Da li postoji podcenjivacki stav prema Ladi?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Danilo
    CBC Senator XXL
    • 02.10.2004
    • 908
    • Beograd, Dorcol

Pa tako gledano, i evropski auto godine 1970. se i dalje proizvodi u kragujevcu. A bogami i odrazace se, obizrom na standard...
    www.blindmanmotorsport.com

Comment

• jaksa
      CBC Senator XXL
      • 23.10.2004
      • 701
      • Novi Beograd, SC

Originally posted by Alekre
      Moguce, znam da se GOLF 1. generacije josh proizvodi u Juznoj Africi.
      A takodje sam cuo da Lada 1600 spec. proizvodi u Ukrajni.
      U pitanju je ipak auto na bazi golfa 2, koji lici na golf 1:

http://www.autogodine.hr/vijesti/2006/0 ... citi_golf/

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Procitah sad clanak automarket-a o placu Eurolade. Sve sto je napisano tada tamo doziveo sam i ja pre dve godine kada sam pozeleo da kupim Ladu Nivu.
        Scena je bila ista sa sve bakicom i kljucevima. Na velikom obrucu nalazila se gomila kljuceva. Pa vreme dok se nadje pravi.... Nikakve informacije nisi mogao dobiti od osoblja. Vecina majstora bavila se paljenjem i dotezanjem prodatih automobila. Od kataloga i prospekata mogao se dobiti iskopirani cenovnik. Nikakve informacije sem opstih o garanciji nisu se mogle dobiti. Narucivanje boje bilo je nemoguce. Izbor se sastojao iz pazljivog pregledanja automobila na placu i onda uz malo srece potrebne pri izboru dobijes auto. Upozoren sam od bakice da dobro gledam i pazim sta biram. Moram da vidim da li je sve kompletno, da nije polomljeno nesto.... Tu sam je i pitao sta da radim sa stvarima koje nemogu da vidim (u motoru, menjacu...) e tu mi je rekla da imam garanciju...
        Slicna situacija dogodila mi se i na sajmu a najgore sam prosao na vozdovcu. Tu neka od firmi (dilera lade) ima u ponudi cak i ruske motorne sanke. E tu tek mozes i batine da dobijes ako pitas nesto.

Sve ovo gore navedeno nije mi nimalo smetalo. Za tih 5000+Eur-a u to vreme nisi mogao da dobijes ni pajera iz 84' a da je u iole voznom stanju. Informacije o opremi Lade nisu mi ni bile potrebne jer je ista prisutna od sedamdesetih godina u neizmenjenom izdanju sem kozmetike. U vreme kada se pojavila bila je zaista vrhunski terenac sa permanentnim pogonom na sve tockove... Jos jedino Range Rover je mogao da se poredi s njom.

P.S. Enterijer stare Nive (ko u specijalu) je mnogo kvalitetniji i lepsi od ove sto se danas prodaje. Kvalitet plastike je katarstrofalan kod novih Niva...
        https://t.me/pump_upp

Comment

• jeronimo
          CBC Senator XXL
          • 27.10.2005
          • 390
          • beograd
          • ваз 21214-20

na testu koji je upriličen u francuskoj izmedju nive i hamera šta mislite ko je pobedio?(neki već znaju)
          prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• jeronimo
            CBC Senator XXL
            • 27.10.2005
            • 390
            • beograd
            • ваз 21214-20

a ovo je u australiji http://www.ladaparts.com/motors/pic/hummer/hummer.htm

Comment

• Alekre
              CBC Senator XXL
              • 12.09.2005
              • 780
              • Smederevo

HiHi! Hummer H1 je iskljucivo za pustinju, inace na drugim terenima je kurton da izvinete. H2 je za paljevine, H3 takodje. Ali to somovima ne mozes da objasnis.
              Mnogo me nervira, provalio sam da ljudi pate od brandova. Zato cu da im je*** majku kad budem kupio Nivu. Prvo cu ujaka sto vozi santa fe, mnogo se hvali.
              Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• jeronimo
                CBC Senator XXL
                • 27.10.2005
                • 390
                • beograd
                • ваз 21214-20

zakacis ga nocu na sajlu (ako nema alarm) i odvuces ulicu dalje sigurno ce da slozi facu kad se probudi

Comment

• gt nebojsa
                  CBC Senator XXL
                  • 11.05.2007
                  • 348
                  • Preljina,Cacak

Originally posted by nedjo11
                  SIROTINJO NEMOJ TAKO DA PRICAS ZA HUMMER,NEGO SE VRATI TOM TVOM PRODAVANJU PAPRIKA I MOZDA ZA 5 GODINA ZARADIS DA KUPIS GUMU ZA NJEGA.IDI SAD I *stinking* U TOJ TVOJOJ LADI
                  Pazi,danas si pristupio forumu i vec si poceo da vredjas clanove.
                  Jesi li siguran da si na pravom mestu?
                  Imas li mozda uvid u stanje njegovog bankovnog racuna,pa uzimas za pravo sebi toliku slobodu?

