Radar i zakon

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

Pa ako je radar bazdaren da snima u odlasku onda kada snimaju u dolasku vozacu daju "sportsku sansu" - par procanata nizu brzinu. Ali to nema veze sa ovim.

Gde mogu napismeno da nadjem to da ne smeju da me "pucaju" u dolasku?

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Heinz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 1027
      • Beograd, Voždovac
      • Avensis 2.0 D4D

Da li naša policija ima radare koji imaju kamere, pa da eventualno na kućnu adresu (ne daj Bože) stigne samo prijava sa slikom?
      Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Wiz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3104
        • Nish

Slikaju sa neki aparatom vidjao sam par puta,a salju slike za prelazak na crveno desavalo se nekim drugarima

Comment

• HotDog
          CBC Senator XXL
          • 06.05.2005
          • 965
          • BSG 75 (011)

a ono ogranicenje do prve raskrsnice, to pishe u svakoj knjigici za polaganje voznje. Zato se i cudim kad vidim poboden znak na 5 metara ispred raskrsnice

Comment

• MOSLER
            CBC Senator XXL
            • 27.05.2005
            • 1064
            • Niš

Kao sto rekoh evo je ta stranica iz sluzbenog glasnika koja se odnosi nadoplerove radare,
            pa kome treba...

Comment

• shadow
              CBC Senator XXL
              • 23.09.2005
              • 555
              • Beograd

Hvala!
              My crew is all fired up
              Y'all better just wise up

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

[quote="MOSLER"]Kao sto rekoh evo je ta stranica iz sluzbenog glasnika koja se odnosi nadoplerove radare,
                pa kome treba...

a sta je sa laserskim...

oni ne vaze ???

Comment

• NemaN
                  CBC Senator XXL
                  • 29.11.2004
                  • 1560
                  • munze

Originally posted by Heinz
                  Da li naša policija ima radare koji imaju kamere, pa da eventualno na kućnu adresu (ne daj Bože) stigne samo prijava sa slikom?
                  imaju kamere to je ono standardno ...mene je uhvatio jednom neki svemirski radar sa 3 mala ekrana na kojem jedan pokazuje 1 auto 2 brzinu 3 tablicuizgleda kao onaj obican prolaser III samo sto na drsci ima one ekrane
                  I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• 206
                    Admin od ispočetka :)
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Za lidare ne postoji poseban pravilnik, primenjuje se jedini koji postoji, a to je ovaj.

Imaju i kamere na Prolaseru 3, namontiraju digitalni fotoaparat na okular i tako te slikaju, mada to, ako nije s ledja, mogu da okace macku o rep.
                    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• MOSLER
                      CBC Senator XXL
                      • 27.05.2005
                      • 1064
                      • Niš

A i taj digitalac na Prolaseru pravi dobre slike do nekih stotinak metra udaljenosti,sve preko toga je mutno i nejasno.

Comment

Bitan je zakon

Koliko sam ja shvatio, iz novinskog teksta, sto me je odusevilo jer treba spreciti policiju da LESINARI, ne treba potpisati zapisnik i nije bitno koji je radarski uredjaj u pitanju vec zakonska odredba u kojoj stoji da merenje mora biti u odlasku i sa fotografijom zadnje reg. tablice.
                        Da se razumemo, policija {saobracajna } je tu da bi nas sve, koliko toliko zastitila u saobracaju i naravno nesto sto smo u medjuvremenu zaboravili potseti. A naravno da ako sam ugrozio ozbiljno bezbednost treba i da me kazni. Pa cu sledeci put misliti malo vise.
                        Primer: policajac zaustavi pet vozila u traci na punoj liniji i naplacuje u to vreme 600 din. za upaljeno poziciono a ne oboreno svetlo u 16 h zimi kad je smanjena vidljivost. I umesto da nas opomene (edukuje) da to nije ispravno, on ugrozava bezbednost saobracaja, jer nas je zaustavio odmah posle krivine, a on sam stoji na punoj liniji.
                        mislim da i njima treba poprilicna edukacija i osvezenje znanja.
                        Izvinite sto razvukoh, ali sam u pokusaju da spasem vozacku dozvolu zbog Lesinara koji me zapisao da sam prosao na crveno a bilo je zuto kao sunce. Boli me nepravda i znam da cu kod sudije neminovno platiti kaznu, ali ne dam vozacku. I naravno, trazicu suocenje sa policajcem, pa nek dokaze da je bilo crveno. Cuj moze on da kaze i da sam ubio coveka, jer se njemu i kolegi veruje, ali ipak mora to i da dokaze.
                        Pozdrav od novog clana foruma.

Comment

• alt+64
                          CBC Senator XXL
                          • 27.02.2006
                          • 571
                          • bgd

A el ima sanse da se vadim da sam potpisao zato sto tad nisam znao za ovaj zakon, a sad znam...
                          Navatali me u Pozarevcu (spreda naravno), i potpisao sam jedino zato sto me mrzelo da se opet cimam tamo na sudjenje, al posto sam zaboravio da platim sad mi to ne gine, pa bi bilo lepo kad bi ovo moglo da prodje

Comment

• 206
                            Admin od ispočetka :)
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Postoji li varijanta kad te nahvataju u jednom mestu, da eventualno pojavljivanje kod sudije izmestis u grad gde zivis? Uhvate te u Pozarevcu, a kod sudije odes u Bg, na primer?
                            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• doc
                              CBC Senator
                              • 25.08.2006
                              • 240
                              • BGD/KG

mene su 2 puta pozivali da dam izjavu u bgu za prijave iz batocine i topole...

tako da to i jeste praksa, samo sto sam 1x trazio suocenje, pa sam morao da se pojavim u kragujevcu, ali tupavi pandur nije dosao... tj dosao je ali na prethodno sudjenje na koje na nisam bio pozvan...
                              verovatno je izmuljao nesto da ne budem pozvan, zato sto bi popio prijavu za zloupotrebu sluzbenog polozaja; posto me je pustio uz opomenu, da ne bi morao da kazni svog kolegu koga je zaustavio na istom mestu 2 minuta posle mene. a meni je napisao prijavu i prosledio sudu. krajnje dzukacki

p.s. oba puta sam "oslobodjen"
                              Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

• Hermes
                                CBC Senator XXL
                                • 14.02.2006
                                • 1306
                                • https://t.me/pump_upp
                                • bemve

Originally posted by 206
                                Postoji li varijanta kad te nahvataju u jednom mestu, da eventualno pojavljivanje kod sudije izmestis u grad gde zivis? Uhvate te u Pozarevcu, a kod sudije odes u Bg, na primer?
                                Pa uvek kad te uhvate negde van tvog mesta, kad ti stigne poziv, stigne da se javis kod sudije u tvom gradu koji ce da te saslusa u ime onog sudije iz mesta gde su te uhvatili, a ako se ne odazoves, onda te opet zovu da odes u to mesto kod sudije,koji ti presudi bez obzira da li si se pojavio ili ne??a ti se zalis, pa oni vrate kod tvog sudije da te saslusa, pa opet putuje predmet levo-desno?I prodjose dve godine, zastarelost predmeta?..samo , nazalost, ovo iz zadnje recenice vazi za neko proslo vreme, sad to ne pali, tj. sudiji prosto ne sme da zastari predmet, inace trpi odredjene sankcije
                                https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                                X