Mogu da se koriste tablice sa nekog stanca dok je auto na parking mestu.
Kazne za neplacen parking
Collapse
X
-
Originally posted by FicomanMogu da se koriste tablice sa nekog stanca dok je auto na parking mestu.
Mislis li i dalje da je ovo realno resenje?Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Boost skroz si u pravu to jeste krivicno delo, samo kako moze neko da utvrdi da li je taj auto stranac ili nije ako vlasnik nije prisutan.
To sto sam napisao neznaci da cu i primeniti, zato i sluzi forum da ti ljudi ukazu na moguce greske. Hvala.
Comment
-
-
Auta strance nose paukom momentalno, znaju da ce dobiti vishe love na taj nachin, dakle nije nikako preporuchivo. Iz vishe aspekata gledano.
I forumi sluze upravo da nenavodimo ljude na kriminal, prekrsaje u saobracaju je jedno ovo je drugo.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Nema sanse da te pauk digne osim ako nisi stao na rezervisano mesto(placeno na godisnjem nivou, neka 24h a neka samo do 17h), a i tada nalog izdaje komunalni inspektor a ne saobracajac.
Mozda mogu da ga dignu kao "napusteno" vozilo al sigurno treba dosta da prodje.
Ja sam jednom ostavio auto u Nemanjinoj ulici, 16 dana je stajao, i nije ga pauk digao.
Normalno za svaki dan sam imao po jednu cestitku,osim za nedelju kad se parking i ne placa.
Comment
-
-
Originally posted by sooloodo
najbolje od svega je sto onda parking servis mora da plati sudske troskove... ja sam ovu proceduru izveo vec jedno tri ili cetiri puta... uspesnost 100%... a posle su mi izgleda i prestali da salju opomene za nove "doplatne karte"... a imam ih citavu kolekciju... valjda su shvatili da ih ovako manje kosta...
znaci princip je jednostavan... odes na sud i trazis da ti sude po Zakonu a ne po nezakonitim "odlukama"...
To ce sigurno svima koristiti.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
hmmmm.... vidis nikada nisam dobio nikakvo resenje... i to stvarno jeste cudno... al pre nego sto si spomenuo nisam ni razmisljao o tome... stvarno potpuno si u pravu...
ali nikada nisam dobio nikakvo resenje ni kada sam bio proglasen krivim... (sitni sudari i brzina - e ona fora sa suocavanjemi nije to moja brzina na radaru vise ne pali jer ovi novi radari imaju fotoaparat... i to je provereno i kostalo me
) samo mi je stizala uplatnica...
a za ovo sto sam napisao... tacno je ne 100 nego 100ijosmnogonunla%... logika je u tome sto u Zakonu tebi pise da za parkiranje na nedozvoljenom mestu mozes dobiti kaznu od sluzbenog lica na koju mozes da se zalis putem sudskih organa... i to je pravna varijanta... sve je legale...
e sad Zakon o sigurnosti u saobracaju je stariji od ove njihove "Odluke" koja se donosi na gradskom nivou i trebala bi da sadrzi razlicite odredbe u zavisnosti od toga koji je grad u pitanju... ali u svakom slucaju Zakon mora imati supremaciju... e sad sta ce biti kad promene Zakon to naravno niko ne zna... verovatno ce cela prica sa Parking servisom postati legalna i ova fora nece vaziti...
"odlukom o javnim parkiralistima" gradske vlade clanom 19 predvidja se "doplatna karta" koja pre svega nije u skladu sa "Zakonom o sigurnosti u saobracaju" jer ne postoji kao instrument kaznjavanja...
sa druge strane ovu "doplatnu kartu" izdaje parking Kontrolor koji nije sluzbeno lice u pravnom smislu (opet po Zakonu koji poznaje samo pandura kao sluzbeno lice koje ima pravo da sprovodi i izrice kaznene odredbe vezane za sigurnost u saobracaju)
trece... u "odluci" tj clanovima 23 i 24 se definisu kaznene odredbe u slucaju ne placanja "doplatne karte" i nigde nije definisana nadleznost bilo kakve sudske instance... meni je ovo posebno cudno i moguce je da se sve sudske tuzbe vrse u sustini po privatnoj osnovi a ne po prekrsajnoj prijavi (jer oni u sustini i nemaju pravo da prijave tvoj prekrsaj i gone ga po sluzbenoj duznosti jer su preduzece a ne organ vlasti)... hmmmm kad bolje razmislim kad dobijes prekrsajnu prijavu od pandura zalbeni postupak ide automatski preko suda dok ovde je prva instanca na zalbu parking servis... sto jos vise govori u prilog tome da ti u sustini nisi izvrsio povredu Zakona... vec da te tuze privatno... e da a i kod sudije sam svaki put (3 ili 4 puta) bio tamo pored Beogradjanke a to je trgovinski sud a ne sudija za prekrsaje...
