Presretaci i u Srbiji

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Re: Presretaci i u Srbiji

Ok, znaci samo pasivno merenje. Samo me interesuje kako snima ako dolazim iza presretaca? Razumem da me na vreme vidi udje u brzu traku snima (lupam idemo oko 160) i kazni me. Koliko ja znam, presretac te prati i snima iza tebe ili predje ispred tebe pa snima, ali uredjaj za snimanje meri brzinu preko GPS-a vozila presretaca i pasivno "zakljucuje" da ako se kretao iza tebe ili ispred tebe na (konstantnoj udaljenosti), da je to i tvoja brzina. Pa prema tome se zna da li postoji prekrsaj ili ne sto znaci da nako vreme (on ispred tebe ili iza tebe) morate da idete nekom konstantnom brzinom (ako se koristi samo pasivno merenje) jer mora da postoji neka referentna tacka u ovom slucaju poznata brzina vozila presretaca utvrdjena validnom metodom (GPS)
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Google: Travimo
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• srdjanissan
        CBC Senator XXL
        • 20.11.2008
        • 720
        • beograd

@dzoni jeste,on tebe ne moze da snimi sem ako te ne prati ili bude ispred tebe,jel ako on tebe snimi kad ti proleces pored njega sa 200kmh,na snimku pise njegova brzina u trenutku kretanja i mora da ima 10ak sekundi snimka (mislim i vise) zbog manipulacije,er ti mozes da ides 120 a on iza tebe da se zaleti sa 250 i da snimi tu sekundu kojom je on isao 250 i da te kazni,a ako te prati konstantno na snimku se nece videti da ti se naglo priblizava i cita njegovu brzinu,nego brzinu i njega i tebe.
        kad koči,cepa gume i prevrće se!
        papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Hajde se sad vrati par postova unazad, i procitaj ponovo da je lepo napisano da postoji "bafer" u koji se smesta sve sto kamera uhvati, pa se tek onda salje na snimanje - drugim recima ima sasvim dovoljno vremena da ukljuci snimanje kad proletis pored njega i da na snimku ima sve sto si radio PRE nego sto je on ukljucio snimanje Znaci, snima "na odlozeno", "time delay", puni bafer pa ga onda prazni ako nije ukljuceno snimanje, ili snima taj materijal ako je snimanje ukljuceno...ko je razumeo jeste, ko nije, hebiga.

U osnovi isti sistem kao sto TV stanice koriste za isecanje psovki i real time cenzurisanje za zive prenose.
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• srdjanissan
            CBC Senator XXL
            • 20.11.2008
            • 720
            • beograd

ako je to upuceno meni ,to znam da postoji,ali isto tako znam da oni po osnovu svoje (njihove brzine) mere tvoju brzinu,jer nema radara nekog po kojem bi oni mogli da te kazne,jer njihova brzina je osnov i dokaz koliko si ti isao!
            Barem su tako opisivali i objasnjavali na tv-u i novinama....da ni jedan detektor ili ometac ne radi na tome jer nema radara ,nego brzina njihova=tvoja +- neki %

Comment

• Dzoni_mkv
              CBC Senator XXL
              • 29.04.2007
              • 875

Ok procitao, tako sam i mislio da radi, pasivno merenje, sto znaci na nekoliko sekundi MORAJU da imaju uporedno (na istom odstojanju) kretanje iza ili ispred tebe, jer ne NJIHOVA brzina osnov pomocu kojeg se meri. Znaci ako oni idu 120 km/h i ti im prilazis u brzoj traci (brze nego sto smes) stanes pored njih i spustis na normalnu brzinu ne mogu ti nista jer te nisu snimali, jer nisu, najprostije receno "sihronizovali" njihovu brzinu i tvoju tj. nisu se kretali na istom rastonjaju da bi rekli evo mi smo ga pratili (neka im treba i 10 sec) i kretali ste se istom brzinom koja iznosi xxx km/h. Ako proletite prod njih, kao sto 206 rece na*ebali ste, a ako vas vide u retrovizoru da ga lozite i predju u vasu traku ispred vas i pocnu snimanje opet se nagrabusili. U teoriji po danu i nekim normalnim uslovima, videcete specifican tip automobila u sporoj traci (na sasvim pristojnoj udaljenosti) i nema zezanja koci. Po mraku sta da se radi ionako ne treba divljati nocu po nazovi auto-putu tako da tu nema igre.
              BTW moj direktor je uhvacen pre neku sedmicu na putu Beograd-Novi Sad, presretac Peugeot 407 crni tablice nisu BG (kaze misli da su bile KV inace direktor je stranac tako da cisto sumnjam da je KV vec nesto sto lici na to posto su njemu KV na autu), a posto je stranac, odmah kod sudije za prekrsaje znam da su ga dobro odrapili posto je mislio da se neko trka sa njim, al se zeznuo u proceni

