Nije mi jasno kako to da Alfa Romeo 164 2.0TS 97god. i Mercedes 124 91god. staju priblizno isto para,s tim da Mercedes zna biti i skuplji za neki evro pa jos ako je dizel i ima siroku lajsnu to onda ponosni vlasnik neda ispod 5000 evra.Kao prvo ta Alfa uopste nije los auto bas naprotiv,pa za te pare imas klimu,kozu,ABS,servo,pocinkovanu limariju i ko zna sta jos.Kod 124 od dodatne opreme za te pare imas naslone za glavu,radio kasetofon,pepeljaru(niklovanu) i rezervni tocak.Slazem se da je 124 dobar auto ali sta je ovde bolji izbor za kupiti.
Alfa Romeo
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Nema tu neke velike filozofije. Osnovna ekonomska logika. Neki proizvod vredi onoliko koliko je trziste spremno da ga plati. U Nemackoj je to oko 3.500e, kod nas 5-5.500, u Siriji verovatno oko 10.000.
Ako pogledas cene u Nemackoj, videces da ti automobili koje si naveo kostaju isto
Stvar je u tebi da odlucis sta ti vise znaci i da na osnovu toga nadjes cenu koja odgovara svemu sto ti taj auto donosi. Koliko je normalna cena na trzistu, nije preterano relevantno, zato sto na to ne mozes da utices kao pojedinac.
-
-
O ovome bi se moglo pisati zaista mnogo...
S obzirom na to da svi znamo sta je Mercedes, o njemu necu nista reci!
Ali vrlo malo ljudi zna sta je Alfa Romeo, a mnogo njih ce tu uglavnom sebi dati za pravo da prokomentarisei reci da se klonis Alfe, da je skupa, nepouzdana i nekvalitetna!
Ali realno sagledavajuci stvari vrlo malo automobila ima ono sto ima jedna Alfa i ako se dobro sa tim upoznas sta ona nudi i sta od tebe zahteva, verujem da ces uzivati u svakom predjenom kilometru!
Sa Mercedesom nema mnogo dileme, mnogi su ga probali, videli da je kvalitetan i pouzdan i to je uglavnom to!
Ali ako zelis blizi kontakt sa automobilom, mnogo vise stila, lepote, sexipila i sportskog duha, ako zelis automobil sa vise ljubavi onda je to zasigurno Alfa!
Ovde imas forum Alfa Romeo pa tamo mozes da saznas sve sto te interesuje, inace moj glas ide za Alfu!"Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."
Comment
-
-
Moj otac je imao 2 ALFE 164 3.0 V6, prvu je vozio 5 godina dok je moj brat nije zamotao oko električnog stupa. Auto je bio totalna šteta,doveden do neprepoznatljivosti,no brat i njegova žena su izašli iz auta doslovno bez ogrebotine,nakon toga je otac kupio drugu.
O tom autu mogu reći samo najljepše,nikakvih problema ni sa elektronikom ni sa mehanikom. Odlično ležanje na cesti i udobnost,a o zvuku alfinih šestaka su već knjige napisane!
Sad otac vozi GTV 2.0 V6 TURBO i koliko vidim ne žali se
na LHM-u je udobnije...
Comment
-
-
Nije bas za ovu temu, ali meni se najvise svidja taj zuti auto pored GTVa, a ti bi mogao da se ugledas na caleta.
Sto se tice 164-vorke i 124-vorke, razlika je 40 u korist Alfe.
Comment
-
-
poredite babe i chmarni kolutic .....
izmedju ova dva modela nema nista slicno....pogotovo marke.....
znaju se ljudi koji kupuju mercedesa znaju se ljudi koji kupuju alfe....
evo ti primer za caletovu 124 lik nudio 6000e 88god...pa ti vidi....
(kad smo ugradjivali alarm lik u servisu je rekao da je to 1X verovatno da je dignut tepih ispod vozacha)I'm not caucasian, I'm championship white
Comment
-
-
Postavlja se jedno vrlo zanimljivo pitanje...
