Nagodbe sa saobracajnom policijom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • epi
    CBC Početnik
    • 27.02.2008
    • 6
    • vrbas

moja nagodba

zaustavili me u redovnoj kontroli
    pisali kaznu za nevezivanje pojasa
    oprostili mi kaznu za nenosenje dokumenata
    tako da mi otisla samo hiljadarka

epilog: ja uopste nemam dozvolu

Comment

• CLD
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2005
      • 1225
      • Belgija - ranije Luna-Chico

izgleda da si promasio forum, sa tim hvaljenjem ovde ces da budes u manjini.

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Re: moja nagodba

Originally posted by epi
        epilog: ja uopste nemam dozvolu
        BTW, rec epilog znaci rezultat, a to bi u ovom slucaju bilo da si prosao bez prijave za upravljanje motornim vozilom bez dozvole.

Ostalo ti je rekao CLD.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Zeljoni
          CBC Senator
          • 04.05.2007
          • 200
          • Beograd, Vračar

Milslim da je najorginalniji bio moj prijatelj S.Jovanovic kada ga je pandur zaustavio sa nekih +60 od ogranicenja a kad ga je plavac pitao zasto
          On rece ozbiljno:
          Znate gospodine evo vozim ovako vec skoro 30 godina i verujte mi na rec stvarno do danas nikad nisam poginuo.
          Pandur se grohotom nasmeja i prika prodje bez dinara kazne

pozz

Comment

• BARTONE
            CBC Senator XXL
            • 25.09.2006
            • 398
            • Bor

pozdrav ljudi
            moze li ko da stavi fotografiju koja se snima prilikom kontrole radarom
            hteo bi znati kako treba da stoje oznake brzine,datuma i vremena na njoj
            negde sam procitao da na delu vozila mora stajati tackica ili krug odakle se snop radara odbija

Comment

• vladabgd
              CBC Veteran
              • 01.01.2005
              • 132
              • beograd

Originally posted by milan_g1
              Rezime... vozio sam u 2 nocu oko 90 km/h u gradu, zaustavili su me pod rotacijom, iskreno sam rekao o cemu se radi i pustili me bez ikakvih problema, a mogli su i dozvolu da mi uzmu, ja stvarno nemam losa iskustva sa organima reda, rade svoj posao... Pozdrav

a na konto chega bi mogli da ti uzmu dozvolu ? oni te chak ni radarom nisu 'upucali'

Comment

• CLD
                CBC Senator XXL
                • 08.02.2005
                • 1225

a gde pise da mora da ga "upuca" radarom, nije corav pa da ne vidi da on u zoni u kojoj je dozvoljeno 50 vozi 90, znas ako odu na sud ipak se pre veruje policajcu nego obicnom gradjaninu.

Comment

• shonsy
                  CBC Senator XXL
                  • 11.05.2007
                  • 1391
                  • London/Beograd
                  • Honda CBR 125R

Nema dokaza - nema ni presude! Tako bi mogli svaki dan da tuze svakog vozaca i da tvrde da je isao nedozvoljenom brzinom. Jeste njihova rec protiv nase priznatija ali opet kazem kada je predmet spora prekoracenje brzine, dzaba mu svaka rec ako nema konkretne i neoborive dokaze!

Comment

• CLD
                    CBC Senator XXL
                    • 08.02.2005
                    • 1225

a sto ga je jurio pod rotacijom, ipak ste mnogo uskih (naivnih) shvatanja, postoje i odredjene situacije kad policajac proceni da neko ugrozava opstu bezbednost i mora da reaguje.

U svakom slucaju sledeci put kad vidis policiju ti proleti pored njih 2 puta vecom brzinom od dozvoljene pa da vidis da li treba da te "upucaju" radarom.

Comment

• shonsy
                      CBC Senator XXL
                      • 11.05.2007
                      • 1391
                      • London/Beograd
                      • Honda CBR 125R

Drugo je sto oni pribegavaju bukvalno iznudjivanju novca, ja govorim o tome da slucaj dodje na sud. Naravno da su oni na vlasti, a ne mi i da svasta mogu... Ubijes coveka i neko kaze da je video zlocin. Ako ne nadju oruzje kojim je pocinjeno ubistvo, svi ostali dokazi padaju u vodu i bivas pusten na slobodu... Mislim nije bitno uopste, naplatice ti oni sigurno, a za sta i kako to je vec prica za sebe... Na sudu je malo drugacije. Cale mi je magistar prava, pa ga tako smaram kad me nesto nteresuje..tako da sve mozemo proveriti!

Comment

• CLD
                        CBC Senator XXL
                        • 08.02.2005
                        • 1225

cekaj, jel ti stvarno verujes da u situaciji kad policija vidi da neko vozi 90 u zoni 50 da mora da ga uslika pa tek onda da deluje???

Comment

• Bane R
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2006
                          • 1769
                          • Beograd

Pa prilično sam siguran da nikome nije nikada presuđeno da je vozio preko ograničenja jer je policajac rekao "video sam ga majkemi"... I onako kolko su raspali oni puntići i 307ice, možda im ni cajgeri ne rade ...

Comment

• shonsy
                            CBC Senator XXL
                            • 11.05.2007
                            • 1391
                            • London/Beograd
                            • Honda CBR 125R

Pa sve je moguce sa nasima! Nije da ti ne verujem, nego se ni meni ni nikom koga poznajem nije desilo da policija naplati kaznu za prekoracenje brzine ako nema radar! Jednom me je zaustavila interventna i poceo da me smara kako sam isao brze od 50. Ja tvrdio da nije upravu i covek je na moje prvo protivljenje odustao od toga i nastavio da me smara za folije. Dakle nije mogao ama bas nista. On da bi naplatio kaznu, mora i da je napise, pa postoje zakoni, clanovi, tacke, itd. Kada naplacuje kaznu za prekoracenje brzine mora da ima radar i cak njegov registarski br., pa da bude bazdaren itd. Sve se to navodi, uz brzinu ocitanu sa radara, pa tek onda idu njihove izjave u zapisnik... Ne moze on da naplati na osnovu subjektivnog osecaja... Stane na ulicu, zaustavi te, kaze da si prekoracio brzinu, ti ga pitas sta, koliko, a on ti odgovori da nema pojma tacno ali da misli da si isao negde oko 70km\h. Ti naravno zelis da se licno uveris i da pogledas radar, e a on onda kaze kako nema radar vec se njemu tako cini. I sta, sad kao ti treba da se slozis i da platis kaznu?! Pa to nema nigde na svetu!

Comment

• vladabgd
                              CBC Veteran
                              • 01.01.2005
                              • 132
                              • beograd

Originally posted by CLD
                              cekaj, jel ti stvarno verujes da u situaciji kad policija vidi da neko vozi 90 u zoni 50 da mora da ga uslika pa tek onda da deluje???

ne nego treba odmah da reaguju i zaustave potencijalno opasnog vozacha.
                              ja samo rekoh da nemaju osnova za oduzimanje dozvole jer na osnovu chega ce da dokazu da je neko vozio 30km/h preko ogranichenja ili je to ipak bilo 25 ili 35.. (na osnovu bazdarenih brzinomera u putnu ). ja nisam pravnik niti se razumem neshto posebno ali verujem da ovo na sudu ne bi proshlo

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

Ma svi ste u pravu Razlikujte prekoracenje brzine od voznje kojom se ugrozava javna bezbednost do te mere da Policija mora da vas juri po gradu.

Ako mora da vas juri po gradu, instant gubljenje dozvole je najmanja moguca kazna...
                                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X