@Alekre:
                  I tvoj rad sam imao prilike da sretnem na forumu,i ti imas slicne ispade,je..aces nekome majku zato sto vozi ovo ili ono?!

Nista licno,samo je ruzno za procitati.

Da ljudi pate od brendova tacno je,ali da bi brend postao to sto jeste pored sveg marketinga,imidza i sl;mora da poseduje odredjen kvalitet,tehniku,dobar dizajn i sl.
                  Tu je Lada u problemu-dizajn nikakav,kvalitet kako-tako,a tehnika-Fiat iz 60ih.Nece da moze.Vidite Kalinu-pokusali su da isprave propuste koliko je u njihovoj moci,ali sami to ne mogu,danasnja auto industrija mnogo brzo usvaja nove tehnologije,razvija nove modele i sl.Njihov jedini izlaz je u nekom sistemu koji je VW primenio u Skodi-zemlji koja ima tradiciju u auto industriji jos sa pocetka 20og veka,a pritom poseduje iole kvalitetne kadrove,jeftinu radnu snagu,i kapacitet da napravi pomak;dali su tehnologiju koja im je bila potrebna.Mozda bi oni i sami dostigli taj nivo i u nekom drugom slucaju,ali kada-za koliko godina?
                  Posto sam nacuo da Reno kupuje Ladu,val;jda cemo za nekoliko god. docekati da iz Lade izadje pravi,konkurentan,svetski auto,na Renoovoj mehanici;pa da svi ljubitelji Lade malo uznapreduju.Ko zna mozda se i neki od nas tada priklone Ladi...
                  Toyota Čačak

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Nedjo11 nije više na ovoj adresi.
                    Isto tako i ostali treba malo da povedu računa o ocenjivanju ličnosti sa kojom se raspravljaju. Za to je zadužen psihijatr ili profesor koji ga je učio. Ovde smo da pričamo o tehnici.

Moderator je uvek u pravu sem ako ja ne kažem drugačije. Korisnik nema potrebe da ocenjuje moderatorovo upozorenje.

Interventne brigade postoje i dolaze na vreme a to nisu korisnici sistema. Korisnici treba samo da pozovu interventne brigade.
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gt nebojsa
                      CBC Senator XXL
                      • 11.05.2007
                      • 348
                      • Preljina,Cacak

Originally posted by Dora
                      Nedjo11 nije više na ovoj adresi.
                      Isto tako i ostali treba malo da povedu računa o ocenjivanju ličnosti sa kojom se raspravljaju. Za to je zadužen psihijatr ili profesor koji ga je učio. Ovde smo da pričamo o tehnici.

Moderator je uvek u pravu sem ako ja ne kažem drugačije. Korisnik nema potrebe da ocenjuje moderatorovo upozorenje.

Interventne brigade postoje i dolaze na vreme a to nisu korisnici sistema. Korisnici treba samo da pozovu interventne brigade.
                      Hteo sam ionako da napisem nesto u ovoj temi,a moj komentar na gorepomenute je bio moj licni stav.Nisam niti imam nameru da radim tudji posao,ako je tako nekome izgledalo.
                      Takodje mislim da je na svakom od clanova da vodi racuna o tome sta ce i kada reci,a ne da se posao(ako je to dobar naziv) moderatora pretvori u policijski,ili cenzorski.Svi mi gresimo,a neki i priznaju greske.
                      Odatle potreba jednog korisnika da kaze nesto na temu ponasanja.Ja sam relativno "zelen" na forumu,a kamoli neko ko se ovako predstavi po prvi put,i dozvoli sebi ovoliku slobodu kao pomenuti.
                      Znaci,ubuduce,zvati interventnu... (forumsku).
                      Pozdrav!
                      Toyota Čačak

