Provaljen zeder ?!?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dekideki
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1914
    • Beograd

dan danas svi me ubedjuju da sam debil sto sam bacio pare na to, to je provaljeno, ima fora da se otkljuca, vidis da se vise ne reklamira itd.

*dzabe sto ja pricam da, iako je vec to istina, znam lopove koji nece da se smaraju sa - npr. kolima, za koja (slicna) ni da su cista 100% (a neregistrovana, stranac), ne mozes da dobijes za njih vise od 400e. koliko oni mogu da dobiju za ista takva a ukradena? 50e?
    ko ce bre da gubi vreme s tim kolima kad je toliko drugih pored bez ikakve zastite?

da se ne lazemo, istina je. brave su za postene. ako si lopov par ekselans, nabavi pauk i resio si problem bilo koje zastite.

***najnovija fora za koju sam cuo za zastitu je "klin". "nesto kao zeder, samo mnogo bolje", "ne reklamira se uopste", "ubada se odozgo u osovinu iza volana i volan mrtav dok ga ne izvuces". dzaba ja da krenem u protivnapad istim pitanjima "a jel ima to bravu" i slicno... mislim... a?

za sad sam prezadovoljan prvenstveno prakticnoscu zedera. nema cimanja kao sa kandzom sto je stvarno bila teska fizikalija. a i dobijes bonus blokadu startovanja.

P.S. nikad ne bih javno prikazao da se moze rasturiti zezer, ni lud. mislim da bi me pojeo mrak za pola sata. btw, kako tolike godine rade bez ikakvog fiskalnog racuna, primaju iskljucivo kesh, i slicne stvari...
    .

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

..kao '' ne reklamira se ''
      Evo,u Halo Oglasima od ponedeljka,reklama za Zeder preko cele strane....

Comment

• dandy
        CBC Senator XXL
        • 09.12.2005
        • 513
        • Bijeljina-Beograd Medakovic

eh kad bi citali sta sam pisao, to bi bilo divno i postedilo nas smaranja i okretanja zrvnja,,,,,,
        ajd fino procitajte sve unazad pa onda da se ide dalje.....

Prvo,,,,"realno je priznati da dodje do ostecenja brave"
        , ako se malo bolje cita, kazem nema alata,pajsera, klijesta, lomaca, cesljeva,,,,kako onda ostetiti...,,,,garancija je priznata na brave koje sam ja gledao da su otvorene.....nevjerovatno,,,,dobro jeste,,,
        pise da sam bio sa zastupnikom zedera i da nije imao petlju da mi da da probam,,,,i to pise, ali se ne cita...

drugo, naravno da nece biti ni prezentacije niti ce iko saznati kako se to radi,naravno da bih to odradio sam, bez direktnog prisustva bilo koga,,,, i to je navedeno, pa ja bas nisam toliko lood da to podijelim sa nekim ko mi nije ni rod ni pomoz bog...jesam bosanac, ali nisam bas Toliki bosanac

Trece,,,ma nema trece,,, kad nema svrhe, il su nepismeni ili ih mrzi da citaju,,,,ili je to moderno da se tako radi,,,,ko ce ga znati....

I ajd zaboravite, ne znam koji mi je klinac ovo trebalo....
        Ne moze da se otvori i ajmo dalje.....

Samo se nadajmo da ce kao sto rekoh ili da se nesto tu promijeni, ili da ce proci dosta vremana dok se to rasiri....

Uostalom kao sto rekose,malo ce ko da se cima oko jeftinijih kola danas, ne isplati se ni lopovima vise, sem ako su to vikend ratnici u tom poslu....tako da ce i zeder dosta da stiti,,,,,samo sto veca naljepnica, i sl......
        Samo ne mogu da vjerujem da se lopovi jos uvijek cimaju sa kolima koja imaju tolike zastite, kad ima jos uvijek dosta onih koji nista od toga nemaju, i jos uvijek stoje netaknuta...
        sjecate se price kada su pohvatali one leekove sto su maznjavali one X5, imali su uredjaj vrijedan 400 000e ako se ne varam,,,,znaci to su lopovi,,,,a ovi sto maznu cd i sl,,,,to je sitna buranija.....

