Radar i zakon

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • smarac07
    CBC Član
    • 10.09.2006
    • 21
    • Bg,

Dzaba...

Iako nesto pise u zakonu, najveci problem je u stvari u stvari koja se zove TUMACENJE. Od njega zavisi da li ce se propis primeneniti na neko ili ne.
    I to ne vazi samo za ZOB, vec za sva zakonska akta.
    A sto se tice uslovnih oduzimanja, znam vise ljudi koji su bili na visestrukim uslovnim, koji su odmah platili troskove, a nisu im ni pokazali dozvolu, tako da kad me sudija pita: "Da li ste prekrsajno kaznjavani u poslednje 2 godine?"
    Mirno odgovorim, "ne, nikad."
    Volvo, for life

Comment

• MOSLER
      CBC Senator XXL
      • 27.05.2005
      • 1064
      • Niš

Hermes ne budi tako siguran,prosle godine su mi napisali kaznu u Boru i posto sam odbio da platim stigao mi je poziv da se javim sudiji za prekrsaje u Boru a ne u Nisu gde mi je inace prebivaliste.

Comment

• Hermes
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 1306
        • https://t.me/pump_upp
        • bemve

Ok, ali u svakom slucaju mozes da odes kod niskog sudije da te on saslusa....sta ako si npr. iz Vranja, a napravis prekrsaj u Subotici, pa da moras da ides toliko daleko samo zbog saslusanja..glupo je
        https://t.me/pump_upp

Comment

• MOSLER
          CBC Senator XXL
          • 27.05.2005
          • 1064
          • Niš

Da ali kako nagovoriti sudiju da te saslusa u mestu stanovanja?

Comment

• ToNcA
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2006
            • 868
            • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
            • Mazda 6 2.0d

Hvala na scanovima ali kako da ja "inteligentnom" panduru objasnim da nema veze sto je to sluzbeni glasnik SFRJ pravilnik i dalje vazi?

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Ne moras nista ni da mu objasnjavas, reci mu stvar je takva i takva, ako i dalje insistira na svome, opusteno mu kazes da napise prijavu koju neces potpisati, pozvati ga na suocenje, i sudiju upoznati da si mu napomenuo da je to sto radi protivno vazecem Zakonu, i da ti je uprkos tome napisao prijavu. U 99,9% ima da batali prijavu i pusti da ides dalje.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

Naravno ovo sve vazi ako prekoracis brzinu preko 30km/h, ako je do 30 onda ti i nece napisati prijavu vec ces morati da platis na licu mesta... Sta raditi u ovom slucaju? Zamoliti ga da ti napise prijavu???
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Pa da Ovo vazi za bilo kakvo ogranicenje, pa ako se osecate sposobnim i raspolozenim za to, svadjajte se

Comment

• Rubi
                    CBC Senator XXL
                    • 06.05.2005
                    • 519
                    • Beograd

Ekstremno je vazno sa policijom uvek biti ljubazan (zato sto oni imaju pistolj, a ti, u vecini slucajeva, nemas). Pored toga, propis je poropis, i svi moraju da ga se pridrzavaju - tu svaka rasprava prestaje. To bi izgledalo otprilike ovako...

Dobar dan/Dobar dan.
                    Vi ste napravili prekrsaj takav i takav.
                    Jesam/nisam. (udjes ili ne udjes u siru pricu)
                    Kazna za to vam je tolika i tolika.
                    Dobro. (platis/potpises/ne potpises)

Odnosno...

