Evo jedno veselo iskustvo, sa seoskom policijom pastorala , pa ako vam je dosadno kao meni veceras, procitajte .
Ne znam da li sam vec pisao, ja sa drustvom selo planina, vikend, rostilj opustanje. Nigde zive duse, kuca na kraj puta, a samo jedan putic, polukaldrma do sela cca. 2km gde je prodavnica.
Putem dnevno prodje tacno jedan trakor i jedan kamion i nesto divljaci, sve vise od toga je cudno .
E, kako smo se lose opremili stalno nesto zafali, pa aj' do prodavnice, kako ko dovati kljuceve uzme kola, bez dokumenata i vozi.
Pa i ja krenuo po nesto, slucajno ponesem sve od dokumenta. Vozim kad usput vidim setaju dva seoska policajca.
Videse me dizu ruku i zasutavljaju, stanem otvorim prozor i reko ajte sa mnom, ali idem samo do prodavnice.
Kad oni kakva prodavnica, dokumenta!
Ja reko opa sta je ovo, ali se nasmeja od uva do uva, bi mi drago jer sam bas ovaj put poneo dokumenta, a i gepek pun opreme. Lista ono i kaze sto se smejes, a nisi se vezao, a ja bio vezan, skinuo pojas da dohvatim novcanik, a i oni videli.
Kaze ajte izadjite iz auta, da vidimo da li imate opremu, pokazujem ja opremu. A sve se smejem, jer vidim sta rade, a uopste im ne ide , nemaju tu rutinu, fale one fraze, pogledi, govor tela daj pare, kao mala skola saobracajne policije, prakticne vezbe.
Zavrsimo i to. Kaze, a sta cemo za pojas, da pisemo kaznu ? Kazem bio sam vezan videli ste, kakva crna kazna, a on nisi, a ja jesam, nisi jesam i tako 5-6 puta kao deca. I popusti on, kaze ajd ovaj put, ali se vezi sa, reko; 'ocu, zdravo, zdravo.
Setih se jedne dooobre nagodbe !
Srdjan, moj prijatelj i ja podjemo na Kopaonik kombijem, s tim sto ja ostanem na skijanju, a on produzi za N.Pazar , napuni kombi farmerkama (posto ima 4 komisiona) i vrati se u vreme rucka na Kop. Poskijamo malo, svratimo u kafanu, razvalimo se od vina i podjemo nazad. Zaustavi nas saobracajna ispred Blaca, on prizna da je pijan, za farmerke nema papire, kombi nije njegov. Sledi razgovor:
- Policajac : Pa sta da ti pisem, covece, za sta god da se uhvatim ti si neispravan!
- Srdjan : Ma pisao bi ti da nisi zaboravio blokce za pisanje!!!
- Policajac : Otkud znas da sam zaboravio?
Okrene se prema kolegi i pita: Jel si poneo blokce? A onaj drugi ko iz topa: NE.
Srdjan bez reci izvadi 50eur i da mu, ovaj otpozdravi i mi odemo.
Posle mi Srdjan priznao da je to sa blokcetom neka stara svercerska fora, proba pa ako uspe - uspe...
Eto napisah, pa moze neko da proba
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
@drugari,
Upravo mi se desilo da me zaustave na N. Bgdu, ogranicenje 60, a ja jbg 80. Malo smo se natezali, te zeni mi je lose (to stvarno jeste, pozelenela onog trenutka kad su nas zaustavili ), te nisam ni primetio i sl.
Nista nisam potpisao, ali mi pandur nije ni dao nista za potpis, prvo je rekao sticice vam na kucnu adresu, a onda (posle moljenja i nudjenja para koje nije prihvatio) rekao: ajd, idite, nema veze.
E sad, da li se vama nekad desilo da vam ne napise na licu mesta zapisnik o prekrsaju, ali da vam kasnije stigne kazna?
Btw, vozio sam zenin sluzbeni auto i ona bi mogla da ima problem ako joj stigne na firmu ta kazna.
E, sad cu ja da ti kazem...Prvo, sto vole ti vasi domaci pajkani da vide tablice iz drugog grada...
