E ima da ih upalim uvek kad sam iza tebe i kad si ti u mojoj blizini..
Misilm kapiram da ih nemas, ali ne moras da ih pljujes kez
Pohvali se ljudima sta si pazario jutros...
Ja sam se jednom vozio sa drugom kome je to bila fora, kao upalis maglenke i auto ti je odmah opasniji! I onda smo se mimoisli sa pandurima, koji su se okrenuli i stigli nas u nadi da ce uzeti lovu! Kada su videli ko je vozac (lokalni preduzetnik), samo su ga upozorili i nastavili smo dalje. Inace, same maglenke meni i ne smetaju toliko jer su skroz dole, i mnogo su korisne kada idem negde gde nema obelezenog puta sa spoljne strane, i gde je ivica puta ostecena (90% puteva u Srbiji)!
Ako moras da upalis maglenke dodatno kako bi video put mozda ne bi bilo lose da proveris ispravnost farova?
Steta sto se takav prekrsaj naplacuje toliko retko da vecina njih i ne zna da ne sme to da radi. Upaljene maglenke i plave diodice na retrovizorima i haubi, moze li bolje?
U BL, koja je i dalje divlji zapad po pitanju saobracajne policije, policija je redovno zaustavljala auta sa upaljenim maglenkama. Od kad su uveli novi ZOBS i obavezna svjetla 24/7 poceli su da tolerisu (pogotovo po danu).
Maglenke su zabranjene jer zaslepljuju vozace iz suprotnog smera. Cim neko ima upaljene maglenke ja mu osinem duga i boli me briga. Meni smetaju!
Isto tako ih upalim (duga) i kad vidim ove oslobodioce sa ukrstenim zicama koji uvek imaju jedno dugo i jedno kratko upaljeno, a i ako su lose podeseni farovi. Sta god da me zaslepi - palim duga svetla. Pa kad ne vidim ja, nek' ne vidi i on/ona... svi slepci
Nepodesenost farova bi trebalo drasticno kaznjavati, to je klasican nemar prema drugim vozacima.
Maglenke meni licno koriste kada sam na nekom mracnom neobelezenom putu pa mi taman osvetljavaju taj bocni ugao... Inace meni su maglenke u faru tako da nemam taj estetski dojam
Inace maglenke mi ne smetaju ni malo, vise mi smeta na primer rastelovan far koji bije direktno u oci...
Jao..kako ste vi svi fini/naivni..nikada prekrsaj niste napravili...a verujem da pola vas ni nema maglenke koji pricate kako smetaju i ne mozete da vozite od tih ludih vozaca koji imaju maglenke upaljene
@ Komex
Slazem se sa tobom u postpunosti!
Meni licno u zadnje vreme poceli su da smetaju xenonski farovi, pogotovo na neravnom putu kada je iza mene pa mi onako jako svetlo bije pravo u ochi!
Maglenke su zabranjene, treba kaznjavati zbog toga. Ali da smetaju toliko koliko vi svi pricate ovde, nije tacno!
Lako je praviti se pametan i znati sve odgovore. Uvek se kuci vracam nocu i uvek su putevi prepuni samodovoljnih vozaca koji i ne znaju da nekom smetaju njihova rastelovana svetla, maglenke i sta ti ja znam sta vec...
Pogotovo kad natrpaju tri babe i 4 ovce u prtljaznik i podigne im se nos pa biju k'o reflektor (Yugo pogotovo) i ne sete se da malo obore svetla?! Ima prekidac ispod haube, ali ne znaju kako se koristi? Jer njima ne smeta??? E, pa meni smeta! 99% vremena nocu moram da vozim s podignutim srednjim retrovizorom jer seljacine ne umeju da voze bez dugih svetala ili je jos cesca varijanta da imaju duga i jos malo duza svetla, a kratka i ne postoje.
Zato, sta god da mi smeta - duga - i gotovo.
Dok sam imao maglenke nisam ih ni upalio vise od 5 puta ukupno jer je tad i postojala realna potreba. Sad ih nemam i ne nedostaju mi.
I da, da maglenke ne smetaju - ne bi ni bile zabranjene...
Trebalo bi kaznjavati sve koji se po auto putu voze s upaljenim dugim svetlima kao i sve motoriste koji misle da su nevidljivi ako ti ne upere reflektor u oci.
Izgleda da se glozimo oko socioloskog profila vozaca, "sputanih" zakonom, a da nije zakona, kakve bi to baje bile, stalno parkirani na sred ulice, trn u oku na sve nacine...
Pritom i proizvodjaci vozila podgrevaju trend svakakvog sepurenja, nema dovoljno novca u "prostom" transportu, od tacke A.....
Valjda je to zbog "prelaznog" perioda i velike kolicine "vulgarnog" novca, pa jednoga dana kada zavlada stil i estetika, ostacemo i bez teme "vidju stajlinga"....
Bogami maglenke znaju da zasmetaju i to podosta.Jedna situacija:Ja i cale se vozimo po putu( ) oko 10 sati uvece, kada od pozadi na prilazi lik sa Puntom, upalio duga svetla, maglenke sve sto je imao....mislim debil.I naravno to calete malo zaslepi, makne on brzo unutrasnji retrovizor, i pusti debila da nas pretekne...i kada nas je pretekao upali cale lepo duga svetala i ona pocese da tuku direktno u njega .I naravno kurvi toj je to zasmetalo i poceo je da pali migavce(sva cetiri) kao u znak upozorenja.
E sada poenta ove price je da mnogi misle da one ne smetaju kada oni voze sa auto sa upaljenim maglenkama, a kada njima neko vrati istom merom pocinju da se bune.
Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
Konacno i ja imam auto :-)
Kad su oba vozaca zaslepljena i ne vide nista , automobili jure i dalje, zar ne? Mislite o eventualnim posledicama....kad vratite istom merom, ugrozili ste i svoju bezbednost.
Mislim da Hermes pricha o osveti sa dugim svetlima, odnosno ovo shto prolupator propagira. Mene iskreno mrzi da im palim duga kad ih ovaj shto mi ide u susret fura, ali me zato ne mrzi da mu se nachestitam mile nove godine. Nisam nikome nachinio zlo a ja se mnogo bolje osecam.
A ovo shto je neko gore rekao da pali maglenke samo danju kada ne smetaju nikome, samo zelim da napomenem da se zakon ne deli na dnevni i nocni zakon, upaljene maglenke su upaljene maglenke.
Comment