Kvacilo (pre)visoko hvata...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Kvacilo (pre)visoko hvata...

Kvacilo mi vrlo visoko hvata,tako da mi se desava da povremeno "cimnem" kao pocetnik, jer nemam strpljenja da lagano otpustim svaki put nogu sa kvacila... a i iritira me. navikao sam i na svim automobilima do sad mi je kvacilo bas nisko hvatalo... tako da imam naviku da pritisnem papucicu bas do poda i onda treba maltene 10 cm da podignem nogu da bih dosao do mesta gde "hvata"... nije ni cudo sto nekad nemam strpljenja da to uradim lagano i kako valja.

Sta treba uraditi kako bi nisko hvatalo, zategnuti sajlu kvacila??

Bio sam rekao majstoru da to uradi ali mi on rece da je kao bolje kad visoko hvata, kao duze traje lamela (ili tako nesto mi rece...) ima li istine u tome ili covek lupeta gluposti?

cak i da je istina da je ovako "bolje" ja za to nemam zivaca i sledeci put cu insistirati da mi ga namesti da nisko hvata i kraj price...
  • cant_decide_what_to_drive
    CBC Član
    • 30.11.2006
    • 87

Što više hvata, to bolje. I po lamelu (više odvaja), a i brže se menjaju brzine. Ne diraj ništa, navi?i ?eš se. Za po?etak, ne moraš da stiskaš sasvim do kraja kva?ilo.

Comment

• Marko001
      CBC Senator XXL
      • 09.09.2006
      • 1070
      • Belgrade

Znaci majstor je ipak u pravu... ali ja na ovo ne znam da li cu moci da se naviknem kad vec mesecima nisam.

kako se bre brze menjaju brzine? meni je bas obrnuto, ovako sporije menjam brzine jer dok ja zakujem papucicu po navici do poda pa dok pustam nazad 10-ak cm, prodje vise vremena nego da mi kvacilo nisko hvata... a bas da ne pritisnem papucicu do kraja, nemam taj obicaj a i ne bih da se s****m pa da premalo pritisnem...

uostalom zar nije "sportskije" kad kvacilo nisko hvata upravo jer tako brze ide menjanje brzina?

ne znam, meni ovo nikako ne odgovara, cak i da skracujem vek lameli ko je ****, a i valjda niej toliko drasticno skracivanje,ovako se samo nerviram... narocito kad zurim negde, kad sam nervozan ili dekoncentrisan, e onda...

Comment

• Bane R
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2006
        • 1769
        • Beograd

Najbolje ti je da nađeš uputstvo od auta i da tamo vidiš kako je fabrika propisala u kojoj zoni treba da "hvata" koliko ima praznog hoda i da po tome našteluješ sajlu (papučicu) kvačila...

Comment

• Marko001
          CBC Senator XXL
          • 09.09.2006
          • 1070
          • Belgrade

Nazalost nemam uputstvo...

Comment

• Bane R
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2006
            • 1769
            • Beograd

Pre svega napiši model, godište, motor automobila... možda neko ima ovde, pa će da ti pročita.

Potraži na internetu, možda ima negde da se skine...

Bori se čoveče

Comment

• Marko001
              CBC Senator XXL
              • 09.09.2006
              • 1070
              • Belgrade

Omega b 2.0...

Ma radi se o tome sto bih ja voleo da se kvacilo podesi "sportski nisko" kako meni odgovara, a ne kako odgovara automobilu

Ali se pitam da li cu time mnogo smanjiti vek lameli...

naravno voleo bih da nadjem i podatak sta kaze fabrika...

Comment

• monkey
                CBC Senator
                • 14.11.2006
                • 286
                • Porec, Hrvatska

slican problem sam imao ja u signumu. kvacilo hvata na kraju, zadnjih 2 cm. naviknut ces se, i kasnije ce ti biti sasvim normalno. a sta se tice brzine izmjena brzina (bas ljepo zvuci ) mislim da je isto, jer ne trebas stiskat kvacilo do dole, nego do pola pa nazad. iskreno neznam zasto tako steluju kvacila, valjda zbog udobnosti?!? na zafiri koja ima isti motor je kvacilo klasicno, tvrdo i odmah hvata

Comment

• Durango
                  CBC Senator XXL
                  • 01.02.2006
                  • 590
                  • Zemun, Srbija

Zar ta Omega nema hidraulicno kvacilo?
                  MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• Marko001
                    CBC Senator XXL
                    • 09.09.2006
                    • 1070
                    • Belgrade

Nemam pojma kakvo ima znam samo da visoko hvata mamicu mu...

Comment

• GT
                      CBC Senator XXL
                      • 01.12.2006
                      • 337
                      • Beograd

Po nekom "pravilu" trebalo bi da hvata na sredini i dok sam vozio Yuga uvek sam sebi to sam radio, namestim kako mi odgovara! Ako je Omega B trebalo bi da bude hidraulicno, a ako je tako visoko onda je lamela pri kraju, opet po nekom "pravilu"...
                      "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• greywiendog
                        CBC Senator XXL
                        • 01.12.2006
                        • 421
                        • Stara Pazova

Originally posted by Durango
                        Zar ta Omega nema hidraulicno kvacilo?
                        Hidraulicno 100%
                        Ja sam isto mislio da je meni "popustila" sajla na astri G (a ustvari nemam sajlu nego hidraulicno kvacilo) kad ono ja osta' bez kvacila (curilo ulje postepeno i na kraju sve iscurilo) ...danas u servisu 300 evrica popravka

Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• Hermes
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 1306
                          • https://t.me/pump_upp
                          • bemve

Nije tacno da je ispravno ono kvacilo koje hvata na kraju, trebalo bi da je nisko ili na sredini, sto zavisi od stepena istrosenosti korpe i lamele. Kad tim delovima dodje kraj, pedala kvacila se podize i nemoguce je nastelovati da kvacilo opet bude nisko.
                          Kad je kvacilo ispravno, moze se nastelovati da bude i nisko i visoko, po zelji, kom je kako lakse i kako je navikao.
                          P.S. Mnogi vozaci drze u voznji nogu blago pritisnutu na pedalu kvacila, pa ako visoko hvata, onda brzo strada lamela
                          https://t.me/pump_upp

Comment

• Marko001
                            CBC Senator XXL
                            • 09.09.2006
                            • 1070
                            • Belgrade

Ja ne drzim nogu stalno na kvacilu nego pored

A da li moze i hidraulicno da se steluje i kako? Ja sam dugo vozio starije automobile koji imaju sajlu kvacila, ovo mi je prvi auto sa hidraulicnim pa nisam bas upucen...

Comment

• greywiendog
                              CBC Senator XXL
                              • 01.12.2006
                              • 421
                              • Stara Pazova

Da li moze da se steluje, ne znam ali znam da je mnogo skuplje za odrzavanje od klasicnog sa sajlom (logicno) evo ti link sa objasnjenjem sta je hidraulicno kvacilo http://auto.web1000.com/spojnica_2.htm
                              Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

Working...
                              X