Comment

• Vladd
          CBC Senator XXL
          • 09.07.2006
          • 581
          • NBG

Pa otprilike tako. Potpuno je svejedno da li je "provaljen" ili ne. U teoriji verovatnoce, dramaticno smanjuje kolicinu lopovcica koji ce se "boriti" sa zederom, blokadom, standardnim alarmom i standardnom blokadom, posto im ostaje veliki asortiman bez "komplikacija".

Zeder ce eliminisati "dokone" lopovcice, ili one sto kopiraju ili maznu kljuc, a ako neko i skapira kako da neutralise zeder, i za tu akciju ce mu trebati neko vreme (da ne licitiram minute), nece "nestati" sa parkinga za deset sekundi.

U kolicini dobrih lopova (kao i svih strucnjaka, njih je ipak malo), kolicini kola bez zedera, zastita je dobra. Ako nekoga brine i preostala "mala" verovatnoca, kasko + zeder (uslovljen kaskom) zavrsava posao 100%.

Poz.

Comment

• iwcham1979
            CBC Senator XXL
            • 17.07.2007
            • 741
            • Nis
            • Seat Altea 2.0Tdi

Slazem se! kez

Comment

• MOSLER
              CBC Senator XXL
              • 27.05.2005
              • 1064
              • Niš

Pa onom ko ima Zeder u autu sigurno nije sve jedno,mada lepse je ziveti u uverenju da nije provaljen i da je auto siguran od spoznaje da si bacio 200 evra u wc solju!

Comment

• neshaoct
                Banovan
                • 18.08.2007
                • 1754
                • Beograd, Rakovica

..sve ja razumem...i sve citam sto napises....ali,kao sto vec neko rece,cime li ga otvaras ako kazes da ne koristis nikakav alat,nikakvu silu i sl...I,sto su priznali reklamaciju na taj Zeder koji je ''kao'' otvoren tako na '' lepe reci '' ...sto su uvazili reklamaciju kada nije bio ostecen ?
                Sta,doneli ste im ispravan Zeder,i rekli : '' evo,mi smo ga otvorili bez kljuca,bez cesljanja brave,bez ikakve sile...i kao sto vidite nije nigde ostecen,ali mi ipak hocemo da ulozimo reklamaciju ? ''...
                Jel' ti auto jos stoji na parkingu ? Eto ti odgovora da li si bacio 200 evra u WC solju...

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Kada imas auto od 5,6,7 'iljada evra i alarm i kandza su dovoljni, ako je auto jos toliko vredniji onda su Zeder i alarm opet dovoljni, a ako vredi i vise, nemam mu pomoci ako ga neko pikira. Ali ko ima vredniji auto sigurno ima i kasko i uopste nije bitno da li je Zeder ili Kandza provaljena....
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Vladd
                    CBC Senator XXL
                    • 09.07.2006
                    • 581
                    • NBG

Pa to je sto se ne kapira. Lopov moze da "dobije" za maznut auto 10% trzisne cene. Ako je auto 7000 evra, treba da rizikuje sacmaru i gubi vreme sa zederom za 700€, a ima ih bez.. onoliko.

Skuplji auto je druga prica, tu se mogu isplatiti i druge akcije, lopv dobija mnogo vise, moguc je i otkup...

A "amateri" otpadaju kao trule vocke, na zederu...

I kao trece, ne mora da znaci da se zeder "razvaljuje", dovoljno je "blokirati" funkciju zedera-zakljucavanje volana, do garaze, a tamo brusilica sitan vez veze... , ako su alarm i fabricka blokada "prevazidjeni, a ni to bas nije ekstra lako, bez "pripreme"...

Poz.

