Sta mislite o nacinu kaznjavanja i tatinim sinovima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

A kako procenjuju godisnju zaradu studenata. Jel je i za studente u procentima : ?

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Brabus,
      Kazna mora da ima neki efekat. Nije isto svakome da plati kaznu od npr. xxxxx dinara. Uzmi to u obzir!!!!!
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• BRABUS
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2004
        • 2399
        • London

Ne slazem se s tim, zato sto ljudi koji zaradjuju velike pare znaju da cene svaki zaradjeni dinar, jer znaju koliko su zrtvovali za to....tako da kazna ima efekat na njih. Da neznaju da cene novac, verovatno nebi ni primali visoke plate, zar ne ?

Moje misljenje se zasniva na tome da su ljudi sa vecim zaradama generalno losije tretirani od strane drzave, pa ne moraju jos da placaju vece kazne za isti prekrsaj.

Pazi, radim sa ljudima od kojih niko ne zaradjuje ispod 150.000 evra godisnje, jedan deo njih cak i sestocifrene plate....vecina njih imaju sluzbene automobile. Vidim kako se nerviraju zbog kazni koje stizu na posao...nisam jos video nekog da kaze: "Boli me k***c za 100 e". A i nisam primetio da nesto cesto placaju kazne, pogotovo uzevsi u obzir da voze automobile s kojima je vrlo lako biti kaznjen

Comment

• r1cer
          CBC Senator XXL
          • 22.01.2006
          • 363
          • Beograd

bravo brabus 100% sam uz tebe.

problem je u srbiji da generalno svako ko ima para ili je kriminalac ili tatin sin. nekako svi imaju kompleks nize vrednosti.

samo ja ne vidim u cemu je problem sto je neko tatin sin. pa zar on ne moze da vozi bolje od nekog ko je stekao ulicnu skolu. pa valjda bi bas on trebao da vozi bolje posto je verovatno promenio mnogo vise kola i nikad ih nije stedeo.

ali to sam samo ja a kmetovski pogledi na svet u srbiji je nesto drugo

Comment

• Nenad
            CBC Senator XXL
            • 06.01.2005
            • 1364
            • BBgd/Mow

Mi se sve vreme vracamo na odnos visine kazne i plate. To nema veze, kazna je upozorenje da se nesto ne radi a ne da se skupe pare za budzet.
            Normalnoj drzavi se vise isplati da ti ne uzme novac u vidu kazne za saobracajni prekrsaj (nisi napravio prekrsaj zato sto je kazna visoka i neces toliko da platis), nego da stave male kazne i sa svih skupljaju novac. Kao rezultat druge varijante (niske kazne koje svi mogu da plate) dobicemo haos na putevima (tipa "ko ga je..e, mogu da platim") i kao rezultat drzava ce vise izgubiti zato sto ce radno sposobno stanovnistvo da se leci u bolnicama umesto da radi ili jos gore da lezi na groblju.

Druga je prica sto je kod nas pola ekonomije crno plus se prihodi kriju. Stvar je sto ni ljudima na vlasti nije u interesu da to srede.
            Mnogo je lakse pratiti rashode nego prihode.Moze covek koliko hoce da sakrije koliko je zaradio ali sve to ispliva u putovanjima, kolima, nekretninama. Ima i drugih nacina da se manje/vise ocene realni prihodi svakog pojedinca. Nazalost trenutno nikom to nije u interesu.
            Boost or bust...

Comment

• ToNcA
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2006
              • 868
              • Mazda 6 2.0d

Originally posted by r1cer
              bravo brabus 100% sam uz tebe.

problem je u srbiji da generalno svako ko ima para ili je kriminalac ili tatin sin. nekako svi imaju kompleks nize vrednosti.

samo ja ne vidim u cemu je problem sto je neko tatin sin. pa zar on ne moze da vozi bolje od nekog ko je stekao ulicnu skolu. pa valjda bi bas on trebao da vozi bolje posto je verovatno promenio mnogo vise kola i nikad ih nije stedeo.

ali to sam samo ja a kmetovski pogledi na svet u srbiji je nesto drugo
              Samo sto je problem sto "Tatini sinovi" lako dodju sa 18 god do nekog GTI-ja ili tako necega (setite se slucaja od pre godinu-dve na auto-putu) i posto imaju dobru masinu oni su odmah majstori za volanom i tu nastaje loodnica. U principu nemam ja nista protiv toga da neko sedne u Porsche i slupa ga i ostavi kosti tu ali nebih voleo da naleti na nekog drugog (naorsito ako sam taj neko ja) a veoma cesto se desi da klinac koji je upravo dobio kola znajuci da ce ga tatica izvaditi iz svega pokaze trojici ortaka kako njegov auto ide 250! To je problem.

