Provaljen zeder ?!?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Originally posted by nikolaf7
    - "nema poterbe stavljati vilo sta na francuze, italijane i japance posto oni ne mogu da se upale bez kljuca"
    Kako njih ne mogu a njemce mogu? Mislis posto ih ne kradu nemaju tu opremu? Ne ulazim u raspravu nego me interesuje jer treba da kupim francuza, pa sam mislio da stavim zeder, sta znam
    reci mi koj auto nameravas da kupis ?
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• AlexRS
      CBC Senator
      • 27.10.2007
      • 234
      • Borca

Neznam, ja mislim da ako lopovi odaberu neki auto oni ce ga "dignu" po svaku cenu... Nakraju krajeva secam se price od pre jedno 4 godine kad su lika iz keca uz pretnju pistoljem izbacili iz kola na semaforu kod Maksija u 62 bloku i dok su bezali podleteli pod parkirani kamijon u 64 bloku, vozac je poginuo na licu mesta a ovaj drugi zadobio teske povrede... tako da jbg nikad neznas sta moze da ti se desi...

Comment

• nikolaf7
        CBC Veteran
        • 23.12.2007
        • 181
        • beograd

@zverko
        05 Citroen C4
        If God rides a Harley............
        The Devil rides a Duke!

Comment

• Nezki
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2007
          • 409
          • Beograd

Originally posted by rajmax63
          nisu to bili kradljivci kola nego narkomani
          Nebitno ko su, ja mislim da nije bilo zedera (ili druge slicne zastite) on danas ne bi imao taj auto
          Opel Corsa C by Nezki

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

nikolaf7: ne treba ti nikakva zastita do one koju auto vec poseduje.

nezki: pogresno mislis...

Comment

• Nezki
              CBC Senator XXL
              • 04.01.2007
              • 409
              • Beograd

Pa sto to mislis? Koliko mi je on objasnio ispod volana su skinuli sve plastike i probali da ga upale i ne znam sta al zeder nisu uspeli da otvore... Mislim nije da se pravim pametan stvarno me interesuje
              Opel Corsa C by Nezki

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

sama cinjenica da su lomili, cupali i hebavali ale oko auta koji ima zeder govori da su u pitanju pilicari. golf II i III se otvara i pali lomacem, nema potrebe za skidanjem bilo kakvih oplastika ili bilo cega.

Comment

• rajmax63
                  CBC Prijatelj
                  • 02.04.2005
                  • 1415
                  • Bačka Palanka
                  • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Originally posted by Nezki
                  Pa sto to mislis?... Mislim nije da se pravim pametan stvarno me interesuje
                  reko Zverko sve pilićari ,a i to ti je dovoljno.
                  ne sme mnogo da te interesuje jer to je tajna zanata.

žnači da su hteli da ga dignu tvoj drugar bi bio sada bez auta
                  blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                  Audi ima crveno T

Comment

• shadow
                    CBC Senator XXL
                    • 23.09.2005
                    • 555
                    • Beograd

@zverko

Posto sam vlasnik italijana, konkretno fiat brava, interesuje me kako to mislis ne moze da se ukrade bez kljuca?

Drugo pitanje, se odnosi na obd konektor, jel si ti sam premestao obd konektor ili ti je neko radio? Od kako sam kupio auto razmisljam kako da zastitim taj obd konektor. Ja sam razmisljao u pravcu da napravim neki metalni oklop za njega sa bravom, da ne moze da se pridje ni njemu ni zicama od njega. Samo sto jos nisam nasao ko bi to mogao lepo i pedantno da mi uradi, a da imam poverenja u njega. 2 elektricara od poverenja sam vec "istrosio" jer je jedan ugradjivao alarm, a drugi je ugradjivao tajni prekidac za pumpu za gorivo. Nisam hteo da ista osoba radi oboje
                    Takodje, jos nisam smislio kakvu bravu da napravim za obd konektor, jer dzaba to pravim ako ce cas posla da obije bravu.

