Originally posted by shadow
Presretaci i u Srbiji
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Comment
-
-
Baš nešto slično sam hteo da napišem - kreni 15 minuta ranije i usmeri tih hiljadu dve dinara koje ćeš da uštediš u nešto pametnije, a ne u auspuh. Nema razloga da ugrožavaš svoju bezbednost, a i bilo kog drugog učesnika u saobraćaju trkajući se sa presretačima.Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.
Comment
-
-
Krećem oko četiri, a treba da malo i budem tamo, kao i da se vratim nazad u neko iole razumno vreme jer radim sutra ujutro. I ko zna kakva gužva me pored svega čeka na Gazeli.
Nisam ni mislio da jurcam, ali otme se to nekad. Zato pitam, za svaki slučaj. Preticanja, pa kojekakvi likovi što me neretko čačkaju...San ispunjen. Impreza Turbo.
Comment
-
-
Evo vratih se... Kiša i tamo i nazad celim putem. Presretača nigde, motao sam se stalno oko nekih drugih automobila, vozio do 150, u par navrata nešto preko 200 da malo izduvam autić, ali samo kad nije bilo nikog na vidiku...
Izgleda da su i presretači otišli u neku kafanu da kuliraju.Kraj dana pa se valjda i oni smorili...
San ispunjen. Impreza Turbo.
Comment
-
-
Comment
-
-
Ok, do sad smo videli da su presretaci apsolutni autoritet, medjutim, sta se desava ako im pobegnem?
Recimo, vozim bez tablica ( nemam ih, lazne su, namerno sam ih skinuo, otpale su... ) i krstarim 160-70 ( dovoljno da ih iznerviram ) na auto putu E75 u pravcu novog sada. Recimo da presretac krece da me sustize negde posle mosta kod beske, kod kovilja, mozda koji km posle ( prema ns ), signalizira da stanem ( ablenduje, trubi... ) ali ja dam gas i krenem da vozim 250-60 ili cak i vise. Pokusava da me prati ali ne uspeva. Ni jedan presretac u srbiji ne moze da ide toliko ( a mislim da sam cak i ovde procitao da ne vijaju preko 2 glave ) a ja imam ( recimo ) crni Porsche 911 koji svaki moze skoro 3 glave. Presretac ostaje iza mene i naravno zove kolege iz ns da pokusaju da me zaustave negde ispred, mozda na naplatnoj rampi prema subtici, medjutim, ja vozeci tom brzinom veoma brzo nestajem iz vidokruga presretaca ( i njegove kamere ). Ovu lokaciju sam uzeo kao primer iz razloga sto deo auto puta neposredno pre i posle ns ima dosta silazaka u njive i nekih asfaltiranih i neasfaltiranih precica kojima se lako moze doci do magistralnog puta za zrenjanin ( izbeci kacku petlju ) ili do kaca i budisave koji su prigradska naselja, tj, kad se pobegne presretacima, moze se lako sakriti,sici sa auto puta i otici u sasvim drugom pravcu. Posto sam daleko brzi od njih i posto sam im nestao iz vida imam vremena da se sklonim, sidjem i sakrijem. Ako se sve to desava nekih 10-5-20 km od grada, vozeci tom brzinom, ja cu veoma brzo stici do tih precica ili cak do kacke ili temerinske petlje ( koje su veza sa gradom ) a siguran sam da kolege u peugeotima 307 nece stici da reaguju tako brzo ( pri tim brzimana, u pitanju je par minuta ), makar ih likovi iz presretaca zvali cim ja krenem da ubrzavam i da se udaljavam. Realno, uspeo sam da ih izbegnem, cak mozda i udjem u grad bez problema i pre nego sto bi obicni saobracajci reagovali. Ovaj scenario je potpuno moguc a sve sto policija ima protiv mene je snimak zadnjeg crnog 911 ( kakvih ima deset u gradu ) koji daje "paprike" i nestaje. Nema tablice, nema nikakve oznake, nema slike vozaca.... Predpostavljam da kolege tesko mogu da provale i o kom se 911 radi da li je S, 4S, Turbo...
Naravno, postavlja se pitanje smisla cele akcije i realno nema potrebe za ovakvim vratolomijama. Ja licno postujem propise i ne pravim problema bilo koje vrste na putevima i planiram tako da nastavim ali imam jeziv problem, revolt i sukob sa autoritetima, ogranicenjima i naredjenjima, pogotovo tog tipa ( policija ), a iako sam se do sad uspesno kontrolisao u izazivanju istih verovatno ne bi mogo da se smirim kada bi imao taj crni Porsche 911 i manjka briga i viska vremena u zivotu i bez trzaja bi probao ( i uspeo ) da izvedem ovo. Stvar je u tome sto postoji dosta ljudi koji se uklapaju moj devijantni profil a koji imaju cime, kako i kada da zezaju sa presretacima a iskreno, samo cekam da cujem ko je i kako i gde uspeo da im pobegne....
Comment
-
Comment