Presretaci i u Srbiji

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Shazalakazoo
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2007
    • 545
    • Beograd

Re: Presretaci i u Srbiji

Originally posted by Dzoni_mkv
    Originally posted by JNC
    Sve vec pise u temi kako radi uredjaj, moze on da stoji i opet da te snimi i izmeri brzinu, a neko drugi te zaustavi npr.
    GRESKA NE MOZE! Ne moze da te snimi ako stoji, onda mora da postoji aktivno snimanje (laser ili radarski snop, ili neka mambo-dzambo tehnika koja prepozna dve referentne tacke na putu pa izmeri predjeni put i sracuna brzinu, al to je tesko izvodljivo). Ako se presretac krece brzinom od 120 km/h to je brzina koja pise na snimku! Kraj. Zato te i prate i snimaju, da dokazu da su se kretali iza tebe (ispred tebe) na istom rastojanju sto znaci da vam je brzina ista, pa koliko je brzo presretac isao toliko ste i vi isli. U suprotnom to bi bio radar/lidar zakacen na auto i tada bi vec nesto mogli da uradite sa jammerom i sl. Prosto.
    Netacno skroz. On ne uzima voju brzinu kao merilo vec referentne tacke ako sam dobro shvatio

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

GRESKA NE MOZE! Ne moze da te snimi ako stoji, onda mora da postoji aktivno snimanje (laser ili radarski snop, ili neka mambo-dzambo tehnika koja prepozna dve referentne tacke na putu pa izmeri predjeni put i sracuna brzinu, al to je tesko izvodljivo).
      Greska, moze, jer upravo ovako radi
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• X9
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2005
        • 3179
        • Wien-Sabac
        • RX-8 i X-9

mali off
        kako sada izgleda sa snimanjem brzine sa radarom,lidarom ili chime vec-da li je obavezna i fotografija sa njihove strane kao dokaz ili ne?
        "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• srdjanissan
          CBC Senator XXL
          • 20.11.2008
          • 720
          • beograd

mislim da ne,jer na putu od bg-a do ljubovije ima bar 5radarskih i desi se u 10% da mozda jedna ima da ti izda i sliku za ličnu
          kad koči,cepa gume i prevrće se!
          papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• JNC
            CBC Senator XXL
            • 19.12.2006
            • 1332
            • Beograd

Originally posted by JNC
            Sve vec pise u temi kako radi uredjaj, moze on da stoji i opet da te snimi i izmeri brzinu, a neko drugi te zaustavi npr.
            GRESKA NE MOZE! Ne moze da te snimi ako stoji, onda mora da postoji aktivno snimanje (laser ili radarski snop, ili neka mambo-dzambo tehnika koja prepozna dve referentne tacke na putu pa izmeri predjeni put i sracuna brzinu, al to je tesko izvodljivo). Ako se presretac krece brzinom od 120 km/h to je brzina koja pise na snimku! Kraj. Zato te i prate i snimaju, da dokazu da su se kretali iza tebe (ispred tebe) na istom rastojanju sto znaci da vam je brzina ista, pa koliko je brzo presretac isao toliko ste i vi isli. U suprotnom to bi bio radar/lidar zakacen na auto i tada bi vec nesto mogli da uradite sa jammerom i sl. Prosto.

Mozes ti da ides 200, a presretac 50 i opet ces da popijes kaznu, na presretacu moze i da ne radi brzinomer i da mu je izvadjena tabla i opet da ti pusti snimak na kome pise da si isao 200.

Comment

• Dzoni_mkv
              CBC Senator XXL
              • 29.04.2007
              • 875
              • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Originally posted by 206
              GRESKA NE MOZE! Ne moze da te snimi ako stoji, onda mora da postoji aktivno snimanje (laser ili radarski snop, ili neka mambo-dzambo tehnika koja prepozna dve referentne tacke na putu pa izmeri predjeni put i sracuna brzinu, al to je tesko izvodljivo).
              Greska, moze, jer upravo ovako radi

E to je sasvim druga stvar! Znam za ovo sto sam ja pisao (stariji sistem) i znam da postoji nesto novo na tom polju i znam da se radilo na sistemu koji radi po vec recenom principu. BIlo je pre godinu-dve na TV emisija bas o tome, nisam znao da vec to radi uveliko, zato sam i pitao NA KOJI NACIN meri. Sada je jasno, sistem nove generacije (VASCAR 5000 i sl.) stvar resena, ovi nasi se dobro otvorili bogami. Da znam posto sutra opet putujem, taman da se cuvam
              You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• JNC
                CBC Senator XXL
                • 19.12.2006
                • 1332
                • Beograd

Pa eto i sve to vec pise i detaljno kako radi, samo te mrzelo da citas

Comment

• Dzoni_mkv
                  CBC Senator XXL
                  • 29.04.2007
                  • 875

Zamisli, pratim temu od pocetka (koja vozila su presretaci, je super podatak ) ali mi je totalno promaklo koji je sistem u pitanju i kako radi

Comment

• Shazalakazoo
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2007
                    • 545
                    • Beograd

Jel moze za mene samo jedan kratak rezime? Ako npr. ja idem u levoj traci 220 a presretac u desnoj 120, i ja ga prodjem, ja sam vec gotov? To sto ce oni mene da stignu, presretnu i zaustave je samo formalnosti radi a ne zato sto moraju da me izmere?

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Bas tako.
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Shazalakazoo
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2007
                        • 545
                        • Beograd

Nista, znaci ko hoce brzo da vozi, u kola pouzdanog suvozaca sa dvogledom

Comment

• ada
                          CBC Senator XXL
                          • 04.06.2005
                          • 2375
                          • Novi Sad
                          • Svasta nesto

ne. to znaci vozi brzo a vodi srija sa sobom
                          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• milannik
                            CBC Senator XXL
                            • 23.12.2004
                            • 1455
                            • Niš

A ako hoces da se vozis zaista brzo, pusti Srija da vozi

Comment

• Dzoni_mkv
                              CBC Senator XXL
                              • 29.04.2007
                              • 875

Evo me sa mog standardnog poteza KV-BG preko Batocine. Ljudi, NIKOG na auto-putu a NIJEDAN auto koji lici na presretaca (doduse jedan SAAB mi se za trenutak ponasao tako-znam da nije, neki matoriji model ne razumem se u kamione , ali posle je nestao ispred mene ko iz pracke ispaljen ), ma nisam naisao ni na jedan noviji auto, osim nove Corse, Grande Punta, nekoliko Sparkova i to je to. Ali sam zato naleteo na dve patrole kod iskljucenja za Smederevo i Mladenovac, nisu merili. Inace ne treba dvogled. Iz tri lepe (po normalnom vremenu, dan naravno i ako znas sta voze) vidi se sta je u desnoj traci. Ako je nesto vece, smanji! Pa kad se priblizis lako ti je dalje. Neko ionako rece da do 140-150 znaju i da oproste tj. da ne diraju.

Comment

• JNC
                                CBC Senator XXL
                                • 19.12.2006
                                • 1332
                                • Beograd

Do 150 nece nista, samo preko toga.

Comment

Working...
                                X