Chime se boriti protiv zamagljivanja prozora?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Može obuka, cena sitnica (pitaj šta je Etanol 96 koji mu je sastav, čemu služi i kako se dobija, da navede bar 3 postupka, na koliko se razređuje i za koje primene...)

Meni se taj sivi sloj svakako uhvati vremenom (ako smem da kažem) da kola perem 2-3 puta godišnje Videću da li će sa ovim možda brže da se uhvati...
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Vladd
      CBC Senator XXL
      • 09.07.2006
      • 581
      • NBG

Taj alkohol je cudo. Sa njim brisem i monitor i tastaturu.
      Koristim "recept", 100ml alkohola, malo (20-30ml) deterdzenta za sudove i ostatak do 1L destilovane vode za tecnost za pranje soferke, kada nestane klasike po pumpama.
      Cist alkohol odlicno pere, ali par puta sam koristio neki "mer" ili "glas" goji se prska po CISTIM prozorima, da poveca povrsinski napon i smanji "hvatanje" stroke. Malo je produzilo period ribanja, ali nije za preporuku, neku, puno posla a slab efekat.

Poz.

Comment

• Ji 4Tze
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2006
        • 806
        • bg
        • Honda CR-V 4WD

nemoj samo neko da pomisli da se mixom alkohol i deterdzent (ili jednim ili drugim) brise ekran od monitora
        napravice stetu ziveci u zabludi.
        mislim, brise se, ali i ono sto treba i sto ne treba

Comment

• Vladd
          CBC Senator XXL
          • 09.07.2006
          • 581
          • NBG

Da da, ne ne, nikako monitor sa "dzibrom", ovo je za auto i to spolja, pomaze i da se pticiji doprinos oceni kola lakse brise

Poz.

Comment

• alexa05
            CBC Senator XXL
            • 23.07.2006
            • 1769
            • Smederevo
            • Opel Vectra B 2.0DI 16v

A da se odradi instalacija za disanje sa odvodom van kabine vozila!?
            EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Čiča
              CBC Senator XXL
              • 14.12.2005
              • 1621
              • Beograd, Vidikovac

Pa ta instalacija postoji, izbacis glavu kroz prozr dok ti se ne izjednaci dah sa temperaturom vazduha napolju

Koristio sam neki sundjer koji je bio natopljen nekom tekucinom, i onda se preko "zamagljenih" stakala premaze. Trajalo je dva tri dana. Malo su stakla bla musava, pa je zavrsilo u korpi.

Sto se tice seckanja pristica koja diraju stakla, ja to ne mogu jer su uglavnom to pristici moje dece koja mi crtaju srca da mi pokazu da me vole Sta cu slab sam na decu, cak mi je i zao da kada auto vozim na pranje kada mi brisu zadnja stakla
              Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
              "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Vladd
                CBC Senator XXL
                • 09.07.2006
                • 581
                • NBG

Pa alexa05, na pola puta si do resenja. Neki autici imaju ventolacione otvore u zadnjem delu, pogotovo "severni" automobili, koja izvodi vlazan vazduh napolje, ili da otskrines zadnji prozor, ili ukljucis klimu, ili stavis dzak silika gela na zadnje sediste.

Poz.

Comment

• Nenad
                  CBC Senator XXL
                  • 06.01.2005
                  • 1364
                  • BBgd/Mow

Bilo koje sredstvo na bazi jabuchne kiseline ili u krajnjem sluchaju preseci jabuku na pola i protrljaj je preko cistog stakla, obrishi sta ostane.
                  Boost or bust...

Comment

• Ji 4Tze
                    CBC Senator XXL
                    • 04.05.2006
                    • 806
                    • bg
                    • Honda CR-V 4WD

hans, ne znam da l si probao, al kod mene ovaj recept radi kako treba...
                    dakle, kad sednes u ladan auto, namesti ventilatore da duvaju na soferku i u lice (na I ili II, koliko si vec zadihan ), pa kad krene da greje, moz slobodno da prebacis da duva na noge i soferku i miran si

znachi, poenta je u preusmeravanju/hladjenju toplog vazduha izdisaja pa ne kondenzuje

meni tako ne magli nijedan prozor na autu

Comment

• HotDog
                      CBC Senator XXL
                      • 06.05.2005
                      • 965
                      • BSG 75 (011)

bio negde ja čitao da presečeš krompir pa podmažeš iznutra - probao i u##ro motku

i da se ne magli od toga, dovoljno je brljavo samo po sebi

Comment

• Heinz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 1027
                        • Beograd, Voždovac
                        • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by Ji 4Tze
                        hans, ne znam da l si probao, al kod mene ovaj recept radi kako treba...
                        dakle, kad sednes u ladan auto, namesti ventilatore da duvaju na soferku i u lice (na I ili II, koliko si vec zadihan ), pa kad krene da greje, moz slobodno da prebacis da duva na noge i soferku i miran si

znachi, poenta je u preusmeravanju/hladjenju toplog vazduha izdisaja pa ne kondenzuje

meni tako ne magli nijedan prozor na autu
                        Džonel, svega ovoga nije bilo pre zamene šoferke A i sad se dešava lokalno, dakle ne cela šoferka, nego tačno određeni deo. I to baš moja polovina. Ona u koju dahćem (ne u slušalicu)

