Sta mislite o hyundai coupe rd2 2001

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • civi
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1492
    • Pozarevac

Ovo je noviji model od doticnog, inace ovo je auto od decka iz kikinde(ima ga na pikecovom forumu), nisam hteo da smaram temu, al ajde, ja sam odusevljen autom(pre svega ponasanjem na putu upravljivoscu i samom konstrukcijom(ni traga od jeftine dalekoistocne plastike,nista ne krcka lupka, vrata se zatvaraju kao u mecki e klase)), e sad preglednost napred extra nazad 0(jbg nesto mora da se plati za lepotu) prostor unutra napred solidan pozad samo do 170cm inace dovoljno sirok, motor LIMUZINSKI nije da nevoli da se zavrti ali je totalno suprotan mom pojimanju sportske masine , ima dosta obrtnog na nizim obrtajima tako da po gradu retko kad prelazi 2000 o/m, inace sam svuda po netu nasao da je to mitsubishi blok sa malko izmenjenom glavom, trosi zadovoljavajuce za tu kubikazu i snagu oko 10 prosek na 800km pola otvoreno pola grad( al skroz grad kreni stani) toliko od mene za sad
    Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
    - Kako to misliš, kočim?

Comment

• civi
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1492
      • Pozarevac

Originally posted by ToNcA
      Ja sam video jedan ili dva ali su bili za americko trziste - pod imenom Tiburon.
      Inace se na nekim trzistima prodaje pod brendom TUSCANI
      Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
      - Kako to misliš, kočim?

Comment

• NemaN
        CBC Senator XXL
        • 29.11.2004
        • 1560
        • munze

po gradu retko kad prelazi 2000rpm

pa normalno da ti se svidja kad si voozio fiata pre toga....
        I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• civi
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1492
          • Pozarevac

vozio i vektru 98, i octaviu i c klasu 00 i bmw 3 bmw 5 , i kazem vam da sam i dalje odusevljen autom
          - Kako to misliš, kočim?

Comment

• fantom
            CBC Senator
            • 24.06.2005
            • 218
            • Subotica
            • Fiat 500, StreetKa

Originally posted by low rider
            Jedva cekam opis, do tada, nisam mogao da izdrzim da ne podelim sa vama slike ovog kupea:

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=16651

p.s. nikakve veze nemam sa oglasom, nije komercijalizacija, slucajno sam naleteo na njega, stavio bih link samo za slike, ali nije moguce sa tog sajta
            To je auto Bokija iz NS, nick na pojedinim forumima je nd4spd...lep je taj njegov cupe...ima i lsd...pa izgleda opasno
            Old school...

Comment

• Orlando
              CBC Član
              • 26.12.2006
              • 97
              • Beograd

@civi

Dve godine sam vozio Hyundai Lantru 2.0 139ks (1998 godište - navodnih 120000km, mada po stanju papučica i volana mislim da je bila blizu 200000km). Motor, menjač i kočnice su identične kao na kupeu.
              Prešao sam oko 50000km i jedini problem je bio sa menjačem. Zezao je sinhron treće brzine( znao sam kada sam ga uzimao ). Ne strašno ali ipak....
              Čisto obrati pažnju.
              Što se motora tiče,ništa sem redovnog održavanja.
              Stvarno dosta obrtnog momenta već na nekih 2500 obrtaja.Potrošnja je išla do 12l u gradu.
              Što se limuzinskog karaktera motora tiče tu baš i ne mogu da se složim.
              Probao sam ga par puta na nekim dužim usponima i vukao je izuzetno dobro. Nije neko čudo ali je bolje nego što sam očekivao. Ni ubrzanja nisu loša, obzirom da auto ima skoro 1400kg. Po katalogu oko 9s.

Ukoliko je auto dobro održavan, nemaš problema.
              Uverićeš se vremenom da si kupio izuzetno kvalitetan auto za relativno sitne pare. A još i dobro izgleda.
              Ako kaniš pobjediti, ne smeš izgubiti

Comment

• civi
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1492
                • Pozarevac

Pa po meni je limuzinski karakter motora to da da vuce dobro na niskim obrtajima( a i ne vrti se tako lako, kao moj bivsi bravo), inace coupe ima nesto ispod 1200kg i kraci prenos od doticne lantre/elantre al zato do sto ide za 8,6 i 204km/h (fabrcki), inace koliko sam ja dosad sracunao sasivam ga u 10l po gradu(Pozarevac , i nema velikih guzvi, sa minimalnim potezanjem) , inace otklonjen prvi kvar( blokirao termostat) trazio u ovlascenom servisu (nisu znali koji ide , ima samo dva cena 1370din) ja nabavio preko firme francuski varnet za 500dindzi i sljaka do OO
                - Kako to misliš, kočim?

Comment

• civi
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1492
                  • Pozarevac

Na ovo sam mislio kod limuzinskog karaktera motora, obratite paznju na zelenu crtu na grafiku to je obrtni kroz obrtaje vec na pocetku ima 140nm sto je 80 posto max
                  - Kako to misliš, kočim?

