FORD MONDEO

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Pa po auto bilud novi je malo bolji od passata

Samo sto je meni ipak passat lepsi i spolja i iznutra

Comment

• Laki GSi
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2006
      • 2426
      • Beograd-Vozdovac

Jaoooj koliko mi se svidja ovaj novi mondeo....

Cek samo da se pojave karavani i da omatore makar 1-3 god,pa kad ga natovarim
      Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Ipak, Mondeo je u danasnjoj konkurenciji sasvim solidan auto, za te pare. On je u Srbiji makina, a u Evropi samo niza srednja klasa. Ford daje cetiri godine garancije, sto nije lose.
        mogu samo da se složim sa tobom, u svemu.
        jeste ?injenica da pokušavaju da nas "ubiju" marketingom o obaveznoj zameni kola svakih 5 (ili koliko ve?) godina jer se ovaj kao "potroši" od silnog rada.
        na nama kao kupcima je da biranjem od ponudjenog, da ne kažem bojkotom, nateramo fabrike koje žive od para kupaca i koje jako boli ako su puni placevi novih neprodatih vozila (to zna?i i nenapla?eno ono što je ve? uloženo u proizvodnju a radi se o ekonomiji velikih brojeva) da promene filozofiju u smislu da po?nu da cene kupca.

potpuno je neta?no da ne mogu da se naprave automobili koji izdrže više od 5 godina eksploatacije a da budu vrlo jeftini.
        ja nikako ne uspevam da pronadjem izveštaje sa brojkama o tome koliko u ceni prose?nog automobila srednje klase iznosi u?eš?e troškova marketinga svih vrsta, bankarskih kredita i kamata, i ostalih neproizvodnih troškova, uklju?uju?i i bezobrazne otpremnine tokom prelaznog roka upravlja?kih garnitura.

Ford nije niti izuzetak niti nešto posebno novo da se tamo gde se ne vidi žeš?e fušari u izradi.
        ja sam pre nekoliko godina gledao Hondu SUV (CRV ili tako nekako oznaka) koja je bukvalno napravljena u zadnjem delu od lesonita.
        i to onog najtanjeg od 2-3mm koji su uvija kada se uzme u ruku.

gledao sam kako Mercedesi C klase korodiraju ekspresno unutar gepeka (modeli iz 90tih).

gledao sam kako Daewoo novi auti, sa 0 km na satu na placu se prodaju sa falinkom da nisu ofarbani sa unutrašnje strane karoserije. ono spolja lakirani a unutra samo grund boja.

itd, itd.

u Srbiji kakva je u proseku jako nerazvijena kao zemlja, svaki auto je premija za sebe, mislim na ispravan auto.
        ali, ja uvek pretpostavljam velika tržišta sa bogatom klijentelom kao parametar za procenu.
        mi smo tako mali da je Fordu i drugima sasvim svejedno šta ovde prodaju ali isti takav Mondeo ?e biti prodat i u Švajcarskoj ili Švedskoj ili Japanu...

a ne vidim kako kupac tamo može biti zadovoljan sa dobijenim za svoj uloženi novac ako malo malo nastaju nekakvi problemi, pa makar i da sve pokrije garancija gubi se jako mnogo vremena.

Ford kao i GM imaju najve?e problem sa doma?im kupcima u SAD, koji su više nego tolerantni na nekvalitet vozila, ta filozofija ušteda kroz fuš izradu ne vidim kako može dugoro?no da opstane.

zar nije bilo dovoljno iskustva sa Fiatom koji je decenijama zasnivao poslovanje na ideji da je servis mesto gde se zaradjuje a proizvodnja kako ispadne, i njegovo posrtanje 80tih dovoljno bilo.

i kao kontra, Toyota koja prodaje sve više vozila usled poverenja kupaca da je auto napravljen da funkcioniše kako je i predvidjeno.

ako ?e auti postati modni hit kao letnje krpice za jednu sezonu ne vidim kako ?e opstati ideja da se to napla?uje kao premium kvalitet kada to isto nude ili ?e nuditi nove firme/ ponude iz Kine, Irana, Indije, Rusije za višekratno manje pare.

