Presretaci i u Srbiji

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Antoaster
    CBC Senator XXL
    • 07.12.2007
    • 343
    • Beograd, Voždovac

Originally posted by CLD
    a kojim povodom da ih tuzi?
    Pa ima tu raznih stvari od prekoracenja ovlascena to jest raznih upravnih akata pa do pretrpljenog straha i naknade za izgubljeno vreme, sa druge strane ljudi lepo kazu milicija je izvrsna vlast a ne sudska, sama rec kaze.
    Kakva god zemlja bili podela vlasti na izvrsnu, zakonodavnu i sudsku je stvar zagarantovana ustavom.
    I ne bi on bio jedini koji je dobio ovu drzavu na sudu u Strazburu, svake godine to uradi vise desetina gradjana po procesima gde drzava ne postuje svoj ustav i ostale zakonske akte.

Comment

• nidza
      CBC Senator XXL
      • 16.04.2008
      • 496
      • nbgd

Ja ovo čitam i ne mogu da verujem svojim očima...
      Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

Originally posted by Antoaster
        Originally posted by CLD
        a kojim povodom da ih tuzi?
        Pa ima tu raznih stvari od prekoracenja ovlascena to jest raznih upravnih akata pa do pretrpljenog straha i naknade za izgubljeno vreme, sa druge strane ljudi lepo kazu milicija je izvrsna vlast a ne sudska, sama rec kaze.
        Kakva god zemlja bili podela vlasti na izvrsnu, zakonodavnu i sudsku je stvar zagarantovana ustavom.
        I ne bi on bio jedini koji je dobio ovu drzavu na sudu u Strazburu, svake godine to uradi vise desetina gradjana po procesima gde drzava ne postuje svoj ustav i ostale zakonske akte.
        Ulaskom nase drzave u Savet Evrope, odluke suda u Strazburu su za nas obavezujuce, ali...samo ako prethodno iscrpis mogucnosti pravne zastite u svojoj drzavi.
        Dakle, da bi uopste mogao da pokrenes postupak pred tim sudom, neophodno je da si prethodno stigao do kraja mogucnosti zastite svojih prava pred domacim sudstvom.
        Ne mozes odmah pred sud u Stazbur...

Inace, iz prakse tog Suda se vidi da preko 90% presuda domacih sudova bude potvrdjeno...

Comment

• dekideki
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1914
          • Beograd

zalosno je da nemamo (ili imamo ali za nju malo ko zna) nesto kao sto je "unutrasnja kontrola" policije. kad im na znacki bude pisalo "to protect and serve", bice mi drago da ih sretnem.

ovako - Kadija te tuzi, Kadija ti sudi... dzaba tvoji svedoci, u 100% slucajeva. njima sudija moze da kaze da lazu (razumljivo, u korist osudjenog), dok s druge strane - ako samo izgovoris da sumnjas u izjavu policajca to je tesko nepostovanje drzavnih organa i suda itd itd (jao jao sta si mu rekooo...)

pa
          nije policajac neko kome je narod dao poverenje na izborima jer je posten i zavredeo je da mu se veruje svaka rec koju kaze,
          vec
          obican radnik cija rec bi trebalo da moze da se dovede u pitanje (kad vec ne postoji snimak dodatni dokaz itd), bez posledica i ikakvog straha.

dok je takve strahovlade policije i sudstva, svi cemo se traumirati kad vidimo policajca. on prakticno moze da ti radi sta hoce (sem da te ubije, i za prebijanja se lako izvlace) jer iznad njega ne postoji niko.

*da napomenem za kraj (da ne bude zabune), poznajem nekoliko policajaca za koje bih bez razmisljanja rekao ovom prilikom da zaista zasluzuju da nose uniformu. cast izuzecima koji ne zloupotrebljavaju polozaj na kome su!
          .

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Imaju unutrasnju kontrolu, zayeb'o si se ... samo jos uvek rade u korist kolega a ne gradjana ...
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Nisi svestan koliko si daleko od istine.
              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Iskreno se nadam da si u pravu, toliko zelim da poverujem u to ...
                Moja dosadasnja i skromna iskustva govore drugacije ... no to nije tema...
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Bice ovde jedan LOCK, ako nastavite tim tempom!!!!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• idekius
                    CBC Član
                    • 30.03.2008
                    • 29
                    • Nis

Zar nije nalepnica sa potpisom i pechatom dokaz da je policajac zloupotrebio polozaj, prekrsio zakon Republike Srbije... i zar ne treba da snosi posledice za to? Odgovara valjda i on nekome?
                    Izuzev ako onaj sherif iz filma "California Kid" ipak nije preziveo sletanje u provaliju u jurnjavi sa Martin Sheen-om i preselio se u Bogatic

Sto se tice presretaca u Srbiji, koliko god to nama delovalo neprijatno, pozdravljam i podrzavam, a takodje mi se dopada i ono sto sam mogao da procitam o novom zakonu o saobracaju!
                    Krajnje je vreme, jer od iskompleksiranih manijaka ne moze da se zivi, a na nasim putevima se gine samo tako... red je da se malo dovedu stvari u normalu...

