evo ovako kad prespojim na onom dzeku dolje lampica mi prvo blicne 1 put brzo zatim 4 puta polako i 1 brzo pa 2 puta polako i 3 puta brzo ako je to to sto ste trazili. izostavio sam jednu veoma vaznu stavku da li ima neki senzor koji kontrolise pritisak ulja u motoru, zato sto meni na dosta mesta pusta ulje na dihtunzima i semerinzima (sve je kupljeno ali i to ceka majstora do srede) ali neznam kakve to veze ima sa potrosnjom.
Oxygen sensor heater?
Collapse
X
-
Ovako.....to sto ti prijavljuje oxygen senzor ne znaci da je isti ne ispravan. Nasumice menjanje delova uglavnom se zavrsi ne potrebnim bacanjem para.
Treba pronaci uzrok prijavljivanje greske oxygen senzora. U tvom slucaju verovatno prouzrokovan bogatom smesom.
Ali kao prvo i osnovno podaci o vozili, godiste, tip, motor itd.
Curenje na semerinzima nije uzrok povecanje potrosnje.To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Ma ispravna je ona...pogresno si me razumeo.
Nego predhodna greska prijavljivanja lambde moze biti prouzrokovana ne ispravnoscu drugih komponenata na motoru koja imaju zadatak da priloze ECU informacije radi korektnog ubrizgavanja....tako da je moguce da je nesto drugo ne ispravno sto sigurno jeste prema izjavama o tvojojenormnoj potrosnjiTo date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
E sad sam resetovao ECU i prijavljuju mi gresku 23 a na linku http://www.92lude.com/self_diagnostic_codes.htm pogledajte sta prijavljuje.
Comment
-
-
ja promjenio lambdu prije cca 11 mjeseci i sad gledam...javlja mi Code 7 - Throttle Position/Angle Sensor. jel netko mijenjao taj senzor? koliko je tezak (ojra)?"Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"
Comment
-
-
speedster
Da li je ikad resen slucaj sa tvojim autom.
Prijavljivanjem greske za knock senzor paljenje ide u safe mode na dosta kasno i nerentabilno posebno za motor koji je kao Hondin i treba da se vrti u rpm gde pomeranje paljenja na ranije mora da ide ostrije nego obichno.
Kasno paljenje daje za rezultat da spesha nesagori do kraja i Lambda zna da indikuje takve slucajeve kao prebogata smesa, sto potrosnja i pokazuje...sorry aj. jbg. postavio si pitanje za deo foruma gde nisam nikako ocekivao dijagnossticiranje
PS: Nikakav pik na Hondashe i njihovo znanje u vezi auta, vec samo da je veca sansa bila da se ukljuci veci broj ljudi u resavanje problematikae da je post bio postavljen u podforumu Cannona - Dijagnostika -
Ko razume shvatice...
PS: Ista greshka se vrti na svakom klubskom delu foruma bez obzira na marku... odmazete sami sebi.
PSS: grejac lambda sonde neutice na rad lambda sonde, tu je samo da podpomogne da se sonda pre zagreje na radnu temp od ca: 350 stepeni .
Kad je grejac neispravan (ECO zakoni su ga doveli u sondu) sonda krece sa radom nekih 2-3 minuta kasnije.
Sve radi kako treba i kod koji je generisan je samo infomacionog karaktera i nikako nedovodi sistem u Limp mode.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
@coco
ovde sam ti isekao dve strane iz manuela da sam proveris ispravnost sensora....sve sto ti je potrebno je voltmetar....
ako ustanovis da je neispravan, raspitaj se negde dal moze da se kupi odvojene od kucista gasa(tb), ako ne moze pravac neki odpad a na sledecem linku ti je uputstvo kako da ga odvojis od tb-a
ma poenta je samo da je usrafljen sa srafovima bez glave pa je malo cim odvojiti ga posebno.....
javi ako je sta pomoglo
Comment
-
-
Originally posted by BOOSTgrejac lambda sonde neutice na rad lambda sonde, tu je samo da podpomogne da se sonda pre zagreje na radnu temp od ca: 350 stepeni .
Kad je grejac neispravan (ECO zakoni su ga doveli u sondu) sonda krece sa radom nekih 2-3 minuta kasnije.Power of dreams !!!
Comment
-
-
Originally posted by Timothy Leary@coco
ovde sam ti isekao dve strane iz manuela da sam proveris ispravnost sensora....sve sto ti je potrebno je voltmetar....
ako ustanovis da je neispravan, raspitaj se negde dal moze da se kupi odvojene od kucista gasa(tb), ako ne moze pravac neki odpad a na sledecem linku ti je uputstvo kako da ga odvojis od tb-a
ma poenta je samo da je usrafljen sa srafovima bez glave pa je malo cim odvojiti ga posebno.....
javi ako je sta pomoglo"Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"
Comment
-
Comment