Cisto da pomenem... Saobracajnoj policije je pre mesec dana stigla depesa da ne smeju da zaustavljaju (radi bezbednosti) vozila na auto putu. Znaci, oni parkirani po strani na silnim pumpama na auto putu su tu samo prevencije radi (uterivanja straha). Presretaci jos uvek ne rade u fullu, jer koliko znam potrebno je da prodje jos jedan zakon kroz skupstinu. Ovu informaciju sam dobio od osobe koja radi u saobracajnoj policiji.
Sustina je da se oni voze od Nisa do Subotice, ali ako snimaju, moraju i da zaustave, jer sa snimkom ne mogu jos uvek nista da urade.
Bilo bi lepo kada bi ovo sve neko objasnio bolje.
Trenutno operise 7 vozila regionalno, ali lokalno su se mangupi dosetili pa pustaju civilna vozila neadekvatna za ovakve zadatke!
"Gledao sam to, ali jedino se ovaj sa kupeom zaista trkao. Ide 250 kmh u repu Bentlija, suvozac govori: "uspori uspori", a vozac "zezanje brate , zezanje" i jos prica kako mu kocnice bas i nisu nesto"
btw, znam da su celo proslo lepo patrole sedele na pumpama i kukale sto su im oduzeli radare. ne mogu da peljese strance pa udarili u pricu kao eto, odma je povecan broj saobracajki kad nam nedaju da "slikamo"
Pazi realno treba ih pustiti da radarisu po auto-putu jer su ipak tolerisali brzinu do 150-160. ogranicenje je 120!!!! a ovi stranci-turci fala qrcu sve jaka kola imaju i peglaju po 180-200 sto je po meni preterivanje
Volim brzu voznju i sve to stoji ali sto je mnogo mnogo je,ugrozavaju tudje zivote(ko yebe njih) time sto su mahom svi ne ispavani,a odrzavaju brzinu koja je od 50-80km/h veca nego dozvoljena.
Ja sam pre za varijantu vratiti radare nego uvoditi presretace
Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Reče čovek koji je kupio novi auto fabrički neispravan iz Zastave.
Znači Turci nam krivi. U jednoj rečenici imaju dobre, a u drugoj neispravne automobile. Naši jugići i stojadini su mnogo ispravniji. Uvek nam je neko drugi kriv, je li tako? Mi smo zlatni.
Koja je poenta auto puta a da se na njime ne stigne brzo. Koja je poenta imanja automobila uopšte. Problem je što u Srbiji automobili i dalje služe da bi neko trošio pare i pokazivao se. U ekonomski razvijenim zemljama auto ti pravi pare. Tako što ti čuva vreme, a vreme je najskuplje.
Ne kažem da treba da letimo, ali odnos prema vozačima da su oni krivi za sve i da oni treba da trpe sve posledice u najmanju ruku je debilan.
Sto puta sam na canonu pričao da je vezivanje za brzinu glupavo. Ima vozača i automobila koji su na 50kmh smrtno opasni za druge. Ima i onih koji voze 200 i nikoga ne ugrožavaju.
Pored toga što je usporeno sve u ovoj zemlji, samo još i saobraćaj treba da usporimo i da se slikamo. Ne padajte na priču da je brzina kriva za ove silne saobraćajke po Srbiji. Da se pooštre autoškole i tehnički pregledi, bilo bih ih mnogo, mnogo manje.
Znaci, sad ce kamere na autoput? Kao i svuda. Sta fali?
Pare direktno u drzavnu kasu. Nema kradje.
Neko gore rece da Turci voze i po 180. Kad ste to videli zadnji put na autoputu?
Danas me je zaustavio na autoputu Beograd - Novi Sad policijski VW passat ( u civilnoj uniformi ).
Vozio sam 180, zatim smanjio na 170 a kada sam video nekoga ko kao hoce da se trka, smanjio sam na 150, tada me je pretekao i spustio tablicu sa "policija, pratite nas".
Sve se desavalu u pravcu ka Novom Sadu, pre mosta na Dunavu kod Beske, zaustavili smo se na pumpi omv i tu sam video snimak..e sada radar je uhvatio brzinu 180 ALI kamera koja slika nije mogla pri brzini i kratkom pracenju da uhvati sliku mojih tablica, tek kada sam smanjio na 160 ..pa na 150 su uspeli cistu sliku tablice da mi uhavate.. ( ja sam mislio da je zvaka da mi uzmu novac ali po uvidu u snimak ispade da je stvarno tako..jbg JVC uredjaj i nije neki kvalitet..)
Elem, platio sam kaznu 3000 din, dobio potvrdu (nisam ih castio) hvala Bogu da mi nisu pisali prijavu..
Posto jos uvek cekam isporuku mog STROM-a bio sam u kolima, tako da ne znam koliko je info zanimljiv..
U svakom slucaju pazite se, znaci crni VW passat 2.0 v6 tfsi BG 895 805 tablice (realno ih menjaju) 3 tipa unutra (jedan vozi, jedan upravlja kamerom, jedan pise prijave)
Comment