Zelis li u svom stanu WC chuchavac ili naravno lepu Italijansku WC solju?!
Chuchavac ne mozes polomiti koliko god da pijan dodjes kuci i trajace sto godina (kolika mu je i garancija), a svi koji su bili u vojsci ce ti potvrditi da je to istina kao i mnogo lepih stvari u vezi njega, kao na primer lako se pere, crevo, voda i to...
Ali ako kupis Italijansku WC solju postoji opcija da se polomi ako nesto teze padne na nju! Isto tako mnogo je skuplje odrzavanje jer ces morati stalno da kupujes sanitarna sredstva za dezinfekciju i pranje od koje ce ona sijati i biti cista! Naravno u startu je skuplja i nema toliki vek trajanja!
Na tebi je da odlucis i vidis sta je bolje za tvoj novac, chuchavac u koji ce moci da ruse i tvoji praunuci ili lepa Italijanska WC solja koju ces koristiti ti i tvoji najblizi, a onda kad izadje lepsa za koju godinu ti lepo kupis drugu...
Dobro razmisli...
Pozdrav!"Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."
Comment
-
-
Besmisleno je siriti pricu jer je to zakon ponude i potraznje. Ne treba se cuditi takvoj pojavi, vec je treba prihvatiti i iskoristiti nesto od nje. Onaj koji kupi Mercedes 124 bice zadovoljan sto je kupio auto koji ce prodati za iste pare i sto je Mercedes, a onaj ko kupi Alfu 164 bice zadovoljan jer je kupi odlicno opremljen auto sa dusom, vrlo solidno napravljen po bagatelnoj ceni.
I svi srecni...
Ovako kako je krenulo lici mi na ono kukanje "sto svi slusaju narodnjake".
Comment
-
-
GT....poredjenje bi ti bilo na mestu, samo da si umesto cucavca uzeo WC solju od platine
Elem, vidim da ova diskusija ide u skroz krivom pravcu i svodi se na to "ciji je veci", a imali smo takve diskusije bez cilja...
Vlado, uzmi ono sto ti srce hoce i ne muci se da ispravljas krive Drine, za sve postoji razlog, pa i za ovaj odnos izmedju cena. Ako je to bilo tvoje pitanje, zasto je to tako, onda ti je odgovoreno. Ako je bilo pitanje da li je pravedno - to ces morati sam sebi da odgovoris
Comment
-
-
Pa malo sale nije na odmet!
Ali ja sam samo iznosio svoj stav, meni je Mercedes jedan od najruznijih automobila ikada i ne znam koliko bi trebao biti kvalitetan da bi ga hteo imati!
Dobro da ne budem iskljuciv, ima zaista model ili dva koji na nesto i lice, ali ostalo...
Ali kako neko pametan jednom rece:"Ukusi..."
A covek je pitao sta mi mislimo, tako da..."Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."
Comment
-
-
Nemacki automobili (ne samo Mercedes) ce uvek biti na ceni, a u velikom broju slucajeva precenjeni. Naravno na nasem trzistu. Italijani su potcenjeni maksimalno bez razloga. Mercedes uopste nije skup ako uzmes u obzir da se Golfovi dvojke prodaju za 3.500 pa i vise. E to je tek nebuloza!MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität
Comment
-
-
Originally posted by GTZelis li u svom stanu WC chuchavac ili naravno lepu Italijansku WC solju?!
Comment
-
-
Vrlo je jednostavno!
Zelim dobar automobil!
Mercedes, Audi, Volkswagen, Alfa, Lancia, Fiat, Honda, Ford, Mazda, Nisan, BMW...
Onda bih da bude brz, konkretan i okretan!
BMW, Alfa...
I na kraju da bude lep i sa stilom!
Alfa!
Ali to sam samo ja..."Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."
Comment
-
Comment