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

koko se aj secam otkup je mnooogo veci od 10% . za auto od 8-9k traze i po 2-2500. doduse sam lopov mozda uzme 1000-1500 ostalo je ugradnja takozvanih "prijatelja" koji srede da se auto vrati uz otkup. + sto to nije sve... na red onda dolazim ja da vratim sve brave u prvobitno stanje tako da se i ja tu ogrebem par stotina evara...
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• iwcham1979
                        CBC Senator XXL
                        • 17.07.2007
                        • 741
                        • Nis
                        • Seat Altea 2.0Tdi

Comment

• dandy
                          CBC Senator XXL
                          • 09.12.2005
                          • 513
                          • Bijeljina-Beograd Medakovic

Kao sto sam rekao, bez alata h.....

ajd,,

imao sam takodje priliku da imam u moru specijalaca , narkomana, i drugis namcora i jednog vojnika koji se takodje bavio i vjerovatno se i dalje bavi kradjom kola,,,pobjegao u vojsku da bi mu smanjili robiju,,,,i on mi je prenio par iskustava koja mogu biti jako korisna,,,,usput, mog golfa 2 je "obijao-ulazio bez ostecenja brave i palio za manje od 30 sec, od toga 10 rade grijaci....doduse nije nista lomio, samo je bila skinuta ona plastika ispod volana,,,,

i sta ona kaze....lopovi sed ijele po grupama, dijelovima grada i ciljnim odredistima, jedni rade otkup, jedni dizu po narudzbini, jedni za dijelove, jedni za strane zemlje....itd,,,znaci oni medju sobom maltene znaju kad je i ko digao koji auto, i jako su povezani......

Ako neko naruci auto koji se podudara sa tvojim, ode on, pa i geparda da vezes za njega, i felne da betoniras na putu, sa sve dva pandura koji stoje ispred,,,,,

ali ono sto moze da pomogne je sledece....
                          mobilni telefon,,,jeste da imaju blokatore signala, ali nemaju bas svi, ukljucite neki stari tel na punjac, ubacite bilo koju karticu samo da radi, i sakrijete ga negdje,,,nek stoji zlu ne trebalo....ako je u dometuu, nalaze ga panduri u roku od pola sata,,,naravno ako nisu umijesani, ako jesu, ne nadje ti njega nikad....

Elektromagnetni ventil za gorivo, postavljen negdje ili na rezervoaru ili negdje gdje je nepristupacan, sa bar dva prekidaca redno vezana da oba moraju biti ukljucena da bi to radilo......

Alarm, sa blokadom dovoda goriva, kontakta, i sto vise komponeneti....naravno po mogucnosti sa plivajucim kodom.i spopstvenim napajanjem..i nekom zajebanom sirenom.uz naravno naljepnicu na prozoru neke potpuno druge vrste i marke alarma

uklanjanje brava, i plastifikacija ili kako li se vec zove stakala,,,to je no da se ne moze razbiti staklo, tj da ostaje povezano,,,zaboravio sam kako se zove.....

mehanicke zastite, tipa zedera ili slicno, sa naravno sto vecom naljepnicom koja oznacava da je to unutra

obavezno prikrivanje zvucnika tj postavljanje takoda ne bodu oci, i skidanje plocice ili audio uredjaja....

ovo umnogome smanjuje mogucnost odvozenja auta, ali i dalje ne sprecava mogucnost odnosenja,,to je nemoguze sprijeciti, sem ako nemate dvoriste, kamere senzore pokreta i sl...kamere su oko 250e 4 kamere i koznola, a senzori pokreta oko 700 din po komadu tako da to nije naucna fantastika,,garaza samo lopoviam olaksava posao jer mogu na miru da rade da ih niko ne uznemirava

Znaci parkiranje na osvijetljenom mjestu, po mogucnosti blizu neke radnje koja radi cijelu noc ili taxi stanice...oni su do sada uvijek ispali fer kad su takve stvari u pitanju...mozda ne svi ali svi za koje ja znam....

Udaljih se od teme, ali mislim da koristi....

Comment

• Hermes
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 1306
                            • https://t.me/pump_upp
                            • bemve

Originally posted by dekideki
                            dan danas svi me ubedjuju da sam debil sto sam bacio pare na to, to je provaljeno, ima fora da se otkljuca, vidis da se vise ne reklamira itd.

