Kazne za neplacen parking

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Izvini, od kada frekvencija lidara, samim tim i jammera (905nm) spada u vojne i policijske frekvencije? To je IC podrucje radioemisionog spektra, u kojem zrace i daljinski upravljaci...
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• MOSLER
      CBC Senator XXL
      • 27.05.2005
      • 1064
      • Niš

Odoste daleko.Upotreba jammera se moze protumaciti kao "Ometanje OSL-a u vrsenju duznosti" problem je medjutim kako to dokazati.I ako te policija zaustavi zbog sumnje da si upotrbljavao jammer, treba tu tvrdnju i da dokazu( na stranu to sto pola njih verovatno nije svesno postojanja takvih uredjaja) .Sama cinjenica da posedujes pomenutu spravicu, na znaci da si je u datom trenutku i koristio, tako da od dokazivanja nema nista.Jedino sto OSL u tom trenutku moze da ti uradi je da ti meri dubinu sare na pneumaticima ili da te posalje na vanredni tehnicki pregled.
      Novim zakonom o saobracaju stvari ce mozda ali mozda biti malo drugacije, o tom potom.

Comment

• subicd
        CBC Senator XXL
        • 20.06.2008
        • 463
        • Novi Sad

Danas sam dobio kaznu za parking posto sam prekoracio 1 min. Parking je istekao u 11.58h a kazna napisana u 11.59h, a ja usao dosao do auta u 12.00h. Inace redovno sam uplatio preko SMSa 1h koliko sam se i zadrzao, odnosno zadrzao sam se 1h i 2 min. Ja ne mogu da verujem kakvi su to smradovi i nelegalno-lgalni od Grada lopovi.
        Isao sam da se zalim ali ova na informacijama mi je rekla da moram da platim jer sam jel prekoracio 1 min, pa je aparat izbacio kaznu. Tako da mi ostaje da posaljem zalbu lopovima koju ce verovatno odbiti.

Ima li neko neki predlog, ili je vec pisao nesto slicno?

Comment

• cvrle
          CBC Senator XXL
          • 11.06.2006
          • 1008
          • Beograd,Banovo brdo

Obrati paznju na ceduljici mora da pise kad je opazeno vozilo, generalno mislim da prvi put kad parkiras i ako ne platis u roku od 15 minuta ide kazna, ali do 15 minuta ne pisu nista nego samo registruju da je vozilo opazeno tad i tad, i onda te cekaju malo i tek onda sledi kazna.

Ali mislim da je ova tvoja situacija malo zapetljana posto si dobio sigurno poruku da ti istice parking 15 minuta ranije pre isteka roka. I tad mozes da produzis ukoliko nisi u crvenoj zoni, sto ti nisi uradio, i oni napisali kaznu. jes da je minut ali jbg...
          Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• subicd
            CBC Senator XXL
            • 20.06.2008
            • 463
            • Novi Sad

Vozilo je opazeno u 11.37 tako pise, ali je bio redovno placen parking.

Poruka se dobija 5 min pre isteka, nego nije poenta u tome, nego da mi je vec uplacen h istekao u 11.58 a kaznu napisali u 11.59h.
            Inace u NSu je dozvoljeno 2h u crvenoj zoni.

Comment

• Shazalakazoo
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2007
              • 545
              • Beograd

Koliko znam kazne idu automatski tako da tu nema neke price... jedino da popunis karticu i da tvrdis da si produzio tako parking

Comment

• miroslavm
                CBC Senator
                • 13.02.2007
                • 208
                • Beograd, Zvezdara

Usavrsavao sam svoje grehe nadalje. Pisao sam vec da , zbog posla moram biti uvek pri kolima u drugoj zoni duze od dva sata. Evoluirao sam. Prvo kupim papirnu kartu za dva sata, i u startu maznem 15-20 min unapred, primetio sam da drukcije tretiraju to od sms uplata. nakon dva sata, cekam jos malo, pa uplatim telefonom jos dva, bez problema. Onda opet papiric. Iz nekog razloga to tolerisu, dok sms uplate dosta rigoroznije kontrolisu. Zapamtite, nije mi cilj da izbegnem placanje, nego da ostanem duze.

Comment

• subicd
                  CBC Senator XXL
                  • 20.06.2008
                  • 463
                  • Novi Sad

Originally posted by miroslavm
                  nakon dva sata, cekam jos malo, pa uplatim telefonom jos dva, bez problema. .
                  Za to jos malo ako imas ''srece'' kao ja dobijes da platis 900din.
                  Ne tolerisu ni minut kad produzavas, bar preko SMSa.

Comment

• RANK
                    CBC Senator XXL
                    • 28.02.2007
                    • 1635
                    • Beograd
                    • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by 206
                    To je IC podrucje radioemisionog spektra, u kojem zrace i daljinski upravljaci...
                    i ti ijapaniks gresite. ne radi se o radioemisionom spektru, niti o frekvencijama koje se uredjuju zakonom, vec o infracrvenom svetlu.
                    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

OK, tacno, mislio sam na EM zracenje u IC spektru (odnosno talasnoj duzini), sto mu dodje IC svetlo...

Comment

• RANK
                        CBC Senator XXL
                        • 28.02.2007
                        • 1635
                        • Beograd
                        • FIAT MAREA WEEKEND 1

ako je EM=elektromagnetni, onda nije ni to.

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

...izvini, STA je onda?

Vidljivo svetlo, pa i IC je, koliko ja znam (a mozda i ne znam...) vrsta elektromagnetnog zracenja. Ne znam sta bi drugo bilo.

Comment

• RANK
                            CBC Senator XXL
                            • 28.02.2007
                            • 1635
                            • Beograd
                            • FIAT MAREA WEEKEND 1

svetlost je zracenje, ali nije elektromagnetno. nebitno, vazni je da ne potpada pod zakone vezane za radio-talase, to je poenta cele price.

Comment

• Timothy Leary
                              CBC Senator XXL
                              • 23.04.2006
                              • 439
                              • Beograd

Kakvo je onda? Da nije mehanicko? Inace, zakonom o radiodifuziji regulisu se ucestanosti od 9khz do 3000Ghz ili 3THZ, ova gornja granica spada u deo IC spektra, ali ne onog koji se koristi u telekomunikacijama. Znaci tretunto "optika" ne spada pod zakonsku regulativu, kad pricamo o tom delu spektra, mada Ratel ima neke pravilnike vezane za opremu koja se koristi u optickim telekomunikacijama, najmladji je jedno barem 10 god. star

Comment

• RANK
                                CBC Senator XXL
                                • 28.02.2007
                                • 1635
                                • Beograd
                                • FIAT MAREA WEEKEND 1

jeste, mehanicko je, BRAVO!

Comment

Working...
                                X