Nagodbe sa saobracajnom policijom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milan_g1
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2007
    • 863
    • Karaburma

Originally posted by mugos
    Da, kriv sam" i pokusajte da izmuvate manju novcanu kaznu. To obicno uspeva.
    Potpisujem i ja, jednom su me merili 80 a ogranicenje je 60, iskukao sam samo 500 din! Kaze daj 1000 a ja nemam...

Pre dva dana vracam se sa odmora, devojka i ja u kolima i gomila stvari, sto licnih sto robe iz bloka70 za prodaju... a racune naravno nemam. Samo sto sam prosao Cacak, 9 sati uvece, ja sam na putu, ogranicenje 60 a merili me 93 na 105m udaljenosti, kasno sam ih primetio a nisu bili sakriveni nego na bas vidljivom mestu. Zaustavio me, uzeo dokumenta i najprofesionalnije, da ne kazem ljubazno trazio da pridjem kolima da mi pokazu radar, kaze do sada nemas ni jednu uslovnu red je da ti pisemo na 3 meseca Sa nekim normalnim stavom i razgovorom u stilu znam da sam vozio malo brze, nikoga nije bilo i nisam nikoga ugrozavao, ceo dan sam na putu... necu vise... male plate... on kao ajde da ti spustimo na 12km/h prekoracenje, kazna 2000 din a ja imam 1200 din kod sebe izvadim novcanik i pokazem mu, imam toliko, ako mozemo da izvedemo nesto bilo bi lepo a ako ipak ne mogu da mi ucine neka pisu slobodno kad sam kriv. Covek mi kaze "joj Milane pa sta da radim sa tobom!!!" Uze 1000 din i kaze teraj, ali polako, ja mu pruzam jos onih 200 da popiju kafu ali nisu hteli da uzmu ni pod tacku razno!

Mogli su da mi uzmu dozvolu, da mi traze racune i papire za robu.. mogli su ali sam bio fin i pustili me, da sam se svadjao ja bih bio na gubitku a ne oni
    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• sove
      CBC Član
      • 02.09.2007
      • 23
      • KG city

Letos me zaustavlja pandur na deonici sa cetiri trake i ostrvom izmedju,u gradu pri brzini ne vecoj od 60.Gleda dokumenta,gleda auto i posle 4-5 minuta pita:Jel si video onog pesaka sa psom na pesackom?Ja se okrenem,pesaka nema a on mi kaze "Da,bio je tu".Normalno pesaka je izmislio.Krene ubecivanje ovo ,ono,nije,jeste.I na kraju mi kaze da moze da mi uzme dozvolu za ovo,sudija za prekrsaje,kazna itd.Ali kao posto sam student,trebaju mi pare a i dozvola kaze da odem kod kolege u kolima da se dogovorim.Kolega ozbiljan,pise onaj zapisnik i kao pisace mi za pojas ali da platim.Ja mu poverujem da mi je pisao u zapisniku za pojas i potpisem.Nisam procitao sta sam potpisao a nije mi dao duplikat.Nisam imao kod sebe 1000 din nisam platio ali hteo sam da platim kad mi stigne.

Posto zivim u stanu a licna karta mi se vodi na kucu na periferiji nista nije stizalo i u petak kad sam dosao kuci kaze mi majka da su dolazili da me privedu.Ostavili neki papir na kome pise "da se dovede zbog neodazivanja".Verovatno stizalo gore na kucu ali nije imao ko da primi.Rekli da dodjem jutros kod sudije za prekrsaje.Ja jutros tamo i dam izjavu sve kako je bilo:da nisam napravio preksaj,da sam potpisao jer sam mislio da je za pojas...Sad treba taj pandur da da izjavu i tako.

Znam da sam ispao somina i da cu sad da placam.Nisam imao nikakvih prekrsaja ranije niti iskustva oko ovog.Verovatno ce pre da veruju pandurima nego meni.Ja hocu to da platim odmah da se ne razvlaci.Koliko ce da bude kazna od prilike?

Comment

• ToNcA
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2006
        • 868
        • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
        • Mazda 6 2.0d

Ma nikad bre nista ne potpisuj. Ja sam poslednji put imao lepo iskistvo - kretanje u "polukruznoj" raskrsnici u suprotnom smeru (ko da vozi preko pola grada kad prelazim 10m iz ulice u ulicu) i kad ono bagterijska lampa, saobracajci pesice, "isprave molim" i tako to...

Na kraju ja njega ubedim da jesam kriv ali da "nisam znao" da "nisam odavde" (inace mi je dozvola davnih dana izdata u Beloj Palanci i nisam se ni trudio da je menjam) kad ono pandur iz Prokuplja i dogovorismo se da mi napise pojas. Hteo on i da ne pise ako mu pomognem da mu premeste zenu na drugo radno mesto ali toliko nisam hteo da ga baronisem .

