Jel postoji kazna za upaljene maglenke u bilo koje doba dana kada nema magle? Meni drug nesto rece da su mu naplatili kaznu, a ja ne mogu da verujem zbog cega. Maglenke nikome ne smetaju, i nije mi jasno zasto je kaznjivo (ako jeste). To bi bilo kao da vas kazne kada upalite oborena svetla danju (sto je u vecini zemalja i obaveza). Upalio je bio poziciju i maglenke i navodno ga zaustavio pandur i naplatio kaznu od 3000din, pa me zanima dal je to moguce? Ja iskreno prvi put cujem da ne sme da se pale kada nema magle
Kazna za maglenke???!!!
Collapse
X
-
Kaznjivo je jer navodno tako rasipa svetlost da ometa vozace koji idu u susret, mada meni mnogo vise smetaju vozila sa lose podesenim ili neispravnim farovima.MESTO ZA VASU REKLAMU!
Za samo 1000 din mesecno! :-)
Comment
-
-
Originally posted by ZOBSČlan 93.
Po magli, vozač vozila na motorni pogon mora na vozilu da ima upaljena oborena svetla za osvetljavanje puta ili svetla za maglu, ili oba svetla istovremeno.
Svetla za maglu mogu da se upotrebljavaju samo po magli ili u slučaju smanjene vidljivosti.
Svetla za maglu koja se nalaze na prednjoj strani vozila mogu biti bele ili žute boje, a na zadnjoj strani - crvene boje.
Originally posted by ZOBS
Član 228.
Novčanom kaznom od 3.000 dinara kazniće se na licu mesta za prekršaj:
...
15) vozač vozila na motorni pogon koji po magli ne upotrebljava propisana svetla ili ako ta svetla upotrebljava na način suprotan odredbama člana 93. ovog zakona;
Comment
-
-
Kaznjivo je i drago mi je da su poceli da sankcionisu to dzekerisanje sa maglenkama kada nema magle
@driver gt, kažeš prvi put ?uješ za decenije staro saobra?ajno pravilo i propis širom sveta
zar se kod nas pre dobijanja dozvole za upotrebu vozila ne pretrese zakon i postave neka pitanja na tim nekim testovima oko poznavanja propisa, vožnje i tako to, mislim današnje i skorašnje doba...
jer vidjam zloupotrebu svetala ne jednom i da na upozorenja da ih isklju?e voza?i blenu ko španska sela.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Ja bih kaznio pandura pored koga neko prodje sa upaljenim maglenkama, a on ga ne kazni. Tako da bih voleo da to kaznjavanje udje u praksu. Isto kao i voznja nocu samo sa pozicionim svetlima, da se vidi styling u plavoj boji.
Comment
-
-
I ja sam za to da se kaznjavaju vozaci koji drze upaljene maglenke kada magle nema, ja nisam upalio tri puta u zivotu sveta za maglu, ali sam stekao naviku da farove i danju drzim upaljene, mozda ce neko reci da je dzukacki, ali jednostavno to je nesto sto ce kod nas vrlo brzo doci kao obavezno, a i smatram da postoji sansa da te drugi vozac bolje uoci cak i danju...
Comment
-
-
Originally posted by jaksaNije u direktnoj vezi sa temom, ali mene izuzetno nerviraju custom made tablice, i pitam se dokle ce se to tolerisati. Vrh je sto vidjam BG tablice u francuskoj srebrno crnoj kombinaciji, i to tako ide...Power of dreams !!!
Comment
-
-
@starac
Cekaj, a kome smeta to? Meni ne.. ok je nocu, verovatno smeta ljudima u susret, ali auto izgleda mnogo atraktivnije danju kada se upali pozicija sa maglenkama, a pritom sam siguran da nikom ne smeta.
@lucky
tnx za ovaj izvod iz zakona..nisam znao..znaci nije me barionisao
@sw.brick
Prvi put cujem. Koliko sam samo puta vozio kola sa upaljenim maglenkama, i nikad ni jedan problem. Niti mi je ambledovao neko ko mi je isao u susret, niti su me dirali panduri zbog toga..i to palim cisto radi smekerisanja danju, auto lepse izlgeda. Imam ja dozvolu dovoljno dugo, i smatram da se kod nas primenjuju potpuno banalni zakoni, a ne gleda se ono sto treba. Ja bi svakom panduru koji pusti vozace bez pojasa bez kazne, smaljio platu za pola.. to je nesto sto mora da se primenjuje. Ima gomilu primera gde se zakon ne primenjuje, a treba, a ovo sa meglenkama je cisto izivljavanjeAlfa Romeo 147 1.9JTD
Comment
-
-
Originally posted by Driver_GT@starac
Cekaj, a kome smeta to? Meni ne.. ok je nocu, verovatno smeta ljudima u susret
Ako smetaju a jedina svrha im je smekerisanje, onda je i logicno shto je zabranjeno.OTS
Comment
-
-
Originally posted by Driver_GTCekaj, a kome smeta to? Meni ne.. ok je nocu, verovatno smeta ljudima u susret, ali auto izgleda mnogo atraktivnije danju kada se upali pozicija sa maglenkama, a pritom sam siguran da nikom ne smeta.
Niti mi je ambledovao neko ko mi je isao u susret, niti su me dirali panduri zbog toga..i to palim cisto radi smekerisanja danju, auto lepse izlgeda.
2. Smetaju samo tako, pogotovo zadnja.
3. Da ne smetaju ne bi bilo zabranjeno ukljucivati ih kada nije smanjena vidljivost.
4. Kaze se ablendovanje, a na ambledovanje.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
Comment