Jedan moj poznanik nema ni vozacku a vozi Land Cruiser i ne staje iz principa nikad na crveno! X puta su ga privodili i isto toliko puta je tatica urgirao i nije mu nista ni pisano!

Nisu problem oni koji sa 20+ vec imaju promenjena 2-3 automobila i znaju otprilike kako i sta i gde ali su problematicni oni kojima se boja na dozvoli nije jos osusila a sednu u masinu sa preko 200ks!!!

A sto je Brabus rekao da ima i ljudi koji posteno rade i dodju do velikih para ali - oni retko klincu kao prvi auto kupe ulicnog trkaca vec to buce za pocetak neki "zvrk" od 1.2, eventualno neki diesel (bez turbine ). Ja sam za da se uvede "pripravnicki staz" za sveze vozace mada mislim da je po nacrtu zakona to suvise rigorozno. Ok je ograniiciti max brzinu i te stvari ali je suvise surovo (mada korisno jer klinci uglavnom divljaju nocu za razliku od nas starijih koji divljamo po ceo dan ) zabraniti nekom da godinu dve vozi od 10 uvece do 7 ujutro. Treba samo uvesti da i nevezan pojas u "pripravnickom stazu" odnosi vozacku na par godina i nosi ponovno polaganje!

izvinite na off-u - tema su pojasevi

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• ToNcA
                CBC Senator XXL
                • 31.01.2006
                • 868
                • Mazda 6 2.0d

Originally posted by Eon
                Brabus,
                Kazna mora da ima neki efekat. Nije isto svakome da plati kaznu od npr. xxxxx dinara. Uzmi to u obzir!!!!!
                Bash tako. A u Srbiji je, sto je opste poznato, jaz u platama stvarno veliki. A izgleda ima bas dosta onih kojima kazne nisu visoke a i zna se da postoje "alternativni nacini resavanja". Tako da nekome ko u Srbiji zaradjuje 1000e mesecno ili vise (a ima i takvih i to ne u toliko malom broju koliko se misli) kazna bude prilicno smesna. Jer se na licu mesta krecu ako se ne varam do 5000 dinara a uglavnom bude 3000. Sad ne kazem da opravdavam ono lesinarsko pecanje od Slavije ka Autokomandi gde je stavljen "nevidljivi" znak 50 koji kada su me uhvatili na radar (62km/h) i jedva se izvuko, n puta pomenuli da je kazna 3000 din na licu mesta ili nezna mi ja koliko kod sudije i na kraju sa negodili za pojas, a sutra sam jedva nasao znak (2 puta sam prosao a i drug je bio kod mene u kolima i jedva ga je nasao) ali ne opravdavam ni 100+ na Brankovom mostu - ipak je to grad.

izvinite opet na na off-u, definitivno treba otvoriti temu "Sta mislite o nacinu kasnjavanja i tatinim sinovima"

Comment

• ToNcA
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2006
                  • 868
                  • Mazda 6 2.0d

Originally posted by BRABUS
                  Sta ste se uhvatili za "tatine sinove", ima i drugih ljudi koji mukotrpno rade i imaju veliku odgovornost, pa shodno tome zaradjuju dobre pare. Ovi prvi ce svoju bahatost debelo da plate, ako ne kroz kazne, onda na neki drugi nacin.
                  ?
                  Pa taj drugi nacin placanja je i problem jer se desi da neko ni kriv ni duzan plati zajedno sa njima.