A da, ima veze možda i sa mirisnim konzervama, sve ono što ispari iz nje mora negde da se nahvata, a najveća površina je staklena.
                        Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Dragon
                          CBC Senator XXL
                          • 15.11.2006
                          • 963
                          • Beograd

Evo, prva iskustva sa ANI FOG sprejem nisu loša. Nije maglilo oko dve nedelje. Na uputstvu piše DO tri nedelje. Najpre počelo ponovo da magli na zadnjem staklu. Danas sam prešao ponovo.
                          Inače uvoznik je preko originalnog uputstva zalepio neku svoju nalepnicu sa šturim objašnjenjima, bez sastava itd...
                          Ta nalepnica se teško skida, pokušaću da je natopim toplom vodom...
                          Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Dragon
                            CBC Senator XXL
                            • 15.11.2006
                            • 963
                            • Beograd

Drugi pokušaj sa ANTI FOG nije ni izbliza bio dobar kao prvi. Naime, već drugog dana, nas četvoro u kolima i počelo da magli, doduše ne punim intezitetom, ali dovoljno da smeta pri vožnji. Morao sam da uključujem grejač zadnjeg stakla...

Ne znam da li ima veze, ali prvi put sam prozore najpre očistio Mer glassom, a onda prešao sa ovim sprejem.
                            Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• vujke
                              Admin
                              • 29.09.2004
                              • 1673
                              • Mladenovac
                              • Daewoo Lanos 1.5SX

Ima veze, staklo mora da bude super cisto pa se onda nanosi sprej
                              while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• boris58
                                CBC Veteran
                                • 19.02.2007
                                • 196
                                • Cacak

Originally posted by Heinz
                                Uzeo sam danas neki Sonaxov sprej i nisam ni malo zadovoljan: stvara neku "skramu" na staklima....
                                Buni me upustvo za upotrebu koje kaže otprilike sledeće: našpricati prozore kada su zamagljeni pa posle obrisati krpom, ili naneti na suve prozore i sačekati da se sami osuše.
                                Probao sam ovo drugo i rezultat je poražavajući, nema šanse da se sve ravnomerno nanese, odmah počne da se sliva.
                                Originally posted by MOSLER
                                Ja koristim sprej protiv zamagljivanja stakala marke Sonax i nisam uopste odusevljen.
                                Prvo da bi se naneo na stakla temperatura vazduha mora dabude preko 17 stepeni,drugo tesko se utrljava u staklo i cesto puta posle nanoselja staklo izgleda kao da je prljavo i na kraju najbitnija stvar,kada je hladno vreme efekat traje najvise nedelju dana,dok se na zadnje staklo mora nanositi na svaka 3....x
                                e uzeh jesenas sonax-ov AntiBeschlag i isprobah. za razliku od moslera i Heinza, meni je odlican. stakla su cista, providna bez stroke ...

caka je sto ne treba da se cita upustvo na bocici

-naime, obavezno oprati prethodno (barem soferku) toplom vodom i deterdzentom za sude, malo blazi rastvor. isprati i obrisati. Ovo je isto situacija i sa ostalim sredstvima, naime treba ukloniti masnocu i prljavstvine sa stakla.

-posle toga isprskas stakla i odmah krenes da brises mekanom pamucnom krpicom. e sad cini mi se da je bolja opcija malo vise sredstva i manja krpica tako da staklo ostane malo vlazno. ta stakla odmah prebrisati papirnatim ubrusima ii maramicama. lepo ispoliras ubrusima i to je to.

traje 2-4 sedmice, meni je "drzao" solidno i nekih mesec ipo, jer nikako da ufatim malo vremena da sredim.
                                e da soferku odradis popola da se ne osusi jer ako se osusi pre nego pobrises ubrusom ostaje strokavo.

e da @mosler nije potrebno da temperatura bude 17 stepeni (gde to nadje) ja sam sredio na brzinu stakla u subotu na -1 (doduse samo sonax, jer su stakla oprata u praoni prehodno vece). pa ti vidi.

Comment

Working...
                                X