Trebaju mi neke info za Lanciu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Trebaju mi neke info za Lanciu

Pozdrav, situacija je sledeca... Otkako sam kod IvanaT video njegovu bivsu Kappu, od tada mi je zelja da je kupim... Posto sam u to vreme imao Fiata Mareu, nisam mogao nista da ucinim dok je ne prodam... E posto sam je prodao, sada bih hteo da uzmem kappu za nekih 5000eur (+300-400eur ako je neka bas extra i sa ugradjenim sekvent plinom)... Situacija na oglasima je losa i ono sto se pojavi je ili u losijem stanju ili je 2.4 motor ili nedaj boze 3.0... Tako da zbog registracije ono sto znam je da motor mora biti 2.0 i godiste 97-2000...
    Sta me interesuje?
    1. Da li su turbo modeli, dakle 2.0 16v i 20v sta nizi u odnosu na standardnu 2.0 20v? I ako su spusteniji koliko to iznosi u cm?
    2. Posto turbo modeli imaju jace i vece kocnice i na njih se montiraju fabricki 16cola felne, da li mogu da se montiraju 15cola posto bih njih uzeo i kupio sve 4 zimske gume i napravio komplet zimske-letnje???
    3. Koliki je pritisak natpunjenja na 2.0 16v turbo?
    4. Od dosta ljudi sam cuo da su motori sa pet cilindara extra, mogu dost a da predju, pouzdani, ne trose ulje... sve naj... Ali pre neki dan sam se cuo da covekom koji drzi servis samo za Lancina vozila i on mi je rekao da su se ti petaci izuzetno lose pokazali i da je bolja varijanta da uzmem 2.0 16v turbo jer je to motor starijije konstrukcije i izuzetno je pouzdan... Kada sam ga upitao zasto su ti 20v motori losi rekao mi je da ima u servisu nekoliko blokova motora kojih je razbio klip i da je to nejcesca havarija na tom motoru i da ga zato treba izbegavati... Jos plus me je pozvao da ako budem u prolazu da dodjem pa ce mi licno pokazati sve ovo sto mi je rekao... Tako da me je stavio u rebus... Molim sve koji znaju da prokomentarisu ovo posto mi je veoma bitno... U prepisci sam sa brickom koji mi je isto potvrdio to sto je ovaj iz servisa rekao ali nije siguran i proverice sve detalje....

Ako se setim jos necega pitacu....
    Lancia Kappa 2.0 20v
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

1. Da li su turbo modeli, dakle 2.0 16v i 20v sta nizi u odnosu na standardnu 2.0 20v? I ako su spusteniji koliko to iznosi u cm?
    Ne!

2. Posto turbo modeli imaju jace i vece kocnice i na njih se montiraju fabricki 16cola felne, da li mogu da se montiraju 15cola posto bih njih uzeo i kupio sve 4 zimske gume i napravio komplet zimske-letnje???
    Automobili sa 2.0 16v motorom, fabricki imaju 15-tice, tako da moze naravno. Znaci odgovor je: DA!

3. Koliki je pritisak natpunjenja na 2.0 16v turbo?
    Overboost je 1.2 bara, a konstantni pritisak je 1 bar.

4. Od dosta ljudi sam cuo da su motori sa pet cilindara extra, mogu dost a da predju, pouzdani, ne trose ulje... sve naj... Ali pre neki dan sam se cuo da covekom koji drzi servis samo za Lancina vozila i on mi je rekao da su se ti petaci izuzetno lose pokazali i da je bolja varijanta da uzmem 2.0 16v turbo jer je to motor starijije konstrukcije i izuzetno je pouzdan...
    http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... &start=125

To je to?
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

E ziv bio...
      Koliko realno vredi para kappa 1998god 2.0 16v turbo u dobrom stanju bez plina, da uzmemo da je presla realnih 130.000km? Ja samo ovih dana listam oglase i vise ne znam sta je sta...
      Ima ih na oglasima po 4500-7300... Naravno ove za 4500eur su u Sapcu a neke imaju plin za te pare... A danas sam zvo nekog lika sto ima ovu turbo i kao sve super, ali nema plin i trazi cova 5500eur... Da to nije malo mnogo?
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• alt+64
        CBC Senator XXL
        • 27.02.2006
        • 571
        • bgd

Originally posted by halooglasi1
        VW Golf III 1.4 (1996), 3v, air-bag, CB, alarm, beo, bele alufelne 15, nove gume, mp3, servo, kod ključ, Mul-T-Lock, 5.500 EUR.
        Originally posted by halooglasi2
        MERCEDES 124 200D (1990), registrovan godinu dana, alufelne, 5.600, fiksno.
        Kako bre mnogo

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

Pa u odnosu na njih je povoljno, da ne kazem extra... Stvarno su kod nas cene nenormalne... Sto je jos gore neko ce i dati pre pare na te konzerve nego da se vozi kao covek u nekoliko godina mladjem autu koji je za njih avion....
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Durango
            CBC Senator XXL
            • 01.02.2006
            • 590
            • Zemun, Srbija

