Alfa Romeo

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nikola
    CBC Senator XXL
    • 29.09.2004
    • 975
    • Indjija/Vojvodina

dranix

Originally posted by dranix
    Nikad mi recimo nije palo na pamet da bi pozeleo da imam jednu
    pa onda sledeca recenica
    Originally posted by dranix
    Mozda ovu Breru sada ili onu staru GTV jos kad sam bio klinac ili Lanciu Stratos sa istim tim motorom

.:Cuore Sportivo:.
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• Sasha
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 4126
      • Novi Sad

@Durango
      Respect za normalno razmisljanje i objektivan stav
      www.arcs.org.rs/forum

Comment

• kilson
        Moderator
        • 09.10.2004
        • 3216
        • NoviBGD
        • AR 75 GT

@Dranix: Sve priche u ovoj temi su totalno neodredjene.
        To se kvari - Shta se "to" kvari?
        Kad bi mi toliko vodili rachuna - Shta znachi "toliko"?

Bolje da ovaj lik uzme 124-ku i bude miran, al' nek' ne gleda komade ispod 8000 eur, jer na takvim komadima nema ulaganja, chak shta vishe, izbacuje evre u metalu na auspuh koje lovish mrezhicom, tako da shto vishe predjesh kilometara - to vishe radosti.

P.S. Tema se ne brishe, vec se eventualno zakljuchava.
        Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• TAZZ
          Banovan
          • 30.05.2005
          • 1409
          • NBGD,SERBIA

JOJ...
          Opet fora... KO-GDE-KAKO-VECI-MANJI-KVARI...
          Pa...
          MERC.. se isto kvari, BMW takodje, TOYOTA, takodje, ALFA isto, FIAT... joj..
          SAAB KRSH NE OPEVANI!!!... VOLVO *****...

MA DAJ... ljudi.. sve je to ok i super...
          ko shta voli to je to...
          Ja bih u navedenom sluchaju uzeo...

ALFA 164...
          ne MERC... koji je 6-7 godina MATORIJI...

IT IS JUST ME...

MADA kad razmislim Glavom i ovi Golfovi II GTD nisu loshi... nadjesh komad 1991. godishte, preshao SAMO 160.000 za 4.000 evra...
          E to je prava stvar...

Comment

• jevtic
            CBC Senator XXL
            • 26.11.2006
            • 729
            • beograd

Auuuuuu pa bre ovde sve hvalospevi o alfi. uvek kad se povede rasprava o alfi slusam komentare kako je to sve samo urbana legenda i slicno.

tema nije o tome da li se alfa kvari i ako se kvari da li je to posledica loseg odrzavanja ili generalno loseg kvaliteta .

jednostavno pitanje zasto w124 kosta koliko i 164, odgovor je zbog ponude i traznje. a ako cemo da diskutujemo mozemo da diskutujemo zasto je traznja alfe mala a w124 velika mozemo ali nemojmo stalno iste price.
            ex - fabia 1.9 tdi
            golf 2.0 tfsi

Comment

• TAZZ
              Banovan
              • 30.05.2005
              • 1409
              • NBGD,SERBIA

@ JEVTIC..
              Pa ako Poredim MERC 124 iz 1990-1991 i ALFU 1997.
              Pa naravno da je bolja Alfa...

Recimo 7-8 godina mladje i ima tu opreme, elektronike... i tako...

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

To se kvari - Shta se "to" kvari?
                to Alfa (ili staviti bilo koje ime) je previse uopsteno. ali, ima i razloga zasto se povezuju pojmovi Alfa i kvari.

postoje Alfe i Alfe, neke bolje konstruisane i bolje izradjene i neke losije.

e onih boljih se jos malo ko seca jer su davno bile a onih losijih se mnogi secaju (jer su ih imali, vozili i osetili uzivo posledice).
                citav niz godina Alfe su bile sve drugo samo ne primer pouzdanosti, dugovecnosti, jednom recju trouble free koriscenja.

te godine a radi se o skoro 2 decenije su morale da ostave teskog traga.
                naravno danasnje Alfe i Alfe sa pocetka 80tih nemaju skoro nista zajednicko pa ni (srecom) isti nivo kvaliteta.

kada mislim na one losije Alfe prisetim se modela Arna, Alfasud, 33 i poredjenja sa tadasnjim modelima drugih firmi.
                one starije Alfe su ma kako to cudno zvucalo bile daleko kvalitetnije izradjivane i mnogo boljih konstrukcionih resenja.