Comment

• civi
                    CBC Senator XXL
                    • 26.07.2005
                    • 1492
                    • Pozarevac

Evo par slikica(nije moj ) jos nisam nabavio aparat

- Kako to misliš, kočim?

Comment

• Vladd
                      CBC Senator XXL
                      • 09.07.2006
                      • 581
                      • NBG

Da li je tvoj model sa 2.0L, i kakvi su jos utisci, raspricaj se malo. Ja se dvoumim izmedju jednog slicnog kupea i "ocuvane" trojke.

Srecna kupovina

Poz.

Comment

• civi
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2005
                        • 1492
                        • Pozarevac

Da moj je 2.0 l FX, inace auto je extra ja sam prezadovoljan ako si blizu Pozarevca javi se pa mozemo i da se provozamo poz
                        - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Vladd
                          CBC Senator XXL
                          • 09.07.2006
                          • 581
                          • NBG

Naravno uz cestitke, da dodam, zpanjila me "tema". Ovih dana sam "prelistavao" neke automobile, i kod nas i po evropi. Izbor je "uzasan". Zalepio sam se na jednu alfu, 156, ali je u "balkanskom" stanju, ne valja trap, slabo vuce, farbana, i to lose, a cena.. kao da je u top stanju.
                          Izgleda da u Srbiji treba pazarivati netipicne modele koji nisu dugo raubovani. A u prodaji, navala "ekonomicnih", katastrofa. Svi se brinu o potrosnji, posto "ostalu potrosnju" na kolima nemaju .

Bila u ponudi i neka trojcica, 1.8, ali nisam ni ja za BMW, a ni on za mene. Baska sto ne podnosim bavarske seljake, i njihov mentalitet automobila. Dodaju u auto par zica i neki prekidac, i odma je ristajling, kosta sto milijardi vise, bla, bla, a kvare se samo tako, svaki delic nekoliko stotina jura..
                          A najnoviji "izbor" mi je bac Hjundai kupe (ne tiburon) vec SE, 2.0, samo da se "doteram" do cene.

Poz.

Comment

• civi
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2005
                            • 1492
                            • Pozarevac

kupe i tiburon je isto , inace i mene su plasili sa jeftinom plastikom i korejskom manufakturom ali me je auto jednostavno odusevio, gledaj da uzmes 2.0 jer je po meni 1.6 preslab za njega ipak je coupe( i da ako nameravas da vozis pozadi nekoga preko 180+ za svaki dan odmah zaboravi na ovaj auto) . Evo i malko linkova za upoznavanje:

Malo za budzenje
                            www.kspec.kr
                            www.hve.com.au/
                            - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Vladd
                              CBC Senator XXL
                              • 09.07.2006
                              • 581
                              • NBG

Ma to su standardne "price". Mi smo ionako previse daleko iza Koreje, i sl, da ne vidim cime smo "zasluzili" mahagonij, i neke "kvalitetne" plastike.
                              Proucio sam skoro sve po net-u, i zadovoljan sam "izvestajima", cudo koliko realnih ljudi ima po svetu, valjda im zato dobro ide.
                              Mi se "iskrivismo" od predrasuda, i "jakih" cena za "brendove" kojima je kvalitet pao, dramaticno, ili kosta nenormalno.
                              A i istorija je "sa nama". Pre 15-20 godina, Japanci su napravili svetski bum, a i sada doobro "lupaju", za nas standard, i nase zelje, "korea" je majka, slabi smo mi da "odrzavamo" standard i skupi radni cas evropljana, pogotovo "kajzera".
                              Znaci, "osecaj" je odlican, taj model bi trebao i kozu da ima, ionako na zadnjem sedistu planiram da vozim novine i paklo cigara, "gepek" me ne zanima, kupus kupujem na pijaci (i kiseli) , zanima me menjac, "meko" kvacilo, ubrzavanje "realnog" (a ne probnog) vozaca.., reakcija auta na pedalu gasa, kocnice....ma moram da pazarim nesto, samo je "post" po oglasima, ne moze da se "zivi" od opela i fordova..

Poz.

Comment

• civi
                                CBC Senator XXL
                                • 26.07.2005
                                • 1492
                                • Pozarevac

Kozu jedino nema, sve ostalo ima, kocnice fenomenalne(napred ventilirajuci,pozadi obicni diskovi,ukupna masa oko 1200kg,abs se pali taman kad treba) , ubrzanje oko 9(zaprljan mi filter za vazduh katastrofa javljam kad ga promenim za novi ), gepek 400+litra (samo malko plitak), inace prouci onaj grafik sa krivama obrtnog i snage i sve ce ti se samo kasti , inace brzine lepo spakovane tako da je max nekih 205kmh al je zato do 100 po merenjima nekih 8,5, ja ga u gradu drzim 3 izmedju nekih 1500 i 3000 o/m 30 60 kmh(inace menjac izuzetno precizan i kratak , kako i treba u sportskom kupeu) , kvacilo se lako dozira iako je hidraulicno(a i trebalo bi da potraje posto ima precnik lamele od 215mm)
                                - Kako to misliš, kočim?

Comment

Working...
                                X