Auto pogodan za vucu prikolice sa gliserom...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mirdza
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2005
    • 2437
    • Katowice (PL) / Banja Luka
    • AGP / W126

cekaj to do 750 kg, jel se tu misli na ukupnu dozvoljenu tezinu prikolice i onoga na njoj?
    Da

a i kako da proveri lool da tera na stocnu vagu
    Da, na vagu za motorna vozila

kako se uopste polaze za E kategoriju?
    E - vozilo preko 3,5t sa prikolicom (drugim rijecima kamion sa prikolicom)
    Ovdje je u pitanju B+E. Kao sto rekoh - ovo vazi u PL, nemam pojma kako je u SRB

EDIT
    Do mene je... Tek sad sam se sjetio da je 206 iz BiH a tamo se sa polaganjem B kategorije dobijaju i kvalifikacije za B+E.
    Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Marko001
      CBC Senator XXL
      • 09.09.2006
      • 1070
      • Belgrade

pa sad... ja mislimd a to ne bi smelo tako jer se na obicnom vozackom apsolutno nista ne vezba vuca bilo kakve prikolice a pogotovo neke teze...

ali ko ce ga znati, bih je to ba

Comment

• srdjan_p
        CBC Senator XXL
        • 01.12.2004
        • 1915
        • ZR

Ma dajte bre ljudi sta vam je...ima ta omega da vuce to ko nista...Pa ja sa jugom na plin vucem moj camac na prikolici(malo mu je tesko al' ko ga...)...Camac je tezak oko 800kila a prikolica sigurno jos 150...Doista ja nisam nikad slepao na neke duze relacije jer bi to bio prilican zamor...Omega ima koliko Nm, oko 170-180? Probaj uostalom...

Comment

• srdjan_p
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2004
          • 1915
          • ZR

Takav gliser bi trebalo da je sa motorom od jedno 70 konja (sto je ok za tu velicinu) tezak do 600 kila sa prikolicom aj da kazemo do 700 tako da no problemo...

Comment

• srdjan_p
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2004
            • 1915
            • ZR

Originally posted by Horsepower
            Ovo neki katamaran? Za pecanje dusu dalo...

Comment

• Vocko
              CBC Senator XXL
              • 25.04.2005
              • 4556
              • nBGd

Moj cale je na keca stavljao dvogrli karburator i jos par sitnica je prckao oko motora da bi mogao gliser da vuce na more sa ~130-140kmh tj da ne gubi na putnoj brzini

Stoga ako Omega ne moze da izvuce prikolicu i gliser, treba zatvore fabriku i sve inzinjere da otpuste...

Comment

• 206
                Admin od ispočetka :)
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

@mirdza

Pa znao sam da ces se setiti

B+E, i s njom mozes da slepas dvoosovinsku prikolicu ili kamp kucicu, ali NE SME da prelazi 3500kg. E sad, ko zna koliko je meni auto tezak sa camcem Svako slepanje prikolice vozilom cija ukupna tezina prelaci 3500, trebace ti E.

Sa B kategorijom dakle sve <3500 i SAMO sa jednom osovinom. Prikolicu sa dve osovine ne mozes slepati bez E ili B+E ako je <3500kg.
                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Marko001
                  CBC Senator XXL
                  • 09.09.2006
                  • 1070
                  • Belgrade

Apropo ove diskuzije o vuci plovila malim kolima... 206, ne treba ti X5, uzmi smarta...

A inace, vidim da vas ima vise koji ste vukli glisere te tezine sa kecevima i jugicima, pa onda verovatno ne bih trebao da se brinem

doduse nisam nikad video da neka zastava vuce gliser ali opet nemam razloga da vam ne verujem.

nego jel imaju te prikolicice za vucu tih glisercica od 600-700 kg kocnice? pretpostavljam da bi morale ipak da imaju...

na koju foru uopste rade kocnice na prikolicama, tj. kako se povezuju na kocioni sistem automobila koji ih vuce? (da ne otvaram novu temu pa da me Darko opet opominje kao ono za air bag i naocare...)

