Od, recimo, mobile.de do BG tabli? - svi troskovi?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cacanin
    CBC Senator XXL
    • 10.10.2005
    • 343
    • Cacak

Re: Od, recimo, mobile.de do BG tabli? - svi troskovi?

Originally posted by CikaKure
    Originally posted by Cacanin
    Auto je u Nemackoj ( tacnije Stollberg , sam sever Nemacke) u auto kuci "AUDI" Iligen kostao 14.990 Eura , auto kad izlazi iz Nemacke kao ovaj moj koji se vodio na Firmu ( auto kucu ) ima odbitak 16% , oni to zovu MwSt. ausweisbar ( "mever stojer" ) !

To je oko 12.600 Eura , auto je carinjen na 10.000 Eura to je znaci 12.600 + 4.250 = 16.850 Eura + benzin + putarine + registracija 33.000 dinara , znaci oko 17.500 Eura + - 150 Eura !!!!
    Sad ja moram da pitam: Da li si isao po auto, ili ti je neko dovezao, da li si platio neke troskove speditera, lezarine, da li si odjavljivao auto gore, placao osiguranje i zoll table, da li je procenjena vrednost tog auta na carini od 10k bila tek tako, ili si imao nekoga ko ti je to uredio?

Drugar mi je dovezao auto do Madjarske , nisam placao troskove speditera , imam dobrog prijatelja ( to jest calov drug sa fakulteta ) iz Subotice na carini , pa je procena auta bila ispod !

Comment

• Cacanin
      CBC Senator XXL
      • 10.10.2005
      • 343
      • Cacak

Originally posted by Luna-Chico
      Originally posted by overspeed
      auto kad izlazi iz Nemacke kao ovaj moj koji se vodio na Firmu ( auto kucu ) ima odbitak 16% , oni to zovu MwSt. ausweisbar ( "mever stojer" ) !
      Bash mi je drago shto si ovo napisao, prenevshi svoje lichno iskustvo sa uvozom. Jer, jednom sam negde naveo ovaj isti podatak (povracaj poreza za izvoz automobila van EU) ali to nije bilo uzeto "za ozbiljno", odnosno opovrgnuto je, iako sam i pre i posle toga ZNAO da je tako. =]
      To sve zavisi da li je vlasnik auta bilo privatno lice ili firma, ako je privatno onda nema poreza.
      To sam i napisao gore , da se auto vodio na firmu ( auto kucu ) !

Comment

• CLD
        CBC Senator XXL
        • 08.02.2005
        • 1225
        • Belgija - ranije Luna-Chico

Ma nisam tebi to napisao vec overspeed-u.

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

Da, da, razume se... Bash sam tako bio i naveo, ali je vec neko (zaboravio sam ko je bio u pitanju) kategorichki odbio povracaj tih 16%... Nebitno... Bitno je da to treba da znaju oni koji bi da kupe auto direktno "preko grane"

Iskreno recheno, od privatnih lica teshko da bih se odluchio i da kupim auto "na prvu ruku". Mislim, auto-pijace su kocka, rulet - mozhesh da se shebesh samo tako... Prevare, podvale, "podmladjivanje" kilometrazhe i "uvaljivanje" limuna nisu strani ni njima, naprotiv... Jedino je za preporuku kupovina poput ove navedene u lichnom iskustvu Cacanin-a...
          http://www.bmw.tv

Comment

• Cacanin
            CBC Senator XXL
            • 10.10.2005
            • 343
            • Cacak

Originally posted by Luna-Chico
            Ma nisam tebi to napisao vec overspeed-u.

AHA okk oprosti !

Comment

• CikaKure
              CBC Senator XXL
              • 14.08.2005
              • 668
              • Beograd

Originally posted by CikaKure
              Auto je u Nemackoj ( tacnije Stollberg , sam sever Nemacke) u auto kuci "AUDI" Iligen kostao 14.990 Eura , auto kad izlazi iz Nemacke kao ovaj moj koji se vodio na Firmu ( auto kucu ) ima odbitak 16% , oni to zovu MwSt. ausweisbar ( "mever stojer" ) !

To je oko 12.600 Eura , auto je carinjen na 10.000 Eura to je znaci 12.600 + 4.250 = 16.850 Eura + benzin + putarine + registracija 33.000 dinara , znaci oko 17.500 Eura + - 150 Eura !!!!
              Sad ja moram da pitam: Da li si isao po auto, ili ti je neko dovezao, da li si platio neke troskove speditera, lezarine, da li si odjavljivao auto gore, placao osiguranje i zoll table, da li je procenjena vrednost tog auta na carini od 10k bila tek tako, ili si imao nekoga ko ti je to uredio?