Comment

• coco
                        CBC Senator XXL
                        • 24.10.2004
                        • 476
                        • i`am from the land that is placed nowhere

ja imam jako dobra iskustva sa ovlastenim servisima lade. toliko sam puno bio u njihovom servisu, da smo postali i prijatelji

bez zezanja, samara je idealan avto (sa zimuljama, high grip) za zimu. troma teska i lakse sam prolazio po dijelovima ceste gdje nisu prosli s ralicom neg tam gdje su prosli i pocistili cestu.
                        "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• AlexRS
                          CBC Senator
                          • 27.10.2007
                          • 234
                          • Borca

Originally posted by Bane®
                          Originally posted by nenad011
                          Naravno da niko ne misli da je Lada vrhunski proizvod autoindustrije , medjutim cinjenica je da je to veoma prodavan automobil zbog pristupacnosti cene i solidnih osobina koje se dobijaju za taj novac.
                          U nasoj zemlji samo "EUROLADA" je prodala preko 5000 automobila, "Lada Niva" je najpriznatiji 4x4 cak i u Francuskoj...
                          Dakle istina je samo jedna i zato smo i trazili prostor gde bi mogli vlasnici ovih vozila da razmene svoja iskustva i potraze pomoc za svoje probleme
                          Ako nista drugo, to je auto koji je po duzini proizvodnje nadmasio i "Bubu" pa i zato zavredjuje paznju.
                          Pa kad već trčiš pred rudu, zašto ti nama ne bi objasnio zbog čega ne treba o ladi da imamo potcenjivački (piše se sa t, ne sa d) . Ja konkretno potcenjujem mnogo priznatije marke nego što je lada, dok se ne uverim u suprotno ili dok me neko dovoljno dobro ne uveri u suprotno. Umesto da se ponašaš u fazonu "verujte mi, lada je cool", ispričaj nam neku priču, ponudi neka dokumenta, pozovi nas da vidimo tvoju ladu koja malo troši, koja može da obiđe trolejbus i kojoj ne otpada enterijer.

Usput bi mogao da objasniš i šta znači "najpriznatiji 4x4 u Francuskoj".

Takođe, "Vam", "Vama" i ostalo se piše velikim slovom kada persiraš jednoj osobi (jednina), a kada se obraćaš communityu foruma (množina), onda se piše malim slovom.

A kad si već tu, napiši i neki dokaz da naši kupci nisu jedni od automobilski najneobrazovanijih u Evropi (pošto se na našim prostorima u 90% slučajeva voze pogrešni automobili, pa zbog toga veliki broj prodatih modela i ne ide u prilog kvalitetu neke marke) ili neki dokaz da je nova lada bolja od polovnog auta od 6000€ i servisa na tom autu od 1000€...

I još nešto, Buba, je počela da se pravi, kad? Meni je u glavi 37. godina, ne znam zašto, a nek bude i posle WWII, recimo, 47. godina. Poslednja buba je napravljena prošle ili pretprošle godine... Koja se to lada pravila 60 godina? A i to što se pravila 60 dina ne znači ništa, bila je smeće i tada i sada...
                          Evo ja cu da ti odgovorim, doduse ne toliko iskreno posto bi za svoju iskrenost 100% dobio BAN .....
                          Prica ide ovako...
                          U srednjoj skoli a isao sam u Rusku skolu pri Ampasadi Ruske Federacije u Reblici Srbiji, imao sam drugara njegov cale je bio vojni atase i cesto je isao po ratistima po Bosni obilazio Ruske baze i sta ti ja znam... Pa je pricao kako su bezbroj puta sa "smecem" od Lade Nive i UAZ-om vadili iz blata sumer mega giga fensi americke Hamere i Jeep-ove....