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• bagu
          CBC Senator
          • 21.06.2006
          • 245
          • NS

Jedan od Bulevara idem ispod 60 ,znam da su uvek tu ,prilazim im kad on lizu.
          Stanem, izađem kao i uvek sve ok ,kad on vozili ste 78kmh.
          Gledam ga i ne verujem šta pokušava.
          Rekoh važi ,čime ste mi merili
          Iz onog plavog merca
          Super ,pokažite mi snimak pošto cela busola je u 123ci ,(jednom su me savatali zapravo,ceo film puste)
          Ne ,ne moram,ja tebi da pokazujem .mi smo te merili i to je to-
          Gari pokaži mi snimak ,nisam ****o vesla.
          Kad odjednom
          Doviđenja ,prijatno
          Ej ,nisam mu se ni javio
          Ne jedu veliki male ,nego brzi spore

Comment

• deki-ascona
            Bio nam je drug! RIP
            • 10.04.2007
            • 2118
            • NI , Trosharina

Licno sam uvek za nagodbu. 3-4 hiljade din. godisnje nije nikakva para, momci imaju za po pivce van duznosti, a meni ostane dozvola
            Ako vas put nanese nekad na nishko najpoznatije izletiste "Kamenicki Vis" za 1.maj videcete u povratku bar 15-20 auta zaustavljeno od policije. Posto tamo svi malo popiju, a ima samo dva puta koji vode nazad u grad, postave patrole na oba puta i svi stanemo u red da duvamo. I to se radi ceo dan. Tu ima i pretnji, plakanja, oni pametniji (kao ja ) se nagode. Posto se blizi praznik, slikacu situaciju da okacim na forum, a onda cu da se vratim na brdo da prespavam u satoru i da ustedim hiljadarku.
            Originally posted by Valent Vudriga
            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Aki
              CBC Senator XXL
              • 04.08.2006
              • 1133
              • Beograd
              • Yugo 1603, Yugo 1301

Sri, clan 229 st. 1 tac. 34... pisu za folije na osnovu nje?
              To je ovo...?

Član 229

...

34) vozač koji u saobraćaju na putu upravlja vozilom koje nema ispravne propisane uređaje i opremu, osim uređaja za upravljanje, uređaja za zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, tahografa i pneumatika (član 192 stav 1);

http://www.euprava.gov.yu/files/File/Za ... racaju.doc
              "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
              - Lousie Smith

Comment

• StudentBGD
                CBC Senator XXL
                • 18.12.2007
                • 1027
                • Beograd

U sredu uvece me zaustavi policija jer JESAM napravio prekrsaj. Skrenuo sam iz Pariske ul levo prema Sabornoj crkvi iz trake koja je za pravo prema Kosancicevom vencu. Stajali ljudi na sred raskrsnice, ja bio prvi na semaforu i nije mi ni palo na pamet da ce da zaustave za tako nesto jer tu svaki dan prodjem nekoliko puta kao i hiljade drugih i nikom nista. Elem, lepo mu kazem da zurim na fudbal i da li mozemo da se dogovorimo... Kaze on - ok, koliko nudis? Dam mu crvendaca a on mi na to kaze kako sam dobro prosao jer je kazna 3000?! Samo sam mu rekao da sam siguran da je on super prosao a ne ja... Nije mi ni papire pregledao...
                Inace tu treba da se nacrta da obe trake mogu levo...
                Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• bozza1979
                  CBC Veteran
                  • 08.01.2007
                  • 112
                  • Beograd

Inace tu treba da se nacrta da obe trake mogu levo...
                  Slazem se... 90% skrecu levo, a samo jedna traka...

Comment

• skijash
                    CBC Senator XXL
                    • 07.09.2007
                    • 1354
                    • Beograd
                    • wrx

I ja tu svakodnevno skrećem levo iz desne trake, ali nikad nisam ni pomislio da nije dozvoljeno

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Probaj da pogledas znakove i ono sta je nacrtano na kolovozu.
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• low rider
                        CBC Senator XXL
                        • 03.04.2006
                        • 613
                        • Beograd

Neka porodicna akcija pun auto.
                        Burazer za volanom.

Vozi deonicu Sabac-Loznica itd. pazljivo i po diktatu caleta sve po pravilima .
                        Nekada bio put horor sa kamenim kockama i rupama po metar dubokim. I posle hiljadugodisnje rekonstrukcije otvoren rekonstruisan put, asfalt nov mirishe, siroke trake, ogranicenje uglavnom 60 ili 80kmh.

Vecina vozaca vozi oko 70, mada svaki cas proleti neko brzinom preko 120. Sve u svemu, ako znate kakav je put, ravno kao vojvodina, stalno se smenjuju mala mesta i sela, kao na pokretnoj traci.