Jedino... to sa presretachima... hmmm... nadam se da paze pri izboru vozacha, jer "presretanja" sa 180-200 na sat... to moze da bude rizichno Boga mi...
                    www.kerber.co.yu/kmc.html

Comment

• dranix
                      CBC Senator XXL
                      • 04.10.2004
                      • 3079
                      • Antwerpen/Belgium
                      • Saab 9-3

Za sve sto neko uradi prakticno MORA da postoji motiv.
                      Neka mi neko objasni koji su to motivi da se maltretira "nevini" gost od strane policajaca? Ja verujem da bi njih najurili odavno iz sluzbe jer oni onda "terorisu" svakoga.
                      Presretaci, hmm, mislim da NE TREBA da postoje nego "samo" kamere na potrebnim mestima i malo vece novcane kazne u skladu sa brzinom, uslovima puta TOG trenutka, dela dana, itd.
                      Ne sumnjam da policija (neko iz) odlicno zna kako se to isto radi negde u nekoj drugoj drzavi kao i politicari ali se stvari "sporo uce" a primenjuju jos sporije.
                      No, bice bolje jednog dana. Verovatno se ceka da poskupi gorivo.
                      Nikoga i nigde apsolutno nije briga (osim mozda osiguravajucih drustva) da li ce neko da strada. Sa tim da smo nacisto.
                      Da objasnim bolje da ne misli neko da zagovaram anarhiju. Policije treba da bude i vise ali da bude u jasno obelezenim vozilima da se jasno primeti njena prisutnost ako se vec radi samo o saobracaju.

Comment

• malivuk406
                        CBC Senator XXL
                        • 04.04.2007
                        • 490
                        • Nbg

juce je ortaka iz Sapca na auto-putu pri 180 savatao crni Superb... + sto se lik prvo jurcao sa njim 10ak min, a onda upalio rotacije (tj strobove) i zaustavio ga na izlazu...
                        popio je kaznu, i od sad obilazi samo Yugice...

Comment

• ToNcA
                          CBC Senator XXL
                          • 31.01.2006
                          • 868
                          • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                          • Mazda 6 2.0d

A to desetominutno jurcanje na 180km/h je inace izuzetno bezbedna stvar. Ja se samo bojim da ne bude "skuplja dara nego mera"...

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• uglavnom.bezopasni
                            - 42 -
                            • 03.02.2005
                            • 2235
                            • Novi Sad

Originally posted by malivuk406
                            Peugeot Club Serbia---- SKUP u Subotu, 12.7. u 18h - parking kod hotela Intercontinental!!! (blize Gazeli.)
                            A Vrbas? Izdajice! Nema niste znali...
                            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                            11.04. 0:12 #2
                            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• koja
                              CBC Veteran
                              • 30.09.2004
                              • 106
                              • Zrenjanin

i mene upecao taj novi pasat fsi.
                              autoput beograd-nis.
                              pasat v6 fsi. slikao sam ga otpozadi kad moze oni mene da slikaju, mogu i ja njih

registarske oznake: ZA 705-66

e sad, brzina mi ne bi bila tolika kolika jeste da oni nisu ubrzavali iza mene, a ja nisam hteo da se prebacim u desnu traku da ne bih kochio iza kamiona koga sam inache i preticao, tako da sam stisnuo jache gas. bukvalno su me navukli da postignem toliku brzinu.
                              da, sve je kao shto su i drugi opisali, plavi strob, auto te pretiche, iskache displej "policija, pratite nas". onda usporava, iskache iz kola i to je to.
                              nisu mi trazili da platim kaznu...
                              ovo mi je vec drugi put da su me uhvatili u zadnja 2 meseca. prvi put onaj novi radar sa kamerom, a ovaj drugi put me presretach nahvatao.
                              kontam da funkcionisu na sledeci nacin, rade izmedju 2 iskljucenja, gde se okrecu. stoje pored puta, ili idu veoma sporo u desnoj traci, odakle i biraju koga ce da jure.
                              toliko od mene, pazite se!!
                              ---------------------------------------------------
                              Peugeot 406 '98 1800cc 16v LPG conversion
                              ---------------------------------------------------

Comment

• Vocko
                                CBC Senator XXL
                                • 25.04.2005
                                • 4556
                                • nBGd

E vidis za tako nesto se pise prijava protiv doticnih supu, jer su te oni terali da ubrzas i to se vidi na snimku koji oni ne mogu da obrisu... U HR za tako nesto leti znacka...

Comment

Working...
                                X