Ja bi jurio kiu ceed 7 godina ili 18000km garancije .......
TAXI sluzba - koji automobil se pokazao najkorektniji?
Collapse
X
-
Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
-
-
@Marko001 logan mi je u projekciji sa 16v motorom, znaci najjaci, zbog komfora i ubedljivosti voznje, da se ne oseca gubitak snage sa uklj. klimom, oprema mu je najjaca, a cena ne mnogo veca u odnosu na 8v model. a toyote iz '90-ih mislim da se vise ne mogu naci toliko pristojne i sigurne od kvarova. pogotovu u kolicini koju imam u planuradujem sa da Logani imaju 120k+ km, znaci da su dorasli ovom poslu.. Multipla je zaista, u najmanju ruku, chudan auto, ali siguran sam i izuzetno praktichan...
@starac vujadin ...dok ne dodje do zamene nekog dela limarije
@maniac respect za 8 godina na ulicikasko obavezno, to bez razmisljanja. zastavu nisam uzimao u razmatranje, pa tacno da ima motor na vazduh (dobro, preterujem), a ne peugeot-ov hdi... kapiram Matrix-a kao van u klasi Zafire, jer je na platformi Elantre. 1.5crdi, 82ks, ne moze trositi vise od 8-9litara u gradu, sa klimom? osim sto bi vozila bila kako si ih opisao - cista, u istoj boji, brendirana - celu uslugu zamisljam da podignem na mnogo vishi nivo od onoga na kojem su taksi sluzbe trenutno. shofer u odelu, 2 odabrane radio stanice ili muzika sa cd-a, nema pushenja, prichanja i nabacivanja mushterijama, gps pracenje vozila itd itd... da ne gushim o detaljima. Logan karavan je isto opcija, ali se na njega cheka poprilichno dugo.
ko je imao prilike da vidi Novus TAXI u NS mislim da ima predstavu sta zelim da uradim"Sta god da ti se danas dogodi, ma kako ruzno ili bez veze, mnogo je bolje nego
da ti se ne dogadja nista, jer ce zivot biti zanimljiviji." - A.P.
Comment
-
-
Ideja je dobra.Samo ne zaboravi i radio centar.
Sto se Novusa tice,voleo bih da potraju jer je ovde u Bg Euro taxi sa nekih 25-30 vozila spao na par, a ideja je bila slicna tvojoj
Opet kazem,najvise je do vozaca.
Matriks nija u klasi Zafire, vec manje Merive,ovde nema ni jedan na taxiu,zbog malog prtljaznika koji je od znacaja za posao,a potrosnja je tu negde oko 7-8l.
Da,na Drakulu karavana se ceka malo duze,mada 16v dolazi drugacijim( kazu boljim ) menjacem i jos nekim sitnicama.Verovatno bih se i ja odlucio za njega kada bi bezinac bio prioritet.
Comment
-
-
gps pracenje vozila itd itd
kada se to reši, sti?u se pretpostavke za 24/365 aktivnosti taxi sistema.
da ne pominjem sve dozvole i legalne procedure za ono gore pobrojano.
za iskustva i sve u vezi dispe?erskog centra i ostale tehnikalije, PP da ne davimo ovde.
u NS taxi jeste druga?iji, ali i ideja.
naime, koliko sam ?uo sva vozila na taxiju su u najmu, (Golfovi), i nisu kupljena tako da je konstrukcija finanasija sasvim druga?ija.
kao što su ve? rekli, vozilo predvidjeno i prilagodjeno za taxi je Mercedes.
bez milion km (o?ekivanih) u saobra?aju nema šta da traži vozilo ako se kupuje da bi se sa njim zaradjivalo.
i da, u BGD bi?e nova pravila igre uskoro po pitanju vozila.
(?isto kao info, zavisno od broja radio kanala i broja radio stanice samo taksa za to može da dostigne iznos koji se meri u (destinama) hiljada evra a što traži država za licenciranje radio frekvencija.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Bas ste pomobli coveku. Zakljucak - bato kupi ti 15-tak E-klasa sa CDI motorom i ne sekiraj se.
Nemam pojma koji bi auto bio dobar za taxi ali pretpostavljam da bi Ligan DCI sasvim zadovoljio sve (sem prestiza i luksuza).
Znaci auto koji je (koliko sam cuo od taksista i onih koji ga voze u firmama) prilicno pouzdan, uima veliki gepek a uz to cena mu je relativno niska (relativno zato sto za nase prilike nista nije niska cena).
Ideja ti je sasvim ok i OBAVEZNO NOVE AUTOMOBILE. AKo nista drugo prvoh 100K ili dve godine se ne sekirash - sto je veoma znacajno za taxi.
A sto se Multiple tice - meni se taj auto ne svidja jedino zbog onihvih svetala (mada su promenjena u kasnijim verzijama). Inace je kao stvoren za taxi - 6 sedista, prilicno kratak pa je voznja po gradu donekle olaksana, visok tako da i to ima uticaja na udobnost. Meni sve licni da je londonski taxi bio inspiracija Italijanima.
Comment
-
-
Re: TAXI sluzba - koji automobil se pokazao najkorektniji?
octavia je dobra jer ima wv motor i malo trosi.pogotovo dizelasi!
da li neko zna koji je auto najjeftiniji za odrzavanje?ono,kojeg je kvaliteta u odnosu na cenu delova?
sta mislite o Ford Mondeo limunzini ili Opel Vectra ?Citroen C4 ili Toyota Corola?
Comment
-
-
jeste 3 godine ,ali nema veze. postavlja indenticno pitanje,pa bi bilo glupo da otvara novu temu.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
pa godiste od 2003 pa na gore,npr do 2006...
a sto se tice ostalog,to bi zeleo da cujem od vas.koje je vase misljenje,da li plin ili dizel,sta se vise isplati,koji su motori ekonomicniji itd...?
Comment
-
Comment