Lada klub Srbija?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • marek
    CBC Senator
    • 16.09.2005
    • 243
    • Beograd

LADA vs YUGO

Evo ja cu izneti svoja iskustva sa ladom jer ladu znam odkad znam i sebe, posto su moji roditelji oduvek imali ladu.
    Tacnije cale je imao prvo keca i to onog sa italijanskim motorom daleke 75 godine i ubrzo ga je prodao jer ga je nervirao sto je stalno negde pustao neko ulje...

Posle toga je vozio ladu 1500 koju je slupao negde na putu za more dok je imala nesto vise od 3 godine, nakon toga kupio je ladu special 1500 koju je prodao sa nekih 120000km '87 je kupio ladu rivu na kojoj sam se i ja naucio voznji i to na zadnjov vuci.

Za sve te godine lada specijal ga je jednom izneverila jer se zablokirao termoventil pa nije pustao u hladnjak vodu pa je auto prokuvao. Sto se tice ove lade rive, kod nje je bilo nekih problema u zadnjih 7-8godina i to sa reglerom (posto je neki elektronski pa to rusi nisu bash skockali najbolje), bio je problem sa anlaserom trebalo ga je srediti i to bi bilo to, ostalo je sve redovno, platine, svecice, ulje, filteri, pumpa goriva, paknovi, plocice...

Sto se tice limarije auto je i posle 19godina extra ocuvan posto je u startu uradjena zastita tek posle nekih 14god se poceli pojavljivati znakovi rdje na jednom krilu i oko rezervoara. Sada ili mozda na 20. rodjendan cemo joj uraditi to gde je pustila korozija i ofarbati celu.

Sada cu dati malo poredjenje LADA-YUGO jer od 2003. vozim novog yuga 1.3.

Yugo je definitivno laksi za voznju, elasticniji, laksi za manevrisanje.
    Lada je tvrdja, teza za voznju ali pliva kao ladja u odnosu na yuga.

Sa Ladom gotovo nikada nisam imao problema dok me je taj NOVI yugo vise puta ostavljao na putu prvi put zbog uloska kontakt brave, drugi put razvodna ruka, treci put sajla kvacila...
    da ne pominjem sto je auspuh istrulio za dve godine, sto mi prozor spada, sto su sedista popucala, sto se brisaci raspadaju, sto su mi pukle obe posude i za brisace i a hladnjak, sto bravice zezaju - i jos gomila nekih gluposti - u prevodu samo me nervirao.
    O mestu u samom autu i opremi koja dolazi uz auto necu ni da pricam, pa samo treba pogledati dizalicu koja dolazi uz yugo koja je PLASTICNA, ona kesa za alat je vec ispucala, a ladina originalna mala siva ne pokazuje znake starenja.

Sto se tice korozije ni tu ne mogu da se porede, treba napomenuti da yugo koji ima plastike iznad tockova - takozvane korube pre istruli nego lada koja ih nema - pa koliko bi onda trajala lada da ima korube - mislite o tome.

Sve u svemu lada je auto za yuga, mozda je moguce napraviti poredjenje u sadasnjim uslovima kao logan-zastava 10?

Comment

• markovisacki
      CBC Član
      • 14.07.2006
      • 53
      • Vrsac

U potpunosti se slazem sa tobom. Priznajem da i Lada ima svoje boljke, ali ipak ljudi nemaju predstavu kakvi su to stvarno automobili. Mogu da garantujem da su za ono vreme to odlicni automobili, i da bi bas naprimer 1500 special nadziveo bilo koji zapadni automobil iz onog vremena uz isto odrzavanje, i naravno mnogostruko manju cenu u startu. Nas problem je sto svi koji imaju Lade misle, Lada je to, necu da je odrzavam, sta ce joj pranje, sta ce joj zastita karoserije, bas cu da je vozim na redovne servise, itd...
      Najgore je sto je i moj otac isto tako mislio, ali je ona ipak nakon jedne dobre posete majstoru (stelovanje ventila, paljenja, cisc. karburatora,...), mog poliranja, izasla kao skoro nov auto na kome sve radi perfektno i posle 31 godine...

