Muscle-nekada i sada

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • HEMI 426
    CBC Senator XXL
    • 23.12.2005
    • 1833
    • Novi Sad -United States of Liman

brojevi:

Corvette C6 i C6 Z06 imaju 400 i 507 ks i kostaju od 40 do 66 k $
    Dodge Viper ima 510 ks i kosta 85 k $
    Ford GT ima 540 ks i kosta 150 k $

svi ovi automobili ubrzavaju oko ili ispod 4 sec, prebacuju 300 km/h bez frke i imaju vrhunski "roadholding", dakle izuzetne masine, bez obzira sa cime ih poredili, da li protiv najobicnijeg 911 ili M3 ( koji treba da se pojavi ) ili ezotericnog Enza i MC12, ovi automobili se odrzavaju na megdanu a cesto i pobedjuju a da ne govorim o tome sto za cenu jednog Murcielaga ( oko 360 000 evra ) mozes da kupis sva cetiri a znajuci koji su motori u njima, garantovano izdrzavaju daleko vise od 100 000 km uz najobicnije odrzavanje bez ikakvog remonta...

Ok, afiniteti i ukusi su druga stvar, licno sam lud za amerikancima ( sto se da primetiti ) ali sam odrastao obozavajuci ferrari. imao sam prilike da vidim svaki ferrari od 308/328 pa do Enza a samo mi fali F 599, neke od njih sam detaljno zagledao ali na veliku zalost ni jedan nisam vozio ( jos ), stvar je u tome sto se Ferrariji veoma brzo i jako "umore" i pocinju da pokazuju svoj latinski duh sa prozorima koji upadaju u vrata, tablom koja skljocka, vesanjem koje zahteva reinkarnaciju ( pogotovo kod ovih koji se voze kod nas ). kod amerikanaca, takve stvari su nepoznate, oni su napravljeni da izdrze i podnesu sve i svasta a pritom daju "sublime" performanse i image. jedini pravi sportski automobil koji je jednako izdrzljiv i upotrebljiv u svakodnevnoj kao i extremnoj exploataiji je porsche a par 911 za koje znam kod nas su jednako zategnuti kao i prvog dana. sa druge strane, porsche ne volim ni na slici ali to je vec druga stvar....

Comment

• starac vujadin
      CBC Senator XXL
      • 27.08.2005
      • 2617
      • Stari grad

Zelim da sto kracim postom kazem sto vise, pa onda ispadnem nedorecen... 100000 i manje izdrzavaju ezotericne masine koje sam nabrojao...to svakako ne vazi za Amere...
      Porsche moze da izdrzi puno, ali zahteva besprekorno odrzavanje i vrhunskog majstora. Ameri su mnogo jednostavniji od Porschea.

Comment

• HEMI 426
        CBC Senator XXL
        • 23.12.2005
        • 1833

u pravu si ( i za kilometrazu i za porschea ), stvari su jasne
        nego da ne idemo u off topic, nadam se da je sada svima jasno koliko su americki automobili dobri, kvalitetni, snazni, brzi a opet lepi, legendarni i zapanjujuce jeftini.... zato, kupujte ih sto vise!

Comment

• SaL
          CBC Veteran
          • 12.01.2006
          • 121
          • Srbija

Aman deco, bre!!!

Nego kada smo vec kod buducih muscle carova da li neko mozda misli da bi bilo veoma interesantan potez Chryslera da lansira novu CUDU, po meni bi ozivljavanje takve legende bio veoma riskantan ali i veoma profitabilan posao( ako pogode zicu kupcima, naravno)
          Reinkarnacija, ili bolje reci remetalizacija takve ale bila bi veoma zanimljiva, zar ne?
          Mislim pogledajte imamo sve legende na okupu, imamo Camara, Chargera, vreme je da se i kuda probudi.
          Prevelika slika nije u skladu sa pravilnikom

Jos malo pa, cew biti neshto i od mene...

Comment

• HEMI 426
            CBC Senator XXL
            • 23.12.2005
            • 1833

da si ti meni ziv i zdrav, o reinkarnaciji cude se prica godinama!
            ipak, najveci probem je u tome sto plymouth kao kompanija ne postoji vise ( ugasen je krajem 90tih ) ali opet, chrysler ima pravo na ime barracuda i 'cuda. obzirom da su nekad challenger i barracuda bili mehanicki identicni automobili ( cuda je bila 2 inca kraca ) mozda se posle inicijalnog uspeha novog challengera chrysler i usudi da predstavi svoju verziju pod imenom cuda ( takav scenario je i najverovatniji - ako se desi ), medjutim izgledi za to su veoma slabi....

ovo je crtez nove cude iz 2001 god i potice iz chryslerovog design odeljenja

a ovo su tripovi nekog lika na bazi novog challengera, veoma dobri...

novi Charger ( kako bi trebao da izgleda a ne da bude 4 door sedan kao sad )