Drugar mi je dovezao auto do Madjarske , nisam placao troskove speditera , imam dobrog prijatelja ( to jest calov drug sa fakulteta ) iz Subotice na carini , pa je procena auta bila ispod !

Pa ovo znaci da ovde iznosis nepotpune informacije kada pises o tome koliko sta kosta. Ne mislim da je rdjava namera, nego izgleda kao tipicno srpsko da pokazes drugima kako si dobro prosao...

Znaci, pojma nema da se auto doveze i ocarini za te pare o kojima govoris, osim ako nemas nekoga ko ce besplatno da ti doveze kola i nakoga ko ce ti nerealno proceniti vrednost auta na carini. Predlazem da neko razdvoji ovu temu koju je Bane inicirao od ocene rada i postenja Verona-Moto i drugih autoplaceva kod nas.

Comment

• Cacanin
                CBC Senator XXL
                • 10.10.2005
                • 343
                • Cacak

Auto me je kostao koliko sam napisao , nema razloga da lazem , ne znam koji je problem sa tobom !

Comment

• Bansha
                  CBC Veteran
                  • 09.01.2006
                  • 101
                  • Kragujevac

cacanin i kure - nema potrebe da se svadjate
                  Ali ocu nesto bitno da vam kazem. Pre neki dan sam saznao da moze da se menja GODISTE AUTA! A vi (i ja) se sikirate oko kilometraze! Cuo sam do prepravljaju da budu 6 godina mladja - malo li je !!!
                  Ko zna - zna. Ko ne zna - uci skolu.

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Cacanin, po proceduri uvoza vozila spediter MORA biti angazovan, kao sto se i drzavi (carini) mora platiti lezarina (min 1 dan).

Druga je prica ako si ti imao prijatelja pa ti on nije naplatio uslugu.
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• dintel011
                      CBC Senator XXL
                      • 12.03.2005
                      • 348
                      • Beograd, Vidikovac

Jel ima neko da prporuci nekog speditera da je ok?
                      Netreba nista da muva, smanjuje...itd, samo da je ok, da ne naplati nesto sto netreba, konkretno hocu da ucezem auto na "999".
                      Svaka preporuka je dobro dosla na pp!

Comment

• CikaKure
                        CBC Senator XXL
                        • 14.08.2005
                        • 668
                        • Beograd

Auto me je kostao koliko sam napisao , nema razloga da lazem , ne znam koji je problem sa tobom !
                        1. Nemam ja nikakav problem sa sobom, a ni sa tobom. Lagano samo, molicu lepo.
                        2. Ako bilo gde nadjes da sam napisao da lazes, ili da sam osporio da te je auto kostao koliko te je kostao, ja cu da pojedem ceo ovaj forum (ajd dobro, ovaj thread, steta je ceo forum). Do tada, opet lagano, molicu lepo.
                        3. Napisao sam da si izneo nepotpunu informaciju, precutavsi deo da si imao prijatelja koji doveze auto, prijatelja na carini, pa si na taj nacin kreirao nepotpunu sliku o troskovima prilikom dovoza i uvoza tvog automobila. Tek na drugu loptu i detaljnije postavljeno pitanje, ti saopstavas te dve sitnice. Nema ljutnje, na taj nacin unosis zabunu i neprecizno iznosis podatak onome ko na "dobar dan" pokusava da uradi ono sto si ti uradio, pa ga onda umesto da prodje kao ti, saceka faktor cene 2. Mnogo puta ljudi, ne iz rdjave namere iznesu poluinformaciju, budu neprecizni, ne iz rdjave namere. I opet, lagano samo.
                        4. Ono "srpsko" pokazivanje je jedna mala paralela, koja me je asocirala na nebrojene primere iz naseg drustva, gde su svi odlicno prolazili u svemu, a kad neko van odredjene price to isto pokusa- momentalno nadrlja.

@Bansha: Ne vidim ja ovde svadju, nego sam samo izneo svoj stav na datu temu. I uopste se ne brinem oko kilometraze, a ni oko godina.

Comment

• Cacanin
                          CBC Senator XXL
                          • 10.10.2005
                          • 343
                          • Cacak

Originally posted by sri98
                          Cacanin, po proceduri uvoza vozila spediter MORA biti angazovan, kao sto se i drzavi (carini) mora platiti lezarina (min 1 dan).

Druga je prica ako si ti imao prijatelja pa ti on nije naplatio uslugu.
                          Da , da u pravu si majstore , lezarina jeste placena , naveo sam ukupne troskove , koliko je placen auto gore i koliko je kostao na MOJE IME , pa sam izostavio posebno lezarinu !

Comment

Working...
                          X