Radar i zakon

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mirko
    CBC Senator
    • 18.05.2006
    • 202
    • Prokuplje

a pitanjce
    - Dokle ideš?
    to ste zaboravili

šta njega zabole gde sam ja pošao
    pošo sam da kradem
    'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• Williams
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2006
      • 556
      • Beograd- Cerak

Ajd da ozivim malo ovu temu, jel zna neko koji je clan zakona gde je policijac duzan da pokaze papire da li je radar bazdaren, posto sam prosli put na tome insisitrao jer sam bio ubedjen da nisam vozio tom brzinom koja je pisala. Odgovor je samo bio, papiri su tamo kod koga treba da budu.

Comment

• Misko M
        CBC Senator XXL
        • 17.03.2007
        • 652
        • BG Vozdovac

mora na prijavi da ti napise kojim te je radarom snimio i kad je i gde bazdaren !

Comment

• Williams
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2006
          • 556
          • Beograd- Cerak

A jel nije duzan duzan da mi pokaze taj papir i serijski broj radara na uvid da se vidi dal se brojevi slazu? Jel istina da je donesen novi ZOBS i da ne vazi vise ono da mora da te snimi u odlasku?

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

da ima dopuna koja vazi od kraja 2006 i moze po zakonu da te meri i u dolasku.
            https://t.me/pump_upp

Comment

• Misko M
              CBC Senator XXL
              • 17.03.2007
              • 652
              • BG Vozdovac

Originally posted by Williams
              A jel nije duzan duzan da mi pokaze taj papir i serijski broj radara na uvid da se vidi dal se brojevi slazu? Jel istina da je donesen novi ZOBS i da ne vazi vise ono da mora da te snimi u odlasku?
              jedan primerak daje tebi a drugi ostaje kod njega, i u njemu pise model i serijski broj radara !

...jel ima neko tu dopunu i sta konkretno kaze, jel ostala neka varijanta za provlacenje, kao recimo ne obucenost ili provera ispravnosti pre snimanja !?

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Imam negde skenirano. Dodato je samo "i u dolasku" samo da imaju pokrice za merenje.
                https://t.me/pump_upp

Comment

• Blackeyed
                  CBC Senator XXL
                  • 06.07.2005
                  • 402
                  • Novi Sad

Verovatno je bilo ali ja nisam mogao da nadjem...

Kolika je tolerancija kod merenje brzine i imali je uopste ?

Znaci, ako je ogranicenje npr. 60 a on ti izmeri 62 da li je to odmah preksaj ili ima neka tolerancija (+/- 5%, vrednost sam odvalio) pa cekaju nekoga kome izmere 65 pa onda zaustavljaju.

Sta kaze o tome pravilnik o upotrebi radara za merenje brzine automobila ?
                  "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• Williams
                    CBC Senator XXL
                    • 07.02.2006
                    • 556
                    • Beograd- Cerak

Mislim da je bar 10% tolerancija. Ja uvek prolazim 70 pored radara i nikad me nisu zaustavili (gde je ogranicenje 60). Obicno +20 tolerisu mada sam cuo i za slucajeve gde nisu tolerisali nista, najvise kad im treba kinta. Sve vise mi se smesni jammer neki...

Comment

• prle
                      CBC Senator
                      • 04.09.2006
                      • 223
                      • Beograd - Konjarnik

Nema nikakve tolerancije. Ako izmeri preko ograničenja može da kazni. Do 10km/h je valjda bilo 1000 dinara, ako nije povećano skoro.

Comment

• Misko M
                        CBC Senator XXL
                        • 17.03.2007
                        • 652
                        • BG Vozdovac

ima tolerancija 3-4% i to po zakonu, nisi ti obavezan da stalno buljis u cajger da bi kontrolisao brzinu !

Comment

• Blackeyed
                          CBC Senator XXL
                          • 06.07.2005
                          • 402
                          • Novi Sad

Originally posted by Misko M
                          ima tolerancija 3-4% i to po zakonu, nisi ti obavezan da stalno buljis u cajger da bi kontrolisao brzinu !
                          E, to me interesuje, koliko je tacno taj zakonski procenat ?
                          "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• Misko M
                            CBC Senator XXL
                            • 17.03.2007
                            • 652
                            • BG Vozdovac

Originally posted by djukic
                            Imam negde skenirano. Dodato je samo "i u dolasku" samo da imaju pokrice za merenje.
                            aj nadji to pa okaci !

Comment

• Misko M
                              CBC Senator XXL
                              • 17.03.2007
                              • 652
                              • BG Vozdovac

i koja im je to fora za neko uverenje o ispravnosti uredjaja do 12meseca 2007 godine, zar nije po zakonu na svakih 6meseci ?

Comment

• Vladd
                                CBC Senator XXL
                                • 09.07.2006
                                • 581
                                • NBG

Pa za tu vrstu uredjaja dovoljno je bazdarenje jednom godisnje, posle svakog remonta ili po zahtevu.
                                Primedbu na tacnost mozete postaviti kod sudije za prekrsaje, a sudija moze da zatrazi od mupa dokument, sto prilicno deluje kao corav posao...
                                Odnosno tesko dokaziv, takav papir da je uredjaj bazdaren, moze da se isfabrikuje..
                                Pri tome, sudija je u mogucnosti da odbije sumnju u ispravnost ili tacnost uredjaja, pogotovo ako se pojavi "usamljeni jahac" sa neoriginalnom "dosetkom".

Bolje je, da se obraca paznja na licni problem, da se ne siri, logicnije je da se tvrdi da se nije islo tom brzinom, da je "zaostala" od predhodnog merenja, da je sluzbeno lice prekoracilo kodeks ponasanja...

Ili da se ugradi bazdareni tahograf, ako je neko siguran da ga milicija bas maltretira.... U tom slucaju, i milicija odustaje od radarskog merenja, i podaci sa tahografa su validni (ne zbog "preciznosti" brzinomera, vec zbog nacina merenja i "pisanog", konkretnog podatka).
                                Ali tada su drge "opasnosti", zaista se ne sme probijati ogranicenje, po ceo dan.

Tolerancija, zakonska ne postoji, postoji nivo kazne za prekoracenja, u praksi, tolerise se 10%, i malo vise. Nisu se bas pokazali kao zlikovci u redovnoj (nenamenskoj) kontroli.

Mlacenje sa proverama tacnosti je zaludan posao..

Poz.

Comment

Working...
                                X