dizajn auta je danas postao lako dostupna roba, ionako se kopiraju ideje i preprodaju isti koncepti na više adresa.
        ta nekadašnja prednost danas prakti?no više ne postoji kao nešto opipljivo i meni deluje smešno pri?a o borbi sa Kinezima putem zabrana / zaštite estetskih ideja- detalja.

problem kvaliteta izrade je daleko dublji od estetike, Italijani su to na kraju ukapirali posle gotovo totalnog kraha i rezultati napora na kvalitetu su jasno vidljivi.

ve? danas ja bih pre kupio zbog pouzdanosti Kia auto nego stare razvikane marke sa 100 godina ili blizu tradicije.

za par godina i Kinezi ?e dosti?i i presti?i "gigante" ?ak i u kvalitetu, kao što se dogodilo u IT industriji i drugim oblastima.

bojim se da to nije samo u domenu teorije, ako se ovako nastavi.

ne?u dalje u OT, Ford je kao i VW krenuo u jedan auto a deset imena na tržištu koncept.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Pasat je ostao Pasat, tipi?na srednja klasa sa rešenjima koja kaskaju 5-6 godina a koja su jeftinija u proizvodnji.

Mondeo ovaj novi nije ništa drugo nego mali Jaguar, S Max Forda, Volvo 80/70, neka Mazda (ne znam više ni da se snadjem u oznakama) itd.

jedan te isti auto a lepe nalepnicu prema ciljanom budjelaru kupca i prema spoljašnoj šminki.

Mondeo nije ništa novo pokazao, niti uveo tehni?ki, sve je poznato i predstavljeno proteklih godina.
          od novog auta se o?ekuje da napravi neki proboj, nešto novo i bolje od poznatog osim prepakivanja postoje?eg.

razvoj i istraživanje novog je jako skupa zanimacija a to izgleda nije ciljani tip stvaranja nove generacije nekog modela u Fordu.
          koliko ?e biti isplativo dugoro?no vide?e se.

ja samo znam za sebe da bih pre kupio Škodu neko VW za manje para za isti model auta, pre bih kupio Mondeo nego Volvo opet za manje para za isti model...da ne pominjem da ne bi platio bedž Jaguar sam po sebi.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• Dragon
            CBC Senator XXL
            • 15.11.2006
            • 963
            • Beograd

Originally posted by brick
            ja samo znam za sebe da bih pre kupio Škodu neko VW za manje para za isti model auta, pre bih kupio Mondeo nego Volvo opet za manje para za isti model...da ne pominjem da ne bi platio bedž Jaguar sam po sebi.
            To je jedan od razloga zasto sam se odlucio za Mondea, a ne za Passata.

Novi Mondeo je prepakiran, to stoji, ali jako dobro i napravice odlican posao u tom segmentu trzista kome je namenjen. Citao si, u Engleskoj vec primaju uplate i cene su cak nize od MKIII !!!

Da imam para za novi auto...

Ali i te KIE, sedam godina garancije...privlacno nema sta. Znaci, ja bih bio jos godinu u garanciji i bolelo bi me uvo.
            Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• LazaNS
              CBC Član
              • 24.12.2006
              • 93
              • NS

Aj sad da zamislimo ovog Mondea sa slike od gore sa celicnim felnama 15 sa manje hroma i u nekoj obicnoj boji, ocu samo da kazem da ove slike bas i ne znace nesto mnogo, licno mislim da bi Mondeo 3 ovako sredjen izgeldao i bolje. Nemojte me pogresno razumeti, verujem da auto odlicno izgleda.

Comment

• Dragon
                CBC Senator XXL
                • 15.11.2006
                • 963
                • Beograd

Jos malo pa da ga vidimo live. U BiH je vec stiglo desetak komada za salone i novinarske prezentacije, a vidim po Bg se reklamira na bilbordima.

