Presretaci i u Srbiji

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

U pitanju je najobicniji Prolaser 3, nakalemljen na stativ i opremljen malo boljom opremom za pravljenje snimaka od dosadasnjih fotoaparata koji nisu valjali ni za k....

Naleteo danas na ekipu koja je, izgleda, vrsila obuku za koristenje nove igracke. Dve patrole, 4-5 policajaca i 2 tipa u civilu koji im, valjda objasnjavaju kako sve to radi. Naravno, vec 2 auta pored, uhvacena u procesu obuke...

Jammer upaljen, pokusali snimanje sa tom novom skalamerijom i jednim obicnim Prolaserom u isto vreme, od 200-ak metara udaljenosti pa sve do prolaska pored njih, naravno nisu uspeli.

Sto ne znaci da ovo nije poboljsanje u odnosu na ranije, makar nece vise biti slucajeva da se vade da ne moraju da ti daju fotografiju, ili da snime nekog drugog a poture tebi da si, kao, isao nekom brzinom...
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

Cek jel to znaci da od sada postoji obaveza da policajac mora slikom vozila da dokaze da sam prekoracio brzinu?
      Ako je to istina onda cemo ostati bez saobracajaca. Izbili smo im dodatnu zaradu iz dzepa pa ce svi otici u pekare i poslasticare
      https://t.me/pump_upp

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Znaci da ce sada koristiti aparate koji ce automatski praviti snimak prekrsaja. Dakle ako si napravio prekrsaj, mora da te i snimio. Ako te nije snimio, a aparat automatski snima prekoracenje brzine, znaci da nemate o cemu da pricate.

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

U cetvrtak sam isao do Cacka i nazad. Sreo sam par patrola onako u zbunju su i imaju klasican laser bez kamere...
          https://t.me/pump_upp

Comment

• StudentBGD
            CBC Senator XXL
            • 18.12.2007
            • 1027
            • Beograd

Ako su bili po zbunju mozda su medjusobno igrali svoju verziju paint-ball-a! Laser-ball?
            Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Antoaster
              CBC Senator XXL
              • 07.12.2007
              • 343
              • Beograd, Voždovac

Ovaj pro laser 3 sa kamerom sam video jos proslog leta od Novog Beograda ka Zemunu, Tvornicka ulica, nocu su upucavali, nista novo. Mislim da je kamera marke olimpus nakalemljena na uredjaj, ali mislim da nocu bas ne moze to dobro da radi jer je za dobru ekspoziciju potreban dug otvor blende i da automobil stoji jer ako nije tako slika ce biti mutna.

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Ovo nije samo Prolaser sa Olimpsom na stativu, rekao bih da je cela skalamerija malo komplikovanija i savrsenija od toga, makar sto se tice dela za snimanje.

Comment

• TETAK
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3034
                  • Čačak, Srbija

Ma kakvo kalemljenje, stvar je formacijska i kao takva je kupljena, bez ikakvog budženja.Kod nas ima samo jedan takav uredjaj, a paralelno sa njim se koriste i uobičajena sredstva koja su i ranije korišćena u kontroli saobraćaja.Videću ovih dana kada budem imao vremena da uslikam "to" pa ćemo videti o čemu se radi!
                  Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• MOSLER
                    CBC Senator XXL
                    • 27.05.2005
                    • 1064
                    • Niš

Originally posted by Antoaster
                    ... Mislim da je kamera marke olimpus nakalemljena na uredjaj,.
                    To je obican Prolaser sa Olimpus digitalcem nakacenim preko.Ovo cudo ima ugradjenu Sony "infrared" kameru.

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

To sa Olympusom je ovo:

http://www.kustomsignals.com/product_bo ... name=lidar

Obican ProLaser sa digitalnom kamerom, pravi fotografije nikakvog kvaliteta, kod nas postoji odavno, i ne pricam o tome. Ova nova spravica, najverovatnije se radi o ovome, izgleda maltene identicno:

http://www.kustomsignals.com/product_bo ... name=lidar

Pravi VIDEO zapis.

Comment

• jevrem
                        CBC Senator XXL
                        • 04.11.2006
                        • 948
                        • Smederevska Palanka
                        • A4 2.0TDI quattro

Ja sam slucajno naleteo na nekom programu gde su pricali o tom uredjaju. On pravi video zapis koji se moze pregledati na licu mesta, ima opcije i zumiranja tako da se moze tacno odrediti reg. broj auta.
                        Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
                        Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• Antoaster
                          CBC Senator XXL
                          • 07.12.2007
                          • 343
                          • Beograd, Voždovac

Ma i to cudo sam video jos pre godinu dve, negde posle Grdelice prema Predejanima, jedna traka je bila zatvorena zbog renoviranja pa je bilo ogranicenje. A oni su u tu traku sto ne radi postavili uredjaj sa stativom i mislim da je neki laptop bio vezan na njega, ako se dobro secam.

Comment

• jevrem
                            CBC Senator XXL
                            • 04.11.2006
                            • 948
                            • Smederevska Palanka
                            • A4 2.0TDI quattro

Ovaj nije imao laptop vec je uz sam lidar se nalazio ekran i konzola za kontrolu snimka.
                            Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
                            Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• boris58
                              CBC Veteran
                              • 19.02.2007
                              • 196
                              • Cacak

zaboravite na magnete.
                              juce na diskaveriju bilo testiranje sta moze da uradi magnet laptopu.
                              otprilike treba relativno jak magnet, ali da znatno vecih dimenzija.
                              uspeli su za zeznu lap sa magnetom za dizanje auta.
                              a istovremeno nisu uspeli sa magnetom velicine sake istovremeno 2-3 puta jacim

Comment

• sale vti
                                CBC Senator XXL
                                • 05.12.2007
                                • 316
                                • bgd-zemun
                                • ctr

Originally posted by 206
                                Ovo nije samo Prolaser sa Olimpsom na stativu, rekao bih da je cela skalamerija malo komplikovanija i savrsenija od toga, makar sto se tice dela za snimanje.
                                Ovaj sto je mene uhvatio, sve je bilo integrisano u jednom aparatu. Uslikao me je sa nekih 200m odpozadi i mogu vam reci da je slika bistra...a ovo pricam jer me je patrola koja se nalazi 500 metara niz put zaustavila i plasirala pricu kako su me i slikali...naravno nije me mrzelo da se vratim da se uverim a imao sam sta i da vidim, sve na dlanu...inace to pecanje su vršili iz civilnog auta...tako da jedino sto mi je ostalo je da se budem ljubazan...ostalo znate...
                                Mess with the best, die like the rest!!!

Comment

Working...
                                X