Dosta su i kamere ne mora da bude povezano sa karticama.
Ljudi mogu neograniceno dugo da budu na toj deonici puta. Da prave pauze, uzimaju gorivo, pazare, spavaju ili slicno.
Sistem sa kontrolnim vremenom je jednostavno GLOOP. Bolje su kamere koje uslikaju prekoracenje brzine a posebno bi voleo da ima bar 3-4 kamere koje dispeceri neprekidno prate i snimaju stanje na autoputu.
S obzirom da je to najskuplji put u Evropi nije toliko skupo da se postavi takva oprema.
Pa pored staticnih radara sa kamrrama koji bi slikali svako prekoracenje presretaci su - visak. Mada - culi smo mi i za jammer
Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
Da, i kad te nahvataju sa jammerom 10.000 eura kazna jer je to krivicno delo.
Mislio sam vise na kontrolu protoka saobracaja nego na merenje prekoracenja.
Ne mislim da su presretaci resenje ali sam siguran da neke patrole moraju da budu na autouputu stalno iz mnogih drugih razloga nego zbog prekoracenja brzine.
To znaci da trebaju da se voze po autoputu a ne da ODMARAJU i cekaju neciji poziv za "intervenciju".
Srbija NIGDE duz autoputa nema ni jedan dezurni centar kao zasebnu jedinicu. Nema kamera, nema NISTA. Cemu onda i presretaci?
Prava opasnost na autoputevima su umorni vozaci a takvi uglavnom ne voze 160+.
Pa ni u Nemackoj vozaci ne jure kao muva bez glave iako imaju i sta da voze a i puteve za to.
Jedna toliko tranzitna zemlja kao sto je Srbija bi trebala da se stidi toga sta naziva autoputem. USKO BRE. Smesno i da se diskutuje.
Da ne govorimo o deonici od Subotice do Novog Sada i za sta se placa putarina. A to sto ce tek biti gotovo je jedno veliko nista od puta. Zivi bili pa videli. U Vojvodini bar ne moze niko da se vadi na nema mesta da se sagradi ljudski autoput.
neverovatno,juce su moju kevu zaustavili,ali sto je najgore na SMEDEREVSKOM putu,tj ka grockoj,vracala se kuci i isla u koloni oni obisli i zaustavili i pokazali snimak......60(u koloni ) a ogranicenje 40! Poludela je......od cele kolone bas nju....
pazite se na toj deonici ako neko ide u tom smeru!
Comment