*dzabe sto ja pricam da, iako je vec to istina, znam lopove koji nece da se smaraju sa - npr. kolima, za koja (slicna) ni da su cista 100% (a neregistrovana, stranac), ne mozes da dobijes za njih vise od 400e. koliko oni mogu da dobiju za ista takva a ukradena? 50e?
                            Izvini, ali ovo ti je malo kontradiktorno....stavio si zeder na Alfu koja vredi (kao stranac) koliko?
                            https://t.me/pump_upp

Comment

• BGILLEGAL
                              CBC Senator XXL
                              • 22.05.2006
                              • 653
                              • Beograd

Nisam citao ceo topic. Uglavnom tacno je to da nishta ne moze da se ne razbije. Evo ga najsigurniji alat o kome je pricano na cannonu Malo je zeznut, brz i efikasan http://en.wikipedia.org/wiki/Thermite
                              Realna situacija. Imate lavlju kandzu ili zeder. Alarm. Dolazi neko, vrata da kazemo otvara sa lakocom. Prvo mora da savlada alarm. Ako vam je nizak auto nece moci da ide ispod da chupa nego mora da udje u kola. pa sve to pisti, on otvara haubu i tek onda cupa alarm. To mu je sve laganica. Posle toga treba da savlada lavlju kandzu ili zeder. Kandzu moze jedino ako pokida volan jer pored kandze ce tesko da ga skine bez kidanja. Drugi nacin mu je da nekako skine kandzu. Realno meni kljuc kandze deluje siromasno i svaki prof ce vrlo lako da otkljuca to da se ne lazemo.

Zeder i kandza nisu apsolutna zastita automobila. Oni samo stite automobile od klinaca, probisveta, koji bi uzeli auto malo da se provozaju i da ga ostave kad nestane goriva. Svaki prof. ako se nameri na neki auto ce ga uzeti pored svega. Ako nishta doci ce paukom i pokupiti.
                              Po meni jedina prava zastita auta je garaza i to sa nekim video nadzorom i bravom za otkljucavanje i zakljucavanje garaze iznutra.

Comment

• dekideki
                                CBC Senator XXL
                                • 26.07.2005
                                • 1914
                                • Beograd

*ugradio sam gas u keca '81. koji ne vredi 100e na trzistu i ugradnju platio 260e. svi me pljuvali da nisam normalan. otplatio sam ga voznjom i od tad ustedeo na razlici benzin/gas oko 1700e (auto je kupljen svojevremeno za 2000DEM).

elem,
                                kupio sam ekstra dobru Alfu koja na BG table sada vredi cca 5000e. auto ne planiram NIKAD da prodam. 155 je za mene maksimalno ispunjenje nekih realnih zahteva u okviru mojih mogucnosti. dao bih i 1000e da je sto bolje zastitim. imao sam kandzu i doplatio sam za zeder. identicnu alfu (NE MOJU) ali stranca (kome istice registracija) nema sanse da prodas ovde za vise od 400e, pa stoga nema trzista koje bi trazilo da kupi ukraden takav auto koji se inace kupuje iskljucivo za delove, zar ne? koliko bi morao lopov da spusti cenu za komad celika bez papira? 40e? 50? o tome ti pricam... ukraden nov novcat Audi ili Pasat ide na secenje i isplati se rizik kad tad. ali koliko je takvih? dvadesetak sve zajedno? ostatak od 98% vozila je u mom rangu vrednosti. kad sam ugradjivao zeder na kanalima su bila dva jugica, btw. ovde ne pricam o zastiti od profesionalaca da se ja njima sad, ispalo je tako kako si ti okrenuo, kurcim, vec o klincima zeljnim brze voznje i treninga sto se tih akcija tice.

inace, ajde da budem iskren do kraja, investiciju u zeder je platila keva i ugradjen je na njenu inicijativu. preko toga imam dobar alarm i blokadu.

filozofije tipa "Alfe se ne kradu", "Sta ce ti zeder na tako jeftinim kolima" i slicno meni ne bi bile velika uteha kad bih zatekao prazan parking jednog dana. zato, oprezan sam koliko ovde moze covek biti. ko se cuva i Bog ga cuva.

jedan prijatelj parkirao Pasata B3 u selu kod svoje keve u nekoj pustahiji, dosao u goste. posle 15 minuta izlazi i - nema kola. nije imao nista od zastite, zip. nista. "Ko ce bre da se cima 20km od grada da mi ispred nosa ukrade kola?"

ne znam da li sam dobro uradio. vreme ce pokazati.
                                .

Comment

Working...
                                X