Znajuci sve to, i moja iskustva sa mojom specijalkom ja bih se da imam pare u dzepu, u momentu odlucio na novu ladu Kalinu, pa cak i na modele 110, 112 uvek pre nego za bilo kakav Logan ili Zastavu 10.

Jedna stvar zbog koje mi je jako milo, a sto nisam ocekivao je da ce i Lade cak kod nas poceti da priznaju kao oldtajmere. Poceli su ljudi na ulici da me zaustavljaju, odusevljavaju se kako je tako star automobil ocuvan, da li je na prodaju...
      Jedino mi nije jasno zasto jos nisam video nijednu 1600 special ladu video u perfektnom stanju, vec uglavnom trulez, ....
      Da li su ih mozda pravili od drugacijih materijala ne znam...

A sto se tice uporedjenja Yugo - Lada...

Comment

• Miljan
        CBC Senator XXL
        • 18.01.2006
        • 459
        • Nis

I kod Lade i kod Zastave su problemi radnici koji ih sklapaju, a ne sam auto, kad bi sve to radili kako treba, to bi bili odlicni automobili, pouzdani, jeftini i laki za odrzavanje.
        Sada sa novim Zastavama je stvarno katastrofa (mada naidje i neki dobar primerak), drugar je skoro kupio Yugo 1,1 i u pocetku je imao bas slicne probleme (kontakt-brava, razvodnik paljenja, palo mu desno staklo, pukla rucica za sediste, pukle zabice na poklopcima za zvucnike).
        Ja npr. sa svojim 101 koji je '91. god. (Skala 55) nemam nikakvih problema, auto bukvalno izgleda kao nov, garaziran je od avgusta '97. presao je 37500 km i NIKAD me nije izdao, jer ne dozvoljavan nista da se pokvari.

Moj komsija ima crvenu Ladu Special 1600, skoro je ofarbao,ali bas dobro, bila je malo pocela da truli i zamenio je krila i sve sto je trebalo, i sad super izgleda, a ima jedna krem-bela sa vranjskim tablicama koju vidjam ponekad kod mene u ulici (verovatno vlasnik dolazi kod nekog), prva boja, stvarno super izgleda, ima sve one lajsne, ne vratima, na rubovima, oko zadnjih svetala.
        A moj drugar ima 2105 1200 S mislim da je 82. ili 83. god. planirao da je radi, ali nece, nema para, pocela je dosta da rdja, a da je sredi, treba mu najmanje 400-500 eura, a ne moze da je proda za vise od 300 eura.
        A moze da nadje za 500-800 eura Rivu 87-88 god. sa ugradjenim plinom.

Comment

• level3
          CBC Senator XXL
          • 29.01.2006
          • 857
          • BGD, V.B. Karaburma

Re: Lada klub Srbija?

Originally posted by Alekre
          Momci palo mi ja na pamet da kada malo ojacamo napravimo klub vlasnika ruskih automobila? Mogli bi i sajt da napravimo =] .
          Vasa misljenja?
          Momci a da niste otisli u OFF?
          Tema Vam je Lada klub Srbija.

Ako se vec budete organizovali za osnivanje kluba, tu sam da vam pomognem oko registarcije koliko mogu.

Samo napred!!!
          www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

• Alekre
            CBC Senator XXL
            • 12.09.2005
            • 780
            • Smederevo

Ima li neko ko zna da sklepa bannere, linkove itd. Ja stvarno nisam upucen u te stvari
            Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• marek
              CBC Senator
              • 16.09.2005
              • 243
              • Beograd

Da se sklepa nije problem - e sad na sta ce da lici...

