To i jeste shit sto ne postoji opcija da padne neko kod trazi ili prima mito u nekoj "urgent" situaciji.
Sta mislite o nacinu kaznjavanja i tatinim sinovima
Collapse
X
-
Mislim da je najveca rupa u zakonu to sto drzava nema prava da ubacuje svoje tajne sluzbenike koji bi mogli testirati (i normalno hvatati) sve prljave panudure, sudije itd jedini razlog zasto to nebi pustili u zakon je da cuvaju svoje vlastite guzice i to je to.
Comment
-
-
Licno misljenje : Nas narod samo treba "udariti" po dzepu , odmah se osveste i na putu se ponasaju normalnije kao i jos milion slucajeva ! BRABUS 100% u pravu , kazne za sve isto , ravnopravnost !
Ali pre svega moraju se uraditi putevi npr. Cacak-Beograd na preko 85% puta ogranicenje je 60 km/h , pa to je necuveno , kako da vozis a da ne napravis prekrsaj - prekoracenja brzine ?? Za koliko da stignes do BG ? Za 4 sata ?
Tatini sinovi : Prolazak kroz crveno , ulazak u jednosmernu , pricanje na mobilni i ne davanja signalizacije , mazenje u kolima sa sponzorusicama ! povraca mi se od toga (sve rade samo ne misle o situaciji na putu )
MALO je OFF (sorry) : Drzava i sud , znaju lepo da naplate kaznu za prekrsaj koji nacinimo , a osiguranje , kada te neko raspali to se ceka ! Ukrade ti neko auto , niko nista !
Comment
-
-
Koliko sam informisan uskoro će biti pomeranja max brzine sa 80 na 90 km/h na lokalnim i sa 120 na 130 km/h na auto-putu!
Da dovršim prethodnu priču.Može i onaj koji je dao lovu da se pojavi sa prijavom kod policije(čak iako je već dao lovu).Tada je potrebno da se izvrše konsultacije sa tužiocem kako bi on odustao od krivičnog gonjenja onoga koji je dao mito naravno uz uslov da se ovaj pojavi kao svedok u postupku protiv onoga koji je primio mito.Uvek je pretežnije doći glave službenom licu nego onom koji daje mito!Ovde postoji problem oko dokazivanja(jer je lik novac možda već odložio ili potrošio) ali uvek postoje tu i svedoci(jednog smo saobraćajca upravo tako uradili) ili možete koristeći blagodeti mobilnih telefona snimiti(vi ili neko vaš) jedan dobar klip a valjaće i neka fotka.Najvažnije je ako već odlučite da prijavite "slučaj", da što pre reagujete, a ne bi bilo loše i da imate neku novčanicu koju ste već pripremili(zapisali broj) za svaki slučaj!
Na teritoriji Moravičkog okruga(ČA-GM-Guča-Ivanjica) možete uvek mene kontaktirati ako zatreba!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Kao sto je rekao zemo DC2R, drzava ili ministarstvo bi trebalo da odobri i da autorizaciju ljudima koji bi radili u sklopu saobracajne policije ili obicne policije. Ljudi koji bi imali pravo (zakonski od strane drzave) da rade kao "tajni agenti ili inspekcija" ili ovde poznatiji kao undercover agents. Da testiraju policiju i da vidi kako oni obavljaju svoje duznosti.
Takvih UC agenata ovde po Australiji ima na hiljade. Ne samo u policiji, nego u svim ostalim industrijama i vladinimim organizacijama.
Recimo ovde na gradilistu bi svaki radnik trebao po zakonu da nosi zastitni sljem, onda cizme sa zeljeznom zastitom za prste i jos neke sitnice.
Naravno Srbi kao Srbi, ne postoju pravila.
Jedan nas lik radio je na 50-tom spratu neke nove zgrade u Sidneju, ono samo celicna konstrukcija, vjetar odnese. Svi bi trebali da su vezani (zbog zastite da u slucaju da se "okliznu")... Lik otisao na jednu od shipki (cirka 30-40cm shiroka), stao na ruke i tako stoji na rukama (bez ikakve zastite). Kad je naisao supervisor (kontrolor, covijek koji nagleda i kontrolise radnike i kvalitet rada), kad srchku nije dobio.
Naravno odma ga je odpustio.
A opet drugi nas lik (naravno Srbin), na svom zastitnom sljemu uradio "CHIROKI" fazon sa sharafima 10cm dugim. Taj isti supervisor poludio. Mislim da covijek vise nikad nece raditi sa Srbima!
Naravno imaju i undercover agente koji vode brige o zastiti radnika na gradilistima. E onda mozete zamisliti kakva je frka kad ti agenti nalete kod Srba na gradiliste. Tu se ne zna ni ko pije ni ko placa. Vecina radi u patikama, shorcevima, bez seljemova i ostalim zastitnih stvari.I firmly believe that anyone, who is worth anything at all should own
a 12 cylinder car before they die... because there's nothing else like it...
It will take your breath away!!! by David E. Davis
Comment
-
-
Originally posted by TETAKKoliko sam informisan uskoro će biti pomeranja max brzine sa 80 na 90 km/h na lokalnim i sa 120 na 130 km/h na auto-putu!
(jednog smo saobraćajca upravo tako uradili) !
Bravo legendo , to ces vec biti malo lepse i brze !
A sto se tice policajca znam koji je u pitanju i svaka cast bilo je vreme , glupo je da on na platu za mesec dana zaradi jos 2 ! A neko radi savesno i posteno !