nesto od te stare skole se pomalja stidljivo na novijim modelima Alfe, uz nadu da ce samo one bolje Alfe napustati fabricke trake a one losije zauvek ostati samo secanje i u muzejima.

taj imidz Alfe nije nesto specificno za nas, svuda po svetu pa i u samoj Italiji taj period od 15tak godina lutanja nije ostao bez posledica.

svaka firma ima neke teskoce i neke promasaje pada kvaliteta ali tako mnogo godina u kontinuitetu se ne secam jos nekog imena.

srecom, bilo proslo i ne ponovilo se

prednost u nabavnoj ceni danas za ljubitelje, puno muzike za skromne pare.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• NemaN
                  CBC Senator XXL
                  • 29.11.2004
                  • 1560
                  • munze

mozemo slobodno da napravimo test.....nadjite alfu i uzmite mog merca pa da vidimo koji ce duze da potraje......

ja kazem lepo poredite 2 razlicita automobila i 2 razlicite grupe ljudi koji ih kupuju.....

p.s

da se razumemo i ja bih pre uzeo alfu ali sam uveren da ce merc duze da traje i manje da se kvari (generalno gledano)
                  I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• kilson
                    Moderator
                    • 09.10.2004
                    • 3216
                    • NoviBGD
                    • AR 75 GT

@jevtic: Pa vidish da germanofili (nichim izazvani) koji nemaju blage veze sa Alfom odmah napumpavaju prichu da je Alfa najkvarljiviji automobil na svetu, valjda i tu imash jedan deo odgovora vezanog za cenu... Verovatno tako lakshe prodaju svoje automobile od po 15-20 godina.

Alfa nikada nije belezhila superfantastichne rezultate u prodaji (niti ce). Ne znam zashto te to tangira? Pronalazish rupu na saksiji izgleda...

@neman: Klasichan komentar za nekoga ko kupovinom automobila starog 15 godina za velike novce opravdava svoj postupak. Pa choveche koliko kilometara predjesh ti godishnje sa tim matorim kolima pa gledash nekakvu pouzdanost? 100.000 - 200.000? S druge strane kakvu pouzdanost mozhe pruzhiti bilo koji automobil star 15 godina?

Originally posted by neman
                    mozemo slobodno da napravimo test.....nadjite alfu i uzmite mog merca pa da vidimo koji ce duze da potraje......
                    Vazhi, kojom brzinom se vozi 30km/h ili 35km/h?

Smeshno, ali bash...

Comment

• low rider
                      CBC Senator XXL
                      • 03.04.2006
                      • 613
                      • Beograd

Malo off, ali da odgovorim GT-u, oko profila vozaca. Iz mog licnog iskustva situacija je bas obrnuta. Mozda je pre bilo drugacije, ali danas ovako stoje stvari.

Imamo dve 124-vorke u zgradi. Jednu vozi komsija taksista, drugu komsija porodicni covek, fin normalan. moj dobar drug vozi mercedesa 124 svidja mu se masina i zna je u dusu, nije saban. S druge strane u naselju imamo 3 156-ice, jednu vozi proveren saban, drugu moja drugarica, njen cale je kupio, a on je tek... I trecu lokalna sponzorusa.

Toliko o predrasudama o vozacima .

Inace ja bi sutra alfu, jos vise onog saaba aero, a ne bi odbio ni bmw-a ili mercedesa .

p.s. koliko iznose redovni troskovi odrzavanja recimo 156-ice, filteri, kaisevi, kocnice itd ?

p.s.s. @administratori zasto kada kliknem na "Find all posts by GT" profilu user-a GT, pise da nema ni jedan post, a ima covek ? Htedoh da vidim koju alfu ima...

Comment

• NemaN
                        CBC Senator XXL
                        • 29.11.2004
                        • 1560
                        • munze

ajmo ovako pod jedan moj merc je placen oko 3000e(ostavinska rasprava stranac) ne opravdavam ja nishta niti se pravdan samo neko moje malo iskustvo ovo mi je 2 merc do sada nisam imao alfu ali znam sta je i vozio sam se....

