Kazne za neplacen parking

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Azrael
    CBC Senator
    • 29.06.2006
    • 278
    • Kragujevac

To sa kaznama za parkiranje u bg-u je cist kriminal. Pre nekih mesec dana sam parkirao auto kod Patrijarsije, i dok sam otisao do Kneza da kupim glupu parking karticu, i vratio se (nekih 12. minuta), ladno sam zatekao kaznu !

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

5 min je limit cekanja ovih "vizionara" tj. likova koji zagledaju soferke.
      Sto nisi platio sms-om ?
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• LuccaGabazzi
        CBC Senator
        • 16.09.2005
        • 294
        • pole position

Mislim da lesinari moraju da cekaju 15min pa da ti naplate kaznu jer sve do 15 min nije parkiranje nego zaustavljanje.
        Billionaire Boys Club

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Jedini izlaz je da uplatis sms-om ili da ujuris tog "tragaca" i od njega direktno uzmes onaj tiket i paltis... Sve ostalo je lutrija

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Azrael
            CBC Senator
            • 29.06.2006
            • 278
            • Kragujevac

Jurio sam ga sigurno sat vremena u celom krugu oko Patrijarsije i nisam ga nasao , i da sam platio sms-om opet bi mi napisao kaznu, a ja ga opet ne bih nasao!

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Oni imaju neke konzole koje su u direktnoj vezi sa sms centrom placanja. Cim platis, tvoj reg br i zona su u sistemu. Pa kad proverava, on vidi da si platio i do kad traje placeno vreme. Nikad nisam imao problema sa sms placanjem.

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Rendjo
                CBC Senator XXL
                • 26.06.2006
                • 340
                • Zadar HR

Originally posted by Azrael
                To sa kaznama za parkiranje u bg-u je cist kriminal. Pre nekih mesec dana sam parkirao auto kod Patrijarsije, i dok sam otisao do Kneza da kupim glupu parking karticu, i vratio se (nekih 12. minuta), ladno sam zatekao kaznu !
                Potraži inkasatora koji ti je zataknuo kaznu Uvijek je u blizini i možeš se iskalit na njemu To je uračunato u cijenu kazne
                I gledaj da nema svjedoka u blizini

Comment

• NemaN
                  CBC Senator XXL
                  • 29.11.2004
                  • 1560
                  • munze

mislim da je ovde 10 min tolerancija....

sto se tice kazne....
                  I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• JNC
                    CBC Senator XXL
                    • 19.12.2006
                    • 1332
                    • Beograd

Pa uvek moze SMS-om, kao sto rece prolupator, samo posaljes poruku, i to je to, i produzujes na svaki sat ako si u zoni za 2 ili 3 sata parkiranja, oni naravno imaju neke GPRS terminale, i provere po tablici da li si platio. I to funkcionise bez problema, dobijes i povratni SMS o vremenu trajanja parkinga, Samo u pocetku rada tog sistema je zezalo, vec dugo radi sasvim ok(za neverovati )

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Ma, sms je zakon za parking... placam gde god mogu (gde ima potrebe ) U BG i u ostalim gradovima gde to postoji. Ne moram da jurcam za onim likovima. Ako nema sms placanja odem na parking s rampom (placeni) i tamo se smestim. Ti su mi i najdrazi, nema ogranicenja i nije me briga koliko ostajem...

Jednom su mi zalepili kaznu u 2. zoni ispod Sarajevske kod onog Suda. Tamo idem jednom nedeljno, ne u Sud, vec u Sarajevsku . Prvo su iscrtali parking i tako je stajalo oko 2-3 meseca. Odjednom osvanuse znakovi da je to 2. zona, a ja nisam gledao.... i puf !!! kazna !!!

Platio sam, nisam se bunio, ko mi je kriv sto ne gledam...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Wiz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3104
                        • Nish

U Nisu osnovan parking servis(smradovi) direktor istog nema parking mesto =]

Comment

• miroslavm
                          CBC Senator
                          • 13.02.2007
                          • 208
                          • Beograd, Zvezdara

Originally posted by LuccaGabaci
                          Nije problem platiti 30-40 din nego je problem u tome sto ne mozes duze ostati na parkingu od 1, 2 ili 3 sata, zavisi od zone. Ja sam imao problem sa firminim vozilom, zivim u centru gde je max parkiranje 3h. Dobijem slobodno popodne i ne mogu da izblejim kuci nego moram da se sklanjam, menjam zonu ili sta ti ja znam. Veliko cimanje. Da bi se opet parkirao u istoj zoni moras da sacekas 40 min.