Ne kazem da ne treba da se nesto "zavrsi" ili pomogne oko neke prijave ali sto je mnogo mnogo je , mislim biti PRIVATNI - DRZAVNI POLICAJAC
Comment
-
-
Samo tih +10 km/h neznam koliko ce pomoci. Ova ogranicenja sada su apsurdna. Pa 120 km/h je na auto-putu bilo ogranicenje kada su fice i tristaci harali nasim drumovima a kada je 1600 BMW bio san snova. Moderni automobili imaju mnogo bolje kocione sisteme i mnogo su stabilniji i bolje se ponasaju na putu (za ovo cu verovatno dobiti Nobelovu nagradu). Realno ogranicenje na auto-putu bi moglo da bude u danasnjim uslovima 150 km/h i da niko ne bude ugrozen (naravno da se prvo put sredi jer pri ovom kvalitetu puta prelazak iz leve u desnu traku na pojedinim deonicama i sa 120km/h je prilicno neprijatno iskustvo). Sto se tice regionalnih puteva tu nisam za ogranicenje preko danasnjih 100 ili eventualno 110 kada se svi vec dizu za po 10 jer su oni u tako losem stanju da je i tih 100km/h ponekad igra glavom.
Comment
-
-
ogranicenje preko danasnjih 100
isto kao sto se smanjuje u gradu na 50 km/h.
i uvodi zona spore voznje sa ogranicenjem na 30km/h.
autoput naravno 130 km/h.
standardna evropska pravila koja vaze u manje vise svim zemljama Evrope u i van EU- 50/90/130.
sa izuzetkom Nemacke gde jos nije uvedeno ogranicenje na autoputu za putnicka vozila, a koje je u najavi vec nekoliko godina i lome se koplja da ili ne.
inace je i u Nemackoj ogranicenje standardno 50km/h u gradu, odnosno 30km/h u zoni.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Pa nije bas 130km/h "standard". Kod nas je 120 i nece (za sada) da prihvate 130. Mozete misliti da oni koji postuju propise voze nesto ispod 120. Pa to nije ni za 4. ni za 5. brzinu. Uzas. Kad je guzva to treba izdrzati.
Inace sema je 30, 50, 70, (90 put sa odvojenim trakama) i 120.
Comment
-
-
ajd da se i ja malo nadovezem na sve ovo sa druge strane i licnog iskustva.
iskustva su sa terena PL
uvodjeneje "tajnih agenata" - moguce ali nije dozvoljeno (neke tamo evropske konvencije, bla bla...), u PL ih ima koliko hoces ali ne mogu da te provorociraju. tacnije MOGU ali ne smiju da krse pri tome propise. mada ima papaka koji ti se nataknu na branik i blicajuplus toga svega je sto moraju da budu u uniformi iako je auto neoznaceno pa makar vidis s kim imas posla...
borba sa mitom - ostvarivo je ali je mukotrpno...u PL (dajem je cijelo vrijeme kao primjer jer zivim u njoj, bem li ga) je doslo do toga da ako policajac primi mito samo odes u policiju ili tuzilastvo i doticni u 99% slucajeva izlece sa posla. moras da imas dokaz, naravski (zato caruju mobilni sa kamerom ili snimanjem zvuka). ali, kao sto obicno biva, policija je usavrsila metode primanja istih
placanje kazni - policija ti daje priznanicu. ako neces ne moras - ides na sud za prekrsaje pa se tamo ubjedjujes. policajac NE SMIJE da naplati kaznu. daje ti uplatnicu i imas 30 dana da platis.
e, sad...uvijek postoje izuzetci...moja bivsa je bila tuzilac (i dalje je samo je sad bivsa) i ajd pogodite koliko sam kazni platio za 3 godine. odgovor je tacan - nijednu!
drugim rijecima - pred zakonom su svi jednaki, ali neki su "jednakiji"
P.S. jedna bitna stvar - na autoputevima, u principu, nema policije! cak i ako ima tolerisu do nekih 150-160Zovem se Miroslav i pravim igračke.
Comment
-
-
Originally posted by ToNcARealno ogranicenje na auto-putu bi moglo da bude u danasnjim uslovima 150 km/h i da niko ne bude ugrozen.
U Italiji na vecini autoputeva je ogranicenje 150 kmh a ja posto cesto idem tamo, vozim uglavnom 160-180 kmh i nikakvih problema nikad nisam imao, sigurno postoji ta tolerancija od 10 % + laganje cajgera. U Hrvatskoj gde je ogranicenj 130 kmh vozim 150 kmh i niko me nikad nije zaustavio, e jedino u Sloveniji idem striktno 120-130 kmh posto sam sa Slovenackom policijom imao veoma neprijatna iskustva, izgleda nemaju nikakvu tolernaciju na prekoracenje brzine.
U svakom slucaju ta voznja pa da kazem prosecno 140-150 kmh na autoputu je sasvim dovoljna za oko 6h na relaciji BG-Trst.
Comment
-
-
Originally posted by DJDexyU Italiji na vecini autoputeva je ogranicenje 150 kmh a ja posto cesto idem tamo...
Comment
-
-
Originally posted by killazOriginally posted by DJDexyU Italiji na vecini autoputeva je ogranicenje 150 kmh a ja posto cesto idem tamo...
Ma kod njih na Auto putevima i nema ogranicenja , a ako ih ima onda su to 120 km/h ali niko ih ne postuje !
Comment
-
Comment