Da nije ta za 5.500 mozda zelene boje, cetvorocifrene tablice, a covek se nalazi kod autokomande?
            MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• Srdjan
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 2416
              • Bajina Basta/Beograd

jeste! jel znas nesto o njoj? valja li da ne zapucam dzaba 170km? da ne znas vlasnika?
              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Durango
                CBC Senator XXL
                • 01.02.2006
                • 590
                • Zemun, Srbija

Ne poznajem vlasnika nego je jedan drugar isao da je gleda! Doduse nije je nesto preterano zagledao, vise onako povrsno ali kaze da lepo izgleda!
                Kaze da je neka tamno zelena metalik, prelepa, da unutra ima krem prevrnutu kozu (Alcantru) i to lepo ocuvanu, cini mi se da je rekao da je pozadi malko ogrebana na jednom mestu ali nije strasno. Od opreme ima sve i sve radi, znaci klima, board, ne gube se brojevi i slova na disp. Ima alu felne ali gume nisu bas sjajne i rekao mi je da tada nije bila registrovana, da je valjda pre dva dana istekla reg. E sada da li je u medjuvremenu registrovao ne znam! Inace vozi neki covek srednjih godina i radi valjda u RTS-u.

Ako hoces mogu ja u ova dva dana da odem da je pogledam malo detaljnije!

Comment

• Srdjan
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 2416
                  • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by Durango
                  Ako hoces mogu ja u ova dva dana da odem da je pogledam malo detaljnije!
                  Pa kad si se vec dobrovoljno ponudio, onda ne mogu da odbijem... Salim se, ako ti nije problem, baci pogled, da ne dolazim dzabe...
                  Detaljnije na PM!

Pozdrav!
                  Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• fantastik
                    CBC Senator XXL
                    • 28.07.2005
                    • 417
                    • Novi Sad

sto detalje na pm daj sve javno

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

Nije nizasta... Otisao Durango da vidi... Kaze ne vredi 4000eur tako da otpada... Idemo dalje... Durango upravo si mi ustedio 350km ili ti barem 35litara plina... Kada se sretnemo morace neko pivo da padne... Pozdrav!
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Durango
                        CBC Senator XXL
                        • 01.02.2006
                        • 590
                        • Zemun, Srbija

Da kazem po nesto o Lanciji:

Spolja: Metalik tamno zelena boja, napred udarana i branik je uradjen katastrofa (kao od plastelina), na farovima menjana stakla pa lepljena silikonom (uzas) i naravno vlaze iznutra. Sva je ofucana i drljava, a on je malo zakacio pozadi pa zafarbavao, znaci tiha jeza. Felne 15-ice sa, cini mi se, 8 krakova kao sto ima na Dedri i Delti, a gume 205 izgledaju kao baloni na njima.
                        Unutra: Krem prevrnuta koza (alcantra), vozacevo sediste izlizano i odrano maksimalno pa ga on pokrio nekim peskirom, a ni suvozacko nije mnogo bolje. Ostalo ja OK!
                        Motor: 2.0 16v, opran i uglancan maksimalno, lepo radi i prima gas ali oko turbine mastan sacuvaj boze! Inace bio je hladan, upalio odmah, jedno minut radio pod sauhom i potom spustio na 900 obrtaja i izuzetno mirno radi! Cini mi se da se malo cuje lezaj na alternatoru! Zadnji lonac skroz prolupao!

Inace vlasnik ima oko 45-50 godina i deluje nezainteresovan za kola, a kappu je uzeo zato sto ih ima u firmi pa mu se svidela. Pre toga je vozio juga pa mu se verovatno cini da bolji auto od njegove Lancie ne postoji!

Rezime: Ne bih je uzeo ni za 4.000, da je da (a on ne spusta ispod 5.300) jer bi mnogo morao da ulozim da bi je doveo u stanje koje ja zelim, naravno pod uslovom da je motor i kompletna mehanika OK!

Comment

• Rubi
                          CBC Senator XXL
                          • 06.05.2005
                          • 519
                          • Beograd

U vremena kada su Italijani drzali Telekom (one zahebancije sa prodajom Telekoma i tako to, secamo se svi, nismo zaboravili...) kupili su odredjenu kolicinu (a znajuci Italijane na polozaju, moze to da bude solidna kolicina) Lancia Kappa za sluzbene automobile. Ne znam nista o tipu motora unutra, ali po opisu stanja to mi lici na jednu od "postarskih" - pretpostavljam da je dobar deo tih Kappa otisao "preko veze" na prodaju posle nekoliko godina upotrebe.
                          (\__/)
                          (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
                          (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• TETAK
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3034
                            • Čačak, Srbija

Kod Kappe izbegavati motor 2,0 16V(četiri cilindra) turbo jer mu često pucaju klipnjače.Takodje izbegavati dizel 2,4 TDS zbog kvarova na uljnoj pumpi.Ostalo je sve OK i auto je nezasluženo potcenjen.
                            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Srdjan
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 2416
                              • Bajina Basta/Beograd

E jeb-ga Tetak... A ja dobio bas suprotnu informaciju da su petaci losi a da je najbolji izbor 2.0 16v turbo!!! Izgleda da pravu istinu necemo nikd saznati...
                              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Working...
                              X