Lepo je u temi na par mesta objasnjeno i kakva je oprema, i u koja je sve vozila ugradjena, i kako to sve funkcionise - dzaba, volje ljudi da paranoisu, pa to ti je.
The difference between men and boys is the price of their toys
Nema 407,ima 2x607 znam 100% jer sam ih licno ja vozio na ugradnju te opreme za presretace.Zasto mi niko nije rekao da ima presretaca na putu Raca-Bijeljina ? Juce vozim iza kamiona i krenem u preticanje a zamnom beli Golf 5 i kad sam pretekao kamion pretekne i on mene i lepo mi uzme 100 KM,valjda za dorucak.
A Swedish driver who was caught driving at 290km/h (180mph) in Switzerland could be given a world-record speeding fine of SFr1,080m ($1m; £656,000), prosecutors say.
The 37-year-old, who has not been named, was clocked driving his Mercedes sports car at 170km/h over the limit.
Under Swiss law, the level of fine is determined by the wealth of the driver and the speed recorded.
In January, a Swiss driver was fined $290,000 - the current world record.
Local police spokesman Benoit Dumas said of the latest case that "nothing can justify a speed of 290km/h".
"It is not controllable. It must have taken 500m to stop," he said.
The Swede's car - a Mercedes SLS AMG - has been impounded and in principle he could be forced to pay a daily fine of SFr3,600 for 300 days.
===============================================
U Svajcarskoj je kazna kao dnevna globa prema zaradi tako da svakog svrbi podjednako. Ova kazna dakle ovog lika "svrbi" kao recimo kazna od proporcionalno 500.000 dinara za prosecnu srpsku platu.
Ima se, moze se.
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Tako je i u Svedskoj, ali za ovo nebi dobio vise od 50 dnevnica kod Sveda. Pretpostavljam da ima veze sa tim sto nije iz Svajcarske pa mu nisu mogli oduzeti dozvolu, jednom Svajcarcu je u januaru kazna bila 15 puta manja za slican preksaj ali je izgubio i dozvolu.
Kako god da je 300 dnevnica po poreskoj deklaraciji iz prosle godine je bas ubitacno, mogao je ladno da lupi 4 takva auta
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Nema 407,ima 2x607 znam 100% jer sam ih licno ja vozio na ugradnju te opreme za presretace.Zasto mi niko nije rekao da ima presretaca na putu Raca-Bijeljina ? Juce vozim iza kamiona i krenem u preticanje a zamnom beli Golf 5 i kad sam pretekao kamion pretekne i on mene i lepo mi uzme 100 KM,valjda za dorucak.
auu dobro si mi rekao, znam da umeju da stanu po onim naseljenim mestima, al ovako ni ja nikad nisam nesto pratio ogranicenje, od sad cu morati izgleda
Jel se sreo neko u Beogradu sa ovim gradskim presretacima? Meni se neki (n)Audi nabijao u Bulevaru Kralja Aleksandra, i gde god ja, tu i on, levo, desno, naravno sa sve signalizacijom(zmigavci), on je tu iza mene. Mislim da je bio A6, skroz zatamljen, nisam mogao nista da vidim unutra, spolja nisam primetio nesto van standardno. BG sestocifrena registracija...
Zdravo svima.
Moje prvo,i nadam se,poslednje iskustvo sa presretačem.
U pitanju je crni pasat,totalno zatamljen.Čak mu je i šoferka donekle zatamljena da se ne bi videla kamera.
Ovaj je bio na relaciji Čačak G.Milanovac.Odnosno mene su nahvatali u mestu Majdan kod G.Milanovca na magistrali ka Beogradu.
Nije u pitanju bila brzina već preticanje na punoj liniji.
Šta se tačno desiloočeo sam preticanje na isprekidanoj liniji.Nije se išlo brzo pa je i moje preticanje bilo sa 80-90km.na čas.Završila se isprekidana linija a ja nisam mogao da se vratim u kolonu i nastavio dalje punom linijom i vratio se čim je bilo prilike.Pri tome sam prestigao 4 vozila što je po novom zobs-u kolona.
Comment