EU zabranjuje saobracaj automobila...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

@ fast:

Ne bih se bash slozhio da je tako prosto - veci gas, veca potroshnja, veca emisija shtetnih gasova.

Uzmimo na primer BMW serije 7 koji koristi hidrogen kao pogonsko gorivo. Automobil je vec u slobodnoj prodaji (i Brad Pitt ima jedan ), ima V12 motor i bez problema razvija 250 km/h a mogao bi i vishe da nije limitera maksimalne brzine.
    Po ovom predlogu, zar bi i njega trebalo iskljuchiti iz saobracaja iako ima emisiju shtetnih gasova maltene jednaku nuli?

Ili, znachi li ovo da je Mercedes "pishao uz vetar" zato shto je potroshio blizu 400 miliona evra razvijajuci BlueTec sistem, kojim ce zadovoljiti i (buduce) Euro 6 standarde, ali i njihove C i S klase treba "zabraniti" jer, pobogu, mogu da idu i preko 160 km/h?

Ima josh ovakvih primera, ali mislim da je i ovo dovoljno da se uochi koliko je nebulozan, neracionalan i anti-razuman (da se tako izrazim) ovaj predlog kao nachin da se kontrolishe emisija shtetnih gasova.

Ekologija, ochuvanje ekosistema - apsolutno sam za to. Medjutim, ono shto je ovde zapravo smeshno je nivo tehnichke neupucenosti, nepoznavanja modernih tehnologija i opshteg razvoja automobilske industrije od strane dotichnog gospodina, i nachin na koji on pokushava da kontrolishe emisiju shtetnih gasova. Iskreno sam zachudjen da i ovakvi sede u Evropskom Parlamentu i, kao, brinu i odluchuju o stotinama miliona ljudi koji zhive u zemljama chlanicama.
    http://www.bmw.tv

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Sve je to lako resivo limiterima brzine u software-u automobila, ogranicenjem brzine na putu, dobrim i pametnim sistemom sankcija, cenom registracije u zavisnosti od emisije CO2... i kombinacijom pomenutog.
      Ekologiji najvise pogoduje saobracaj bez zaustavljanja i pametna regulacija protoka...

Uvek ce biti brzih automobila.

Ali zabrana prodaje i saobracaja? Ma smesno

Zasto ne zabrane pivo, grickalice, konzerviranu kranu i sl. u Nemackoj kad je gojaznost bolest a svi debeli? Zasto se ne zabrani cokolada kao uzrocnik karijesa? Zasto se jos uvek prodaju cigarete uopste?

E, svasta...
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• nijebitno
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2006
        • 629
        • Modrica

@206
        Ja se ipak ne slazem sa tobom, kao sto sam gore naveo mislim da bi realno bilo ograniciti osim maksimalne brzine i snagu prema tezini automobila.
        Bilo bi glupo napraviti auto koji moze bas tacno da ide 160, znaci brzina bi bila elektronski ogranicena, ali automobil bi bio sposoban za nesto vece brzine da ne bi pri voznji auto putem recimo bio na maximumu. Samo ogranicenje snage prema tezini bi implicitno ogranicilo i neke velike brznine.
        Meni je taj japanski model recimo malo licemjeran, kako opravdavas postojanje automobila koji imaju recimo 300KS a ograniceni su na 180Km/h?
        Mogucnost skidanja blokade i nije neki validan razlog pred Evropskim parlamentom( ili ko je vec taj zakonodavac)
        Naravno ostaje nam u igri demokratija, ali kao sto se vidi kod obaveze pojasa i recimo kacige ni ona se uvijek ne postuje.

Ako cemo da detaljisemo da sam ja zakonodavac ja bih propisao i odnos snaga/tezina, i max. mogucu brzinu, elektronski ogranicenu brzinu, dozvoljena moguca ubrzanja( da ne napravis auto sa mjenjacem koji se zakucava u crveno na 160 u dvanaestoj brzini )

Naravno sve ovo govorim sa pozicije zlog zakonodavca, koji i onako kaze da je maksimalna brzina ogranicena na maksimalno 130 i ne vidim neke ozbiljne prepreke da se i automobili fizicki ne ogranice na nesto sitno iznad toga.

Sto se tice razvoja, automobilske industrije ona ce manje para trositi na trud da im svaki model moze primiti motor od 250KS a vise ce se posvetiti
        udobnosti i mogucnosti kompjuterskog vodjenja automobila. Za kratko vrijeme svi bismo mogli voziti supre opremljenu Daciu Logan sa auto pilotom za 3752 evra sa klimom.