Comment

• Alekre
                CBC Senator XXL
                • 12.09.2005
                • 780
                • Smederevo

Pa, da napravimo da lici na nesto jer mislim da je to jedini nacin na koji mozemo da okupimo ljude i informisemo da Lada klub pocinje sa radom (kako lepo zvuci).
                Dakle, sta nam treba za normalan fensi sajt?
                Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• krscina
                  CBC Početnik
                  • 27.03.2008
                  • 3
                  • beograd

tavria

DA LI VAM SMETA TAVRIA
                  HTEO BIH DA PITAM NESTO

Comment

• milannik
                    CBC Senator XXL
                    • 23.12.2004
                    • 1455
                    • Niš

Comment

• stratus
                      CBC Početnik
                      • 06.10.2007
                      • 5
                      • Beograd

ja se pridruzujem predlogu za osnivanje kluba... Bilo bi dobro da imamo neki skup i da se zalimo i hvalimo na svoje ljubimce, jedni drugima...

Comment

• Armageddon ///M
                        CBC Senator XXL
                        • 26.04.2008
                        • 447
                        • SRB
                        • Ne

Sajt: www.lada-klub.com -> uclani se
                        Ambitious but rubbish.
                        http://www.youtube.com/streetracerm5

Comment

• Partizan
                          CBC Početnik
                          • 09.06.2009
                          • 6
                          • Novi sad

Re: Lada klub Srbija?

ja imam Ladu Samaru 1300, '89 godiste.......ja sam drugi vlasnik, ima jos prvu farbu i dobro je ocuvana, malo je samo krenula po rubovima i to je to......imam je preko 2 godine, i ovih dana idem da je kompletno sredim, mislim na limariju i farbanje........i kada se sredi bice kao nov, jer sa motorom nemam nikakvih problema, trosi mi litru ulja na 7000-8000 km, sto je zaista malo, a kada radi, ne cujes ga.......presao je ukupno oko 152000 i dalje ide kao sat i ne bih je sada prodao, nema sanse, jer taj auto je stvarno predobar za te pare........ne moze se yugo sa Ladom Samarom porediti, sanse nema, ni po cemu........sa mojom Lajkom sam isao za Nis i nazad 4 puta, za Zagreb ove godine, tacnije blize Mariboru, negde u Zagorju neko mesto, za Podgoricu 2 puta prosle godine, ali s' tim da sam svakoga dana isao na more i nazad za Podgoricu i tako 9 dana, posto sam bio kod brata u Podgorici, a posto sam inace iz Novog Sada, za Beograd idem u proseku na svake 2 nedelje, jer mi je supruga iz Zemuna, sto ce reci da sam do Zemuna, Beograda i nazad isao za ove 2 i po godine bar 50 puta, a mozda i vise........i sto je najvaznije, a zelim da naglasim, NIKADA nigde me nije razocarala, ostavila ili pravila probleme, bar ne u tim putovanjima.......jednom mi se samo desilo sranje kada mi je na Parkingu kada sam se parkirao, bas u tom momentu, hvala Bogu, blokirala vodena pumpa, a i to je bilo zbog moje greske, jer sam znao da nije dobra, ali sam cekao da se malo vise pocne cuti, ali cvrc, nije se cula uopste, samo je bloknula.......ali, kao sto rekoh na parkingu, hvala Bogu, jer da je u voznji napravio bi se dar mar.......i to je sve sto mi je napravilo problem, i vise nista za predjenih oko 40.000 km od kada je kod mene...............i zaista se osecam sigurnim gde god sa njom da krenem, ali je zato i redovno odrzavam...................i sada kada dodje sa farbanja i malo sminkanja, bicu presrecan, jer za te pare se ne moze imati bolji, sigurniji, udobniji i pouzdaniji automobil, i laksi i jeftiniji za odrzavanje.... i svim mojim drugarima koji imaju Jugice, toplo preporucujem da kupe neku dobru Ladu Samaru i da ce zaboraviti na muke u voznji.......

Drago mi je da sam se prikljucio ovom klubu ljubitelja Lada.........inace zovem se Goran, i iz Novog Sada sam.......kada budem sredio auto, stavljam sliku.......inace Lajka m je bela sa 3 vrata, ali je postala moja prava ljubimica koja me nosi gde god pozelim i moram priznati da je prava zver od auta..............

Comment

Working...
                          X