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Originally posted by ToNcA
                    definitivno treba otvoriti temu "Sta mislite o nacinu kasnjavanja i tatinim sinovima"
                    Izvol'te
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• ToNcA
                      CBC Senator XXL
                      • 31.01.2006
                      • 868
                      • Mazda 6 2.0d

Sri98 ono je bila sala ali ipak mozda je korisno jer vidim da je moja tema o pojasevima otisla totalno "levo"!

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141
                        • Beograd, barajevo-zemun
                        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Jedan moj poznanik nema ni vozacku a vozi Land Cruiser i ne staje iz principa nikad na crveno! X puta su ga privodili i isto toliko puta je tatica urgirao i nije mu nista ni pisano

mislim da je Brabus upravo i mislio posredno i na tako nesto kada je rekao da SVI treba da budu jednaki pred zakonom.

u gornjem primeru, ma kolika da je kazna (recimo milion dinara) to nema svrhe jer taj gore navedeni ni to nece platiti.

usput, ponasanje kao gore opisano, narocito tatice bih okarakterisao kao tipicno za kriminalca i njegov mentalni sklop da za njega ne vazi nikakvi zakoni.

to je takodje i primer koliko smo jos nezreli u pravnom smislu i koliko nam pravni sistem nije adekvatno uredjen i razvijen.

dzaba brdo para koje neko ima ako mu je u glavi promaja, a pre ili kasnije natrci neko sa vecim/ citati jacim/ sredstvom za ubijanje sa slicnim nazorima.

uglavnom, tuzan kraj je neizbezan kada se zaboravi na realnost da postoji i okolina, po pravilu.

uglavnom se slazem sa Brabusom, poenta kazne je da dodje do mentalnog sklopa licnosti kao poruka da tako ne treba, a takva sposobnost kod ljudi je individualna i nije bas vezana za kolicinu para.
                        pogotovu ako neko do para previse lako dolazi.

tackice su iz raja izasle, sto je pokazala praksa u Nemackoj i od nedavno u Italiji
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• ToNcA
                          CBC Senator XXL
                          • 31.01.2006
                          • 868
                          • Mazda 6 2.0d

Ma nije frka ako neko zvekne i ubije njega ali sta ako on zvekne nekog. Kazem to jer da pod 1. ima reda to se nebi ni desavalo a pod 2. trebalo bi i da pored reda kazna bude primerena. Ajde ne mora da bude u pitanju plata neka bude vrednost auta. Mada mislim da bi za neke stvari - npr namerno prolazenje na crveno (upaljeno crveno vec desetak sekundi i lik prodje lagano ili jos gore stoji i - prodje) i za slicne gluposti trebalo uvesti meru oduzimanja vozila na licu mesta. Neki se samo tako mogu dovesti u red!!!

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Tako nesto se radi u SAD
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• DC2R
                              CBC Senator XXL
                              • 06.12.2005
                              • 334
                              • Perth Australia

Vamo u zapadnoj australiji je sisitem gubljenja poena, recimo kad dobijes dozvolu imas 12 poena i onda ih polako gubis, kad dodjes do nule gotov si, ode dozvola na 3 meseca (a onda nedaj boze da te uhvate da vozis bez nje), normalno sistem je veoma ostar i strog, recimo ja sam puko 1 poen i $150 za pricanje na mobilni, takodje pojasevi su stogo obavezni itd.
                              Slag na tortu su praznici, kad se sve podupla, znaci dupli poeni i duple kazne (vreme bozica, nove godine, i drugih nacionalnih proslava).
                              Takodje mislim da nije fer imati posebne kazne za bogatije ljude, zato postoji poenski sistem a tu su svi isti i najsiromasniji i najbogatiji.

Comment

• shadow
                                CBC Senator XXL
                                • 23.09.2005
                                • 555
                                • Beograd

Odlican sistem. Pogotovo mi se svidja detalj vezan za praznike. Al dobro, to ce uvesti i kod nas ako se ne varam, samo se nece odbrojavati neko ce se skupljati. Samo treba neki sistem koji ce da eliminise korupciju...jel tatin sin kad ga zaustave (ako ga zaustave) potplati pandura i ne lupe mu recku
                                My crew is all fired up
                                Y'all better just wise up

Comment

Working...
                                X