Posle samo da vidim koju mehanicku zastitu da stavim i neku zastitu za varijantu "izlazi iz vozila!"
                    My crew is all fired up
                    Y'all better just wise up

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

ok, ajmo ovako. da li si cuo nekad od sada da su nekom ukrali fiat, alfu ili lanciu. ja nisam. zasto? prvo, taj auto toliko malo vredi da niko nece da se hebava oko njega da pravi alat (kutiju) za kradju jer i da ti ga digne koliko para da ti trazi da ga vrati. zato, mirno spavaj. eto taj prekidac sto imas ti je dovoljan da umiris svoju savest. fiat ima takav sistem imobilizacije da ne moze da se upali bez kljuca kao recimo VW grupa. dakle, da ponovim. nije napravljen "alat" za kradju, ne isplati se...

Comment

• rajmax63
                        CBC Prijatelj
                        • 02.04.2005
                        • 1415
                        • Bačka Palanka
                        • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Originally posted by zverko
                        ok, ajmo ovako. da li si cuo nekad od sada da su nekom ukrali fiat, alfu ili lanciu. ja nisam. zasto? prvo, taj auto toliko malo vredi da niko nece da se hebava oko njega da pravi alat. dakle, da ponovim. nije napravljen "alat" za kradju, ne isplati se...
                        svaka ti dala
                        blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                        Audi ima crveno T

Comment

• reaper_HGT
                          CBC Senator XXL
                          • 05.09.2007
                          • 888
                          • Beograd

drugaru su pre par meseci digli Golf IV sa alarmom i Zederom, tako da. . .
                          i to za 15 min! na sred sredine ulice kod hotela Jugoslavija u 9 uvece!
                          licno mislim da ako je neko namerio bash taj automobil uzece ga bilo na njemu zeder, kandza, alarm ili ne bilo nishta, jbg

Comment

• shadow
                            CBC Senator XXL
                            • 23.09.2005
                            • 555
                            • Beograd

Pa vidi ovako, moj prijatelj je na fiat puntu sjebao kljuc. Slucajno ga je zgazio nogom, sjebao imobilizer, ali je mehanicki deo kljuca ostao ok. Otisao je kod nekog servisera da mu napravi kljuc, i lik ga pitao jel hoce da mu iskljuci imobilizer. Prijatelj pristane, lik dosao sa laptopom do kola, prikljucio OBD konektor, pritisnuo dugme na laptopu i imobilizer je bio iskljucen. Jedina zastita sad je ta mehanicka brava. Nema potrebe da prave alat, dovoljan je laptop i program, koji sam ubedjen da moze relativno lako da se skine sa interneta ili u krajnjem slucaju mogu da kupe od nekog, u svakom slucaju, program postoji, ima ga u srbiji i to nije tajna.

A zasto ne kradu italiane i sl, znas kako kazu, uvek postoji prvi put A auto koji kosta 6000e, mogu sasvim lepo da zarade, kradu i dosta jeftinija vozila, sto ne bi i ova.

Nisi mi rekao za izmestanje OBD konektora...ko? sta? gde? kako?

I da se vratim malo na temu, evo kako kaze reaper, ukraden jos jedan auto sa zederom. Jel mislite da su provalili neku foru ili je i dalje zaboravnost vlasnika da zakljuca ili radi "pauk"?
                            My crew is all fired up
                            Y'all better just wise up

Comment

• Kanarinac
                              CBC Senator XXL
                              • 08.10.2004
                              • 2870
                              • BG,Weedikovac

Kao shto sam napisao ja, a i zverko zeder se otkljuchava tako da nije zaboravnost.Svaka brava mozhe da se otvori

I love my

Comment

• Eon
                                Moderator
                                • 10.03.2005
                                • 4225
                                • Beograd-NBG-44
                                • Superb 2.0 4x4 DSG

A i ne postoji apsolutna zastita. Znaci, izmeriti stepen korisnosti zastite, sa statistikom kradje doticnog vozila.

Koliki je broj ukradenih vozila sa Zederom u poslednjih godinu dana?!?!
                                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                                X