Zbog cega kovceg na tockovima??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • driver
    CBC Član
    • 17.01.2005
    • 63
    • Beograd

Originally posted by PINHEAD
    sve cekam da neko pomene pokojnog Gonzu i njegovog CRX-a...eto zato se zove mrtvacki kovceg!

uzgred, ne pricamo o "neiskusnom vozacu". Zove se kovceg zato sto ako lupis propisno, dobijas limeno odelo....
    Jel ti to prichash iz iskustva ili stvarno znash o chemu prichash ?

Imao sam 4 sudara sa CRXom, nishta specijalno opasno niti sam bio kriv, a jednom me je i tramvaj udario i najveca shteta je bila na plastici. CRX je sportski auto, i on je ojachan vishe nego bilo koji te velichine, ne uporedjujesh ga valjda sa nekim autom od 5 metara

Znam choveka koji je u usa imao strashan sudar u toyoti MR2 koja je velichine CRXa. Udario ih je volvo V70 u vrata suvozacha na raskrsnici pri 80kmh. MR2 je odleteo 30 metara, kvaka na vratima nije postojala, ali chovek je izashao iz automobila, nije uspeo toliko da se zguzva da ne moze da otvori vrata. Poshto su u usa suvishe rigorozni i ako je shasija i malo pomerena, auto se odmah "baca", proverili su kod majstora, sve je bilo netaknuto osim karoserije spolja, samo je zamenjeno shta je trebalo.

To da je CRX nesiguran je velika glupost plasirana od istih onih ljudi koji sve shto o automobilima znaju je "golf je najbolji", i oni su i dali ime CRXu kovcheg. Ja se ne bih usudio da stisnem gas na bilo kom automobilu tipa Corsa GTI, Tigra, Polo GTI i takva govanca.
    It aint about power dude! It's all about balance (Keiichi Tsuchiya)
    Balance means EVERYTHING in a race (Naoki Hattori)

Comment

• PINHEAD
      CBC Senator XXL
      • 30.03.2005
      • 373
      • BG, Vidikovac

E cim ti dodjes ode diskusija u k.......

Dobro je, Kodzak, znamo svi da je CRX naj auto na svetu! Jos malo pa si zaboravio kad si ga vozio. Prvo mi pricas da oces lancera iz 91 da kupis, satro "porodican" auto, a posle metar dana tj. danas na driftu mi kazes da kupujes CRX-a????
      Pa ti si bre skroz neozbiljan jel znas to?

BTW....daj neke nove filmice....
      EI9, EJ9, EK9......

Comment

• Fox Predator
        CBC Član
        • 12.06.2006
        • 29
        • Zemun

Citam ove postove gore i vidim da kazete da je po nekim statistikama najvishe mrtvih u CRX-u.... kakve i cije su to statistike? u svetu? u ludoj Americi? ili Japanu? Evropi?... Ako bi uzeo u Srbiji na prvom mestu bi morao da bude BMW... pa nema dana da u novinama, u hronici, nema neki izprevrtani, unisteni BMW sa par mrtvih pored...
        Niko od vas nije imao neki negativni komentar na konstituciju, nego samo kolicina ks i vruce vozaceve glave... U svakom slucaju koliko sam ja skapirao tu nema skoro nishta toliko do auta nego samo do njegovih vlasnika, koji su uglavnom bili neiskusni, neizivljeni klinci... jel sam dobro razumeo?
        Respect men's car, and men will respect you...

Comment

• BlueCRX
          CBC Veteran
          • 01.08.2006
          • 122
          • Beograd, Zvezdara

Slazzem se sa vama u prethodnim postovima.

Skoro 5 godina vozim pomenuti CRX, i moje missljenje je
          da mozzess da se zamisliss i u pogressnom trenutku da stisness gas,
          ssto je naravno nevolja jer CRX ima jako dobro ubrzanje i
          kada shvatiss da si pogressio onda je kasno.

Odnos snage motora i tezzine CRX-a je kljuch.

Naravno CRX ima joss nadimaka,

Pocket rocket,
          Crna udovica,
          Kovceg na tockovima.

Napominjem> possto sam pressao sa Clia, na pomenuto vozilo,
          trebalo mi je skoro godinu dana da steknem poverenje u taj
          auto i da krenem malo da ludujem.

Takodje sam imao oseccaj prilikom brzze vozznje da je jako
          nestabilan, ali sam se vremenom uverio da nije tako.

Comment

• Fox Predator
            CBC Član
            • 12.06.2006
            • 29
            • Zemun

Pocket rocket...hehe... ouuuu yeah!

@Blue CRX: ti si josh i dobar.. ti si sa clia preshao, a ja sam sa Yuga 55... ali na svu srecu fino baratam kovcegom... pu,pu,pu...da ne ureknem...

Interesuje me da li neko zna neki sajt gde bi mogao da pogledam te sve statistike... probao sam nesto da nadjem preko google-a ali bezuspesno...

Comment

• -Vedran-
              CBC Senator XXL
              • 03.10.2004
              • 3255
              • Beograd

@ Fox

Da se ne lazemo povremeno u novinama bude i honda. Honda izazvala udes/u crx-u poginuo taj i taj i slicno...Ja se samo secam u zadnjih godinu dana barem 3-5 takvih vesti...

A sto se tice neizivljenosti, jbg juce si napisao da si kod ck vozio 210 km/h, ja mislim da to nije bas ok na toj relaciji tako voziti
              Tako su i mnogi pa im se desilo to sto se desilo. Usijala ti se glava posle F1
              Nemoj da mislis da te napadam, samo ti dajem primer konkretno kod tebe kako se u tom autu covek tesko kontrolishe.