Comment

• JNC
                CBC Senator XXL
                • 19.12.2006
                • 1332
                • Beograd

Nema veze sa time da mora da ide iza tebe i uporedjuje brzinu i kojesta, znaci kad bi tako radilo to ne bi bilo nikakvo precizno merenje, a o tacnosti i da ne pricam, sve je objasnjeno u ovoj temi kako radi i to vrlo detaljno, nikakav GPS ne postoji, bar ne za tu namenu.
                Procitajte ljudi sta je vec pisano, kao za ovu kameru, ona snima non stop, i brise unazad, tako da kad on tebe vidi da juris i pritisne snimanje on ima na disku snimak i pre nego sto si se ti pojavio, a da ne spominjem da je kamera koja je ugradjena sa maaalo vecim zumom tako da ti mozes da ides i duplo brze, operater ce bez problema da snimi tablicu.

I za kraj nema nikakvih skoda presretaca(bar ne jos).

I sad procitah, nema ni PUGa 407.

Comment

• srdjanissan
                  CBC Senator XXL
                  • 20.11.2008
                  • 720
                  • beograd

sve ono sto sam pricao i sto je pricano,dakle nema radara,ne emituje nista,ali isto tako,nisam razumeo deo kad kaze snimi te kako proletis i onda te prati i snima,opet on mora u tom trenutku da ima neku vrstu citaca brzine ili radara..
                  jasno se vidi da dole na snimku auto prodje pored presretaca koji stoji i pise 0kmh u donjem uglu ekrana,dok policija ne krene!

Comment

• X9
                    CBC Senator XXL
                    • 28.06.2005
                    • 3179
                    • Wien-Sabac
                    • RX-8 i X-9

sad ste sve zamutili i nista ne razumem ...ako on vec ima snimanje celog toka saobracaja,na hd,i vidi da si se ti zaletio kako on onda meri brzinu ?svi nesto pisete a ja nikoga ne razumem.znam kako ovde funkcionisu presretachi,ili je pasivno snimanje ili je aktivno snimanje.ako je pasivno onda njemu treba njegova brzina (brzina presretacha) kao reper...ili?
                    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• JNC
                      CBC Senator XXL
                      • 19.12.2006
                      • 1332
                      • Beograd

Sve vec pise u temi kako radi uredjaj, moze on da stoji i opet da te snimi i izmeri brzinu, a neko drugi te zaustavi npr.

Comment

• Shazalakazoo
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2007
                        • 545
                        • Beograd

To ok ali meni nije jasno kako moze da snimi brzinu ako operater ne radi nista dok ti samo prodjes?
                        I jeste, pise sve u temi ali je ipak konfuzno

Comment

• JNC
                          CBC Senator XXL
                          • 19.12.2006
                          • 1332
                          • Beograd

Pa nigde ni ne pise da snimi ako ne radi nista, i kad koriste radar on ne snimi nista dok ga ne koriste, pandur te snimi pa vidi da li si prekoracio , inace ne bi ni trebao da te kontrolise ako vec zna da si u prekrsaju.

Comment

• Dzoni_mkv
                            CBC Senator XXL
                            • 29.04.2007
                            • 875

Originally posted by JNC
                            Sve vec pise u temi kako radi uredjaj, moze on da stoji i opet da te snimi i izmeri brzinu, a neko drugi te zaustavi npr.
                            GRESKA NE MOZE! Ne moze da te snimi ako stoji, onda mora da postoji aktivno snimanje (laser ili radarski snop, ili neka mambo-dzambo tehnika koja prepozna dve referentne tacke na putu pa izmeri predjeni put i sracuna brzinu, al to je tesko izvodljivo). Ako se presretac krece brzinom od 120 km/h to je brzina koja pise na snimku! Kraj. Zato te i prate i snimaju, da dokazu da su se kretali iza tebe (ispred tebe) na istom rastojanju sto znaci da vam je brzina ista, pa koliko je brzo presretac isao toliko ste i vi isli. U suprotnom to bi bio radar/lidar zakacen na auto i tada bi vec nesto mogli da uradite sa jammerom i sl. Prosto.

Comment

• X9
                              CBC Senator XXL
                              • 28.06.2005
                              • 3179
                              • Wien-Sabac
                              • RX-8 i X-9

ma moze bre
                              "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Vocko
                                CBC Senator XXL
                                • 25.04.2005
                                • 4556
                                • nBGd

@svi - Prestanite da lupetate, procitajte sta je JNC napisao i drzite se toga kao Svetog pisma, jer drugacije, u ovom nasem univerzumu, ne moze da bude. Ne prica covek napamet...

Comment

Working...
                                X