Ovo sve sto sam naveo iako mi dosta logicno zvuci mi se bas nimalo ne svidja!
        Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• nijebitno
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2006
          • 629
          • Modrica

Znao bih ja navesti i poneki razlog protiv ovakvih ogranicenja, ali vidim da vas ima dovoljno

Zar je moguce da Brick nema misljenje o ovako duboko pravno-moralno-filozofskoj temi
          Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• doc
            CBC Senator
            • 25.08.2006
            • 240
            • BGD/KG

off:
            zamislite situaciju:
            vozis auto koji ne ide vise od 160, a panduri mogu da biraju sta ce da voze...
            nema boljeg nacina kontrole brzine na putevima
            Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

• Sasha
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 4126
              • Novi Sad

Vecu ******stinu skoro nisam cuo.
              Sve ce na kraju da izgleda kao u Vremenskom policajcu(Stalone/V.Snajps) gde svi voze ona elektricna sranjca sa autopilotima i raznoraznim dzidzabidzama, a onda Stalone u podzemlju nalazi nekog Chardzera.....Uzas gde ide ovaj svet.
              www.arcs.org.rs/forum

Comment

• BOOST
                Founder - Admin od Začetka
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Ide prema tuningu
                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                move your mind

Comment

• level3
                  CBC Senator XXL
                  • 29.01.2006
                  • 857
                  • BGD, V.B. Karaburma

Navaruchenije, cuvajte vase mobile! Jednog dana ce biti na ceni
                  www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

• Komex
                    CBC Veteran
                    • 20.10.2005
                    • 100
                    • Beograd

Ako uvedu ovo, to ce tako lepo unistiti ekonomiju pre svega Nemacke a uticace i na mnoge druge zemlje... I sta sa vozilima koja su vec u opticaju?

Comment

• BOOST
                      Founder - Admin od Začetka
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

"If they do it, what's the point in having Germany?"
                      - Top Gears Jeremy Clarkson o ukidanju nemachkih deonica sa slobodnom brzinom
                      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                      move your mind

Comment

• luci
                        CBC Senator XXL
                        • 13.03.2006
                        • 1103
                        • odzaci

Originally posted by Sasha
                        ...a onda Stalone u podzemlju nalazi nekog Chardzera......

presidente nije charger nego 442

izvinite na off

Comment

• Kenno
                          CBC Senator XXL
                          • 21.08.2006
                          • 460
                          • Zenica, BiH

Ina?e lijepo od parlamentaraca što misle i na ekologiju, ipak je to bitno.
                          Šteta što ih ne slijede i drugi, npr. SAD koja je i nedavno odbila potpisati sporazum o smanjenju zaga?enja, Brazil gdje su nedavno otkrili novo pleme u prašumi(tako što je posje?ena prašuma okolo). Kao što se manipuliše cijenama goriva, tako i sa eko-normama - najlakše je po voza?ima udariti(po njihovim džepovima).

Comment

• monkey
                            CBC Senator
                            • 14.11.2006
                            • 286
                            • Porec, Hrvatska

emisije co2 idu ovako:
                            27%-->proizvodnja energije
                            26%-->industrija
                            21%-->promet i transport (sveukupno avioni, brodovi, automobili, busevi, kamioni i vlakovi)
                            11%-->potroša?i
                            11%-->ostalo
                            4%-->poljoprivreda

zasto se taj parlamentarac tako rigorozno i drasticno obrusio na automobile, kad ima dva veca zagadjivaca o kojima se uopce ne prica?!? kad je zadnji put spomenuto smanjenje zagadjenja industrije ili energetike??!?
                            briga u okolisu je ok, ali ipak su malo previse zaglibili sa TAKO idiotskim prijedlozima...

Comment

• Sasha
                              CBC Senator XXL
                              • 04.10.2004
                              • 4126
                              • Novi Sad

Originally posted by luci
                              Originally posted by Sasha
                              ...a onda Stalone u podzemlju nalazi nekog Chardzera......

presidente nije charger nego 442

izvinite na off
                              i film je demolisn men, a ne time cop.
                              www.arcs.org.rs/forum

Comment

• HEMI 426
                                CBC Senator XXL
                                • 23.12.2005
                                • 1833
                                • Novi Sad -United States of Liman

koristim svaku priliku da slavim muscle...

1970 Oldsmobile 442 W-30

Comment

Working...
                                X