which will simulate the expected lean condition at the post cat O2 sensors. These are available from a number of sources, or make your own with Radio Shack parts.

Cut the black and gray leads from the O2 sensor. Splice in the MIL eliminator such that the green lead connects to the cut black lead from the 02 connector. Match up the remaining gray and black ends.

Prosto ko pasulj

EVO NA OVOM SAJTU DETALJNO UPUTSTVO KAKO DA NAPRAVITE ŠARENU LAŽU PO CENI ISPOD 6$
            http://www.zx2racing.com/pages/articles ... nators.htm
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• BOOST
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Prosto jeste ali neradi na svim autima, isprobano NE!
              move your mind

Comment

• vega
                CBC Senator XXL
                • 21.02.2006
                • 324
                • Beograd

Uvek nesto srecu kvari...

Comment

• BOOST
                  • 29.09.2004
                  • 8726
                  • Gislaved//Sweden
                  • SAAB 9000 AERO R; SA

Nista te nekosta da probas, ali imaj na umu: Kakav svet ostavljas svome detetu? Nadam se da nezelis da se radjamo sa astmom u genima kao najjeftinijom posledicom

Moralna odluka je licne prirode ali utice na sve oko nas.

Zakon je jasan: E3 bez katalizatora, nije ni E2 vishe.
                  move your mind

Comment

• vega
                    CBC Senator XXL
                    • 21.02.2006
                    • 324
                    • Beograd

Ma nema tu spora, slazem se u potpunosti. Uostalom gore sam i napisao
                    Originally posted by vega
                    Mada je mnogo bolje resenje novi katalizator za cifru od 150 evra!
                    Primarni problem ovde (zbog koga je Srdjan i pokrenuo ovu temu, ako sam ja dobro ukapirao) je cena novog katalizatora, od 500-1000 evra... bilo da neko prosto ne moze da izdvoji toliku cifru ili pak iz principa nece da plati jer kako stvari stoje samo vlasnik vozila treba da brine o ekologiji, a svi drugi od proizvodjaca katalizatora preko drzave pa do maloprodavca mu gule kozu sa ledja ko koliko stigne i ugradjuju se sa nenormalnim profitima. Ok, stoji i to da ko se vozi treba da plati to sto zagadjuje, ali nekako mi se cini da ostali u lancu to zesce zloupotrebljavaju. Nadam se da razumes sta pokusavam da kazem...
                    Troskovi proizvodnje katalizatora su manji od 100 evra a isti taj kad stigne do maloprodaje kosta 550!! Pa ko je tu lud?! I sad kao upru prstom u tebe... to je taj trovac...
                    Eno u Americi zamenski katalizatori biras kakve hoces za nesto preko 100$ (to nije ni 80 evra). Za te pare ili ovo sto ti rece 150 evra ne bi ni razmisljao da vozim bez njega... A onaj ko nema ni tih 150 evra da ulozi u auto jednom u 10 godina ne treba ni da vozi!

Comment

• mirdza
                      CBC Senator XXL
                      • 14.03.2005
                      • 2437
                      • Katowice (PL) / Banja Luka
                      • AGP / W126

mali OT -katalizator za 150? ??????
                      jbt...za 100? ovdje mogu da kupim kakav hocu metalni (u principu skuplji). znam da su nasi krajevi nenormalni po svakom pitanju ali to je bolesna cijena...

Originally posted by Srdjan
                      Originally posted by mirdza
                      vidio sam semu da se druga sonda izbaci napolje, tj na vazduh i sve radi kako treba (navodno ). isprobano na typeR i WRX STi
                      Dobra fora, samo jos da radi kako treba...
                      na hondi typeR isprobano i vidio sam i opipao (zamjena citavog izduva na racing verziju) i radi, ali honda je cudo - kao sto neko rece "operes joj motor i dobijes 10KS"
                      Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

Working...
                      X