Lazo, pa necemo valjda da kupujemo ambiente? Ja cu titanium, pa nek ide zivot!
                Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• jaksa
                  CBC Senator XXL
                  • 23.10.2004
                  • 701
                  • Novi Beograd, SC

A ja cu MK3, silver ghia karavan, 2.0 benzin

Comment

• Srdjan
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 2416
                    • Bajina Basta/Beograd

Pa plin da ugradis... To si izostavio...
                    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• jaksa
                      CBC Senator XXL
                      • 23.10.2004
                      • 701
                      • Novi Beograd, SC

To jos ne smem javno da kazem

Comment

• Dragon
                        CBC Senator XXL
                        • 15.11.2006
                        • 963
                        • Beograd

Danas sam bio u Grandu da vidim novog Mondea. Uh, sta reci...ala su ga uradili, svaka im cast. Malo sam seo napred, pozadi, mnogo mocno izgleda. A menjac, ljudi, moj je veoma precizan, al ovo je . Ne mogu da pricam za Passata jer u njemu nisam vozio, ali definitivno mi se Mondeo vise dopada. Sad, verzija koju bi ja hteo je oko 30.000 evra, tako da tek za 5-6 godina, kad mu cena padne na jedno 10-12 K mogu da razmisljam...mozda .

Inace, kad sam vec bio tu upitah u servisu za moju klimu. Naime, kad je na OFF i dalje otvori kod nogu duvaju i to poprilicno jako, u zavisnosti od brzine. Tamo su mi objasnili da je to normalno i da je fabricki uradjeno da su klapne otvorene. Kao, jedini nacin da se zaustavi to duvanje je da se ukljuci cirkulacija vazduha u kabini. Bezveze, nadam se da su u MK IV ispravili te neke sitne zahebancije.

Comment

• Dren
                          CBC Senator XXL
                          • 24.08.2005
                          • 1068
                          • Sarajevo

Originally posted by DRAGON
                          Jos malo pa da ga vidimo live. U BiH je vec stiglo desetak komada za salone i novinarske prezentacije, a vidim po Bg se reklamira na bilbordima.

Lazo, pa necemo valjda da kupujemo ambiente? Ja cu titanium, pa nek ide zivot!
                          Posto ga probah na BiH prezentaciji, mogu vam reci da je jos solidniji na osjecaj nego prosli... Izgled nekoga moze i odbiti ali to je stvar ukusa i navike... Materijali u unutrasnjosti su malo kvalitetniji, ali jos ima na par mjesta "presuplje" plastike, ali nje ima i u nekim konkurentskim modelima... Moja glavna zamjerka na prezentaciju je bila sto je od 12 vozila, 9-10 bilo sa 1.8 turbo-dizelom, doduse sa 5 ili 6 brzina, ali kako i ja pretpostavljam da ce to biti nositelj prodaje, nije ni cudno... Savjet za one koji razmisljaju o novom, 6-brzinac na 1.8 TDCi definitivno je osjetno bolja opcija...

Comment

• Dragon
                            CBC Senator XXL
                            • 15.11.2006
                            • 963
                            • Beograd

Pazi, imas 1.8 TDCi sa 100 i 125 KS. Pretpostavljam da su to bili ovi jaci. Ipak, ja sam za 2.0, a i njih imaju u dve verzije, 130 i 140 KS.

Comment

• CIRO964
                              CBC Početnik
                              • 28.07.2007
                              • 1

DRAGON !!!!

Ako ti nije problem pošalji mi kontakt za čoveka što dovozi Mondea iz Francuske a možeš i onog iz Granda . Ja sam se odlučio da u narednom periodu kupim Mondea 2002-2003 god. Još smo neznam dali benzin ili dizel ???? ipak će to biti ono što mi se svidi
                              P.S. Unapred hvala za kontakt
                              CIRO964@Gmail.com

Comment

• topicdario
                                CBC Početnik
                                • 26.10.2009
                                • 6
                                • Banja Luka

Re: FORD MONDEO

pozdrav narode, da ne otvaram novu temu, da se nadovezem na ovu!

da li neko zna kakve su karakteristike prvog modela tačnije 95 god. i ako ima neko na forumu da je iz Banja Luke da kaže gdje se mogu nabaviti org. dijelovi za njega u ovom gradu! pošto planiram preći sa audi jajeta na mondea! pozdrav i hvala

Comment

Working...
                                X