Mene su zaustavili tu kod Metroa, na putu za NS, i ista prica, nisam nista potpisao, pistolj bez kamere, podaci na papir, i cvrc milojka, 7 meseci kasnije, poziv za sud!
Stoke jedne, dobicu uslovnu i minimum 5000 dinara kazne..A ja debil, kad nema dokaza, trebao sam da trazim suocenje, nijedan mi ne bi dosao u NS da se suocava...Sad mi je zao, ali nauk za ubuduce.Ma stoka policajska.
A vasi su kao bolji prema BG tablama? Trazio skoro neku ulicu u NS i stanem na autobusku stanicu da pitam ljude gde je, upalim sva 4, autobusa nigde nije bilo. Posle pet sekundi krecem dalje i zaustavlja me pandur 20m nize- kao nepropisno zaustavljanje na autobuskoj stanici...
Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
Parkiran ispred faksa u novom sadu, na zelenoj povrsini gde je zabranjeno parkiranje, ali posto nema mesta SVI se tu parkiraju.
Vracam se sa rucka, kad na mom zutom stilu beogradskih tabla, obavestenje: ako ne ukonim vozilo za 15 min dolazi pauk.
Pogledam okolo, nema pauka jos, prosetam do ostalih parkiranih automobila
i nigde takvog obavestenja, ni kazne, nicega!
Popizdim, jer su mi prethodne nedelje odneli auto ispred zgrade (mada mogu
reci mojom krivicom) i odem do parking servisa.
Kao, stigli ste na vreme, nista ne placate, sve je u redu.
Kako u redu, samo ja imam upozorenje, jel zbog zute boje, jel zbog fiata ili je zbog BG tablica?
Kao, nismo mi, to ovi iz komunalnog, lik se skroz zbunio...
Slazem se da vise kaznjavaju tudje tablice, iako sada zbog lizinga ima dosta Novosadjana koji voze BG table...Nego gledam u masi, tada kada su me zaustavili, svi su vozili mojom brzinom(tablice 3-5 auta ispred iza su BGD), i zaustave mene...Ok, ajde de...
Ali zasto sizim na BGD pajkane?Pa zato sto ne kontaju da je BGD grad za sebe, sa svojim sopstvenim pravilima...Alo, NS je drugi po velicini, pa je opet voznja mnogo opustenija...BGD je divljina, i tesko je ljudima da se snadju...bre, ne znam ni gde idem, svi mi trube, psuju(i ja vama), a pored toga, gomila cura i dobrih kola na ulici(faktor ometanja bar za mene.. ), i naravno da u tom napadu na moja cula previdim skretanje..
Ne vredi, ocigledno da kupim GPS mi je jedina solucija..U stvari, i nije, pa imam ja Vocka, Pinhead-a, Hondu i slicne...
Drugar koji ima neku rodbinu u Crnoj Gori i dok ih je redovnije posecivao pre osamostaljenja kaze da su obozavali da ga zaustave nakon sto uoce BG table. Obzirom da se ne moze pohvaliti savesnom voznjom u dva navrata su se pokazali i kao duhoviti. Jednom su mu rekli: Au, danas niko brzi od tebe. Drugi put je bilo: Ti resio da oboris rekord staze.
Mog matorog su zaustavili pre 15-ak godina dok je vozio Dijanu u raspadu i rekli mu da je prekoracio brzinu, da je vozio 110 (ogranicenje 60). On im kaze: Ljudi, moja Dijana ne moze da ide brze od 90, nema sanse, ali ako kazete da moze i preko 100, hocu da platim kaznu.
I oni ga puste.
Drugom prilikom ga zaustave, a vracao se sa placa. Ceo dan nista nije pio osim vode, ali posto je ceo dan radio napolju, a upeklo sunce, malo je pocrveneo.
Pandur ga zaustavi i pita: Jeste li pili nesto?
Matori: Nista osim vode.
Pandur: Sumnjivi ste mi. Hajde da proverimo.
Matori: Nikakav problem.
Naravno, rezultat je bio 0,00.
Pandur se zacudio i kaze mu: Ok ovaj, put, ali nemoj da te ponovo uhvatim.
Matori se zgrane: U cemu da me uhvatis.
Pandur: Hajde kreci, imam jos posla.
Comment