Sto se skidanja tablica tice evo jedne finte na koju je moj drugar prolazio: skine tablice, stavi papir na kome pise neki levi registracioni broj npr BG 23-456 i na taj broj su mu pisali kaznu. Registracija koja pocinje sa dva broja samo policija moze da ima. Sakupio ih je brat bratu 30. I nista, ni jednu nije platio. Primer nije za pohvalu ali sta je tu je.

Ne znam ko je pomenuo nosenje napustenih kola, od te price nema nista. Ta sluzba koja se bavi time je ocajna. U mojoj ulici stoji neki krs koji se
                          nije pomerio vec 3-4 godine i na pamet im nije palo da ga odnesu. I te akcije odnosenja koje organizuju desavaju se jednom u ne znam ni ja koliko.
                          To sam i ja hteo da kažem. Platio bih koliko god samo da nisam limitiran sa tim vremenskim ograničenjima. Kancelarija mi je kod palate pravde, i tek nedavno su otvorili malu garažicu gde je cena ćist bezobrazluk- 40 din sat. Jurio sam posle tih dva sata ispred klinike Sveti Sava ili u dvorište zavoda za socijalno... U suštini sve kazne sam popio dok sam bio na poslu, a kola mi trebaju jer posao nije baš statičan.Pokušavao sam da uzmem nalepnicu za parking mesto kao pretplatnik, ali traže da si vlasnik prostora, i prijavljen na toj adresi, ali ja sam samo zakupac. Dakle, enigma je kako im doakati.
                          Da li znate da posle 5 oktobra i promene vlasti, osim novih ministara prvi novi kadrovi nisu bili po fabrikama, kombinatima, itd, već direktori parking-servisa, pijačne uprave, pogrebnog zavoda i lokalne uprave za gradj.zemljište? šta mislite zašto?

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Zbog rezervacije parking mesta i tezge na groblju?

prolupator.mojblog.rs

Comment

• sooloodo
                              CBC Član
                              • 10.03.2007
                              • 16
                              • Beograd

elem... placati parking je totalna gloopost a evo i zasto

Ja zadnjih par meseci od kako sam malo vise istrazio celu pricu ne placam parking i cekam sledecu proceduru... prvo ti stave kaznu koju naravno ne platis.... pa ti stigne gajbi uplatnica sa jos +300 kinti a ti ni to ne platis... pa ti onda stigne poziv od sudije za prekrsaje e kod njega odes... i tamo se lepo pozoves na supremaciju Zakona o bezbednosti u saobracaju...

Naime Zakon ne poznaje termin "doplatne karte za parkiranje" vec samo "kazne" ali da bi ti bio kaznjen kaznu mora izdati ovlasceno lice koje je po zakonu saobracajni policajac a ne priuceni PK sa parcetom lima na reveru... te njihove "doplatne karte izdaju se na osnovu "odluke" gradske vlade o javnim parkiralistima... prvo gradska vlada nije zakonodavno telo, a drugo sve takve odluke nisu dodatak osnovnom tekstu zakona... tako da je dovoljno se kod sudije za prekrsaje pozvati se na supremaciju Zakona i nijedan normalan sudija nece presuditi proti tebe... neki ce definitivno pokusati (desilo mi se) a onda mu lepo kazes da zelis da odmah zelis da ulozis zalbu da zakonitost odluke suda i trazis komisiju na visoj instanci... i onda on ipak presudi u tvoju korist...

najbolje od svega je sto onda parking servis mora da plati sudske troskove... ja sam ovu proceduru izveo vec jedno tri ili cetiri puta... uspesnost 100%... a posle su mi izgleda i prestali da salju opomene za nove "doplatne karte"... a imam ih citavu kolekciju... valjda su shvatili da ih ovako manje kosta...

znaci princip je jednostavan... odes na sud i trazis da ti sude po Zakonu a ne po nezakonitim "odlukama"... al videcemo sta ce biti kad izadje taj novi famozni Zakon o bezbednosti u saobracaju i da li ce i dalje moci da se koristi ova fora...

pozdrav

Comment

• dintel011
                                CBC Senator XXL
                                • 12.03.2005
                                • 348
                                • Beograd, Vidikovac

Kazes imas kolekciju kazni?
                                Moja je > 50, ako imas duplikate mozemo da se menjamo.

Comment

Working...
                                X