on je tragic napravio nekoliko sekundi pre sudara, znaci izvirivao je da vidi jel ide nesto odozgo i kad je primetio budalu kako juri nagazio kocnicu svom snagom... posto je izvirivao sporo napravio je mali trag od svega mozda 20 cm... znaci stao je, pa je svirnuo klincu, pa je ubacio u rikverc ne bi li uspeo da pobegne nazad, medjutim nije stigao i klinac ga je lupio...
rekao sam vec 5. puta da je u momentu sudara stajao, trag je nastao mozda 5 sekundi ranije...
Pa tako reci onda nije kriv, jer ako vozac trideset godina nije kaznjavan i zaustavi vozilo pre sudara nikako ne moze biti krv sto je izleteo iz sporedne ulice i izazvao sudar.
...znaci stao je, pa je svirnuo klincu, pa je ubacio u rikverc ne bi li uspeo da pobegne nazad, medjutim nije stigao i klinac ga je lupio...
Po stoti put... koliko je on to "izvirio" kad je morao da se vraca u rikverc i da pri tom ipak ne izbegne sudar?! Hm... ne znam sta da ti kazem, losa situacija, ali ne mogu a da ne primetim da tvoj kum nije bio iskren prema tebi...
P.S. Uvek je dobro saslusati obe price, a najbolje je cuti i neku trecu pricu (mislim na svedoke)!
hehe, nemas razloga da sumnjas u njegovu iskrenost, osim toga ne bi trebali da procenjujemo tako nekoga ko je vec imao vozacku i vozio kad ti i ja nismo bili cak ni bezobrazni san nasih oceva... nije mnogo izvirio, minimalno koliko je bilo potrebno da vidi da li nesto dolazi... a u rikverc nije stigao da krene, taman je ubacivao u brzinu kad ga je ovaj rasturio...
da je mnogo izvirio onda ne bi ni zvao ON policiju nego bi ili zvao MLADIC... ali ovako klincu je bilo jasno da je ON u stvari kriv, pa mu nije padaloi na pamet da zove i cak ga je molio da ga pusti da ide ali mu je rekao da nema para da mu plati stetu....
eto cak i iz toga se jasno vidi ko se tu osecao krivim a ko ostecenim...
marko koliko god tebe ili tvog kuma to bolelo on je kriv ! zakon je zakon i nemozemo ga tumaciti kako nama odgovara .tvoj kum je bio na sporednom putu taj momak na prioritetnom tvoj kum mu je usao u traku pa makar to bilo i 10 cm i iako je taj decko mogao da u svojo traci napravi minimalan manevar i da ga zaobidje on to jednostavno nije ucinio ali to je nebitno jer je i bio U SVOJO TRACI . to sto je se decko uplasio i nije hteo da zove muriju nedokazuje ama bas nista on je bio taj koji je udario drugog,mladji je,najverovatnije mu je bilo to prvo cukanje i pomislio je da je kriv.tako da verujem da ti je tesko i da pomislis da ti je kum kriv ali istina nekad boli.
marko ti kao da u postovima ljudi citas samo ono sto tebi odgovara,i onda polemises oko toga,naveo sam to da je tom momku to prvo cukanje ne iz razloga neke olaksavajuce okolnosti nego prosto vozio je kola od roditelja udario ih je i nije u tom trenutku mogao trezvaneo da razmislja i iz tog razloga je mozda i pomislio da je kriv.
al kako god svaki sudija na svetu ce ti reci da je tvoj kum kriv !
mozda po zakonu ali onda zakon ne valja... ja ti kazem da smo isli na lice mesta i da bukvalno svi vozaci tako isto postupaju jer drugacije i ne mozes da se ukljucis u tu ulicu... hocu reci bilo ko da je naleteo na klinca isto bi tako prosao, jer jednostavno ne mozes nimalo da ne izviris a da vidis da li nesto dolazi odozgo...
ali zato vozaci koji idu glavnom ulicom voze u okviru ogranicenja i ne pricaju mobilnim uglavnom pa prodju sredinom svoje trake bez problema, a ne da uopste ne primecuju sta se desava pa kad im neko svirne onda da se preseku i zakoce naglo pa da ih odnese malo udesno...
nije taj "klinac" kriv sta je doveden u situaciju da naglo zakoci, to sta je vozio preko ogranicenja je samo stvar njega i policije... slabo je opravdanje da je vozio brzo i da ga je odnijelo u desno zbog toga, uzrok nesrece je izletanje drugog vozila sa sporedne ceste i oduzimanje prednosti prolaska, i tu treba bit kraj price, bez obzira da li je vozilo stajalo, da li se drugo vozilo kretalo prebrzo i da li je covjek pricao na mobitel, jasno je ko dan ko je kriv... nazalost, nisu sva raskrizja pregledna i sigurna, a dobar vozac bi se trebao znati snaci u svim uvjetima...