na kraju... gradska vlada nije zakonodavno telo, kao ni gradska skupstina... a "odluke" ne spadaju u podzakonska akta koja se primenjuju uz Zakon... a ako malo bolje rpoucis tekst odluke videces da 1, 7 i 25 celu pricu o primeni u sustini prenose na nivo opstine... a tek tu nemas nikakvu zakonodavnu vlast...
e sad zasto mi nikada nije stiglo resenje... nikako mi nije jasno... jedino sto mi pada na pamet je da oni mozda imaju dill da oborene predmete ne resavaju vec da ih puste da zastare a to je valjda godinu dana (bar je tako za saobracajne prekrsaje sada), a onda nema naplate sudskih troskova... mislim sta znam nagadjam za ta resenja...
Meni je ovo kao sto rekoh par puta upalilo... mislim uzmi procitaj odluku na http://www.parking-servis.co.yu/home/ko ... stima.html i videces da sve pravne zackoljice koje sam ti spomenuo stoje na mestu.... e sad ako oces ti im placaj kazne ako ne probaj i ti... ali kad dodjes kod sudije moras delovati kao da si u najmanju ruku pravnik koji dobro poznaje sve odredbe jer ce uvek pokusati da te za*ebu... ako nista u fasciklu stavis tekst "odluke" i "Zakona o bezbednosti u saobracaju" (imas na net-u da ne trazim sad) i onda mu pokazes da si uradio domaci i veruj mi neces imati problema...
pozdrav
Comment
-
-
e da i neregistrovana vozila nije dozvoljeno parkirati prema toj odluci tako da imaju pravo da te odnesu odmah... za strance nisam siguran ali kazne putuju i preko grane... za "doplatne karte" nisam siguranmada koliko su nenormalni... ko zna...
a za falsifikovanje tablica ne da ces da dobijes kaznu vec ides pravo u zatvor ako ti pozovu pandure da te sacekaju...
Comment
-
-
Vrlo slican slucaj se desio pre skoro 10 godina gde se tip jurio do ustavnog suda i dobio slucaj.
VV je morao retroaktivno da vrati pare svima koji su uplatili, imali su srece da je u pitanju bio samo period od 2 godine gde je izmenom u zakonu doslo do nesuglasica i nelegalnog naplacivanja parking kazne.
Dakle, nista nemoguce, to je ovde otklonjeno ali je na 100.000-a obestecenih dobilo pare nazad.
Ukoliko bi kod nas dali resenje postojala bi i opasnost da se desi isto i da Parking servise ode u bankrot, to bi mogao biti jedan od razloga zasto svi koji "znaju za caku" imaju zastarele slucajeve.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
i ajd jos jedna stavr... kad te zaustavi za prekrsaj policajac koji nije saobracajac... on po Zakonu moze da vrsi kontrolu saobracaja (uglavnom provera da li je vozilo ukradeno i slicno), ali ne i da izrice kaznene mere... tako da njemu nikada pare u ruke...
sa druge strane on moze da pozove saobracajca i prijavi prekrsaj a one varijante da da si ti kao napravio prekrsaj i kao on ce to da zapise pa da ti posle pise kaznu kada dodje u stanicu to nek zaboravi u startu... ne nasedajte na ove varijante i ne dajte mu pare u ruke... najcesce ce da te pusti posle par minuta za*ebancije ako skapira da ces radje da cekas saobracajca nego da mu das kintu... ne isplati se ni njemu da dolaze saobracajci jer onaj kog zaustavi posle tebe mozda odma izvadi par glavica za mito i korupciju...
a ako naletis na nekog tvrdoglavog pa stvarno pozove saobracajca... onda nista ne potpisuj pa sta ti bog da kod sudije za prekrsaje...
Comment
-
Comment