Comment

• srdjan_p
                    CBC Senator XXL
                    • 01.12.2004
                    • 1915
                    • ZR

Moja nema kocnice...
                    Originally posted by Marko001
                    na koju foru uopste rade kocnice na prikolicama, tj. kako se povezuju na kocioni sistem automobila koji ih vuce?
                    E ovo i mene zanima...

Comment

• Marko001
                      CBC Senator XXL
                      • 09.09.2006
                      • 1070
                      • Belgrade

Pa ne znam, meni to sve dosta nezgodno zvuci, jer ako prikolica sa gliserom ima skoro tonu pa to je tezina kao ceo neki auto... a da nema kocnice...

a jos ako je vuce neki manji i laganiji auto, kao sto je zastava, ispade da je ona teza od njega

i koliko onda takvoj kompoziciji treba da se zaustavi prilikom kocenja?

u svakom slucaju, ako je prikolica bez kocnica onda bi verovatno trebalo voziti bas ko baba bez obzira koji auto je vuce, a ako je zastava pogotovo...

Comment

• srdjan_p
                        CBC Senator XXL
                        • 01.12.2004
                        • 1915
                        • ZR

Da znas da ima malo frke kad treba da se prikoci...
                        Evo ovo ja vucem sa jugom...Duzina ~6.5m Tezina ~1000kg sa prikolicom

Comment

• monkey
                          CBC Senator
                          • 14.11.2006
                          • 286
                          • Porec, Hrvatska

nije problem toliko sama snaga kocnica, kocnice na autu ce izdrzat par jacih kocenja, nego zanasanje. prikolica bez kocnica se puuuuno vise zanasa priliko kocenja od prikolice s kocnicama.

Comment

• Marko001
                            CBC Senator XXL
                            • 09.09.2006
                            • 1070
                            • Belgrade

da da, u pravu si, logicno...

@ Srdjan

au svaka cast ako njega vuces sa jugom deluje dosta vece i teze od onog sto ja planiram da uzmem...

Comment

• bozza1979
                              CBC Veteran
                              • 08.01.2007
                              • 112
                              • Beograd

Ima ta Omega ladno da vuce... Nemoj da brines... nije malo 136KS...
                              Moji su godinama vukli kamp prikolice Moskvicem od 72KS, masa ljudi je u to doba prilicno velike prikolice vukla i kecom 55KS na plin! Ide to...
                              Pre 10 godina na Krf je dosao Italijan sa Fiat Pandom 1000 fire (takvu znacku je imala), dovukao camac od sigurno preko 4 metra!
                              Sto se kocnice na prikolici tice, moja kamp je imala tzv. naletnu kocnicu, na rudi ima neki mehanizam koji koci cim auto uspori... (valjda preko sajli)... Trebalo bi da sve malo vece prikolice imaju kocnicu... I u specifikaciji svakog vozila postoji dozvoljena tezina prikolice koju moze da vuce, sa i bez kocnice...

Comment

• Marko001
                                CBC Senator XXL
                                • 09.09.2006
                                • 1070
                                • Belgrade

Originally posted by bozza1979
                                Ima ta Omega ladno da vuce... Nemoj da brines... nije malo 136KS...
                                nije malo, ali i ona sama ima 1,5-1,6 tona, plus sa nama jos 250 kila...

a ti kecevi i moskvichi jesu dosta slabiji, ali nemaju preko 700 kila...

no dobro, opet sto kazes ako je taj stari moskvic mogao kamp prikolicu da vuce gde onda da ovaj opel ne moze prikolicu sa camcem.

a vidis to mi nije palo na pamet, bas jednostavan nacin da resis to pitanje kako da koci prikolica...

kad pocne da "nalece" na auto jer on koci, onda da pocinje i ona preko najobicnijih sajli...

a gde da nadjem te podatke za moj auto, koja je dozvoljena masa prikolice sa a kolika bez kocnice?

Comment

Working...
                                X