1 merc je presao 400 000 km i i dalje ide....nije josh radjena generalna

2 trenutni ima na cajgeru 200 000 pravih ...servisnu knjizicu i tako dalje...

prelazi se oko....moram da pitam caleta ali oko 50 km na dan + oko 6X CG godishnje

ne pricas ti sa nekim ko je zaludjenik za mercedese nego ti ja govorim chinjenice ....o kakvoj pouzdanosti ti pricas....na autu za 200 000 nije menjano nista imam servisnu knjizicu....(sad treba zadnji disk ceo)

auto vozimo ja, cale i burazer i ne vozi se sporo ...njemu je max 160 ja nisam vishe od 140 ishao ....+ imam 2 auto

ja kazem nadji mi alfu pa da vidimo......
                        I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• jevtic
                          CBC Senator XXL
                          • 26.11.2006
                          • 729
                          • beograd

"killaz: nisu to nikakve rupe na saksiji. to sam ucio na fakultetu predmet osnovi ekonomije. znaci to su neka osnovna pravila ekonomije. imas malu traznju a relativno veliku ponudu. i to samo u srbiji na svakom placu koji prodaje polovna kola sigurno mozes naci neku 156.

moje misljenje je da ima vise faktora zasto su cene polovnih niske. ali sigurno se kao jedini razlog ne moze navesti zavist vozaca nemackih automobila koji svaku priliku koriste da ocrne alfu kao auto koji se kvari, vrlo nepouzdan i to gle koincidencije otprilike bas u trenutku kad ih alfa obilazi.

uostalom 156 ima toliko da vecina od nas zna nekog ko poseduje taj auto pa moze da se uveri u pouzdanost.

da navedemo samo iskustvo od clana brabus koji je sa svojom alfom imao problem koji nisu znali da mu otklone u ovlascenom servisu. i koliko se secam nesto ga je to mnogo kostalo. a verujem da je on vrlo pedantno odrzavao i kad je kupovao birao svoj automobil. ja recimo ne odrzavam svoj automobil mnogo pedantno i ovakav kvar sigurno ne bi zeleo da imam na svojim kolima. a pri tome znam jos vlasnika 156 ii njihove probleme. e ovako se upravo stvaraju mitovi.....
                          ex - fabia 1.9 tdi
                          golf 2.0 tfsi

Comment

• 75ts
                            CBC Senator XXL
                            • 28.04.2005
                            • 651
                            • Beograd-Mirijevo

i cije je veci na kraju meckin ili alfin....

Alo o cemu mi pricamo ovde ovaj kaze mercedes mu trom, ovaj kaze traje sto godina, ma to je bilo nekad, jeste da je alfa bila krs osamdesetih(znam ja sve mi je crklo sto je moglo da crkne na kolima, ali sam i sve propravio ), to vise nije ta mecka niti je vise to ta alfa....fakat da ce ta 124 da traje jos 100godina ali jednostavno to je tako ta koje projektovana....164 u opste nije los auto, naprotiv to je jedna od kvalitetnijih alfi koja je napravila pomak ka napred...e sad sto je zapadno trziste toliko razmazeno po pitanju svega pa kad im pukne neka plastik samo kukaja, alfa je sama kriva zbog toga zbog lose servisne mreze je doprinela tome da je danas a pogotovo kod nas na nasem zaostalom trzistu svi pljuju...a opet sve zavisi sta znaci za jedan auto da nije kvalitetan...alfi ce pre nebo da otpadne nego sto ce da joj rikne motor...ali to je za nekoga strasno...e idem da radim nesto ... ionako ce ovaj da brise ovu lepu raspravu

Ako mene pitate 164 bi svakako uzeo, nisam priostrasan uopste volim ja Alfu sve je to supre istorijam, modeli...ali da me sad pitas evo ti 10soma uzmu nesto....Renault Clio Sport....ajd uzdravlje.

Comment

• kilson
                              Moderator
                              • 09.10.2004
                              • 3216
                              • NoviBGD
                              • AR 75 GT

Originally posted by neman
                              ...ja kazem nadji mi alfu pa da vidimo......
                              Vazhi, kada nadjem neku koja radi na tri cilindra. Nema toliko spore 164-ke koja bi upala u klasu sa tobom, shvatash li?

@jevtic: Prochitaj ponovo moj prethodni post, a i sve ostale u ovoj temi... Shta pokushavash postici choveche?

Comment

• 75ts
                                CBC Senator XXL
                                • 28.04.2005
                                • 651
                                • Beograd-Mirijevo

znam ja jednu 164k koja doduse radi na 6 cilindara ali joj je hiruskim putem odstranjena turbina tako da je sad obicna V6 2l....ide majkumu doduse tu je nekako kao taj mercedes

Comment

Working...
                                X