Dobar dan, isprave... (standardna uvodna "zvaka")
                    Da li znate zasto sam vas zaustavio? (standardna uvodna "zvaka" br. 2)
                    Zasto? (ako vas je zaustavio, a da niste napravili prekrsaj, onda ovde mogu i posalice tipa "To vam je posao" ili "To samo Vi znate"... Ako ste nesto "zgresili" onda samo blago zacudjeni izraz lica)
                    Da li znate koliko je ogranicenje na ovom potezu? (uvod u pricu oprekoracenju...)
                    60 km/h. (ili 80km/h van naseljenog mesta, ili 100 km/h na otvorenom putu, ili 120km/h na autoputu. Zakon kaze da se brzina ne moze ograniciti na manje od 40 km/h a tabla vazi od raskrsnice do raskrsnice - ogranicenje od 40 km/h mora da se stavi na svaki cosak, sa desne strane, na visini od /proveriti u zakonu koliko tacno/ centimetara od podloge - table nize od toga takodje ne vaze. Proveriti koliko je legalna tabla "50" koja stoji na tabli sa imenom naseljenog mesta, i navodno "vazi za celo selo")
                    A koliko ste Vi isli? (ovo je kljucno mesto u razgovoru)
                    Postovao sam ogranicenje. (mozete da trepcete i crvenite koliko hocete, za one koji ne mogu da slazu, a da ne trepnu - nije bitno)
                    Niste postovali ogranicenje, kretali ste se brzinom od X tamo gde je ogranicenje Y.
                    Na koji nacin ste to ustanovili? (ovo pitati vrlo hladno i ljubazno)
                    Evo, snimio sam te, lepo pise na uredjaju... (Policajac prelazi na "ti", i mase radarom)
                    Gospodine, to merenje nije korektno uradjeno...
                    NECES TI DA ME UCIS!
                    Po zakonu, Vi ste...
                    CUT!
                    Dobro.
                    /dramska pauza sa odmeravanjem/
                    /pa jos malo odmeravanja/
                    Kazna za ovo je /tolika i tolika/, jel' imas odmah da platis, ili da ti pisem prijavu?
                    Prema zakonu /tom i tom/ i pravilniku /tom i tom/, jedino je validno merenje izvrseno nad vozilom u odlasku.
                    PAZI BOGA TI... /bla, truc, sizenje, ludenje... Dzaba mu sve to - sad ce ili da odmah predje na sledecu "navlaku", ili ce da proveri da li imate komplet prve pomoci, trougao i ostale gluposti.../
                    /Policajac odlazi do kola, i nema ga 45 minuta, nesto strasno vazno obavlja sa vasim dokumentima/
                    Potpisite ovde... /nudi neko papirce sa crvenom stampom i malo rukopisa, opet je presao na "vi"/
                    Brzina mog vozila nije odredjena na zakonom predvidjen nacin, ne mozete da ustanovite da je rec o ovom prekrsaju... /pokusao je da vas "zezne" da ipak potpisete zapisnik/
                    More, potpisi ti to, i ne sekiraj se...
                    Nisam duzan da vam ovo potpisem. /mirno vratite zapisnik i olovku/
                    /policajac opet odlazi na jos 30 minuta, opet nesto ceprka sa vasim dokumentima/
                    Policajac vam, nakon beskonacnog cekanja, konacno vraca dokumenta uz opasku "Stici ce Vam poziv za sud u roku od x dana".
                    Nema tu nekog objasnjavanja tipa, "Znas, ti moras da me meris u odlasku, a ne u dolasku" - samo "merenje nije korektno obavljeno, jer aparat nije bazdaren da meri u dolasku". I bez autograma :-)
                    (\__/)
                    (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
                    (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Pa, recimo da moze i tako, sa varijacijama na temu

Samo oko ovoga kad se prodere na tebe kad mu das neku primedbu, umesto onoga "Dobro" ja se obicno proderem na njega Odakle mu uopste pravo da se dere na tebe ili da pizdi po bilo kom osnovu? Da vidis kojom brzinom vraca dokumente nazad...

Comment

• Srdjan
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 2416
                        • Bajina Basta/Beograd

A da sad predjemo na obaveznu opremu pa da nam ne mogu nista?? Sta sve spada u obaveznu opremu?
                        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Uffff, pa ko to jos zna Trougao, prva pomoc, sajla za vucu, rezervne sijalice, guma, dizalica, zimi lanci, ovaaaaaj... Pojma nemam, sta jos?

Comment

• BRABUS
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2004
                            • 2399
                            • London

Originally posted by 206

Samo oko ovoga kad se prodere na tebe kad mu das neku primedbu, umesto onoga "Dobro" ja se obicno proderem na njega Odakle mu uopste pravo da se dere na tebe ili da pizdi po bilo kom osnovu? Da vidis kojom brzinom vraca dokumente nazad...
                            jel ih vraca brze kad si u X5 ili kad si u 206 ?

Rubi....dobro si primetio ovo sa prelaskom sa VI na TI

Comment

• dekideki
                              CBC Senator XXL
                              • 26.07.2005
                              • 1914
                              • Beograd

super primer, svaka cast za post.

e.
                              a ono:
                              "ti se mangupiras?" (a ja cool sve vreme mu persiram)
                              "gde radis?" (da me pita za svaki slucaj)
                              - u "Vestima"
                              "glp. hvala mozete da idete"

HAHAHAHAHAHAHAA

P.S. stvarno radim u novinama, spasilo me vise puta tih "maltretiranja bez nekog posebnog povoda". ali nikad nisam rekao prvi, uvek cekam da me pitaju.
                              P.S.2. jel stvarno oni imaju "normu"? npr. da se vrate sa minimum 20 kazni za "to i to"... jel zna neko to za sigurno da nam napise? to bi, pored toga sto ima smisla, objasnilo njihovu nervozu kad izgube vreme na nama a nista nam na kraju ne naplate...
                              .

Comment

• MOSLER
                                CBC Senator XXL
                                • 27.05.2005
                                • 1064
                                • Niš

Imaju odredjen broj kazni koje moraju da napisu u toku smene(pricao sa saobracajcem),sve zavisi da li je u toku neka akcija ili ne.Uglavnom koliko sam razumeo caka je u tome sto na kraju meseca oni sa najmanjim "ucinkom" dobiju smanjenje plate za taj mesec.:x
                                E jos jedna sitnica neki saobracajci i to traze da se ima ali PP aparat nije obavezan za putnicka vozila.

Comment

Working...
                                X