Auto pogodan za vucu prikolice sa gliserom...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Auto pogodan za vucu prikolice sa gliserom...

Ovako nameravam da u narednih par godina kupim neki polovan glisercic od jedno 5-5,5 metara...

e sad zanima me kakva su vasa iskustva sa vucom prikolice sa gliserom ili necim slicnim i kakvi automobili su za to pogodni?

jel bi mogla moja sadasnja omega B sa 136 konja da dobro posluzi svrsi ili da menjam auto i za koji?

da li je dovoljno jaka da kazem njena konstrukcija, ali i motor za takav zadatak, racunajuci da ce u automobilu biti i nas troje +prtljag...
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Zavisi koliko je tezak camac i prikolica, koliko je deklarisana vucna moc auta sa prikolicom sa kocnicom, i da li sve to ukupno prelazi nosivost auta.

Ali nekako mi se cini da 136KS nece biti bas dovoljno da povuce sve to bez napora i posledica.

Skoro sam vukao gliser od skoro 2 tone (nesto duzi od 5.5m, doduse), sam auto tezak oko 2,5 tone, i nas 4 u autu. Dakle, nekih 5 tona sve ukupno. OK, auto jeste mrcina, i ne mozes reci da ne oseti, ali bi se neki sa manje obrtnog momenta debelo pomucio.

Ta tvoja varijanta tesko da ce imati manje od 3.5-4 tone. Ja sa 136 konja, pogotovo u benzincu, ne bih pokusavao bas dugo...
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Marko001
      CBC Senator XXL
      • 09.09.2006
      • 1070
      • Belgrade

pa sad, ne znam bas sve te podatke ali provericu vec...

gde bih mogao to na netu da vidim?

a koji su to auto i gliser od po 2 tone? jel to X5? on bar ne bi trebao da ima problema sa vucom

omega nema 2 tone, ima negde oko 1,5-1,6 tona... a gliser... nemam pojma, mislim da nece imati vise od 800 kila... a prikolica, nemam pojma koliko je teska...

ja imam 90 kila, zena malo manje od 60 dete je malo sad, ali dok ja kupim gliser porasce no tezina deteta je opet zanemarljiva a prtljag isto nemam pojma koliko bi bio tezak, aj da kazem 50-100 kg.

znaci 1600+800+ 90+60+100 + prikolica... = 2650+prikolica... aj da kazemo 3 tone, mada ja mislim da ce ispasti manje... 2.8 tona recimo jer ipak tesko toliki prtljag koliki sam racunao da cemo vuci a i prikolica mislim da je relativno lagana...

a da je dizel sa 136 konja i jedno 320 NM obrtnog momenta ja se ne bih plasio ali ovo je ko sto si rekao benzinac sa 136 konja i nemam pojma koliko ima NM, ali sigurno dosta manje od 2.0 turbo dizela...

Comment

• Horsepower
        CBC Senator XXL
        • 29.12.2005
        • 2000

Comment

• Marko001
          CBC Senator XXL
          • 09.09.2006
          • 1070
          • Belgrade

siroko

Comment

• Bane R
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2006
            • 1769
            • Beograd

Dočekao Horsepower svojih 5 minuta

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Pffft, to neko gliserce od 4-5 metara Daj nesto vece, pusti tu sitnjez, to moze kakav malo veci auto da izvuce. Ovo bi bio izazov:

Pa kad otkacis auto, ima i neku drugu upotrebnu vrednost a ne samo sposobnost da povuce par tona iza sebe...

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

TDI, di crveno
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Marko001
                  CBC Senator XXL
                  • 09.09.2006
                  • 1070
                  • Belgrade

sad mi je jasno, ovaj cruiser ili sta je vec opusteno ima 2 tone

a kao sto rekoh ja bih kupio neki jednostavan glisercic koji je mnogo laganiji... i to sam cak preterao, od 4,5 do 5 metara bi bio...

ovako nesto...

(samo u boljem stanju )

ili ovakav:

Ovaj drugi ima ukupno oko 600 kg, e sad ne znam koliko ima prikolica... ali deluju mi lagano te prikolice...

znaci nova kalkulacija 1600+600+90+60+50+100= oko 2,5 tona ukupno

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Pa bez mnooogo Nm nece mu bas prijati, a sa lamelom se unapred pozdravi

Comment

• Horsepower
                      CBC Senator XXL
                      • 29.12.2005
                      • 2000

Da samo napomenem da prikolica nije prazna i da se u njoj nalazi 1.7 tone teska Hyundai Azera. Maksimalna vuca je 15 tona.

Comment

• Marko001
                        CBC Senator XXL
                        • 09.09.2006
                        • 1070
                        • Belgrade

Originally posted by 206
                        Pa bez mnooogo Nm nece mu bas prijati, a sa lamelom se unapred pozdravi
                        verujem

a koji onda auto da planiram kao sledeci a da nije mnogo skup? verovatno mi treba dizel zbog obrtnog momenta?

da li bi mogli da prodju laguna II 1.9 dci ili mondeo II 2.0 tdci?

ne znam koliko tacno konja imaju, mislim oko 130 da oboje imaju... ali verujem duplo vise NM od moje benzinske atmo omege.

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Kako je tebe lako navuci da se zapalis i opet pocnes da penis i branis ta cudovista, to je cudo jedno Ni najmanje nisam sumnjao da ces da se zakacis...

Halo, megalomane, sve sto vuce 15 tona odavno vise nije automobil vec teretno vozilo.

Covek bi da vuce camcic od 600kg a on odmah na vucne vozove...nepopravljivo

Comment

• Horsepower
                            CBC Senator XXL
                            • 29.12.2005
                            • 2000

Ko je tebi sta rekao?

Comment

• 206
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Pa nemaju manje od jedno 300-350Nm, sasvim dovoljno za ono sto planiras.

Ali ne na ne znam ni ja koliko duge staze, jer koliko god da je jak auto (naglasavam AUTO, a ne sleper) itekako ce da oseti vucu jos najmanje svoje tezine.

@Horsepower

Reklo mi je mnogo ljudi da sam jako netolerantan prema zatucanim osobama. Ajd' idi spavaj malo vidim nervozan si.

Comment

Working...
                              X