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

uh... kako ova tema da prodje bez mene kez

mora i ja da kazem. tacno je da niva prolazi tamo de ne moze pinc ali ni zbog cega drugo vec samo zboh velikog klirensa i relativno kratkog medjuosovinskog rastojanja (ne moz da najase "stomakom" na prepreku) prenosni sitem joj sigurno nije najbolji pa da je zato extra terenac. ove fore ala alekre mislim da nisu za ovaj forum posto ja licno a verujem i vecina vas ne koristi svoj auto da prevozi malter i krompir osim kad eM pravi kanal ili moja keva pravi zimnicu. ali ok, svaki brand ima nesto cime se istice pa tako i lada time sto moze da stane mesalica za malter na krov a u gepek svinja od 200kg. ladu ne bi vozio da mi je poklonite tako da ove fore 5000 primeraka i to macku o rep. sta mislite koliko je skoda ili pug prodao svojih automobila. ladu kupuju ljudi iz sentimenta prema rusiji i nista drugo. niko me ne moze ubediti u pricu da ladu kupuje zdrav razum. jer je to kao ok dobar i pouzdan auto.ok , niva je nesto drugo i kupuje je potreba ali ove 110-111... maltretman najstrasniji. mada opet i ta lada niva ne moze da se meri sa jednim pravim humweejem jer je igracaka u odnosu na njega. da je toliko dobra terala bi se po pustinji kao recimo lendkruzer ili patrol ali nije i svaka prica o ladi se zavrsava na brdovitom balkanu evetualno na obodima lipovacke sume. postoji tu jos drugih konkurenata tipa GAZ, UAZ, MAZ, KRAZ i sta ti ja znam i svi oni rade svoj poso i najbolji su za njega jer pobogu, pa necete valjda u H2 da udejte blanjavim cizmama kad se vracate iz lova. ne pljujem ni po kome ali ovaj put sam na baneRovoj strani. budimo realni , molim vas... postujem ja to sto je yugo a verovatno i lada vecim delom rucni rad ali bih radije da je taj rucni rad made in england...
                            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• miQzma
                              CBC Član
                              • 31.07.2007
                              • 97
                              • Beograd,Mirijevo

E,sad moram da se oglasim i ja.
                              Lada nikad nece moci da dostigne kvalitete Pinz Gauer-a.Stav je licni,do njega sam dosao iskustveno.Dugogodisnje iskustvo.Nista ne moze da pridje Pinzu U SRBIJI.

Postoje situacije kad je Lada bolja od Hamera,uslovljeno je konfiguracijom terena.

Imao sam prilike da vidim kako Niva izlazi gde Defender ne moze.
                              Da valja-valja.Za te pare je najbolja.Problem je samo sto svi njeni kvaliteti meni ne znace nista.Ja trazim od auta totalno drugacije kvalitete.
                              Ovo je jos jedna od rasprava "ciji je duzi".
                              Originally posted by Sheta_Junior
                              50% ljudi u srbiji vozi zastavu. 30% ljudi u srbiji vozi VW. ostalih 10% su drugi automobili.

Comment

• Shone89
                                CBC Član
                                • 05.07.2008
                                • 30
                                • Novi Beograd

Khm.... Lada je jednostavno vozilo namenjeno da vuche haubice a povremeno moze da prevozi i ljude. Ja vozim Rivu `86 godiste koja je presla 160 000km bez generalne i josh je daleko od nje. Redovan servis za nju izadje negde oko 3500 dinara i to je sve sto od vas trazi.

Lada nije startan auto - dok se malchice ne modifikuje moze da bude i to (npr. stavi se u rivu 1300s motor od 1600ccm sa kracim diff-om i pozadi 205-ice). Lada je auto KOJI NE OSTAVLJA! Taj auto me nikada - ali NIKADA nije ostavio na putu .... a deshavalo se da mi nabije temperaturu u crvenu i da je ja teram jos jedno 100km - odvezem kod majstora - ne fali joj nishta. Kod Lade nema plastike, nema sminke. To je auto od chelika i molim lepo - ko hoce da je sminka za`ebo se nije to auto za njega. Ruska plastika je ochaj zivi i uopste mi nije jasno zasto se trude sa ovim 110, 111, 112, Kalinama, Priorama. ... Ruska elektronika josh gora stvar. Zato se od celog asortimana Lade i danas najvise prodaju RIVE! 2107 je neshto malo modifikovana verzije 2105 i idalje se prodaje ko luda. Zasto? Zato sto elektroniku NEMA - a i sta ce joj? Cista mehanika, delovi jeftini, lako se popravlja, jos lakse odrzava..... Meni ne treba auto koji ce sam da ide, meni treba auto koji ce da ide onako kako ja hocu bez da mi milion i jedan senzor oko glave pishte, da mi 30543 lampice trepere na instrument tabli i da mi volan bude ko da vozim shatl a ne auto.....

Sta je to kod Lade shto je istiche i zbog chega je ne treba podcenjivati?

Pouzdanost

Da, slazem se, Lada nema auto cruise, ABS, board computer, senzore za parkiranje itd... (ovde opet pricham o Rivama a ne o ovim novim buckurisima koje def ne bih vozio izuzev da mi neko pokloni). Uostalom zasto se 2107 idalje prozivodi? Ako vec nije ni za q i ako je ne vozi niko sem ludih Srba, da li zaista mislite da bi VAZ pravio Lade samo za nas?

Comment

Working...
                                X