Ja sam vracao blue-ovog crxa iz Beske, a on je bio sa Mugenom u njegovom i tada sam osetio prave cari tog auta (jos gazda nije tu ). Auto jednostavno trazi obrtaje, druga mi je bila najsladja, samo kez od uva do uva, bukvalno pocinje da lepi na 2500-3000 rpm i to uzivanje ne prestaje do 7k rpm, pa onda sledeca brzina itd...

Sve u svemu auto treba znati voziti i umeti se kontrolisati...
              Power of dreams !!!

Comment

• BlueCRX
                CBC Veteran
                • 01.08.2006
                • 122
                • Beograd, Zvezdara

Honda,

Cekaj da mu stavim granu, cevku i odbojnike za topao vazduh

Comment

• Fox Predator
                  CBC Član
                  • 12.06.2006
                  • 29
                  • Zemun

necu da prelazimo u off topic ali samo da odgovorim...

@Honda: To je bila tema koliko ste NAJBRZE isli... a ne koja je vasha prosecna brzina...
                  Dobro u pravu si bila je malo usijana glavudza...A tada kada sam razvio tih 200+ bilo je, aj mislim, oko 6:45 ujutru, NEDELJA.... i na tom pravcu nije bilo zive dushe tada... Ne bih sigurno izasao posle trke u 15:30 da to radim, a i to je bilo jednom jer je osecaj uvrut (ne znash da li ce da izleti motor iz haube, ili da uzleti ceo auto, a od zvuka motora mislish da idesh 300km/h, a adrenalin...) A zivim tu blizu i znam put napamet, svaku rupu i shaht jer vozim crx-a...

Stvarno nisam video to za crx-ove u novinama... moja greshka onda...sorry...

Comment

• level3
                    CBC Senator XXL
                    • 29.01.2006
                    • 857
                    • BGD, V.B. Karaburma

Taj naziv, su jos davnih godina imali: fica, 101 i yugo.
                    www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

• -Vedran-
                      CBC Senator XXL
                      • 03.10.2004
                      • 3255
                      • Beograd

svaku rupu i shaht jer vozim crx-a
                      Mislim da svi hondashi znaju rupe napamet. Ja mogu bez farova nocu da vozim kuci i necu upasti u rupu...

Stvarno nisam video to za crx-ove u novinama... moja greshka onda...sorry...
                      OK, nije samo crx u pitanju, ima i civica iz te generacije, ali to je u sustini isto.Bilo je pre par dana isto na vestima na RTS-u kako je neka honda izazvala tezak udes na NS autoputu (ako se tako moze nazvati).

Sve u svemu, sto kaze Blue, treba taj auto dobro prostudirati pa tek ga onda ganjati sa papucicom do poda
                      Power of dreams !!!

Comment

• HotDog
                        CBC Senator XXL
                        • 06.05.2005
                        • 965
                        • BSG 75 (011)

mene licno pogadja kad neko kaze "kovceg na tockovima", imam utisak kao da mi vracha. I to sve sa onim prepredenim osmehom "aaa, znam ja". Tada pitam "A jel imas ti u kuci kuhinju? - Imam. Sto? - A jel mozes da se okliznes na plocice i padnes glavom o ivicu stola i ubijes se? - Pa, valjda mogu - A jel zoves tu kuhinju "kovceg sa shporetom"? Pa sta onda hoces?

Kad smo o voznji, ja imam neki utisak da mi je CRX malo nestabilan pri velikim brzinama na neravnom putu, valjda zato sto ima kratak hod amortizera, pa ponekad neki od tockova bukvalno leti kroz vazduh bez kontakta sa podlogom. Sad sam za vikend malo vise stisnuo gas na vijugavom neravnom putu, i u krivinama kad predjem preko neravnine zna cela da odrifta malo u stranu.

Comment

• NemaN
                          CBC Senator XXL
                          • 29.11.2004
                          • 1560
                          • munze

to sam i ja primetio kao manu
                          I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• HotDog
                            CBC Senator XXL
                            • 06.05.2005
                            • 965
                            • BSG 75 (011)

jel na ovoj temi pomenut raspored tezine? 60% je na prednjim tockovima, nije bas idealno, ali kod vecine automobila je slican raspored.

Comment

• JAPANX
                              CBC Senator XXL
                              • 10.08.2006
                              • 2159
                              • Beograd

Originally posted by driver
                              Znam choveka koji je u usa imao strashan sudar u toyoti MR2 koja je velichine CRXa. Udario ih je volvo V70 u vrata suvozacha na raskrsnici pri 80kmh. MR2 je odleteo 30 metara, kvaka na vratima nije postojala, ali chovek je izashao iz automobila, nije uspeo toliko da se zguzva da ne moze da otvori vrata. Poshto su u usa suvishe rigorozni i ako je shasija i malo pomerena, auto se odmah "baca", proverili su kod majstora, sve je bilo netaknuto osim karoserije spolja, samo je zamenjeno shta je trebalo.
                              u americi postoji zakon da svi automobili moraju da imaju zastitu u vratima,dodatnu sinu...

Comment

• Bansha
                                CBC Veteran
                                • 09.01.2006
                                • 101
                                • Kragujevac

Originally posted by lanMi
                                A jel mozes da se okliznes na plocice i padnes glavom o ivicu stola i ubijes se? - Pa, valjda mogu - A jel zoves tu kuhinju "kovceg sa shporetom"? Pa sta onda hoces?
                                Da ali u kuhinji ne izazivas sudbinu, plus nemam plocice u istoj. U "kovcegu" itekako izazivas sudbinu! Verovatnoca je u pitanju ...
                                Ko zna - zna. Ko ne zna - uci skolu.

Comment

Working...
                                X