Comment

• luci
              CBC Senator XXL
              • 13.03.2006
              • 1103
              • odzaci

mislim da novom mustangu fali coupe verzija ima ovo aktuelno mi lici na fastback a ima i cabrio samo jos coupe i kao '64....

inace primetio sam da je trka ponovo poceka istim skoro istim redosledom kao i pre toliko godina.. mislim da ce koncept sada zasijati u punom sjaju jer je cela ideja tek sada shvatljiva sirim masama

Comment

• luci
                CBC Senator XXL
                • 13.03.2006
                • 1103
                • odzaci

ako takva kola udju u proizvodlju americka auto industrija definitivno postaje najjaca na svetu

Comment

• HEMI 426
                  CBC Senator XXL
                  • 23.12.2005
                  • 1833

Originally posted by luci
                  ako takva kola udju u proizvodlju americka auto industrija definitivno postaje najjaca na svetu
                  a sta je bila do sad!!??

Comment

• luci
                    CBC Senator XXL
                    • 13.03.2006
                    • 1103
                    • odzaci

parrrrrrrrrrrrrdon

Comment

• HEMI 426
                      CBC Senator XXL
                      • 23.12.2005
                      • 1833

za ovakve izjave se dobija zuti karton! tebe znam, ok si lik pa cu te ovaj put pustiti samo sa opomenom ali sledeci put se pazi!

Inace, u pravu si, trka je zaista pocela veoma slicno kao i pre 40 god ( doduse, malo drugacije i malo su se igraci i pravila promenila ali to je to ) a mustang je u velikoj prednosti ispred svih konkurenata. od kad je pocela prava renesansa mustanga i stidljiva pojava muscle automobila ( prva polovina 90tih ) mustang je uspeo da sa trzista izbaci camaro & firebird, svoje najvece konkurente koji se od 2002 ne prave. novi mustang je predstavljen 05 i do 2008 ili 09 kada se ocekuju Challenger i Camaro ima 4 godine nesemetane prodaje i profita i taman ce da ih doceka spreman sa redizajnom, novim verzijama i motorima tako da ovu dvojicu ceka tezak posao. na tom polju ( pony car muscle ) je situacija ista kao nekad, mustang se pojavio 64 ( kao model year 65 ), camaro 67 a challenger 70 i ipak je stigao da stekne legendaran status ali po prodaji i prisutnosti niko nije mogao da prismrdi ogriginal pony car-u...

Comment

• luci
                        CBC Senator XXL
                        • 13.03.2006
                        • 1103
                        • odzaci

nece se ponoviti obecavam.....

mislim da camaro i chalenger mogu da uzmu parce kolaca ako igraju na kartu snage je to je nesto sto mustangu manjka (po meni) jos od '64. naravno u osnovnoj verziji

Comment

• HEMI 426
                          CBC Senator XXL
                          • 23.12.2005
                          • 1833

u pravu si, doduse, Camaro i Challenger ce biti i nesto skuplji ( oko 30 000 $ ) a za te pare mozes da kupis najopremljenijeg mustanga i da ti ostane jos koji somic za kafu i cigare a SS Camaro ili SRT Hemi Challenger ce biti jos skuplji. Jedina stvar koja me brine je tezina Challengera, napravljen je na bazi modularne platforme Chryslera ( 300C, Charger, Magnum ) pa kapiram da ce biti prilicno tezak ( skoro 2 tone )....

Comment

• Horsepower
                            CBC Senator XXL
                            • 29.12.2005
                            • 2000

Originally posted by luci
                            nece se ponoviti obecavam.....

mislim da camaro i chalenger mogu da uzmu parce kolaca ako igraju na kartu snage je to je nesto sto mustangu manjka (po meni) jos od '64. naravno u osnovnoj verziji
                            Ni Chevrolet ni Dodge trenutno nemaju motore da pariraju Mustang Shelby GT500 (500 hp). Osim ako Chevy ubaci 7.0L (505 hp) iz Corvette u Camara i ako Dodge ubaci 8.3L (510 hp) iz Vipera u Challengera, sto je veoma tesko i nemoguce ocekivati.

Comment

• HEMI 426
                              CBC Senator XXL
                              • 23.12.2005
                              • 1833

Za Camaro se ocekuje i ZL1 verzija a Dodge bi trebao da ima i SRT 8 Hemi, znaci 425ks, sasvim dovoljno

Comment

• Horsepower
                                CBC Senator XXL
                                • 29.12.2005
                                • 2000

Od Camara se ocekuje jedan V6 (najverovatnije 3.9L) i dva V8 (spominju se 5.3L iz Impale SS/Monte Carla SS i 6.0L iz Corvette).

Challenger cak i sa 425 hp nemoze da se nosi sa Shelby Mustangom jer je tezak previse. Challenger SRT-8 ce po brzini biti u rangu sa Mustang Shelby GT (325 hp).

Comment

Working...
                                X