Alfa diskusija dobro/lose

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Alfa diskusija dobro/lose

he, he dobra fora.
    zar je Alfa boxer toliko bucna, kao sportska galama

jeli sme da se vozi po gradu da ne popali sve alarme...
    sala mala
    i Zastave imaju taj tipican glasan auspuh, uvek se cuju kao da su u fabrici zaboravili da ugrade nesto u izduv da bude tisina.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg
  • Nikola
    CBC Senator XXL
    • 29.09.2004
    • 975
    • Indjija/Vojvodina

he he, brick, nemoj mi reci da se nisi vozio u nijednoj Alfi koja ima boxer motor?
    Jesu bucniji su nego sto je uobicajeno, ali nije tolika stvar u toj buci, vec u boji zvuka.
    Zvuk o kome pricam proizvodi se u motoru, tj. ne stvara se promenom konstrukcije izduva...
    .:Cuore Sportivo:.
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141

nisam nikada. vozio sam se u Giulia, mislim da je to klasican redni 4 cilindra od 1600 kubika. zadnji pogon, proizvodjen u drugoj polovini 70tih. u doba Fiata 131 Miriafioria.
      znam kako je i sa Alfom 90, motorom iz 80tih.
      imao sam prilike i da vidim Alfu Arno, mozda mozes da se setis kako izgleda.
      od boxera jedino Citroen mi je poznat.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• Sasha
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 4126
        • Novi Sad

Originally posted by brick
        imao sam prilike i da vidim Alfu Arno, mozda mozes da se setis kako izgleda.
        Uf brick arna je najveci promasaj alfe u istoriji pola alfa,pola nissan fuj!
        od boxera jedino Citroen mi je poznat.
        ni blizu....
        www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Nikola
          CBC Senator XXL
          • 29.09.2004
          • 975
          • Indjija/Vojvodina

tesko da cu se setiti kako Arna izgleda, tek sam se rodio kad je ona predstavljana, i hvala bogu da jos nisam ni progovorio kako treba, kada je ona prestala da se proizvodi. Ali evo upravo gledam slike. I znam ponesto o njoj.
          Dakle, jeste u njoj je boxer motor, i jedino on i prednje vesanje sa alfe Sud su ono na tom autu valja. Sve ostalo potpuni promasaj i debakl, koji samo moze da znaci da Italija i Japan, to jest Alfa i Nissan nikako ne idu ajedno.

P.S. Arna= Alfa Romeo Nissan Autoveicoli

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141

Arnu iz 84 (cini mi se) ima jedan poznanik, dobio je pre 2 godine na poklon od bovseg vlasnika- tetke. vec 2 godine muci se da je odrzi u zivotu i da zapocetu voznju uspesno privede kraju. stalno nesto crkava oko motora, tte karburator, pa ulje naglo nenormalno trosi, pa se ulje stabilizuje ali kocnice pocnu nejednako da hvataju, pa crkne radio, pa onda sve kao radi dok ne sipa benzin negde....pa onda se pojavi voda u rezervoaru pa zmigavci i svetla rade i pomalo ne rade kada vozac pozeli.

mislim da nije sastavio vise od 30 dana da se nije druzio sa servisima. vec je hteo da proda ali mu zao jer je ulozio podosta para a i dobio ja auto na poklon. kada ga izneveri i ostavi negde na putu obeca sebi da ce da proda ali niko zivi se jos nije javio na davno postovan oglas. onda popravi pa vozi neko vreme... i ne usudjuje se da ode dalje od 50km od Beograda. auto je presao oko 150.000km ukupno.
            pocela je i limarija da pravi ozbiljnije probleme iako je vec radjena.
            izgleda da mu se zalomio neki nesrecan primerak, mada on kaze da su Arne i Alfe tog doba takve- obicno niti ne dozive godine koje je izgurala ova njegova, sad ce 20 da napuni.

meni deluje njegovo iskustvo jezivo, ponekad ga i sazaljevam jer i pored auta ide iz nuzde cesto peske/ busom.

mada je Arna tog godista vec retka zverka u nasim krajevima, ima posebnu draz u garazi. to je cini mise najcrnje doba Alfe (Arna, Alfasud, prve 33ojke) sto se izrade i trajnosti tice.
            a mozda sam i zbog tog tudjeg iskustva malo pristrasan na pomen FWD, Italija, Alfa i pouzdanost u istoj recenici
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• Nikola
              CBC Senator XXL
              • 29.09.2004
              • 975
              • Indjija/Vojvodina

Arna jednostavno nije Alfa romeo auto, i nemoze da se trpa u kos zajedno sa 33-jkom i Sud-om. Pored toga sto je skoro ceo auto sklapan na dalekom istoku, pa onda takav dovozen brodom do Italije da mu ubaci motor, broj proizvedenih primeraka koji iznosi svega oko 55.000 ne moze da se poredi sa brojem proizvedenih primeraka Alfe 33, koji dostize skoro 1.000.000. I ovaj podatak, sam za seb govori o razlicitosti ova dva modela.