a sta se tice toga da svi tako postupaju, to je odgovor koji mala djeca daju kad nesto zaje*u... sta bi bilo da svi skacu u bunar, bi li i ti ili tvoj kum skocili??!
i jos nesto, nije tvoj kum naletio na klinca nego je klinac naletio na njega...
nisi video ulice pa ne znas, a meni ocigledno ne verujes kad kazem da je znak stop postavljen tako da ako stanes na njemu nista ne vidis i da je na cosku kuca pa moras da izviris malo da bi video da li nesto dolazi odzgo...
stvar je u tome sto moj kum apsolutno nista nije mogao da uradi drugacije da izbegne taj udes, ali bas nista... isli smo da gledamo i NE MOZE drugacije da se postupi, mora da se izviri inace nista ne vidis i SVI tako rade, zato sto drugacije ne moze... samo evcina ima srecu da ne potrefi da sa druge strane ide klinac koji:
-vozi 80+ gde je dozvoljeno 50
-prica mobilnim i nije koncentrisan na put
-kad mu sviras da bi obratio paznju na put umesto da mrdne volan 2 cm u levo presece se i zakoci do daske i spuca se u nos auta koji STOJI i moze ga i baba promasiti samo ako vozi po sred svoje trake
evo mogu da ti kazem da i ti da odes tamo, da treba da se ukljcuis u glavnu ulicu tu i da odozgo tako naidje taj klinac i tebe bi isto spucao i ti ne bi nista m,ogao da uradis da to izbegnes...
anravno to ti ne zelim, samo ti kazem kakve su okolnosti...
i bas cu kad budm video kuma uzeti sliku znaka stop gde se jasno vidi da kad na njemu stanes apsolutno nista ne vidis i mozes ostati ceo dan tu da stojis a da se ne ukljucis u glavnu ulicu...
a kao sto sam rekao, cak i da prihvatim to OK ON JE KRIV, IZASAO PREVISE...
Opet se postavlja pitanje NEKOREKTONOSTI, BEZOBRAZLUKA I JAVASLUKA SAOBRACAJNOG POLICAJCA I SUDIJE ZA PREKRSAJE JER SU NAPISALI DA JE MOJ KUMA UDARIO AUTO OD KLINCA I DA SE KRETAO U TRENUTKU SUDARA STO JE NEBULOZA JER JE COVEK STAJAO VEC 5 SEKUNDI I OVAJ GA JE UDARIO SA BOCNE STRANE STO SE SVE JASNO VIDI NA SLIKAMA...
A ova tema se upravo i odnosi na to- javasluk i bezobrazluk ta 2 drzavna organa pre svega, a ne an utvrdjivanje krivice...
znaci cak i ako pretpostavimod a je kriv, opet ostaje pitanje JAVASLUKA, BEZOBRAZLUKA I NEBULOZNIH NAVODA U ZAPISNIKU SAOBRACAJCA KAO I U ODLUCI SUDIJE JER TO I RETARDIRANO DETE VIDI IZ SNIMAKA
KO JE KOGA UDARIO...
Cak pocinjem da sumnjam i da je klianc potegao neku vezu, tj. njegovi roditelji...
Evo, moje iskustvo, izasao sam sa stopa u raskrsnicu i lupim tipa koji je prolazio raskrsnicom. Isao je sporo jer je bio pijan, 2,x promila. Pomislio sam da me pusta, pa sam krenuo sa stopa, medjutim nije me pustio, kocnica mi je radila na druk i dok sam ja nadrukao lupim ga malcice.
Kod sudije nisam imao problema, jer sam objasnio njegovo nedefinisano ponasanje, i da sam mislio da ce da skrene ulevo ili udesno jer je prilicno sporo vozio za preglednu raskrsnicu. Nisam nicim kaznjen a naravno da mi je u prilog islo sto je covek koga sam udario imao dosta alkohola u sebi. Hocu da kazem da stop sluzi da se stane, ali posle toga imas pravo da izadjes na liniju preglednosti ili da udjes u raskrsnicu postujuci pravila. Pricanje na mobilni bi kod svakog sudije u Evropi bio dovoljan razlog da se konstatuje krivica i ogranicenost u kontroli vozila. Kod nas ocigledno to jos uvek ne vazi.
edit: generalno jesam bio kriv jer ga nisam propustio
To je kao moja situacija, s tim sto devojka nije bila pijana, a jos je ona mene udarila, a raskrsnicu sam uveliko presao!!! Oni su se uhvatili za taj stop, koji jeste od velike vaznosti u toj situaciji, ali sam ja bio za bar dve duzine vozila dalje od znaka... Ipak ja sam kriv, bar tako pise u izvestaju...
Comment