Po kom osnovu idem u Pro Mod ako je auto redovno registrovan?
Registracija auta za 402 streetrace?
Collapse
X
-
Originally posted by 206
Da presecemo pricu - konkretno moj slucaj, ovaj motor u datom autu, registrujem auto takav kakav jeste, svi brojevi se poklapaju. Da li to nekome predstavlja problem za 402 trke i u kom smislu?
U tvom slucaju masinski fakultet je taj koji mora da ti izvrsi atest da provere da li se kocnice slazu sa snagom auta i da li sasija moze da izdrzi sve napore i razno razne gluposti bla,bla truc (iako ne znam koliko su oni kompetentni za bilo kakvu proveru) ali ako imas neku vezu da malo castis da se to ubrza i da se to zavrsi kako valja?,kada dobijes cuku(pecat) boli te vise uvo za sve,mozda ce ti u saobracajnoj pisati kao napomena ATESTIRAN MOTOR i to je otprilike cela prica!
402 ides kao svaki normalan takmicar,naravno gadjas neko vreme koje ti najvise odgovara pa ako probijes klasu probijes a ako ne onda pehari i pare!
Znaci ako ti se slazu brojevi mot. i sas. onda je sve regularno za 402!
Comment
-
-
Imaju na 2 Hr foruma debate od 20 strana....
Evo ako nemas sta radit...prijavi se na forum pa citaj
Preopsirno je sa dosta detalja....
Procitaj ovdje kako bi to otprilike trebalo bit ili najbolje Hica nazovi i pitaj on ce te znat najbolje uputit....
Comment
-
-
Hmmm ne znam kako si zamislioda ti se upishe broj motora u saobracjanu kad taj motor nit je iz te fabrike a da ne pricham da nikad slichno nije ishlo u tu shasiju.Znachi da bi ti imao regularan auto sa svim podacima unesenim u saobracjanu morash da atestirash vozilo sa tim motorom.E sad stvarno ne znam kakvi su ti na mas faksu dal oce da zezaju ili ne.
Comment
-
-
Kani, sto komplikujes, nema oce li MORAJU!!
To je sve regularno, i funkcionise ISTO kao na zapadu samo sto su instance koje se bave tim drugacije rasporedjene.
Vec sam napisao pravila kako i sta je uslov, isto vazi i kod nas.
Koliko si samo amerikanaca video sa TAM motorima? Sta mislis kako je to registrovano.. razmisli..
Zagreb:
ENCO SESVETE
Stanica za tehni?ki pregled vozila
Ljudevita Posavskog 7, 10040 Zagreb
tel. 20 09 614, 20 09 616
- tehni?ki pregledi svih vozila (osobna, teretna, autobusi, plinski pogon)
- registracije i osiguranja vozila, homologacija
- ispitivanje prepravljenih vozila
- ovlašteni laboratorij za tahografe
- automatska autopraonica (radno vrijeme: 8-20h svaki dan)
- unutarnje pranje motora
Mislte da kod nas nepostoji?Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Hmm pa ovako neshto mislim da ne.Kolko sam upucen samo vincha i mashinski fax i niko durgi nema ovlashcenja za to.
E sad stvarno ne znam kako tachno ide.Znam ja da moraju oni al evo atest za plin durgar ishao da radi.Sve uradjeno po PS-u i lik mu ladno kazhe da ne mozhe da mu izda atsest jer mu neko crevo od rasprshivacha nije "abrichki" tj ne ide u kompletu sa uredjajem.Nije odmah skontao o chemu se radi al na kraju bila jedna zelena i posoa zavrshen.Eto zashto sam malo skeptichan oko toga.Ipak je ovo Srbija nishta ne mozhe kao u drugim zemljama.
Comment
-
-
Izvinjavam se sto se mesam ali mozda nekom bude i od koristi...
Drugar vozi Pontiac Fiero,i u njega je ubacio motor 1.6 iz Golfa GTI,posto je njegov fabricki 2.0 zakovao.Morao je da ide na masinski da uradi atest,jer nikako drugacije nije mogao da ga registruje.
Comment
-
-
Netreba da budes skeptican, dovoljno je da koristis net
Vršimo ispitivanja (ateste) vozila koja se pojedina?no proizvode ili prepravljaju (vozila sa pogonom na te?ni nafni gas (TNG, LPG), lakih prikolica, prepravljenih iz teretnih u putni?ka itd...)Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Originally posted by Comi_Z.J.Izvinjavam se sto se mesam ali mozda nekom bude i od koristi...
Drugar vozi Pontiac Fiero,i u njega je ubacio motor 1.6 iz Golfa GTI,posto je njegov fabricki 2.0 zakovao.Morao je da ide na masinski da uradi atest,jer nikako drugacije nije mogao da ga registruje.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Ma rade oni atest za sve.
Uradice ti i atest za IMT 2.0 Turbo,samo ako das dovoljno zelenih novcanica valute EU.
Comment
-
-
ne znam kako izgleda u BG ali znam kako je u BL - ides na specijalni tehnicki pregled (500KM odnosno 250euro) i ako je sve OK (kvalitet montaze, ispravnost sistema, itd.) ides na najnormalniju regisytraciju. toliko!
(iskustvo sa ladom nivom i 240D iz MB)Zovem se Miroslav i pravim igračke.
Comment
-
-
Za ovu stvar bi trebalo da ide na masinski na atest i dobice ga. Tesko da to moze da se zaobidje, u stvari ne bi smelo... Verovatno ce malo da se prave pametni, onda ce da se casti neko i gotova prica.
Ne zaboravite da je Srbija zemlja gde su nekoliko puta privremeno zabranjivali uvoz novih automobila generalnim uvoznicima najrenomiranijih zapadnih firmi zbog nedostatka nase homologacije. Ako to mogu da rade velikim firmama i njihovim principalima, naravno da ce i na ovome da zezaju. Ali sve to ide u rok sluzbe i ne vredi se nervirati...pogotovu ne ovde na forumu.
Samo se treba uzdrzati reci tipa "da neko nesto mora..."...ne mora nista ovde, ali "sve moze"
Comment
-
-
Originally posted by BOOSTNetreba da budes skeptican, dovoljno je da koristis net
Vršimo ispitivanja (ateste) vozila koja se pojedina?no proizvode ili prepravljaju (vozila sa pogonom na te?ni nafni gas (TNG, LPG), lakih prikolica, prepravljenih iz teretnih u putni?ka itd...)cannonball rulez
Comment
-
Comment