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141

Arna jednostavno nije Alfa romeo auto, i nemoze da se trpa u kos zajedno sa 33-jkom i Sud-om
                ako nisam bio jasan, mislim na isti nivo (ne) kvaliteta izrade ta 3 modela, sudeci prema praksi i jako malom broju preostalih komada koji su jos u zivotu i voze se.
                pocetak 80tih je i crno doba Fiata (Argenta, Uno, Ritmo).
                valjda bile takve okolnosti, ko ce znati uzroke.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• Nikola
                  CBC Senator XXL
                  • 29.09.2004
                  • 975
                  • Indjija/Vojvodina

ako nisam bio jasan, mislim na isti nivo (ne) kvaliteta izrade ta 3 modela
                  Originally posted by Nikola
                  skoro ceo auto sklapan na dalekom istoku, pa onda takav dovozen brodom do Italije da mu ubaci motor
                  Dakle, u tom autu samo motor i prednje vesanje su Alfini, sve ostalo je pravio i sklapao Nissan. Zbog togao ne bih mogao da povucem paralelu sa 33-jkom i Sudom, jer Arnu nije pravila Alfa, i eventualni nedostatak kvaliteta, osim motora i prednjeg vesanja, ne moze se prepisati Alfi.

Verovatno je zbog tog traljavo odradjivanog posla sa japanske strane i doslo do raskida ove nakaradne veze, izmedju Alfe i Nissana.

Comment

• TETAK
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3034
                    • Čačak, Srbija

Kada pomislim na Alfu, padne mi na pamet jedna 33-ka QV crvne boje sa ful opremom(imala je crnu kožu)...E ta mi je ostala onako.....
                    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Damijan
                      CBC Član
                      • 28.11.2004
                      • 30
                      • SLO

Comment

• Nikola
                        CBC Senator XXL
                        • 29.09.2004
                        • 975
                        • Indjija/Vojvodina

Za one koji ne znaju nemacki:
                        Das ist "leider" auch ein Alfa!!!-->Ovo je nazalost takodje Alfa!!!

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141

nikola mozda je razlog taj koji si naveo, ne znam. znam iz prakse da je tih godina komplet italijanska auto industrija bila na dnu sto se kvaliteta tice i nema modela koji je bio ekstra kvalitetan da se izdvoji. nekako je to doba velikih kriza i krahova u Italiji, olovna vremena slicno kao sto smo mi imali proteklu deceniju i nseto jace. nije Zastava uvek bila ovako ocajna kao sto je danas. i ne samo Zastava, danas domaci industrijski proizvodi u vecini su pretezno loseg kvaliteta izrade.

ja bih naslutio da je Alfa kada je premestila fabriku na jug Italije u seosku sredinu napravila gresku, otuda i ime ALfasud. za dobar auto ipak je potrebna i tradicija radnika i shvatanja.

danas je Alfa uz nemacki nacin upravljanja firmom drasticno razlicita od one ALfe iz 80tih i daleko je pribliznija visokim standardima izrade nego ikada ranije. i kvalitet se popravlja iz godine u godinu sto samo moze da raduje.

mozda si stekao utisak da sa moje strane ponekad postoji malo peckanje oko ALfe, mozda zato sto sam imao prilike da vidim i Alfe koje nisu bas za pohvalu po pitanju kvaliteta u proslosti. a ko se jednom opece boji se i misa
                          malo uz salu a malo uz zbilju, ondasnje prve Alfe sa prednjim pogonom su patile od hornicnih decijih bolesti i relativno kratko su ostajale u zivotu u odnosu na ostatak auto industrije, cak krace nego Zastave tog perioda. surovo ali stvari se stalno menjaju, ko je nekada bio dole ili gore moze i da se popravi i da se pokvari, Alfa je imala znatne oscilacije tokom godina sto nije tesko proveriti. cak i Italijani nemaju bas visoko misljenje o dobu 80tih godina i radije ne bii pricali o tadasnjim njihovim autima.

ko se jos seca Argente, klasa jednog Mercedesa E klase na papiru sa daleko boljim perfomansama, na primer

P.S. ne volim da neiskreno pisem to sto ne mislim.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• Nikola
                            CBC Senator XXL
                            • 29.09.2004
                            • 975
                            • Indjija/Vojvodina

OK, moram da se slozim, da je pocetkom osamdesetih doslo do pada kvaliteta, ali su motori i dalje bili bez greske.
                            Od formiranja Alfa Lancia SpA, cinimi se `86 stvari se polako okrecu i vracaju na pravi kolosek. Tako da vec od `89 Alfina vozila nemaju vise decijih boljki.

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141

i sve su bolja, na srecu
                              volvo
                              945 SE turbo lpg