Kad najednom uzvisenje od jedno 7-8m kao zemljani nasip, duzine oko 100m ovaj bas usporio pre toga, ne znam zasto, vucemo se maksimalno 40-50 na sat, znam jer sve vreme gledam put i cajger. Svi nas zivi preticu.
                        Tacno mi nesto kaze mesto za policiju, uspravim se kad sa druge strane brdashca saobracajci. Zaustavljaju nas.

Da predjem na stvar, kaze pandur, ushli ste u naseljeno mesto. Koje inace pocinje posle tog brdasca, neko selo kao prethodnih x na putu. Kao tabla je tacno pre brdasca, ogranicenje je 40kmh. Ishli ste 75 . Oduzimanje dozvole kazna, neke desetine hiljada dinara...

Prvo niko od nas nije video znak, a cale sve vidi, drugo da su masno lagali pa da kazu 50-55.

E sad tu pocinje sra%e, keva pocinje da se dere sa zadnjeg sedista nemojte moje dete, kao da ga vode na robiju, nije kriv, prvi put van grada vozi, nemojte ga, ćale pocinje da se svadja sa njom, i govori panduru pisete kaznu, platicemo, on jos ludji. Burazeru puca film, pocinje da se dere na caleta i kevu, i pokusava da se dogovori sa pandurom, fino sve kako treba. Pandur odma okrece pricu mogli bi da vidimo da li si bio vezan....

Cale ne da, kakva manja kazna neka plati punu kaznu, na sta to lici. Ja sve vreme cutim i gledam pandura, ona najgora moguca vrsta, pojedena cackalica vreme je za rucak.
                        U tom trenutku pandur krene da se dere na kevu, jako bezobrazno, jer je samo zaustila nesto. I pocinje da proziva caleta i brata, u stilu ja bog, vi kriminalci.
                        Tad i meni puca film, izlazim i kazem gde je radar, daj da vidim, sta izmisljate mali je vozio 40 na sat, nas ste nasli da derete. Kad on poce da preti i dere se na mene sa unosenjem u lice, pisacu vam sprecavanje osl u vrsenju duznosti blablaba, radar je kod nekih kolega oni su na drugoj poziciji blabla ja opet daj radar da vidim ovaj se sve vise dere ispljuva me. Utom dotrcava drugi padur, kaze da donesem radar, ja gledam uzima ga iz kola nosi i kucka nesto po njemu ...
                        Tad izadje burazer iz auta, izvini druze ovo ono, znas matorci, gurne mu 1000 i nekako odemo.

Sto sad ovo pricam, zasto sam se sad setio.
                        Danas na RTS-u prilog o katastrofalnom stanju u nasem saobracaju, teske saobracajne nesrece, sta raditi, kako dalje, kako povecati bezbednost itd. i sledi strucni kometar jednog od nasih najboljih ljudi na terenu, kad bash ovaj saobracajac iz price....

Comment

• stefanves
                          CBC Senator XXL
                          • 10.12.2006
                          • 1351
                          • BG

E zato mi je motiv da se lepo nafatiram, pa da lepo takom idiotu koji bi se meni unosio u lice lepo opizdim dve tri sljage
                          Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                          Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• low rider
                            CBC Senator XXL
                            • 03.04.2006
                            • 613
                            • Beograd

To ti nikako nije pametno. Ako se toliko nafatiras, niko ti se i nece unositi u lice, sem sa osmehom, a u obrnutom slucaju nista te nece spasiti krvavih batina.

U nepravednim situacijama treba ostati covek koliko god se to moze, i nikako ne dati povoda da od postenog gradjanina predjes u kategoriju kriminalca jer si onda na njihovom terenu i dzaba ti sve.

Istina moram priznati da sem klasicnih problema sa iznudom crvene na sitnim prekrsajima, opremi, svetlima nikada nisam imao veci problem sa saobracajcima. Ali sam zato prisustvovao i pendrecenju vozaca, ali kao suvozac.

Comment

• deki-ascona
                              Bio nam je drug! RIP
                              • 10.04.2007
                              • 2118
                              • NI , Trosharina

Ako se uzme u obzir da policajci uglavnom imaju posla sa najgorim olosem i krimosima po ceo dan ceo radni vek , dobro je da jos uvek ima medju njima i normalnih ljudi...
                              @low rider je u pravu: ponasaj se normalno i kulturno i takvo ponasanje po pravilu dolazi i s druge strane. U suprotnom, zna se! Ovlascenja su im dosta velika, a i da si u pravu.... sila boga ne moli !
                              Originally posted by Valent Vudriga
                              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• StudentBGD
                                CBC Senator XXL
                                • 18.12.2007
                                • 1027
                                • Beograd

Originally posted by sri98
                                Probaj da pogledas znakove i ono sta je nacrtano na kolovozu.
                                Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

Working...
                                X